broch 22.04.06, 04:11 www.flippi.net/laender/schottland/eindex.htm?esco03.htm sabreteam.free.fr/broch1.htm www.undiscoveredscotland.co.uk/lewis/duncarloway/ scotlandvacations.com/brochs.htm i kto by pomyslal... piekne prawda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dr.krisk Nieźle!!! 22.04.06, 09:32 Najbardziej podoba mi się że jesteś ułożony z luźnych kamieni, bez użycia moździerza.. tfu.. zaprawy! Ciekawe czy są gdzieś jakieś kriski, i co to może być?????? Odpowiedz Link Zgłoś
jottka re 22.04.06, 10:18 no niezupełnie, ale być może - w cyklu powieści kira bułyczowa o przygodach alicji występował ohydny bandyta intergalaktyczny imieniem kris, obdarzony imponującym talentem kameleona, postać właściwa (ale niezwykle rzadko widywana) coś w rodzaju wielkiego skorpiona jaki miał inicjał nazwiska, to nie wiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
beatanu Re: Nieźle!!! 22.04.06, 10:40 dr.krisk napisał: > Ciekawe czy są gdzieś jakieś kriski, i co to może być?????? Uprzejmie zawiadamiam, że niejaki "krisk" w języku szwedzkim jest przymiotnikiem o znaczeniu - kwaskowaty, kwaśny ale też zdrowy, rześki. Słowo szerzej nieznane, bo chyba zbyt stare i o dialektalnym zabarwieniu. Czyli takie kriskowate jabłka - to jabłka kwaśne :) (A może chodziło o te nieszczęne pigwy jesienne???) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk No to jednak wolę być.... 22.04.06, 10:51 .. tym kwaśnym i rześkim niż skorpionowatym! Ale z drugiej strony zauważam u siebie spore dawki kameleonowatości oraz zdolności dostosowawczych. Ale zazdroszę trochę brochowi - być Podziwiana Wieża w Szkocji to nie byle co. Już widzę oczami wyobraźni wrzosowiska wichrem smagane, mglisty poranek i samotnego dudziarza na brochu, smętnie piskającego jakieś "Tribute to Mc Evan"..... A ja siedzę w krzakach i popijam jakieś single malt whisky, i nie muszę do pracy, ani wykładów przygotowywać, ani malować domu.... Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
mamarcela różniaste kriski w domu i ogrodzie 22.04.06, 11:01 na dobry początek narzędzia do kriskowania fasolejk i czosnku wraz z rysem historycznym www.tathamcutlery.com.au/gallery.html Odpowiedz Link Zgłoś
mamarcela Re: różniaste kriski w domu i ogrodzie 22.04.06, 11:06 można sie rónież nauczyc Kriska, a jakże www.ultragrand.com/content/sw/projects/28.htm Odpowiedz Link Zgłoś
mamarcela Re: różniaste kriski w domu i ogrodzie 22.04.06, 11:16 a jakby ktos nie wiedział, kim naprawdę jest tzw. święty Mikołaj, albo gdzie ukrywa sie doktor Krisk to bardzo proszę www.realsantas.com/krisk.htm Odpowiedz Link Zgłoś
beatanu Re: różniaste kriski w domu i ogrodzie 22.04.06, 11:31 mamarcela napisała: > a jakby ktos nie wiedział, kim naprawdę jest tzw. święty Mikołaj, albo gdzie > ukrywa sie doktor Krisk to bardzo proszę Wszystko pięknie, wsystko ładnie, ale w dalszym ciągu nie mamy pewności, czy pod siwą brodą nie kryje się delikatnie upudrowana twarz przystojnej sztynki... beata nie do końca przekonana :) Odpowiedz Link Zgłoś
mamarcela zaraz sie wszystko wyjasni 22.04.06, 11:36 tu mamy rozmasitość krisków i wszystko jasne! www.sonjji.com/shop/shopbrand.html?xcode=288&type=O Odpowiedz Link Zgłoś
mamarcela Re: zaraz sie wszystko wyjasni 22.04.06, 11:54 chociaz tutaj znowu zaczynam miec wątpliwości, bo co to jest? www.krisk.org/tinypbx/pics/tn/IMG_5161.JPG.html Odpowiedz Link Zgłoś
mamarcela tajemnica niech pozostanie tajemnicą 22.04.06, 12:01 proszę spojrzeć na podpis pod zdjęciem i to ubranko!! gallery.azuolas.org/Fortai/DSCN6274 Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Ale wybór!!!! 22.04.06, 12:12 Tak się zastanawiam, i raczej optowałbym za byciem piwem.... Pieniłbym się leniwie i sprawiał radość ludziom... No ale jakby jakieś obszczymury mnie sobie upodobały???? Bardzo mi się też podoba ten link litewski (to chyba po litewsku, prawda?). Ot, być Indianą Dżonsem pomagającym przeprawiać się rozmaitym panienkom przez Pnie zdradliwe, o czyhających Dzięciołach Straszliwych nie wspomnę!!!! Ino tylko ubranko owego dżentelmena zbyt explicite survivalowe, pochodzące z ruskiego demobilu. A armia radziecka wychodziła z założenia, że wroga trzeba przerażać również strojem!! Oraz obyczajem. Odpowiedz Link Zgłoś
mamarcela Re: różniaste kriski w domu i ogrodzie 22.04.06, 11:24 mozna sie również KrisKa napić (niech Was nie zmyli to a na końcu - to dla niepoznaki) www.chbcp.net/cans/fr/btes/bt-fr_krisk50-002.html Odpowiedz Link Zgłoś
mamarcela a tu mamy pełny opis 22.04.06, 12:12 www.paradis-biere.com/bieres/detail.asp?Numb=153 Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk A to nie chcę... 22.04.06, 12:16 Piwo dolnej fermentacji? Ja tylko z górnej fermentacji portery rozmaite spijam, jasnem piwem lekkim dla panien i młodzieży męskiej gardząc. No i to aromatyzowanie? No chyba żeby to byla woda kolońska 4711, ale podejrzewam że żabojady czegoś doleli. To nie ja. Odpowiedz Link Zgłoś
mamarcela a do mnie najbardziej przemówiło to zdjęcie 22.04.06, 12:36 niby niewiele widać, ale jakos tak kriskowo sie robi ale może sie mylę? www.nlroei.nl/Fotoboek-display-44.html Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Bardzo ładne i kriskowe! 22.04.06, 12:44 Możliwości są dwie: a) albo człek ów cześć rzece - pramatce oddaje, wierze praojców wierny: b) piwo mu wpadło do wody i z prądem płyne, a on pomocy od wioślarzy przygodnych woła! A może i co innego jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
mamarcela Re: Bardzo ładne i kriskowe! 22.04.06, 12:49 ale my się nigdy nie dowiemy i tutaj lezy krisk pogrzebany, czyli to jest cała esencja kriskowatości :-) oto jest wielka tajemnica kriska - chciałoby sie powiedzieć, ale to chyba byłaby obraza uczuc religijnych Odpowiedz Link Zgłoś
beatanu Re: Bardzo ładne i kriskowe! 22.04.06, 12:52 dr.krisk napisał: > A może i co innego jeszcze? Na innym zdjęciu z tego albumu holenderska odmiana kriska stoi w towarzystwie równie tajemniczej kobiety (w ciąży?) z rowerami i tubą. Więc do tej wody-matki- rzeki mogło mu wiele innych przedmiotów (o ludziach nie mam odwagi) powpadać... Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk A to tutaj... 22.04.06, 12:58 www.nlroei.nl/Fotoboek-display-46.html Też fajne. Panienki maja na imię: Bregie, Sigrid, Hedi i Floortje - ale czy odlewej strony czy od prawej? Bardzo kriskowe zdjęcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Wioślarki późną jesienią... 22.04.06, 13:08 Tak mi się przypomniało.... Kiedyś nad Jeziorem Genewskim łaziłem sobie w te i wewte szwajcarskość przyswajając, i w hangarze zobaczyłem tłum dziewczyn przygotowujących łodzie do treningu. Najwyraźniej sprawiało im to wiele radości bo cału hangar aż trząsł się od śmiechu... Dla mnie, przybysza z kraju smutnego gdzie śmiech często zastępuje sie rechotem albo złośliwym cienkim i jadowitym chichotem, było to cos niezwykłego: cieszą się z takich głupot!!!! Postałem, posłuchałem i ponuro powlokłem sie dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
mamarcela marzenia różnych doktorów i profesorów tyż 22.04.06, 13:19 Będąc młodą nielekarką pracowałam w pewnej redakcji. Redakcję ową odwiedzał dość często profesor S.T. - znany (także z telewizora) krytyk, historyk itd. itp., a prywatnie bardzo miły starszy pan. Prowadził on długie i bardzo uczone rozmowy z naszą szefową i nie wiedzieć czemu te rozmowy zawsze kończyły się dłuższą wypowiedzią prof. S.T. na temat wioślarek, ich zalet (ze szczególnym uwzględnieniem wspaniałej budowy rąk i pleców, a wreszcie profesor stwierdzał, że jego największym marzeniem zawsze było być trenerem drużyny wioslarzy płci żeńskiej. Ach ci naukowcy! Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk To ciekawe.... 22.04.06, 14:22 Może to z jakiś tęsknot za Silną Kobietą wynika? Może zmęczenie intelektualistkami wiotkimi? Jakoweś atawizmy? Archetyp Kobiety połączony z wodą: symbolem żywiołu nieokiełznanego, wymykającem się wzelkiemu opisowi, bo kształtu pozbawionym? Coć mi się dziś wiosennie roi - apage satanas! Odpowiedz Link Zgłoś
mamarcela Re: piekne brochy 22.04.06, 13:35 a ten broch może nie ładny? www.tocmp.com/brochures/1963Ford/pages/1963%20Ford%20Broch%2012_jpg.htm Odpowiedz Link Zgłoś
mamarcela kto szuka ten znajdzie 24.04.06, 11:17 czyli jak zwykłych zjadaczy chleba w anioły, tfu w braineatery, za pomocą kostiumu (do nabycia w sieci) przerobić czapeczka dla braineatera - okazja tylko 44.99$ www.hauntedventures.com/SpectacularSpecters/SpecterCostumes/Costumes03.htm " - A ty jak się masz? - spytał Puchatek. - Nie bardzo sięmam - odpowiedział Kłapouchy. - Już nie pamiętam czasów, żebym jakoś sięmiał." Odpowiedz Link Zgłoś
mamarcela i jeszcze koszulka zupełnie za bezcen 24.04.06, 11:35 różne wzory i kolory, proszę państwa www.shopzombie.com/index.php?navarea=Shirts&prodid=60 Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: kto szuka ten znajdzie 24.04.06, 12:29 czapusie śliczne, a jakbym jeszce miał koszulkę z reprodukcją oryginalnego plakatu z filmu mojego umiłowanego, będacego jednym ze źródłe nicka: www.fortunecity.com/rivendell/angels/592/posters/braineaters.jpg to juz by było w ogóle super. P:) Odpowiedz Link Zgłoś
sutekh1 Re: kto szuka ten znajdzie 24.04.06, 16:59 eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, ja myslałem że o cyce chodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: kto szuka ten znajdzie 25.04.06, 08:35 Każdy ma takiego sobowtóra, na jakiego zasługuje... tinyurl.com/syu3k Odpowiedz Link Zgłoś