lewe_oko 29.06.05, 09:53 Co polecacie? Ja lubię Trattorię przy Ogródku Jordanowskim - nie za drogo, a smacznie. Dobre tiramisu, desery lodowe od sąsiedniego Grycana. Teraz miły ogródek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mokoto Re: knajpy i knajpeczki 04.07.05, 12:01 Ja lubie Biosferę, która jest tuż obok - z wegetariańskim jedzeniem. A czy działa jeszcze Cafe Para na Dąbrowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: knajpy i knajpeczki 24.07.05, 12:04 A był ktos może w Klimatach na Odolańskiej? Kiedyś tylko galeria, a teraz też kafejka. Ja zaglądałam i ciekawa jestem Waszych wrażeń podniebienych :-) Odpowiedz Link Zgłoś
irrcia Re: knajpy i knajpeczki 27.07.05, 18:03 Cafe Para na Dąbrowskiego już nie działa. A Klimaty są miłe - byłam dwa razy, coś jadłam, było OK ale bez rewelacji (nawet nie pamiętam, co to było - ale złe też nie było, takie "bez właściwości"), ale miło się tam siedziało, więc mogę polecić. Odpowiedz Link Zgłoś
ben333 Re: knajpy i knajpeczki 02.08.05, 11:49 to jest mój subiektywny ranking i tak lecąc od centrum: samira - drogo ale orginalny i dobry smak bar w narodowej - tanio obiad z kompotem chyba 12 złociszy lolek - pyszna i chyba niedroga polędwica wołowa z grilla kogucik na rakowieckiej - ceny umiarkowane - smaczność też ale można polecić mirafiori (he he ) na dąbrowskiego - dobrze dają zjeść positano - pizza na wołoskiej - w niedzielę dużo taniej a ciast b. dobre zielnik - drogo ale smacznie nie... przepraszam bardzo drogo banja luka - to już nasze któreś podejście do tej knajpy i nadal uważam że taka sobie ale warto się przejść - nie lubie mielonych w 100 postaciach Knajpek na mokotowie jest coraz wiecej to były te które odwiedzamy od czasu do czasu. Czy ktoś był na warszawiance - jest tam chyba restauracyjka rybna a na przeciwko no otwarta portugese??!! (jakoś chyba tak nazwana) jak teraz jest we fliku? Odpowiedz Link Zgłoś
masz99 Re: knajpy i knajpeczki 04.08.05, 16:17 Dodam do tej listy: - Tratoria na rogu Odyńca i Niepodległości. Całkiem niezła włoska kuchnia, a ceny rozsądne. - Knajpka turecka i wegetariańska obok tratorii - nie pamiętam nazw. - PaPu - niedawno otwarta restauracja przy Nepodległości. Dość drogo, ale smacznie. Dobre miejsce na randkę albo biznesowe spotkanie. - Kawiarnia na Bruna - nie przekonuje mnie. - Chińska restauracja na Madalińskiego : ciekaw jestem czy ktoś tam jadł? - Kawiarnia na Rakowieckej: dobre kanapki i kawa. ben333 napisał: > to jest mój subiektywny ranking i tak lecąc od centrum: > > samira - drogo ale orginalny i dobry smak > bar w narodowej - tanio obiad z kompotem chyba 12 złociszy > lolek - pyszna i chyba niedroga polędwica wołowa z grilla > kogucik na rakowieckiej - ceny umiarkowane - smaczność też ale można polecić > mirafiori (he he ) na dąbrowskiego - dobrze dają zjeść > positano - pizza na wołoskiej - w niedzielę dużo taniej a ciast b. dobre > zielnik - drogo ale smacznie nie... przepraszam bardzo drogo > banja luka - to już nasze któreś podejście do tej knajpy i nadal uważam że taka > > sobie ale warto się przejść - nie lubie mielonych w 100 postaciach > > Knajpek na mokotowie jest coraz wiecej to były te które odwiedzamy od czasu do > czasu. > > Czy ktoś był na warszawiance - jest tam chyba restauracyjka rybna a na > przeciwko no otwarta portugese??!! (jakoś chyba tak nazwana) > jak teraz jest we fliku? Odpowiedz Link Zgłoś
