Dodaj do ulubionych

Skandal w Serocku

08.02.11, 09:52
CZY TAK MA WYGLĄDAĆ WYCHOWYWANIE MŁODZIEŻY PRZEZ OSiR??????????
Jak wieśc gminna donosi w turnieju siatkówki bodajże o puchar Dyrektora OSiR ( z nazwą mogę sie mylić) pierwszą nagroda miało być 1000 zł, druga 700, trzecia 500.... wpisowe 100zl od drużyny .... OK do dtej pory w porządku no nie.... po zakonczeniu turnieju zwycięzcy otrzymali w kopercie 1000zł ...... tyle że starych!!!!! czyli 10 stuzłotówek z warynskim...
Obserwuj wątek
    • aganiok32 Re: Skandal w Serocku 08.02.11, 11:29
      wpisowe też było w "waryńskich"? wink
      • justm33 Re: Skandal w Serocku 17.03.11, 21:06
        Niestety nie.
        • saabb Re: Skandal w Serocku 18.03.11, 16:04
          Idąc tym tropem to może zapłacę podatek w waryńskich???
          Czy ktoś w tej sprawie stanie do odpowiedzialności, czy dyskretnie sprawa zostanie zamieciona pod dywan???
          • el.ek Re: Skandal w Serocku 22.03.11, 11:46
            ciekawe , co na to władze z ośrodka sportu i kultury .
            Gratuluję ciekawych pomysłów na "sukces" .
            No , ale co z tymi osobami co dostali nagrody w "starych" zł , cieszą się i nic nie mówią.
          • bishke Re: Skandal w Serocku 22.03.11, 13:37
            Z tego co mi wiadomo osoba odpowiedzialna za organizację turnieju i pomysł związany z nagrodą dostała wymówienie i od maja przestaje pracować na stanowisku, które zajmowała w OSiRze. Więcej szczegółów nie znam.
            • aganiok32 Re: Skandal w Serocku 23.03.11, 10:03
              oby nie dostała pracy w banku big_grin
              • di-laila Re: Skandal w Serocku 23.03.11, 16:42
                szczerze? nie wyobrażam sobie, że można kogoś zwolnić z takiego powodu. Owszem- polecieć po kasie, nie wiem- dać naganę, cokolwiek, ale nie wywalać z pracy.

• el.ek Re: Skandal w Serocku 24.03.11, 13:26
                  di-laila , co ty piszesz nie powinni wywalać z pracy ?
                  A co może nastepny przekręt jakich mało ?
                  Bardzo dobrze zrobili , a ty sądzisz inaczej , bo to może twój koleś.
                  • mackowy1 Re: Skandal w Serocku 24.03.11, 14:43
                    A ja się zgodzę z di-lailą. Jasne, jest to kompromitujące, jak najbardziej. Ale nie jest to przewinienie, za które należy zwolnić kogokolwiek. Swoją drogą dokopałem się do regulaminu turnieju i tam JAK BYK napisane, że nagrody będą w starych nominałach suspicious (PLZ)
                    czy więc wina leży jednoznacznie po stronie organizatora?
                    • mackowy1 Re: Skandal w Serocku 24.03.11, 14:45
                      wrzucam linka, jak ktoś zainteresowany smile
                      www.sport.serock.info/index.php?subaction=showfull&id=1295367300&archive=1298023443&start_from=&ucat=&artykul=1
                    • aganiok32 Re: Skandal w Serocku 24.03.11, 20:28
                      Przeczytałam regulamin. Żenada. Nie każdy musi wiedzieć, że PLZ to to samo co PLN.
                      Straszne, że w takim miejscu jak OSiR dzieją się takie rzeczy. Nie wnikam czy osoba odpowiedzialna powinna zostać czy też nie, ale jeśli została faktycznie zwolniona, to podobny los powinien spotkać dyrektora OSiR. Myślę, że doskonale wiedział o sprawie i zapisach w regulaminie.
                      • raf602 Re: Skandal w Serocku 24.03.11, 20:45
                        Również uważam, że zapis 'plz' nie jest w żaden sposób usprawiedliwiający. Może ktoś miał specyficzne poczucie humoru, ale niestety nie znalazł zrozumienia w oczach zawodników? Na żadne oficjalne wyjaśnienie w tej sprawie pewnie nie ma co liczyć?
                  • verso.5 Re: Skandal w Serocku 24.03.11, 14:47
                    Jak w każdej firmie, pracownik ma przełożonego. Chyba dyrektor OSiR wiedział o sprawie (przecież to był turniej o puchar dyrektora OSiR) i to akceptował.
                    • di-laila Re: Skandal w Serocku 24.03.11, 14:53
                      ja w ogóle nie orientuję się kogo zwolnili, logicznie wychodziłoby, że dyrektora skoro to był puchar o jego tytuł i on jest organizatorem, i on jest przełożonym, ale z powyższej odpowiedzi wynika, że chyba nie jego?

• aganiok32 a może wynagrodzenie w PLZ? 25.03.11, 11:11
      Parę osób po otrzymaniu wynagrodzenia w PLZ może by otrzeźwiało smile
      A swoją drogą ktoś się orientuje, czy na dyrektora OSiR są jakieś cykliczne konkursy? Czy jedna osoba ma szansę przesiedzieć tam do emerytury? Bo mam wrażenie, że przydałoby się w końcu jakiś powiew świeżości w tej instytucji.
      • di-laila Re: a może wynagrodzenie w PLZ? 25.03.11, 12:18
        he he, ano właśnie, to by była odpowiednia kara suspicious
        albo wypłacenie prawdziwych nagród zwycięzcom z pensji pomysłodawcy smile ale zwolnienie- no moim zdaniem, to za ostre, ale może to ja jestem taka miękka ;p

z tego co się orientuję, to wszystkie stanowiska kierownicze i dyrektorskie są jednolite, tzn. że można przesiedzieć na nich do emeryturki. smile zresztą- nawet na kadencje burmistrza nie ma limitu, więc co się dziwić ;p

ja nie wiem, czy młodość by tam coś wniosła, bo w OK i w OSiRze pracują młode osoby, fakt - dyrektor już chyba w wieku blisko emerytalnym, ale poza tym, to sami młodzi. Tu chyba problem leży gdzie indziej...
        • verso.5 Re: a może wynagrodzenie w PLZ? 25.03.11, 19:58
          Dyrektor jest już na emeryturze i dodatkowo pracuje w OK i OSiR.
          • justm33 Re: a może wynagrodzenie w PLZ? 02.04.11, 00:52
            Oficjalna odpowiedź na moje pytanie jak potoczyła się sprawa pucharu:
            sprawa była przykra, zawodnicy zostali przeproszeni, osoba odpowiedzialna - pracownik OSiR szuka sobie pracy, uczestnicy nie przeczytali uważnie regulaminu, a zła atmosfera pozostała.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka