Dodaj do ulubionych

Mroczna wieża

01.04.06, 22:19
Zaczęłam właśnie czytać I tom cyklu i nie mogę przez niego przebrnąć.
Historia Rolanda jest po prostu nudna, mam tylko nadzieję, że w natępnych
częściach coś się zacznie dziać. Może ktoś z Was przeczytał całość i powie
czy warto sięgnąć po resztę?

Obserwuj wątek
    • zagadka_1986 Re: Mroczna wieża 03.04.06, 09:21
      Mi też Roland na początku wydawał się nudny, ale po przeczytaniu wszystkich
      siedmiu tomów Mrocznej Wieży uważam, że są to jedne z najlepszych książek Kinga.
    • amaranta78 Re: Mroczna wieża 04.04.06, 16:18
      Przeczytałam tylko dwie pierwsze części. Muszę przyznać, że pierwsza część mi
      się podobała i zachęciła do czytania dalszych tomów, natomiast druga część
      wręcz przeciwnie. Z trudem ją skończyłam i na razie nie mam ochoty sięgać po
      dalsze. Ale kiedyś, w przyszłości pewnie przeczytam. Dodatkowo na moją niecheć
      do dalszego czytania wpływa fakt, że wiele osób pisze, że spośród wszystkich
      tomów, właśnie drugi podobał im się najbardziej.

Pozdrawiam
      • zagadka_1986 Re: Mroczna wieża 05.04.06, 09:34
        Ja także sądze, że drugi tom był najlepszy, ale bardzo podobał mi się też
        trzeci. Dwa pierwsze tomy to dopiero wprowadzenie do całości. Dopiero w trzecim
        zaczyna się prawdziwa droga do Mrocznej Wieży więc uważam, że każdy powinien
        przeczytać przynajmniej trzy pierwsze części.
    • havena Re: Mroczna wieża 18.05.06, 20:26
      Rolanda napisal jak byl nastolatkiem:) Tez mi sie ciezko czytalo, ale nastepne
      tomy niemal pochlonelam.

Pozdrawiam,
      Havena
      • czumczum Re: Mroczna wieża 08.06.06, 14:40
        Roland wyszedł teraz w nowym nakładzie, podobno zmieniony - nie czytałam jeszcze.
        Ale całą Mroczą Wieżę mam za sobą i muszę przyznać, że jest po prostu GENIALNA.
        Naj, naj, najlepsza z jego serii. Osobiście najbardziej siódemka mi do gustu
        przypadła, zaraz po niej szóstka i dwójka.
        Genialne po prostu :)
        • kadoro1969 Re: Mroczna wieża 16.07.06, 23:41

• slawek73 Re: Mroczna wieża 20.11.06, 14:59
            Przeczytałem. Cały cykl.Dla zasady. Bo to KING. Zdanie zmieniłem już po dwóch
            tomach. To nie jest ten nasz KING. Albo coś bierze, ale zdziwaczał.Poczekam aż
            oprzytomnieje ;) POzdr.
    • aleksander.mysz Re: Mroczna wieża 02.01.15, 14:05
      Mnie pierwsza cześc urzekła klimatem. Później było różnie zwłaszcza gdy akcja przeniosiła sie poza świat Rolanda. Nowy Jork to jednak nie to co zniszczony Świat pośredni
    • adiyoshi Re: Mroczna wieża 26.03.15, 21:37
      Warto, mi się podobała ;)
    • ravil4 Re: Mroczna wieża 11.10.15, 21:34
      Na początku książka może być trochę nużąca :) ale później się rozkręca akcja i naprawdę warto przebrnąć dalej.
    • odczepcie_sie Re: Mroczna wieża 12.04.17, 08:39
      Dla mnie pierwsza część jeszcze była całkiem spoko. Nie bardzo chwytałem, co się dzieje, ale ta tajemniczość miała w sobie nawet pewien klimat. Niestety drugą część porzuciłem gdzieś w połowie - takie nudne to było.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka