cuski 24.06.05, 16:11 Jestes nowy ? Nie znasz tutaj nikogo ? Nikt nie zna Ciebie ? Nie ma problemu ! W tym watku mozesz sie przywitac, przedstawic i szybko poznac innych uzytkownikow tego forum Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
himera24 Re: Nowi uzytkownicy 24.06.05, 22:12 cuski napisał: > Jestes nowy ? > Nie znasz tutaj nikogo ? > Nikt nie zna Ciebie ? > Nie ma problemu ! > W tym watku mozesz sie przywitac, przedstawic i szybko poznac innych > uzytkownikow tego forum ja w sumie jestem jescze swierza Mam na imie Kasia, mam 24 lata, z Polski pochodze z Bialegostoku, studiuje (juz zarobilam BA, teraz mysle o MA) i pracuje. Lubie cisze i spokoj, dlatego rzadko chodze do klubow, jestem osoba niekonfiktowa, jednak latwo jest mnie wyprowadzic z rownowagi i jesli mi sie cos nie spodoba od razu przechodze do ataku, nie lubie tego ale nie dam po sobie pojezdzic, respektuje ludzi i chce aby mnie respektowano, jesli ktos jest do mnie niemily ja rowniez bede, jesli ktos jest mily bede podwakroc slodsza. propo slodkosci to nic innego mogloby dla mnie nie istniec procz bitej smietany. Cenie sobie zycie rodzinne i wsrod bliskich znajomych. Moim najlepszym przyjacielem jest moj chlopak. moja zauwazalna cecha jest naduzywanie brzydkich wyrazow, lepsze to niz bicie wszystkich naokolo, jakos trzeba dac upust swojej zlosci Ogolnie przyjazd do Stanow byl jedna z lepszyc rzeczy jaka przytrafila mi sie w zyciu. Nie traktuje mego pobytu tu jako kary, jak wielu ludzi z ktorymi sie tu zetknelam, lecz jako nagrode. Do Polski wracac nie mam zamiaru, przynajmniej narazie. Pozdrawiam Odpowiedz Link
adamkoltowski Re: Nowi uzytkownicy 25.07.05, 23:38 super ) jedna z nielicznych osob, ktora poznalem, a ktora cieszy sie z przyjazu tutaj )) ja mam na imie adam jak latwo sie domyslic ) lat 28 minimalista, lubie ponarzekac, ale nie za czesto imprezy, wyjscia, szalenstwa, rowery ) jak najbardziej koncerty, sklepy z uzywana odzieza i takie tam adamkoltowski25.sympatia.onet.pl - tu znajdziecie troche wiecej na moj temat Odpowiedz Link
cuski Re: Nowi uzytkownicy 26.07.05, 00:09 Widze, ze kolega Adam ze Szczecina pochodzi ! Super, lubie to miasto ! Mialem okazje tam byc (1,5 tygodnia) i podziwiac ! Pozdrawiam Odpowiedz Link
lukas-osw Re: Nowi uzytkownicy 15.08.05, 03:58 czesc kasia.powiedz jaka byla twoja droga na poczatku w usa.ja jestem zainteresowany zapisaneim sie do szkoly jezykowej(jezeli wczesniej nie wyladuje na ulicy bo szukam pracy i szukam a tutaj u znajomych sie problemy zaczynaja).jezeli chcialabys mi objasnic edukacje tutaj(co sie z czym je) bede bardzo wdzieczny.pozdrawiam cieplo Odpowiedz Link
himera24 Re: Nowi uzytkownicy 19.08.05, 16:13 lukas-osw napisał: > czesc kasia.powiedz jaka byla twoja droga na poczatku w usa.ja jestem > zainteresowany zapisaneim sie do szkoly jezykowej(jezeli wczesniej nie wyladuje > > na ulicy bo szukam pracy i szukam a tutaj u znajomych sie problemy > zaczynaja).jezeli chcialabys mi objasnic edukacje tutaj(co sie z czym je) bede > bardzo wdzieczny.pozdrawiam cieplo ogolnie to musisz byc na wizie studenckiej i miec SSN aby studiowac, bez tego jest ciezko. pozatym studiowanie nie jest tanie, no i jako international student nie masz zadnej pomocy federalnej, tak jak maja to obywatele badz rezydenci. w zaleznosci od szkoly przy ubieganiu sie o wize studencka potrzebujesz parunastu (w zwyz) tysiecy na koncie aby udowodnic ze jestes w stanie sie tu utrzymac i oplacic szkole bo przeciez pracowac poki co nie mozesz. wiem ze przez szkole mozesz zalatwic sobie pozwolenie na prace. jesli chcesz sie nauczyc tylko jezyka to moze zadzwon do stowarzyszenia polsko amerykanskiego gdzie mozna sie uczyc i gdzie zielona karta ani SSN nie sa wymagane przy zapisie. powodzenia. Odpowiedz Link
cuski Re: Nowi uzytkownicy 15.08.05, 03:48 Do naszej listy uzytkownikow dodalem nowa osobe, uzywajaca login-u "lukas-osw" Odpowiedz Link
lukas-osw Re: Nowi uzytkownicy 15.08.05, 03:57 witam jak latwo mozna zauwazyc mam na imie lukas i pochodze z oswiecimia.mam 22 lata i jestem w stanach 2 tygodnie.dla mnie i malo i duzo.ten kraj juz mnie lekko soba przytloczyl.ale sadze ze niepowinno byc tak zle,jak zauwazylem sa rodacy ktorzy ponad zwykla zawiesc i zlosliwosc wola ludzka solidarnosc i pomoc.chwala im za to.a pare slow o mnie jestem minimalista,lubie wrecz uwielbiam dobre zdjecia(wykryto u mnie lekkie zwichrowanie na punkcie fotografii pozatym szukam tutaj ludzi ktorzy maja ochote nawiazac jakies towarzyskie znajomosci.coz daleko od kraju a trzymac trzeba sie razem,ja przynajmniej wychodze z tego zalozenia. ktos chce wiedziec cos wiecej o mnie, prosze pytajcie.pozdrawiam lukas Odpowiedz Link
cuski Re: Nowi uzytkownicy 15.08.05, 04:16 Jesli mozesz, to opowiedz nam swoje pierwsze wrazenia ze swojego krotkiego pobytu tutaj Odpowiedz Link
lukas-osw Re: Nowi uzytkownicy 15.08.05, 04:29 no coz chcecie znac wrazenia poznacie je napewno.napisze wszystko jak bylo ale dopiero jutro z rana oki-doki.a wiezcie mi bedzie to lepsze niz niejeden dziennik tv a moze stwierdzicie ze historia jak kazda inna.ale podobno kazde ludzkie zycie to historia na oskara tylko mu musielibysmy grac glowna role.pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link
cuski Re: Nowi uzytkownicy 15.08.05, 23:01 Do naszej listy uzytkownikow dodalem nowa osobe, uzywajaca login-u "chic.mezatka" PS. Fajnie, ze postanowilas dolaczyc do NAS Odpowiedz Link
chic.mezatka Re: Nowi uzytkownicy 16.08.05, 00:34 Dziekuje za mile przyjecie i wprowadzenie mnie do Waszej "internetowej rodzinki".Rzeczywiscie jestem tutaj zupelnie nowa i przyznam ,ze troche mnie to peszy.Mam na imie Kasia , jestem 32-letnia mezatka z Chicago i chetnie do Was dolaczam. Odpowiedz Link
cuski Re: Nowi uzytkownicy 19.08.05, 12:23 Do naszej listy uzytkownikow dodalem nowa osobe, uzywajaca login-u "renata379" Odpowiedz Link
cuski Re: Nowi uzytkownicy 20.08.05, 06:09 Do naszej listy uzytkownikow dodalem nowa osobe, uzywajaca login-u "Izabela78" Odpowiedz Link
izabela78 Re: Nowi uzytkownicy 23.08.05, 01:02 Witam Was bardzo serdecznie. Mam na imie izabela lat 27. POchodze z Bydgoszczy. W Usa jestem 7 lat. Od 5 lat mieszkam w Darien. Od 4 lat jestem szczesliwa mezatka a od 3 i pol mama Natalie. Moj maz pracuje a ja siedze w domu i wychowuje coreczke. pozdrawiam Iza Odpowiedz Link
speranzaa Re: Nowi uzytkownicy do Cuskiego! 23.08.05, 01:04 troche odbiegam od tematu , ale Cuski czy T ykiedys masz gg online? czy zawsze jestes OFF? Odpowiedz Link
cuski Speranzoo ... ! 23.08.05, 02:51 Speranzoo, niekiedy jestem na gg, ale czesciej bywam na naszym forumowym czacie Odpowiedz Link
izabela78 Re: Iza ... ? 23.08.05, 02:52 Niestety nie wiem jak. Probowalam juz kilka razy wlozyc jej zdjecie na eDZiecko ale ciagle wyskakuje blad ze zdjecie jest za duze pozdrawiam Iza Odpowiedz Link
cuski Re: Iza ... ? 23.08.05, 02:55 Iza, wyslij mi (jesli oczywiscie mozesz) zdjecie Twojej coreczki na moj adres e-mail, a ja umieszcze je na odpowiednim serwerze, tak aby mozna bylo ja zobaczyc Odpowiedz Link
