psychomaszyna 17.02.11, 02:41 Artykuł w Gazecie Powiatowej Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chce_dobrze Re: Powódź w Serocku 20.02.11, 15:55 wiadomo coś więcej na temat zagrożenia? jakieś informacje po mieściu już krążą? Odpowiedz Link
mackowy1 Re: Powódź w Serocku 23.02.11, 12:58 szkoda, ze brakuje aktualnych informacji o sytuacji powodziowej i podtopieniach na plaży. Odpowiedz Link
chce_dobrze Re: Powódź w Serocku 23.02.11, 18:25 ja słyszałem, że działali na cuplu 22.02, informacji nie znam dużo ale podobno sporo osób tam robiło. Odpowiedz Link
dodo525 Re: Powódź w Serocku 24.02.11, 16:26 No ja właśnie mieszkam w tej okolicy i sytuacja jest nieciekawa cały czas jest dowożony piach straż pożarna i miejska cały czas jeżdżą i kontrolują sytuacje póki co jest wysoka temperatura i Bug nie płynie ale jeśli ociepli się będzie nieciekawie ponieważ wały są już nasiąknięte woda w niektórych miejscach wały są w nieciekawej sytuacji i w każdej chwili mogą przerwać się i dodatkowo "dziury "które powstają od bobrów nie ułatwiają pracy także jeszcze wszystko prze nami;/ Odpowiedz Link
mackowy1 Re: Powódź w Serocku 24.02.11, 16:36 dzięki za informacje, bardzo jestem ciekawy tego tematu. czyli najgorsze przed wami? jak przyjdzie ocieplenie, to znowu ruszy kra i zatamuje się gdzieś pewnie i sytuacja będzie jeszcze gorsza...? a co z mieszkańcami tych okolic, ktoś jest zagrożony? i czy gmina informuje was o planie na ten groźny czas? no i ciekawe jak to będzie wyglądało w Serocku. kurcze, taki ważny temat, a jakoś za cicho przechodzi... podobno nie było tak wysokiego stanu wód w Serocku od trzydziestu lat. Odpowiedz Link
dodo-525 Re: Powódź w Serocku 24.02.11, 17:12 no tak wszystko przed nami... ociepli się przybędzie wody ruszy kra a te waly nie sa w najlepszym stanie a nie oszukujmy się ile można uszczelaniać te wały az w pewnym momencie waly sie przerwa i popłyną ludzie mieszkający .Może wreszcie trzeba zarobić porządek z tymi nieszczęsnymi bobrami które są pod ochroną a ludzie obawiają co roku gdy woda przybiera Odpowiedz Link
5kociak Re: Powódź w Serocku 24.02.11, 17:19 No właśnie szkoda że tak mało o tym się mówi też jestem z tamtych okolic i jest nieciekawie.... Odpowiedz Link
chce_dobrze Re: Powódź w Serocku 24.02.11, 20:55 ja słysszałem, że na cuplu ułożono ponad 7 tysięcy worków z piaskiem w celu zabezpieczenia tych przesiąków wałów. Podobno są miejsca gdzie woda ciurkiem płynie po ulicy od wału do rowów melioracyjnych Odpowiedz Link
mario.71 Re: Powódź w Serocku 24.02.11, 16:53 No ja właśnie mieszkam w tej okolicy i sytuacja jest nieciekawa cały czas jest dowożony piach straż pożarna i miejska cały czas jeżdżą i kontrolują sytuacje póki co jest wysoka temperatura i Bug nie płynie ale jeśli ociepli się będzie nieciekawie ponieważ wały są już nasiąknięte woda w niektórych miejscach wały są w nieciekawej sytuacji i w każdej chwili mogą przerwać się i dodatkowo "dziury "które powstają od bobrów nie ułatwiają pracy także jeszcze wszystko przed nami;/ Odpowiedz Link
mario.71 Re: Powódź w Serocku 24.02.11, 16:57 skopiowanie postu ale dopiero zalozylem konto i jeszcze nie ogarniam tego jeszcze raz przepraszam Odpowiedz Link
mackowy1 Re: Powódź w Serocku 25.02.11, 09:41 nieciekawie to wszystko wygląda... oby wały przetrwały. w lecie trzeba coś z nimi zrobić, bo takie coroczne łatanie na nic się zdaje. już latem były z nimi problemy i w zeszłą zimę także. Odpowiedz Link
5kociak Re: Powódź w Serocku 25.02.11, 14:21 No władze miały nauczke rok temu bła podobna sytuacja i co ?? teraz mamy to samo nie wyciągnięto wniosków z poprzedniej zimy ...;/ Odpowiedz Link
chce_dobrze Re: Powódź w Serocku 25.02.11, 20:21 wały + przepompownia należą do RZGW a nie gminy. gmina robi teraz wszystko aby ratowac tych ludzi... wina RZGW + bobry Odpowiedz Link