Dodaj do ulubionych

dobry wujek Buzek 'dał', a wredny Miller...

IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 30.12.03, 06:58
...teraz musi zapłacić
www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_031230/prawo/prawo_a_1.html
Obserwuj wątek
    • d_nutka Re: dobry wujek Buzek 'dał', a wredny Miller... 30.12.03, 07:30
      czy uważasz, że pielęgniarki za swoją pracę otrzymują za dużo pieniędzy o te
      203zł?
      bo chyba w tym tkwi główny problem kłopotów Millera w tej sprawie
      wystarczy w takim razie uznać (może też ustawą), że pielęgniarkom za pracę
      placi się za dużo. przy okazji można ustalić (w akcie normatywnym
      uzupełniającym) ile zapłacić pielęgniarkom by starczyło na inne potrzeby.
      jakie?
      ach, tyle ich jest, że chyba pielęgniarki powinny pracować jako wolontariuszki

d_nutka
      • Gość: babariba ponieważ nie wierzę d_nutko, że nie zrozumiałaś IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 30.12.03, 14:25
        ...co znaczy, że z jakichś powodów postanowiłaś przyniesiony tu przeze mnie temat sprowadzić do absurdu, przypisując mi przekonania, lub intencje, których nigdy nie miałem i nie mam.
        Nie będę się tłumaczył szczegółowo, bo nie ma takiej potrzeby, myślę, że zarówno z mojego - skrótowego bardzo - komentarza, jak i z treści zawartej w linku wynikało jedno, że 'Niderlandy' pod tytułem 'ustawa 203' została sporządzona w trybie natypożarowym - w grudniu 2000 roku - z pełną świadomością, że w roku 2001 NIE BEDZIE REALIZOWANA.
        I nie była. Bo nie przewidziano na nia środków w budżecie '2001. ŻADNYCH!!!
        A dzisiaj wróciłem ja właśnie z miejsca, w którym odbywała się dyskusja na temat stanu finansów konkretnego szpitala powiatowego. I okazało się, że ok. 1/3 zadłużenia zagrażającego już płynności finansowej jest wynikiem obiecanych (i prawnie - ustawowo zagawrantowanych) przez Buzka i ówczesną większość sejmową Niderlandów.
        szczegóły ok. 20:00 na www.nasza.sokolka.org
        • d_nutka Re: ponieważ nie wierzę d_nutko, że nie zrozumiał 30.12.03, 18:55
          babariba

jesteś pewny, że to ja sprowadziłam temat ‘ustawy 203’ do absurdu?
          czyż mógłbyś zaprzeczyć, że wolontariusz aby mógł spełnić swoją rolę
          np.pielęgniarską to przecież musi zjeść i w coś się odziać i gdzieś zamieszkać
          więc ta „otoczka” kosztuje.
          a jakby tak taki wolontariusz chciał urodzić następnego wolontariusza?
          czy utrzymanie takiego przyszłego wolontariusza nie kosztuje?
          ile?
          czy ustawa 203 wymienia te kwoty?
          a dlaczego teraz unia naszym wolontariuszkom pielęgniarskim chce więcej płacić
          za usługi przy swoich unijnych chorych?
          unijnych wolontariuszek już nie ma wystarczającej ilosci?
          a może się przekwalifikowały albo zmieniły obszar działalności?
          na bardziej opłacalny społecznie?
          np. opiekując się zdrowiem unijnych parlamentarzystów w Brukseli?
          i ty to nazywasz moim absurdem?

d_nutka

ps
          na szczęście (? dla kogo?)mundurki 'wolontariuszek' polskich maja kieszonki
          • d_nutka Re: do kompletu absurdu dam ci kwiatka.. 30.12.03, 19:36
            babariba

absurd to ci mogę teraz napisać, a raczej opowiedzieć ,tak jak to nasza kochana
            TV opowiada paru milionom Polaków co tydzień.
            nie pamiętam czy to zielona polana czy jasna góra, ale gdzieś jakoś tam, jest
            jakiś szpital w którym chcą się już leczyć wszyscy polscy aktorzy, ponoć za
            darmo jakby, bo to szpital kasy zdrowych aktorów.
            ale pół polski wierzy już, że taki szpital istnieje naprawdę i lekarze tam
            pracujący bez dodatkowej fuchy w prywatnych gabinetach mają się całkiem dobrze,
            poza oczywiście kłopotami sercowymi, ale nie tymi od kardiologii, bo Religi w
            tym szpitalu jeszcze nie było.
            a siostry, czyli pielęgniarki....
            ach, co za popis poświęcenia czasu – antenowego- przy łóżku pacjenta.
            a potem ....to kazdy by tak chciał, choć aktorem nie jest

powiesz mi, że to tylko scenariusz filmowy?
            a reszta to dzieło reżysera i aktorów?

no popatrz
            a potem ci aktorzy w wywiadach mówią, że ludzie pytają ich o diagnozę zwracając
            się do nich „panie doktorze”
            ależ ta tivi to czarodzieje
            z mózgu nawet wodę potrafią zrobić tak, ze pacjent czyli widz nawet się nie
            zorientuje kiedy

d_

• Gość: SLD-UPek Towarzysz Miller nie jest wredny, IP: *.czajen.pl 30.12.03, 19:45
      ale i tak nie zapłaci.
    • Gość: Eko Re: dobry wujek Buzek 'dał', a wredny Miller... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.03, 19:50
      O ile dobrze pamietam, to za wiadoma Ustawą glosowała nie tylko AWS, ale także
      (i to robiąc wiele szumu z tego powodu) - SLD !!!
      Tak sie składa że SLD, jako następca rządzącej AWS, miał juz wtedy pojęcie
      czym grozi ta ustawa, a mimo to, w imie partykularnych interesów wyborczych
      własnego ugrupowania, nie zrobił nic jako opozycja, aby owa Ustawę, jesli nie
      zablokować, to przynajmniej głośno oprotestować w Parlamencie. Wręcz
      przeciwnie... . To miedzy innymi, dzięki SLD ta Ustawa sie pojawiła, i to
      jeszcze wśród głośnych okrzyków Millera i reszty, że SLD wie jak ma rządzić i
      ma recepte na wszystkie problemy kraju... . Tak więc to komuniści sami maja
      udział we wrzuceniu tego kamyczka do ich ogródka, wbrew obiektywnej sytuacji w
      jakiej znajdowal sie wtedy kraj.
      No, ale czego sie nie robi dla własnej korzysci, przecież Miller wie jak
      rzadzic... Trzeba bylo dać coś naiwnym na pożarcie, pomimo że nie był to
      własny, autorski pomysł. Ale w tej partii nie odrzuca sie projektów ustaw,
      które biednym ludziom dadzą więcej pieniedzy, tym bardziej przed wyborami.
      Można się jedynie później od nich odżegnywać (jak sie jest u władzy).
      Nie jestem więc pewien, czy w tym akurat przypadku ci, którzy wyciągaja ten
      właśnie argument w postaci ustawy bylego rządu Jerzego Buzka jako źródła
      swoich obecnych klopotów, nie powinni sie nieco zastanowić nad własna
      uczciwością polityczną. Nie maja oni bowiem moralnego prawa do takiej
      interpretacji zaistniałych faktów, gdyz sami uczestniczyli w ich kreacji.
      Jeżeli natomiast wykorzystują ten argument chociazby poprzez wypowiedzi
      jednego ze swoich internetowych protagonistów na Forum, to znaczy że już nawet
      brzytwa nie uratuje ich z topieli. Tym bardziej, że jeszce "gruszki na
      wierzbie" czekaja w kolejce do realizacji.
      Eko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka