Gość: willus IP: *.com 19.12.03, 12:06 Piękny moment wybrali Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: stkaz Dziękujemy Wyborcom IP: *.cto.gda.pl / 192.168.31.* 19.12.03, 12:08 Niech wszyscy co głosowali za SLD-UP w ostatnich wyborach sobie podziękują. Przypadkiem nie głosujcie na Ordynacką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrazli Re: Dziękujemy Wyborcom IP: 213.76.128.* 19.12.03, 12:09 co za bzdury, jak mozesz tak mowic. Przecioez ci ludzie troszcza sie nie tylko o siebie, ale i o nas. przeciez tyle linii mieli skasowac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olik Re: Dziękujemy Wyborcom IP: *.miedzylesie.waw.pl 19.12.03, 12:45 A za te nierentowne linie i tak zabulisz z wlasnych podatkow. Wiec z t troska sie tak nie wychylaj. Kolejarze mysla glownie o wlasnej sprawie, nie chca modernizowac PKP w ktorej zatrudnienie jet kilkukrotnie za wysokie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rany julek WESOŁYCH SWIĄT ŻYCZY PKP IP: 193.0.67.* 19.12.03, 13:11 Znami napewno dojedziesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x-man Re: WESOŁYCH SWIĄT ŻYCZY PKP IP: 217.97.195.* 19.12.03, 16:34 tylko na miejscu będziesz w Wielkanoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek PoMaH ZMILITARYZOWAC KOLEJ! IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.03, 23:21 Przez jest ona niezbedna do zachowania bezpieczenstwa kraju! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RooK plakac sie chce IP: *.euv 19.12.03, 14:06 te cioty w rzadzie znowu poszly na ustepstwa. Tylko czekac kolejnego strajku, ciekawe kto bedzie nastepny. moze ja tez zaczne strajkowac to mi cos dzadza, plakac sie chce - trzeba spierdalac z tego kraju... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: body Re: plakac sie chce IP: *.fwhq2nat.dot.ca.gov 19.12.03, 15:31 Gość portalu: RooK napisał(a): > te cioty w rzadzie znowu poszly na ustepstwa. Tylko czekac > kolejnego strajku, ciekawe kto bedzie nastepny. moze ja tez > zaczne strajkowac to mi cos dzadza, plakac sie chce - trzeba > spierdalac z tego kraju... Spierdalac ale gdzie? Wszedzie strajkuja. ..... nawet w twojej komunie ( czyt. UE) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Dziękujemy Wyborcom IP: *.sympatico.ca 19.12.03, 15:50 Otoz to.Zwolnic nikogo nie dadza, pozamykac nierentownych linii nie dadza, nie zrobia nic zeby poprawic uslugi , ale reke po pieniadze wyciagaja.A niech by strajkowali.Wypuscic na te trasy autobusy i niech sobie strajkuja do usranej smierci. Kolej nie mialaby takich problemow gdyby potrafila zadbac o jakosc uslug.Likwiduja kapitalne polaczenia turystyczne, zostawiajac nikomu nie potrzebne polaczenie z jakas nikomu nie znana miescina.Syf w pociagach a ceny wygorowane. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egz Re: Dziękujemy Wyborcom IP: *.byd.elnet.pl 19.12.03, 19:32 Zgadzam się w 100 %. Rynek nie znosi pustki- natychmiast znalazłoby się parę przedsiębiorczych jednostek, które w wolnym miejscu umieściłyby swoje usługi. Co prawda związki zawodowe przekształciły by sie zapewne w organizację przestępczą, która by zaminowywała drogi i wysadzała w powietrze komunikację alternatywną... i tak było by na terrorystów z al kaidy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joder o mnie sie nie troszcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 14:52 napewno o mnie sie nie troszcza!!! tylko jak wyciagnac odemnie kase! Odpowiedz Link Zgłoś
mcbag Reforma PKP 19.12.03, 12:23 Niestety ale reforma jest konieczna, jest za dużo pracowników, regionalne połącznie są drogie (mimo że dotowane), pociągi są brudne i stare. Jak nie będzie redukcji to PKP upadnie, bo pociągi będę jeździć 'puste', a ne można dawać i dawać z budrzetu (Polska to nie tylko kolej i górnictwo). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszko Re: Reforma PKP IP: 62.111.195.* 19.12.03, 12:55 Nie będą puste (chociaż na jedno wychodzi). Będą wozić pracowników PKP i ich rodziny a reszta będzie za to płacić. Tak samo jak z rolnikami, górnikami i z innymi awangardowymi profesjami. Płacą za to oczywiście nie rząd i żadna mafia, tylko kilka milionów ludzi, dla których hańbą jest wykorzystywanie innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaz Re: Reforma PKP IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 19.12.03, 14:40 mcbag napisał: > Niestety ale reforma jest konieczna, jest za dużo pracowników, > regionalne połącznie są drogie (mimo że dotowane), pociągi są > brudne i stare. > Jak nie będzie redukcji to PKP upadnie, bo pociągi będę > jeździć 'puste', a ne można dawać i dawać z budrzetu (Polska to > nie tylko kolej i górnictwo). > szczególnie z "budrzetu" nie można dawać ROTFL a tak na temat, to miałem okazje jeździć pociągami przez prawie 4 lata, dopóki nie dostałem auta służbowego i zbiera mi się na wymioty, jak słyszę, że PKP jeszcze coś chce, bo niby dlaczego z naszych podatków /qaz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys Re: Reforma PKP IP: 212.127.78.* 19.12.03, 15:28 Nie czepiaj się takie szkolnictwo mamy, jedna banda z PKP, górnikami, hutnictwem i rolnikami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bungo Re: Kroczący strajk w PKP IP: *.chello.pl 19.12.03, 12:09 dogadajcie się szybko bo muszę wracać do domu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwierzak Re: Kroczący strajk w PKP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 12:15 I to własnie przed swietami. Czy ci debile ze zwiąków nie nauczą się że to uderza w NAS zwykłych Obywateli... Kurwa Jak bym ja nie mógł do jechać do pracy i ją stracił (a było kilka takich przypadków) przeznich to bym wyszedł z pociągu i chyba w pysk przypie rd olił... Strajk strajkiem aLE DLA CZEGO lUDZIE Z POCIĄGU MAJĄ ZA TO CIERPIEĆ... PRZECIEZ KUPILI BILETY.... i DAJĄ IM UTRZYMANIE HE HE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tm Re: Kroczący strajk w PKP IP: *.crowley.pl 19.12.03, 12:30 eee tam, kolejarze mają pasażerów w d...e, bo kasę dostają z budżetu. Wystarczy trochę postrajkować. To jest ich ideologia, rodem z PRL-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate zlota regula PKP IP: *.sympatico.ca 19.12.03, 15:56 Jak to Krzysztof Daukszewicz ladnie okreslil PKP" pasazer wsiadajacy do pociagu jest wlasnoscia PKP i nie pamietam aby ktos sie przebil przez ten przepis" Nic dodac nic ujac Jedziesz w pociagu to morda w kubel.Zaplaciles , jedziesz to siedz cicho. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek2 Re: Kroczący strajk w PKP IP: *.w80-13.abo.wanadoo.fr 19.12.03, 18:20 Niestety to jest mentalnosc z PRL , a wiekszosc polskiego spoleczenstwa nie moze zrozumiec ze , zeby komus dac trzeba komus zabrac!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr x PKP to jedno wielkie dziadostwo IP: *.p.lodz.pl 19.12.03, 12:16 Okradaja samych siebie o czym mozna przeczytac co chwila w gazetach, nawet porzadnie posprzatac w pociagach i na dworcach nie potrafia i wyciagaja swoje brudne lapy po nie swoje pieniadze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: formit04 pkp? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 12:16 dlaczego rzad ma sie uginac pod kazdym strajkiem. jesli stanalby kilka razy twardo na swoim to zjawisko strajkow przestalo by istniec! nie toleruje rzadow sld, ale 'plan hausner' ma cos w sobie. taka kolej popsuje cos co ma sens tylko po to, zeby oni mogli dostac trzynastke.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemo kolejarze to buraki IP: *.arch.pg.gda.pl 19.12.03, 12:19 kolejarze to chamy i buraki.myślą że ten strajk uderzy w nieudolny rząd.wzbudzą tym jeszcze wiekszą niechęć ludzi do siebie. weżcie się do roboty, wy nieroby !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwierzak Re: kolejarze to buraki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 12:37 Może nie koniecznie chamy i Buraki. Bo chemy i buraki to poszczególne Jednostki i nie można obrażać wszystkich. ALE NA PEWNO NIE UDERZY W RZĄD. NIECH JADĄ DO WARSZAWY I "ZAPARKUJĄ TOWAROWYM PRZED SEJMEM" to może żąd zrozumie że to poważna sprawa... A tak to co ja mam Ryzykować na święta... Pie rdo lę to Zostanę w domu na Święta i nie kupię bileciku w PKP... Jak pewnie wielu ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sic Re: Kroczący strajk w PKP IP: 212.160.72.* 19.12.03, 12:25 Tak sie właśnie zastanawiam co zrobić jeżeli ktoś wykupi bilet miesięczny i np nie przyjedzie do pracy bo mu pociąg ze stacji nie wyjechał no i trafił akurat na ruską ruletke w pracy czyli kto się naraził ten wylatuje ... i co zrobić kogo do sądu pozwać PRL czy PKP bo przecież nie pracodawce wkońcu to nie jego broszka jak pracownik do pracy dojedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strzala Re: Kroczący strajk w PKP IP: *.zab.citynet.pl / 10.6.3.* 19.12.03, 12:36 To po prostu skandal. Jak zwykle w dupe najbardziej dostana najbiedniejsi (tu - ci bez aut). Ja tez mama pod gorke do szkoly, ale jakos nie utrudniam z tego powodu zycia innym. HWDPKP!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwierzak Re: Kroczący strajk w PKP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 12:40 MAM to w dupie Nie bede jechał PKP na swieta do rodziny :) A co Wybiorę PKS albo inną Alternatywę Nie będę Ryzykował Że Bedę gnił gdzieś na Brudnej zpuszczonej Śmierdzącej stacji Odpowiedz Link Zgłoś
zelik33 Re: Kroczący strajk w PKP 19.12.03, 13:15 Ja też nie pojade pociągiem - wybiorę PKS albo inny środek (za niedługo będzie się bardziej opłacało polecieć samolotem z Wrcka do Katowic niż wieść swoje 4 litery tymi BYDŁOWOZAMI).Przecież to jest nie do pomyślenia. Jeszcze wezmą i strajk sobie użądzą. Pięknie q.. pięknie. Mam propozycje, może my pasażerowie też zastrajkujmy !! Uczyńmy dzień 23. grudnia Narodowym Dniem Bez Pociągu. Ale się tym wszystkim zjeżyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rak Re: Kroczący strajk w PKP IP: 157.25.139.* 19.12.03, 12:42 PKP podzielony pomiędzy firmy i firemki podwykonawców zarządzanych przez różnego rodzaju Naczelników i tym podobnych dygnitarzy niema szans w utrzymaniu takiego balastu. Tam jest jeszcze więcej pijawek kasujących pieniądze, za nic. Koszt utrzymania linii jest zbyt wysoki, brak kontroli przepływu dotowanego pieniądza jak i zjadanie własnego ogona oraz koniec monopolu doprowadzi do upadku molocha PKP Ucierpią tylko kolejarze. Mam na myśli tych co wykonują zawód Kolejarza, a nie urzędasów nierobów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszko Re: Kroczący strajk w PKP IP: 62.111.195.* 19.12.03, 12:59 Popieram w całej tzw. rozciągłości. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KJS Re: Kroczący strajk w PKP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.03, 13:05 W imie jakich racji dawać im więcje pieniędzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Kiedy ich wkoncu pozwalniaja?? IP: 217.153.182.* 19.12.03, 13:46 Utrzymujemy, podatnicy, ponad 140 tysiecy zbednych kolejarzy.A oni sa jeszcze tak bezczelni, ze nam protestuja przed swietami.. Miller, Hausner, Poll - nie rozmawiac tylko wyrzucic! ps.W Polsce na kolei pracuje 180 tys osob.W porownywalnych krajach np w Hiszpanii 30 tys... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTY KOLEJARZ KOLEJARZE TO GNOJE I SEPY NA NASZA KASE !! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.03, 13:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pkp-zlodzej Popieram najpierw niech zlikwiduja te 800 spolek PKP . IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.03, 13:55 i ich prezesow za nasze pieniadze zanim wyciagna reke po nasze pieniadze Odpowiedz Link Zgłoś
krzyzakov Re: Popieram najpierw niech zlikwiduja te 800 spo 19.12.03, 14:21 Gość portalu: pkp-zlodzej napisał(a): > i ich prezesow za nasze pieniadze zanim wyciagna reke po nasze > pieniadze Przeciez ty nie pracujesz. jakie twoje pieniadze??? Doplaty z budzetu sa do przewozow regionalnych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin PKP jest potrzebna tylko kolejarzom IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.03, 20:33 PKP jest potrzebna tylko kolejarzom. zarobki ok. 2000-3000 i więcej, pociągi, które wożą tylko ich do pracy (po 5-10 pasażerów na skład), gdy inne zaphane że szpilki nie wściśniesz się likwiduje, stare trupy w taborze (średnia 25 lat), brud, kolejarze mający gdzieś dewastacje nawet przez 12 latków to wszystko obraz pkp. Strajk tylko jeszcze pogłębia zapść kolei. ale skoro pkp (tak naprawdę my) dopłaca do każdego pasażera to znaczy przecież, ze im więcej wozi ludzi, tym większe straty przynosi. I wcale to zarząd nie jest wszystkiemu winny tylko wszyscy pracownicy, którzy jeszcze tkwią w PRL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Tylko ci, którzy dzięki przynależności do IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 19.12.03, 17:52 Solidarności są nietykalni i mogą bezkarnie chlać i opierdalać się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie kolejarz Łatwo poszło. Teraz górnicy i rolnicy IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.03, 14:00 Widzidzie. Wystarczy rzad przycisnac a on wydusi ze spoleczenstwa ostatni grosz zeby sfinansowac wasze zyczenia. Dobry szantaz zawsze w cenie. Paraliz kraju przed swietami. Gratulacje. Proponuje spoleczenstwu zastrajkowac i np. Pielegniarki nie opiekuja sie kolejarzami, lekarze nie lecza kolejarzy, taksowkarze nie woza kolejarzy itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Kroczący strajk w PKP IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.03, 14:20 Nie popieram strajku kolejarzy. Koniec solidarnosci spoleczenstwa z kolejarzami. Jak mozna zreformowac kolej skoro oni chca utrzymania nierentownych polaczen. To jest ich walka o lepszy byt-rozumiem, ale dlaczego wymierzone jest to w zwyklych obywateli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jogi Re: I znowu święte krowy górą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 14:22 Mój poprzednik ma rację a ja czuję się jak na wycieczce w Indiach gdziebym się nie obrócił to święte krowy;kolejarze górnicy taksówkarze i temu podobni. Niech nam żyje ciągle spóźniona kolej P-olacy K-ochają P-rawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marysia Podobno szantaż w Polsce jest karalny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.03, 14:29 To wszystko świadczy o słabości rządu Millera. Wpierw trąbia, że strajk jest nielegalny, że nie ma pieniedzy, itd (za gierka też były takie argumenty. Dochodziły jeszcze, że statek z pomarańczami stoi na redzie), a w koncu na wszystko sie godzą. Wszystko zależy kto strajkuje: kolejarze tak, taksówkarze - nie. Ułożyłam ranking zawodów, które są najważniejsze w strajkowaniu: 1. górnicy 2. kolejarze 3. samoobrona 4. komunikacja miejska 5. pielęgniarki 6. nauczyciele 7. duże likwidowane zakłady 8. hutnicy 9. celnicy (strajk włoski) 10. stoczniowcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek_pawel Re: Kroczący strajk w PKP IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 19.12.03, 14:52 tak własnie PKP walczy o klienta. wygląda na to,że całkowicie wisi im to czy ludzie będą chcieli przemieszczać się przy pomocy PKP. PKP przynosi straty ale co tam Państwo dołoży (oczywiście z naszych kieszeni), jak nie strajk na wigilię. JA NIECHCĘ WSPIERAĆ NIERENTOWNYCH PRZEDSIĘBIORSTW !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Kroczący strajk w PKP IP: *.mofnet.gov.pl 19.12.03, 14:56 Chcę się odnieść do tego dlaczego PKP wiecznie ma straty. Ostatnio jechałem w Niemczech pociągiem z berlina do Stuttgartu co daje trochę kilometrów. Przez całą drogę był tylko jeden konduktor który sprawdzał bilety. Natomiast na trasie Poznań - Warszawa jak wracałem intercity spotkalem 3 brygady po 4 konduktorów sprawdzających bilety. zastanawiam sie po co nam tylu konduktorów którzy zajmują cały przedział a poza tym oni i ich rodziny jeżżą bezpłatnie PKP. I gdzie tu oszczędności. PKP to jeden wielki potówr który ma pełno niepotrzebnych ludzi co biorą kupę szmalu i jeszcze ich rodzinki jeżdżą za darmo !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Nie PKP tylko Solidarnosc IP: *.bas.roche.com 19.12.03, 15:01 Czemu wszyscy psioczycie na PKP??? Przeciez to kochana solidarnosc robi klopoty.. przeciez oni tylko czekaja na okazje aby dowalic komukolwiek i aby utrzymac swoje cieple zwoazkowe posadki. Tak bylo z gornikami, teraz PKP i pare innych tez. Do tego dochodzi, ze to nie rzad sie ugial a prawicowa opozycja.. ciekawe co bedzie gdy np bedzie powod i trzeba bedzie srodkow z tej rezerwy, ktora przejedza kolejarze? Kto bedzie naprawde za to wszystko placil??? LUDZIE i nikt inny wiec i sami kolejarze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol [...] IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 19.12.03, 18:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rk darmozjady IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.03, 15:42 szlag mnie trafia- 500 mln na kolejowe graty! Zamknąc to- są autobusy, busy, które są dochodowe, bo kroś myśli i dba. Czy ktokolwiek podliczył, ile pieniedzy trafiło zamiast do kas biletowych, do kieszeni konduktorów? Gdyby to zebrać razem-z całych lat, byłaby to pokaźna suma. Kolejarze ( przy pomocy pasażerów) sami rozkradli kolej- a teraz szantażują resztę. I niech szantażują- tylko , gdy któremus pociąg urwie nogę ( czego nie życzę, dostanie drewnianą protezę wystruganą z dzrewa rosnoącego obok torów, bo nie będzie kasy na leczenie. Kasy, która zanmiast do szpoitali- trafiła do złomowni PKP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Kroczący strajk w PKP IP: *.it-net.pl 19.12.03, 15:42 No prszę... i tak trzeba, kto walczy - ten ma! Jak jeszcze trochę powalczymy, to może nawet wskrzesimy Gierka, kto wie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perski_dziadzio Komu potrzebne PKP? No właśnie. Komu? IP: *.softomasz.pl 19.12.03, 15:56 Komu? Już tylko samym kolejarzom. Żeby było coś, co im będzie płacić. Bo pracować tam już nie będzie potrzeby. Blokując kursowanie pociągów ułatwiają decyzję tym nieszczęsnym niedobitkom korzystającym jeszcze z kolei. Teraz owe niedobitki zostały przez kolejarzy zmuszone do znalezieniu alternatywnych sposobów przemieszczania się i do pociągów już NIGDY nie wrócą. I zostaną kolejarze ze "swoimi" kolejkami, stacyjkami, dworcami i peronami. I będą tam mogli urządzać stałe ekspozycje dla wycieczek szkolnych: "Jak podróżowano w dawnych czasach". I będzie tam dwudziestu kolejarzy-muzealników (pilnujących ekspozycji) na jednego zwiedzającego. A niepotrzebne już nikomu tory rozkradną zbieracze złomu. Strajkujcie dalej kolejarze. Do skutku (czyli pełnej samozagłady). Górnicy! Dołączcie do kolejarzy, najlepiej do tych głodujących! Pozbędziemy się dwóch największych ciężarów utrzymywanych za nasze podatki za jednym zamachem. Na razie. Pa. Wasz Dziarski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kroczacy duch cccp Re: Kroczący strajk w PKP IP: *.lublin.mm.pl 19.12.03, 17:35 ech ci kolejorze to prawdziwi KATole sa, poszcza juz 11 dzien !!! :)) hehe powinni sporbowac tak w wielki post, jak wytrzymaja 40 dni strajku "postu" glodowego na wodzie, to rzad zgodzi sie na wszystko ! nigdy wiecej PkP (precz komunistycznym pacholkom) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gary moore Re: Kroczący strajk w PKP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 17:47 łaskawcom nie chce się strajkować w święta-szkoda wolnych dni Odpowiedz Link Zgłoś