aldona401 30.07.06, 18:41 pytam o to co jest dobre w PL a tam nie ma ( rodzina, tv, polskie jedzenie itd. Da sie wyjechac i nie tesknic za krajem? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cuski Najbardziej brakuje mi... 31.07.06, 01:12 Najbardziej brakuje mi polskiego jedzenia i polskiej goscinnosci Odpowiedz Link
himera24 Re: Czego najbardziej brakuje Wam poza granicami 31.07.06, 01:57 mi do pelnego szczescia brakuje tu tylko siostry i siostrzencow. Odpowiedz Link
zettrzy Re: Czego najbardziej brakuje Wam poza granicami 31.07.06, 04:59 da sie, ale raz na jakis czas chcialabym wpasc na Bednarska w Warszawie lub wejsc do gory po Kamiennych Schodkach Odpowiedz Link
tradycja1 Re: Czego najbardziej brakuje Wam poza granicami 31.07.06, 05:24 gor, swobody przestrzeni,swojskiego klimatu Odpowiedz Link
jozek_cork Re: Czego najbardziej brakuje Wam poza granicami 31.07.06, 07:04 czasami rodziny, bo generalnie jedzenie polskie jest tv nie ogladam choc mam polska, a ze mam kontakt na czacie z polakami to nic wiecej mi nie brakuje, pozdrawiam Odpowiedz Link
speranzaa Re: Czego najbardziej brakuje Wam poza granicami 31.07.06, 19:11 jezior, lasow,rodziny, poziomek, wisni, polskich truskawek, agrestu,jablek papierowek, tego, ze mozna tam chodizc wszedzie a nie tylek wozic w aucie bo wszedzie daleko, swojskosci, augustowianki, serkow waniliowych ( nie homogenizowanych), starego rynku w miasteczku, imprez nad rzeka Netta. jak jeszcze cos wymysle to dopisze. Odpowiedz Link
m4verick klasa nizsza 31.07.06, 22:50 a mi brakuje, rownosci spolecznej. Tutaj jestesmy fucken emigrants i chocbysmy mieli zielone karty, obywatelstwa, skonczone szkoly, znali jezyk, itp. to zawsze beda sie ciebie pytac skad jestes? I tym samym klasyfikowac cie np. w zarobkach na nizsza polke w porownaniu z hamburgerami. Odpowiedz Link
speranzaa Re: M4v 01.08.06, 04:03 No pewnie, ze nie ma. A co do tego, ze bedziemy zawsze emigrantami, nizej oplacanymi to chyba zalezy co si erobi. Przyklad agenta nieruchomosci( handel domami), Polka, 17 lat w biznesie, firma amerykanska i nikt jej nie wytyka pochodzenia i place ma te same co Amerykanie. cuski napisał: > Ale tej rownosci spolecznej nie ma chyba na calym swiecie. Odpowiedz Link
cuski Speranzaa napisała: 01.08.06, 02:07 Speranzaa napisała: - Jezior, lasow,rodziny, poziomek, wisni, polskich truskawek, agrestu,jablek papierowek... Asia, nie rob mi smakow Odpowiedz Link
speranzaa Re: Speranzaa napisała: 01.08.06, 04:07 Kontynuuje: malin i czarnych jagod z polskiego lasu, borowiczkow,czarnych i czerwonych porzeczek,imprezy " w Plywaniu na byle czym", wedrowek lesnych nad samym jeziorem, wyciagu narciarksiego wodnego, kartaczy ( za duzo roboty jak dla mnie), sekacza, kalarepki, ognisk nad jeziorem... i jak se cos przypomne to znow dopisze. Odpowiedz Link
speranzaa Re: Aska 01.08.06, 04:17 Nie moge, bo tych wszystkich smakowitosci mi tu brakuje.Dobrze, ze choc prince polo mozna tu kupic. Odpowiedz Link
zbuntowany8aniol Asia idemy na borowiki,maliny,porzeczki... 01.08.06, 09:24 ..borowki,ales mi chrapki narobila na jazde do babci)))))))))))) Odpowiedz Link
jozek_cork Re: Asia idemy na borowiki,maliny,porzeczki... 01.08.06, 22:08 z ta jazda do babci mialas poczekac na mnie ha ha, pozdrawiam Odpowiedz Link
zbuntowany8aniol Co??? 01.08.06, 22:18 Nic mi o tym nie wiadomo)Tatus czy aby napewno o mnie chodzi???? Wybieram sie do babci,ale to juz po pielgrzymce)) Odpowiedz Link