madohora Re: Dobry Humor 03.05.13, 12:06 - Panno Kaziu, czy to prawda że pocałunek mężczyzny bez wąsów smakuje tak jak jajko bez soli? - Ależ panie Karolu, ja jeszcze nigdy... - Jak to, panno Kaziu? - ...nie jadłam jajka bez soli! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 03.05.13, 12:08 Mężowi, który tak jak większość zięciów nie znosi swojej teściowej a tym samym nie znosi jej wizyt żona oznajmia: - Wiesz kochanie, dziś po południu przyjeżdża do nas moja mama - Tak?...Bardzo się cieszę? - Ale czy ty naprawdę tak mówisz? - Ależ tak. Wczoraj byłem u wróżki i powiedziała mi, że spotka mnie jakieś nieszczęście. Bardzo się cieszę, że to nie jest nic gorszego Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 03.05.13, 12:11 - Jakże możesz w tak starym ubraniu oświadczać się ojcu o moją rękę? - Nie gniewaj się moja droga ale doprawdy mnie w tych samych okolicznościach zniszczono zupełnie nowe ubranie Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 03.05.13, 12:12 - Moja Maniu, chodzisz taka rozebrana po plaży z jakimś młodym człowiekiem. Czy to wypada? - Kiedy to proszę mamy, student medycyn, to on się nie wstydzi Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 03.05.13, 12:14 - Co to jest szewiot? - Nie wiem, panie profesorze - A z czego są zrobione twoje spodnie? - Ze starych spodni mojego ojca, panie profesorze Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 03.05.13, 12:16 - Czy są tu ryby? - Nie wiem, zarzucam wędkę dopiero od ośmiu dni Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 03.05.13, 12:17 - Panie, chciałbym dzisiaj dostać coś czego jeszcze nigdy nie miałem - o to doskonale się składa - odpowiada kelner - dzisiaj w karcie jest mózg Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 03.05.13, 12:18 - Ja mówię tylko to co wiem na pewno - Ach to dlatego jesteś tak małomówny! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 03.05.13, 12:20 - Cóż to takiego? - mówi klient - Kupiłem dwanaście pomarańczy u pana a po przyjściu do domu znalazłem w torebce tylko jedenaście! - O. Widzi pan jedna była tak zepsuta, że sam ją wyrzuciłem od razu Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 03.05.13, 12:21 Czy to prawda, że Dupont siedzi? - Niestety - A to łgarz, mnie powiedział że udaje się do brata na dwa miesiące - Powiedział prawdę! Jego brat też siedzi! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 03.05.13, 12:23 - Czy oskarżony miał stałe miejsce zamieszkania - A jakże nawet okna były zakratowane Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 03.05.13, 12:24 - Wszędzie są bakterie. Na przykład na banknotach aż roi się od nich. Ot człowiek otrzyma taki banknot i cieszy się a nie wie, że dokładnie to może być przyczyną śmierci - Ach stryjaszku, tak mi się znudziło życie. Daj mi kilka banknotów studolarowych! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 03.05.13, 12:26 W pierwszej klasie szkoły podstawowej pyta nauczycielka małego Jasia: - Umiesz czytać i pisać? A na to Jasio: - Dobre sobie! Gdybym to wszystko umiał, nie przyszedłbym tutaj! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 03.05.13, 12:27 - Twój kolega dysponuje zdaje się dobrą pensją? - Owszem, pensję ma niezłą ale dysponuje nią jego żona Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 03.05.13, 12:29 - W tak zaawansowanym wieku i kradnie pan jeszcze samochody? - Panie sędzio, w mojej młodości samochodu nie było Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 03.05.13, 12:30 - Zapytuję cię po raz ostatni kiedy mi oddasz pożyczone pieniądze? - Bardzo się cieszę, że nareszcie po raz ostatni wyjeżdżasz z takimi głupimi pytaniami Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 03.05.13, 12:31 - Pisał pan o Persji a nigdy nie był pan w tym kraju? - Cóż z tego, Dante też nie oglądał na własne oczy piekła a pisał o nim Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 03.05.13, 12:34 - Co to za porządek! Sznycla nie ma! Kotleta nie ma! Kelner proszę mi dać moje palto! - Żałuję bardzo, też go nie ma! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 03.05.13, 12:35 - Panie, pan się bezczelnie wpatrywał w moją żonę - Ani mi się śniło...Gwiżdżę na pańską żonę - To jeszcze większa bezczelność! Jak pan śmie gwizdać na moją żonę? Pan się będzie strzelał ze mną! - A czy pan ma kartę myśliwską i pozwolenie na polowanie? - A po cóż mi karta myśliwska? - Bo moje nazwisko Zając Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 03.05.13, 12:36 - Oskarżony ma już za sobą burzliwą przeszłość - Wprost przeciwnie, panie sędzio, przeważnie siedziałem Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 12.01.16, 23:06 W XVI wieku uprawiano wiele roślin, których jeszcze nie znano Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 12.01.16, 23:10 Na ofierze odkryto cztery rany, dwie śmiertelne a pozostałe dwie na szczęście nie Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 12.01.16, 23:16 - Dlaczego sołtys otworzył nowe konto w banku? - Bo stare było już puste! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 30.01.16, 16:35 Przed ganek zajechała kolaska, z której wysiedli podróżni Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 30.01.16, 17:07 Rozmawiają dwaj wędkarze: - Wczoraj złapałem taaaaaaaakiegoooooo szczupaka - E...to jeszcze nic. Ja wczoraj wyłowiłem świecącą lampę - Przecież lampa nie może świecić pod wodą - Skróć szczupaka to ja zgaszę lampę! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 30.01.16, 17:14 Pacjent podaje lekarzowi wyniki badań i pyta: - Doktorze, czy mogę pójść na wódkę? - Może pan - Jest tak dobrze - Jest tak źle Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 30.01.16, 17:19 Matka pyta córkę: - Czego ryczysz? Piotrek cię zdradza? - Żeby tylko Piotrek! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 30.01.16, 18:23 Przed wojną w jednym z teatrów krawiec Pytel słynął z poczucia humoru i znawstwa skomplikowanej mechaniki teatru. Zapytany kiedyś przez dyrektora teatru jak podoba mu się młoda amantka odrzekł: - Ładna to ona jest ale czy ona jest do mówienia? Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 31.01.16, 11:36 Starszy pan dyktuje swoją ostatnią wolę notariuszowi: - Na koniec chciałbym aby na moim pogrzebie zagrał jakiś słynny skrzypek - A jakie utwory szanowny pan życzy sobie usłyszeć? Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 31.01.16, 11:43 - Ukochana moja! Najdroższa! Żeby pokazać jak cię kocham wspiąłem się na najwyższą górę, przeszedłem na własnych nogach największą pustynię, przepłynąłem trzy oceany a ty chcesz mnie porzucić? Dlaczego? Ona beznamiętnie: - Bo cię nigdy nie ma w domu... Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 31.01.16, 11:53 Noc poślubna. Młodzi leżą sobie w łóżku i leniwie palą papierosy. - Czy miałaś przede mną jakiegoś faceta? - Ależ co ty kochanie, żadnego - A ja miałem.... Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 14.02.16, 19:09 - Skąd masz tego Misia - pyta mama Jasia - Od kolegi z trzeciego piętra - A co powiedział jak ci go dawał? - Nic, tylko strasznie płakał Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 14.02.16, 19:15 Rozmawiają dwie znajome: - Co dasz mężowi pod choinkę? - Czopek, wielkiego wyboru nie mam - Jak to czopek? - A co można dać takiej d.u.p.i.e Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 02.05.16, 13:57 Przyssawki i haczyki tasiemca jest to sposób obrony przed śmiercią... Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 02.05.16, 14:08 Podczas dziedziczenia należy szczególnie uwzględnić penetrację Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 02.05.16, 14:19 Świerzbowcem można zarazić się przebywając w nieestetycznych pomieszczeniach Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 02.05.16, 14:34 Telewizja kłamie! Prasa kłamie! Radio kłamie! Ksiądz kłamie! Cyganka prawdę ci powie... Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 02.05.16, 14:43 Rozmawiają dwie blondynki: - Poszłam wczoraj do kosmetyczki i przekłułam sobie uszy - I co? Lepiej słyszysz? Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 02.05.16, 15:11 Lekcja w szkole w czasach paleozoiku. Nauczyciel wykuwa na kamiennej tablicy pytanie: - Ile to jest 2+2? Wzywa do odpowiedzi Jasia. Ten nie zna odpowiedzi i się zastanawia. Nagle słychać straszny huk i unoszą się tumany kurzy. Nauczyciel pyta surowo: - Kto rzucił ściągę?! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.06.16, 10:58 - Dlaczego asfalt jest bezrobotny? - Bo go wylali Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.06.16, 10:59 - W co bawią się dzieci grabarza? - W chowanego Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.06.16, 11:02 Matka pyta syna: - Co przerabialiście dziś na chemii? - Materiały wybuchowe - Nauczycielka zadała coś do domu? - Nie zdążyła Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.06.16, 11:06 Zadzwonili dziś do mnie ze szkoły. Nauczycielka powiedziała: - Pana syn non stop kłamie! