Dodaj do ulubionych

Winietki - nowe dojenie ludzi

IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.02, 10:27
Nas zprzeuroczy pan premier ogłosił rewelacyjny plan pobudzenie gospodarki
kraju poprzez rozwój budownictwa mieszkaniowego i budowy dróg. Oczywiście jak
to w zwyczaju komunistów jest zapomniał o podaniu źródeł finansowania. Jednak
nie na długo. Otóż za budowę autostrad zapłacimy wykupując winietki a.
100zł/rok za jazdę po drogach krajowych! sic! Ciekawe jak zapłacimy za rozwój
budownictwa mieszkaniowego?
W związku z powyższym składam gratulacje wszystkim głosującym na SLD z powodu
trafnego wyboru. Ciekawe jak będziemy wyglądali po 4. latach rządów panów
socjalistów, głodni, obdarci, ale wszyscy równo.
Obserwuj wątek
    • andrzejg Re: Winietki - nowe dojenie ludzi 01.02.02, 11:11
      Gość portalu: waw napisał(a):

> Nas zprzeuroczy pan premier ogłosił rewelacyjny plan pobudzenie gospodarki
      > kraju poprzez rozwój budownictwa mieszkaniowego i budowy dróg. Oczywiście jak
      > to w zwyczaju komunistów jest zapomniał o podaniu źródeł finansowania. Jednak
      > nie na długo. Otóż za budowę autostrad zapłacimy wykupując winietki a.
      > 100zł/rok za jazdę po drogach krajowych! sic! Ciekawe jak zapłacimy za rozwój
      > budownictwa mieszkaniowego?
      > W związku z powyższym składam gratulacje wszystkim głosującym na SLD z powodu
      > trafnego wyboru. Ciekawe jak będziemy wyglądali po 4. latach rządów panów
      > socjalistów, głodni, obdarci, ale wszyscy równo.

100 zł na rok i tyle szumu?
      • Gość: waw Re: Winietki - nowe dojenie ludzi IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.02, 14:02
        Tak, bo za jazdę po drogach krajowych płacisz już jeden podatek w paliwie. Jest
        to zwykłe chamstwo, bo za cudze pieniądze robi się prywatny sukcekces
        polityczny.
        • Gość: AndrzejG Re: Winietki - nowe dojenie ludzi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.02.02, 14:29

> Tak, bo za jazdę po drogach krajowych płacisz już jeden podatek w paliwie. Jest
          >
          > to zwykłe chamstwo, bo za cudze pieniądze robi się prywatny sukcekces
          > polityczny.

W sumie to masz rację , to taki tajniacki podatek.
          Sukces polityczny to oni już odnieśli.Teraz chodzi im o podtrzymanie
          tego sukcesu poprzez ruszenie gospodarki.Uruchomienie robót publicznych
          byłoby tego namiastką i pewnie dlatego kombinują jak koń pod górę.
          Ściągają skąd się da.We Wrocławiu samorząd ma okrojony budżet i tylko
          czekam na powiadomienie o wysokości podatku od nieruchomości.
          Wychodzi na to ,że nie podnosząc stóp procentowych podatków od dochodów
          i tak zostaniemy obłożeni innym opłatami.Za ten bajzel na górze i tak
          to my zapłacimy.
          Masz psa?Tu tez cię dorwą :))

Andrzej

• Gość: waw Re: Winietki - nowe dojenie ludzi IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.02, 14:40
            Myslisz, że w Gdańsku jest lepiej?
            Czasami mam wrażenie, że pieniądze miasta wydali na 5 lat do przodu, aktualnie
            zmieniają opłaty za użytkowanie wieczyste, detal, średni wzrost od 500 do 700%.
            Jeśli znasz Gdańsk, to mogę podać Ci jako ciekawostkę pewną ceną: słynny
            Zieleniak koło dworca PKP, grunt po obrysie budynku, bez parkingów i z
            paskudnym dojazdem 1m2 = 1.280$, czyli więcej na obrzeżach centrum biznesu
            Paryża.
            Psa nie mam, byłem sprytny, mam kota.
            • Gość: AndrzejG Re: Winietki - nowe dojenie ludzi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.02.02, 14:57

> Myslisz, że w Gdańsku jest lepiej?
              > Czasami mam wrażenie, że pieniądze miasta wydali na 5 lat do przodu, aktualnie
              > zmieniają opłaty za użytkowanie wieczyste, detal, średni wzrost od 500 do 700%.
              >
              > Jeśli znasz Gdańsk, to mogę podać Ci jako ciekawostkę pewną ceną: słynny
              > Zieleniak koło dworca PKP, grunt po obrysie budynku, bez parkingów i z
              > paskudnym dojazdem 1m2 = 1.280$, czyli więcej na obrzeżach centrum biznesu
              > Paryża.
              > Psa nie mam, byłem sprytny, mam kota.

Rozmawiam z kolegami po fachu, którzy wynajmują pomieszczenia od miasta
              i żyją w niepewności.Władze niby jeszcze stare , ale czy wiadomo co im strzeli
              do łba na odchodne , a tu jeszcze ta Unia i dostosowywanie się.
              Wydatek goni wydatek.
              Tak ,że w sumie ta winietka to tylko tyle ,że wkurza , ale w sumie to drobiazg.
              Widzę że u Ciebie była to ta kropla przelewająca...

Andrzej
              • Gość: waw Re: Winietki - nowe dojenie ludzi IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.02, 18:19
                Oczywiście, że nie chodzi o tę stówkę, ledwie pół zbiornika paliwa, chodzi o
                zasadę, że cichutko i podstepnie zaczyna się ściągać z nas qasi podatki nie
                objęte przepisami ogólnymi. Ot chamstwo i już. Pozdr.
                • Gość: Marych Re: Winietki - nowe dojenie ludzi IP: *.tnt2.b2.uunet.de 01.02.02, 22:51
                  Tak czy tak z Ciebie wyciagna, nie ma co sie wnerwiac. To tylko 27 groszy na
                  dzien.
    • Gość: Hugo Re: Winietki - nowe dojenie ludzi IP: 159.107.89.* 01.02.02, 15:40

> Nas zprzeuroczy pan premier ogłosił rewelacyjny plan pobudzenie gospodarki
      > kraju poprzez rozwój budownictwa mieszkaniowego i budowy dróg. Oczywiście jak
      > to w zwyczaju komunistów jest zapomniał o podaniu źródeł finansowania. Jednak
      > nie na długo. Otóż za budowę autostrad zapłacimy wykupując winietki a.
      > 100zł/rok za jazdę po drogach krajowych!

Nie tym bym sie martwil, tylko czy te pieniadze trafia na budowe drog. Bo podatek
      drogowy bynajmniej nie trafia. Niewiele krajow stac na darmowe autostrady, ale
      jak sie patrzy w jakim tempie buduja drogi np. Czesi, to az zazdrosc bierze - ale
      u nich jest winietka.
      Ja chce w tym kraju jezdzic normalnymi drogami, chocby jezdzenie mialo mnie
      kosztowac wiecej niz dzis !

pzdr.
      Hugo
    • Gość: Michał Winietki - nowe chamskie dojenie ludzi !!!! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.02, 17:21
      Przed chwilą skrytykowałem cię za posty o nauczycielach, a teraz wypada mi się
      tylko zgodzić w sparawie winietek !
      Płacenie za dziury w drodze i NIEKORZYSTANIE z autostrad jest SZCZYTEM
      CZERWONEGO ZŁODZIEJSTWA !
      W Szwajcarii< Czechach, Austrii płaci się tylko za autostrady !
      Po innych drogach jeździ się za darmo !
      • Gość: waw Re: Dziś winietki, a jutro???? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.02, 18:17
        Oj nie wypominaj, troszkę mnie poniosło, ale ogolnie to nie jestem taki zły.
        Jeśli chodzi o winietki to jestm prawie pewien, że będzie tak jak z różnymi
        przedpłartami jak za matki komuny, najpierw zbierali, a potem kopniak.
        Już rozdział środków z podatku w paliwie, który z założenia był na remonty
        dróg, gminy wykorzystują do łatania dziur, ale w budżecie.
        Boję sie również tego, że dziś winietki, jutro "dobrowolna wpłąta na biednych",
        potem biedni nie płacą podatku, itd, aż do całkowitego zarżnięcia kury. Komuchy
        mają zabezpieczone tyły, więc nas mogą doić bez obawy o konsekwencje.
        • Gość: Michał Dziś winietki, a jutro inne haracze ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.02, 23:44

> Oj nie wypominaj, troszkę mnie poniosło, ale ogolnie to nie jestem taki zły.
          > Jeśli chodzi o winietki to jestm prawie pewien, że będzie tak jak z różnymi
          > przedpłartami jak za matki komuny, najpierw zbierali, a potem kopniak.
          OJCIEC I MATKA MÓWILI MI O ZBIÓRKACH NA ODBUDOWĘ WARSZAWY. WARSZAWĘ ODBUDOWANO,
          ZA TO SPORO MIAST NA ZIEMIACH ZACHODNICH PRZY OKAZJI ROZEBRANO ( KOSTRZYN,
          ZASIEKI ITD..)

> Już rozdział środków z podatku w paliwie, który z założenia był na remonty
          > dróg, gminy wykorzystują do łatania dziur, ale w budżecie.
          GMINY DOSTAJĄ ZADANIA DO WYKONANIA, ALE BEZ PIENIĘDZY. TO JEST PARODIA
          SAMORZĄDNOŚCI.

> Boję sie również tego, że dziś winietki, jutro "dobrowolna wpłąta na biednych",
          >
          > potem biedni nie płacą podatku, itd, aż do całkowitego zarżnięcia kury.
          RZĄD WYMYŚLIŁ ZWOLNIENIE BIEDNYCH OD PODATKÓW. TEN NARÓD NAPRAWDĘ MOŻNA ZROBIĆ W
          KONIA Z DZIECINNĄ ŁATWOŚCIĄ. 66% W SONDAŻU ONETU TO POPARŁO.
          TRZEBA BYĆ IMBECYLEM, ŻEBY NIE WIEDZIEĆ,ŻE OZNACZA TO ZABRANIE PIENIĘDZY 90%,
          ŻEBY DAĆ 10% BIEDNYCH. NAPEWNO KOMUSZKI ZLIKWIDUJĄ WSZYSTKIE ULGI, A SAME BĘDĄ W
          GLORII OBROŃCÓW BIEDNYCH.

Komuchy
          >
          > mają zabezpieczone tyły, więc nas mogą doić bez obawy o konsekwencje.
          OBAWIAM SIĘ,ŻE KONSEKWENCJĄ DOJENIA BĘDZIE CAŁKOWITE ZARŻNIĘCIE GOSPODARKI.
          ŚREDNIO INTELIGENTNE MAŁPY WIEDZĄ,ŻE WZROST PODATKÓW ZMNIEJSZA POPYT, A TO Z
          KOLEI ZMNIEJSZA WPŁYWY Z PODATKÓW.
          NIE WIE TEGO JEDYNIE RZĄD.

PS. W wirtualnej napisano o nowym pomyśle rządu. Jak spowodujesz wypadek Kasa
          Chorych zmusi cię do POKRYCIA PEŁNYCH KOSZTÓW LECZENIA POSZKODOWANEGO W WYPADKU !
          Zapłacenie OC nie będzie miało żadnego znaczenia !!!

• Gość: waw Re: Dziś winietki, a jutro inne haracze ! IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.02, 13:23
            Wyobraź sobie, że ukochany parlament wprowadził obowiązkowe izby samorządowe
            inżynierów budownictwa, nie zapisanie się do niej jest równoznaczne z
            pozbawieniem prawa wykonywania zawodu. Jedną ustawą dają drugą zabierają, ale
            to mało, oczywiście przynależność = składki. wysokość jest jescze nie ustalona,
            coś przebąkuje się o uzaleznieniu jej od przerobu miesięcznego. Im więcej lugam
            to płacę więcej vat, dochodowego (bo jakie koszty w usłudze intelektualnej) i
            teraz jeszcze dołożyli mi składkę z wątpliwościami księgowych, czy można ją
            puścić w koszty. Jednoczesnie zdusili rynek budowlany. Z moich obserwacji rynku
            nieruchomości (jestem rzeczoznawcą) wynika, że grudniowy bum zaostanie rodany
            do końca tego roku,a potem nastapi masowy ruch upadłościowy developerów i firm
            budowlanych.
            Ale jeśli nie jest się komuchem, to się nie pojmie komucha. Ich
            krótkowzroczność zabija zdrowy rozsądek.
            • Gość: Michał Ulgi podatkowe i walka z "mrówkami" ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.02, 13:54
              Najpierw coś o budownictwie :
              Staram się zawsze remontować dom. Odliczam sobie całą ulge remontową i jestem z
              tego powodu traktowany jako złodziej przez skarbówkę.
              Zatrudniam zawsze firmę vatowską, daję im zarobić na życie, kupując materiały
              daję zarobić firmom budowlanym. Ale dla imbecyli w rządzie ulga remontowa i
              budowlana to strata, bo obywatele beszczelnie chcą zwrotu części wydatków.
              W zeszłym roku panienka ze skarbówki znalazła moje oszustwo na sumę 20 zł.
              Na szczęście miałem jeszcze jeden rachunek vatowski w rezerwie i musiała
              odpuścić.
              Ci idioci wprowadzili przepisy, że mieszkańcy pogranicza mogą przywieść pół
              litra na miesiąc z zagranicy, jeżeli kupili w pasie przygranicznym.
              W ten sposób chciano zlikwidować przemyt !!!
              Skutki są takie,że dalej robię zakupy we Frydku-Mistku ( poza pograniczem ), bo
              tam jest tanio ( hipermarkety ), a mrówki robią dalej zakupy w Czeskim
              Cieszynie, bo Czesi przerejestrowali swoje hurtownie z gorzałą i oficjalnie
              wszyscy mają swoje firmy we Frydku-Mistku. Wystawiają imienne rachunki,
              zktórych wynika, ze alkohol kupiono poza pasem przygranicznym.
              Organizatorzy przemytu dalej płacą haracz celnikom,że by ci nie zauważyli po
              polskiej stronie granicy autobusów wypchanych czeską gorzałą.
              A NAJWESELSZE JEST TO,że minister finansów z góry założył w budżecie wpływy z
              ograniczenia przemytu !!!
              Gdyby chociaż jeden młotek pojechał do Cieszyna i zobaczył, jak wygląda
              realizacja ich debilnych pomysłów !
              • Gość: q Re: Ulgi podatkowe i walka z IP: 10.128.138.* 04.02.02, 21:13
                A czego się spodziewaliście po tej czerwonej bandzie jak na nią głosowaliście?
    • Gość: Wojtek Re: Winietki - akurat dobre, ale SLD jest zle IP: *.gazeta.pl 01.02.02, 17:32
      100 zl na rok to jeszcze nie jest taki zly pomysl, jezeli chcemy miec dobre
      drogi. Ale warunek jest oczywiscie taki, ze to rzeczywiscie trafi na autostrady.

Zgadzam sie, ze SLD jest partia populistow. Ale mam nadzieje, ze chociaz tutaj
      dotrzymaja slowa - chociaz jak sobie przypomne wszystkie obietnice wyborcze
      SLD, to mam duze watpliwosci.