izabela78 Re: Iza ... ? 23.08.05, 02:59 Wiesz moze jednak nie bede wysylala jej zdjec. pozdrawiam Iza Odpowiedz Link
cuski OK ! Jak chcesz ! 23.08.05, 03:02 OK ! Jak chcesz ! To byla tylko luzna propozycja Odpowiedz Link
mysza_81 Re: Nowi uzytkownicy 06.09.05, 21:53 Tak na pierwsze pytanie Nie znam tu nikogo to na drugie Nie chyba nikt tu mnie nie zna to na trzecie Nie ma problemu!!! Szybko sie przywitac(hmmm...)-Czesc!!!Jestem Bogusia milo mi WAS poznac! Więcej....w niedalekiej przyszlości... Pozdrawiam WAS!!!!! Odpowiedz Link
maja0106 Re: Nowi uzytkownicy 07.09.05, 22:25 Hi jak się to u nas zwie- jestem świeżym gostkiem na Waszej stronie. Milutko witam )) Odpowiedz Link
aga309 Re: Nowi uzytkownicy 07.09.05, 22:31 Wszyscy Forumowicze Ciebie również witają! Odpowiedz Link
mysza_81 Re: Nowi uzytkownicy 07.09.05, 22:46 To znowu ja!!!Studiuje na AR technologie zywnosci.pracuje jeszcze, ale juz nie dlugo i chwala.Zycie jest piekne,ale...niezawsze!!!Tak jak dzisiaj urwanie glowy.ale trzeba sobie powiedziec wszystko bedzie dobrze i niczym sie nie przejmowac,choc to czasem trudne> Dlaczego zycie jest takie ciezkie? Pozdrowionka!!! Odpowiedz Link
aga309 Re: Nowi uzytkownicy 07.09.05, 23:02 Myślę, że życie jest piękne, Chociaż nie zawsze łatwe! Trzeba powiedzieć wtedy dość, i wyjść ..... na spacer )))) Pozdrowionka myszko! Odpowiedz Link
mysza_81 Re: Nowi uzytkownicy 09.09.05, 22:37 Masz racje!!!Ale w moim przypadku to musialabym siedziec cały czas na spacerze!!! Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link
cuski Myszko ! 07.09.05, 23:40 Myszko, zycie jest ciezkie, bo inni zamiast nam pomogac, albo najzwyczajniej w swiecie nie przeszkadzac, podstawiaja nam klody pod nogi !!! Odpowiedz Link
martal Re: Nowi uzytkownicy 30.10.05, 06:28 czesc mam na imię Marta, pochodzę z Warszawy. Mam 30 lat. Jestem mama 3-miesięcznej Mai. Mieszkałam na północy Chicago, teraz przeprowadzilismy sie z mężem do Crown Point w Indianie. Obecnie jestem w Warszawie ale juz za 3 tygodnie wracamy do Stanów. Pozdrawiam Wszystkich. Marta Odpowiedz Link
mysza_81 Witaj:) 30.10.05, 12:38 Witaj! Goraco Cie witam i pozdrawiam)))) PS.Baw sie dobrze,Bogusia)))))) Odpowiedz Link
cuski Marta 30.10.05, 15:35 Witaj na naszym forum ! PS. Rozgosc sie, rozejrzyj sie i wlacz sie w nasze ploty )) Odpowiedz Link
aga309 Re: Marta 30.10.05, 23:53 O jak miło, że ktoś nowy zaszczycił nas swoją obecnością ) Pozdrawiam cieplutko Marta !!! Odpowiedz Link
speranzaa Re: Marta 31.10.05, 02:51 ups, zapomnialam , ze nasz didzej chwilowo jest poza granicami usa..., bedzie z ajakies 3 tygodnie Odpowiedz Link
homerowy_beret Homerowy_beret, ziutek, and_rzej 17.12.05, 04:51 i jeszcze bedzie na pewno pare innych. Ja to lubie a poza tym to rzeczywiscie forma ukrycia sie przed rozpoznaniem przez znajomych. Dlatego osobiste info beda dosc ogolne. Over 50... To tylko liczba. Znacie sposob myslenia o starszych. Sam tak ciagle mysle i 60, 65, 70, 75 to dla mnie ciagle niewyobrazalne stany. A okazuje sie, ze gdy je osiagamy to zycie ciagle jest piekne. Lubie ogladac filmy, ogladac sie za spodniczkami - ale nie oblesnie, lubie fotografowac, lubie podrozowac itd itp. Po co wiecej? Milo byc tutaj. Mylilem sie w przeszlosci. Przepraszam. Odpowiedz Link
cuski Andrzej 17.12.05, 05:55 Andrzej, mysle, ze wiele osob z tego forum pomalutku zmienia zdanie (oczywiscie na pozytywne) na Twoj temat )) PS. A pamietasz Andrzeja Kmicica z "Potopu" ? Najpier hulaka, swawolnik, a pozniej bohater narodowy )) Odpowiedz Link
polishbellydancer Re: Nowi uzytkownicy 27.12.05, 04:17 witam poczytuje to forum od jakiegos czasu i dlugo zastanawialam sie czy powinnam zaczac sie udzielac czy nie--postanowilam, ze raczej pozostane przy czytaniu, gdyz mam zupelnie inne poglady niz wiekszosc tutejszych forumowiczow mieszkam od 6 lat w filadelfii--w polsce zaczelam studia w zakresie psychologi i pedagogiki specjalnej, ktorych niestety nie ukonczylam ze wzgledu na koniecznosc wyjazdu do usa--tutaj skonczylam finanse i arabistyke--jak juz sie niektorzy zorientowali ucze tanca orientalnego i wystepuje--kiedy nie tancze pracuje jako wolontariuszka w Siloam-organizacji zjmujacej sie spirytualnym wsparciem ludzi zakazonych wirusem hiv i ich rodzin jestem artystka zakochana w ludziach i kulturze, ktora kreuja--jestem otwarta na swiat--nic dla mnie nie jest czarne badz biale--nie naleze do zadnego ugrupowania religijnego, ale studiuje doglebnie kazda religie i filozofie by moc z nich czerpac to co najlepsze--wierze w karme i wierze w ludzi--nie znosze podzialow wedlug koloru skory, religi, wieku czy plci--uwielbiam poznawac nowych ludzi, nowe miejsca, nowe obyczaje--od dziecka bylam zafascynowana kultura arabska--uwielbiam taniec... czesto dzialam bez zastanowienia, spontanicznie, mowie to co mysle, ale potrafie uznac czyjas racje o ile jest ktos w stanie poprzec swoje zdanie dobrymi argumentami--w koncu nie wiem wszystkiego i ciagle ucze sie nowych rzeczy--uwielbiam ironie i sarkazm--lubie leniuchowac moj charakterek juz nieraz wpakowal mnie w klopoty ale taki juz moj urok pozdrawiam wszystkich serdecznie e Odpowiedz Link
cuski Witaj Polishbellydancer !!! 28.12.05, 01:33 Witaj Polishbellydancer na naszym kontrowersyjnym forum PS. 1 Wiekszosci tzw. "gazetowiczow" nie podobaja sie zwyczaje tutaj panujace, ale jako admin mam to serdecznie w najciemniejszym miejscu ludzkiego ciala PS. 2 Jedno moge Ci obiecac, napewno nie bede dopuszczal do slownych wycieczek pod adresem kogokolwiek Odpowiedz Link
cuski Re: Witaj Polishbellydancer !!! 28.12.05, 01:35 Achaaa... zapomnialem dopisac, ze bardzo podoba mi sie Twoja charytatywna dzialalnosc PS. Tak trzymaj !!! Odpowiedz Link
bolek2006 Re: Nowi uzytkownicy 28.12.05, 03:11 Dziekuje!!! Napisze o sobie wiecej po Nowym Roku. Szczesliwego Nowego 2006 Roku dla Cuskiegom i jego wiernej zalogi. Bolek bez Lolka. Odpowiedz Link
ireczka1 Re: Nowi uzytkownicy 14.01.06, 23:33 Witam i dziekuje za przyjecie do forum! Mam na imie (prawie) Ireczka, nie mieszkam jeszcze w Stanach, tylko w Holandii, ale coraz powazniej myslimy z narzeczonym o przeprowadzce pod koniec tego roku do Chicago (tam mieszkaja rodzice narzeczonego). W zwiazku z tym mam sporo pytan, watpliwosci...ale o tym w innym watku. W Holandii mieszkam od 2 lat, w Polsce skonczylam Filologie Niderlandzka na uniwersytecie we Wroclawiu, i teraz pracuje w firmie telekomunikcyjnej. Pozdrawionka i milego weekendu! Ireczka Odpowiedz Link
cuski Witaj Ireczka ! 14.01.06, 23:38 Witaj Ireczka ! Pytaj ile zechcesz... kazdy z nas odpowie Ci w miare swoich skromnych mozliwosci PS. Nawet nie wiesz jak sie ucieszylem, ze Ktos z Holandii do Nas zawital. Mam pewien sentyment do tego kraju ! Odpowiedz Link
mysza_81 Cuski napisal 15.01.06, 21:13 Cuski napisal: "Witaj Ireczka ! Pytaj ile zechcesz... kazdy z nas odpowie Ci w miare swoich skromnych mozliwosci " Oprocz mnie,bo ja mieszkam w Polsce))Ale jak tylko bede wstanie to not problem PS.Mysle,ze reszta tez sie postara Odpowiedz Link