gosha74 Re: knajpy i knajpeczki 12.08.05, 18:55 Jeśli ktoś lubi ryby to polecam Boston Port na Okolskiej obok banja luki. Odpowiedz Link Zgłoś
dyl.sowizdrzal Re: knajpy i knajpeczki 02.05.06, 10:16 Knajpy przy Ogródku są bardzo miłe, od Trattorii chyba jeszcze lepsza jest Biosfera. W tamtych rejonach bardzo lubię też Zielnik - sporo droższy, ale bardzo smaczny. A znacie może jakieś przyjemne i spokojne miejsca na wieczorne piwko czy kawę w okolicach Łowickiej, Narbutta? Knajpka przy Iluzjonie już od dawna stoi zamknięta. Niedaleko jest bardzo ponoć miła Lokalna, ale ją z kolei chyba wcześnie zamykają. Może coś polecicie? Odpowiedz Link Zgłoś
guitarra Re: knajpy i knajpeczki 11.09.06, 23:01 Niewątpliwie kulinarnie Samira jest debeściarska z wymienionych przez poprzedników. No i jeszcze Flik tutaj nie padł - choć do tanich to z pewnością nie należy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
radiomis Re: knajpy i knajpeczki 18.09.06, 15:15 Samira jest ciut przereklamowana. Na szczescie mozna kupic na wynos i jest sklepik. Libanska kuchnia z ingrediencjami z Geanta niestety. Ajran odradzam jak tylko moge Flik po zmianie wlasciciela to juz nie to samo. Zmienili sie tez szefowie kuchni. Na dole zrobili surowe ryby ...fuj. Kebab przy Ogrodku Jordanowskim jest OK. Puby na fortach moim zdaniem warte jeszcze mniej niz Lolek Odpowiedz Link Zgłoś
wojt_70 Re: knajpy i knajpeczki 19.09.06, 16:21 Uważam, że to a bit pesymistyczny obraz punktów wyśmienitej gastronomi na Starym Mokotowie jaki raczyłeś na naszym forum tu przedstawić. I chciaż uważam, nic twojej wypowiedzi nie ujmując, że każdy nawet najbardziej mrukowaty zakapior, powinien, jeśli ma na to taką ochotę, konstruktywnie przyczyniać się do lepszego poznania niuansów smaku w naszej Dzielnicy, zapytam o osbiste przesłanki tegoż twego postu: - Czy to bliskość nadchodzących dni deszczowych jesieni tak ciut przytruła Twe wyrafinowane podniebienie? Odpowiedz Link Zgłoś
loremipsum Re: knajpy i knajpeczki 19.09.06, 19:18 ok, a co na zastepstwo za iluzjon? jest moze w ktorejs z ulicek miejsce o podobnym klimacie? kojarze cos na rozanej naprzeciw weterynarza, ale nie byla w srodku... Odpowiedz Link Zgłoś
dyl.sowizdrzal Re: knajpy i knajpeczki 19.09.06, 20:34 Iluzjonu rzeczywiście szkoda. Ale, w zastępstwie, polecam Lokalną - bardzo miłe miejsce na Różanej, przy Kwiatowej; możliwe zresztą, że o tym samym piszesz (nigdy nie zwróciłem uwagi, czy jest na przeciwko weterynarz). Bardzo miła knajpka, tylko otwarta chyba krócej niż kiedyś Iluzjon. Odpowiedz Link Zgłoś
loremipsum Re: knajpy i knajpeczki 20.09.06, 14:18 dzieki - to wlasnie to miejsce :) konieczie musze wybadac grunt! Odpowiedz Link Zgłoś
guitarra Re: knajpy i knajpeczki 20.09.06, 20:17 sprawdź jeszcze cafe klimaty na odolańskiej no i regenerację przy wejściu do parku morskie oko Odpowiedz Link Zgłoś
dyl.sowizdrzal Re: knajpy i knajpeczki 20.09.06, 20:48 Regeneracja oczywiście świetna, ale to jednak kawałek od Iluzjonu, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
guitarra Re: knajpy i knajpeczki 21.09.06, 16:49 no fakt, szkoda w sumie iluzjonu, to bylo zajefajne, klimatyczne miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: knajpy i knajpeczki 02.12.06, 19:26 lodziarnia Malinowa :) Odpowiedz Link Zgłoś