I do tego ostatnia akcja z pociagami InterCiti: SLD tak krzyczalo, ze nie
      dopusci do wprowadzenia podatku liniowego bo sie boji o najubozszych bo nic nie
      zyskaja. A na InterCiti ulge beda mieli parlamentarzysci, no a studenci i
      najubozsi maja placic caly bilet. No ale to pewnie dla dobra tych najubozszych,
      zeby sie za szybko nie przyzwyczaili.
      • Gość: Michał Re: Winietki - akurat dobre, ale SLD jest zle IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.02, 18:16
        Przecież płacimy podatek drogowy ukryty w cenie benzyny !!!
        TYLKO 30% dochodów zniego idzie na drogi !!!
        A może tak przeznaczyć 100% zamiast wymyślać kolejne idiotyzmy.
        Niech już ten rząda podwyższy o 1% stawki podatkowe, a nie wymyśla coraz
        durniejsze przepisy :
        - ograniczenie ulg studentów
        - dzielenie ludzi na gorszych ( przygranicznych ) i resztę ( mrówki łażą do
        Czech jak wcześniej i z tego się śmieją )
        itd...
        • Gość: waw Re: Winietki - akurat dobre, ale SLD jest zle IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.02, 19:13
          Tak powinno być, ale to jest cecha rządów naprawdę liberalnych, a oprócz tego
          nie można tylko chcieć, trzeba jeszcze umieć rządzić. Sama winietka SLD nie
          stanowi przepustki do nieomylności o doskonałości.
          • Gość: Andy Re: Winietki - akurat dobre, ale SLD jest zle IP: *.pl 02.02.02, 13:59
            Do AndrzejaG, Wojtka i podobnych.....co Wy ludzie piszecie.Tak kochacie
            komuchow ze "100 zl to niewiele", ze jesli to pojdzie na drogi to ok? -
            zastanowcie sie troche.Po zapowiedzi zniesienia podatku drogowego/ktory nie
            szedl zreszta na drogi ale na place urzednikow gmin/ i wniesienia go do ceny
            paliw, powiedziano ze teraz jest o.k.Byla to jedna wielka nieprawda! Pracowalem
            w transporcie miedzynarodowym i placilem:
            - za ciagnik siodlowy ok.1000zl/rok dla gminy podatku drogowego!!!!!!!
            -za naczepe do tego ciagnika ok.600zl/rok jak wyzej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            - winiete obowiazkowa za korzystanie z drog krajowych w transporcie m/narodowym
            przez powyzszy ciagnik z naczepa 45zl/za kazda dobe jazdy po kraju!!!!!!!!!
            -ponadto placilem podatek drogowy ktory byl wprowadzony do ceny paliwa!!!!!!!!!

I prosze nie mowic ze z tych pieniedzy cokolwiek zbudowano na drogach.Platny
            odcinek autostrady Katowice - Krakow zbudowano w latach 70-tych za Gierka z
            naszych pieniedzy!Teraz caly wysilek poszedl na zrobienie bramek i dojazdow
            celem pobierania oplat.Agencje budowy autostrad istnieja od lat kilku - pomimo
            ze nic nowego sie nie buduje.
            W Niemczech wszystkie autostrady sa darmowe-nie pobierano forsy na ich budowe
            pomimo ze budowal kraj zniszczony wojna.Ale nie bylo tam widocznie komuchow!
            W USA gdzie bylem nie raz, sa autostrady platne "Turn-pike", bezkolizyjne i
            szybkie ktore najpierw zbudowano a potem zaczeto pobierac oplaty.Znamiennym
            jest ze mozna rownolegle do tych autostrad jechac droga o rownie dobrej
            nawierzchni, lecz spotka sie od czasu do czasu krzyzowke ze swiatlami.Mozna
            wybierac miedzy szybka jazda i bezplatna .Jak jest u nas widac teraz.Bedziemy
            bulic za cos co ma dopiero byc!To jest granda.Ponadto pragne zauwazyc ze
            skladamy sie na "orkiestre" aby kupic wyposazenie do szpitali - co ma robic
            min.zdrowia.Placimy wysokie podatki, dojda pieniadze za drogi po ktorych nie
            beda jezdzili ci co placa - bo zwyczajnie nie dozyja.Ponadto placic beda
            mieszkancy np.Suwalk w poblizu ktorych nie jest nawet planowana autostrada
            Itp.Itd.Jesli po kilku latach tej kwesty nie zbuduje sie nawet 1metr drogi, to
            winien bedzie i tak kto inny bo przeciez wladza jest wybierana i zmienia sie
            okresowo.Komuszkow przerabialem 50 lat i wiem ze sa bardzo dobrzy w
            obietnicach, potrafia tylko od ludzi wyciagac z kieszeni natomiast sami chronia
            kazdy grosz bo uwazaja ze im sie nalezy.Ot taka wyzsza rasa.Co moze wymyslec
            dobrego wladza w ktorej prezydent to technikale uwaza sie za magistra, premier
            po zawodowce, ale towarzyszem byl przez lata, w parlamencie kolesie i osly
            ktorym sloma z gumofilcow wystaje.Kiedy ludzie powiedza ze juz dosc tego
            kurestwa???????
    • Gość: Michał PAN PREMIER POTWIERDZIŁ WINIETKI ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.02, 17:43
      Na forum Onetu sporo ludzi popiera pomysł, wierząc,że forsa pójdzie na drogi !
      Naiwność ludzka nie zna granic !
    • Gość: Theory Re: Winietki - nowe dojenie ludzi IP: *.acn.waw.pl 04.02.02, 18:54
      A co ty bredzisz, durniu jeden. W kazdym cywilizowanym kraju placi sie za
      uzywanie drog. 100 zl rocznie to smieszne pieniadze... Ot w takich Wloszech oni
      placa tyle mniej wiecej miesiecznie - jesli jezdza. Wiec nie panikuj.
      • Gość: Andy Re:do Pana Theory IP: *.pl 04.02.02, 19:51
        Szanowny Panie, mija sie Pan z prawda.
        Nie w kazdym kraju placi sie za uzywanie drog: Anglia, Niemcy,USA /Tylko
        tzw.Turnpike/ i wiele jeszcze innych.
        W Italii ktora Pan wymienil placi sie za autostrady, lecz kto nie chce moze
        jechac rownoleglymi "nacjonalkami"ktorymi podroz trwa nieco dluzej.
        Smaczkiem tej calej sprawy jest to ze podatek drogowy placa dzis wszyscy
        tankujacy paliwo.Proponuje sie nam dodatkowy podatek, ktory jest w
        rzeczywistosci potrzebny do budowy autostrad.Zbudowane za nasze pieniadze beda
        wlasnoscia jakiegos konsorcjum ktore pobierac bedzie pieniadze za jazde po tych
        autostradach.Stad tyle nerwow w "onecie", i tutaj zaraz sie zacznie.Uwazam ze
        dyskusja nie musi zawierac wzajemnego obrzucania sie inwektywami.Pozdrawiam
        wszystkich.
      • Gość: Michał Do Theory ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.02, 20:28
        Gość portalu: Theory napisał(a):

> A co ty bredzisz, durniu jeden.
        PODZIWIAM KOMUNISTYCZNĄ KULTURĘ SŁOWA ! STARA SZKOŁA STALINA !

W kazdym cywilizowanym kraju placi sie za
        > uzywanie drog.
        PŁACI SIĘ ZA KORZYSTANIE Z AUTOSTRAD ! MOŻE TY JAKO KOMUNISTA NIE PŁACISZ PODATEK
        DROGOWY , ALE 99% PŁACI W CENIE BENZYNY !

100 zl rocznie to smieszne pieniadze...
        A DO TEGO 30% WIĘCEJ OC , FAKTYCZNIE NIC !

Ot w takich Wloszech oni
        > placa tyle mniej wiecej miesiecznie - jesli jezdza.
        PŁACĄ ZA AUTOSTRADY, A NIE ZA DROGI Z DZIURAMI !!!

Wiec nie panikuj.
        A WIĘC NAPISZĘ LIST Z PROŚBĄ O PODWYŻSZENIE CENY ZA WINIETKI DO 500 ZŁ. !

• Gość: Jola Re: Do Theory ! IP: *.pl 05.02.02, 17:51
          I chocby czlowiek nie wiem jak sie staral cokolwiek zrozumiec z dyskusji,
          pomyslec o zdaniu innego dyskutanta, poznac problem na powaznie....to zawsze
          znajdzie sie jakas menda za plecami ktora potrafi tylko wkurwic wszystkich...
          Mozesz "theory" przestac bic zone po powrocie z zebrania partyjnego???? A czy
          ty nie nazywasz sie przypadkiem Albin Siwak????co? przyznaj sie komuchu
          posrany!!!!!!!!!
      • Gość: waw Re: Winietki - nowe dojenie ludzi IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.02, 21:45
        Może troszkę grzeczniej śmierdzielu
    • Gość: dtr Re: Winietki - nowe dojenie ludzi IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 06.02.02, 22:15
      Zastanawiam się, gdzie jest granica pazerności?
      Kiedy zaczną myśleć, do czego to doprowadzi?
      Nawet nie stać ich na to,
      aby za zasiłki,
      bezrobotni byli zobowiązani do "sprzątania świata".
      Stopił się snieg, w lasach miejskich Szczecina -
      śmietnisko a panowie z magistratu przyjmują ministra
      środowiska i wręczają nagrody ekologicznym gminom...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka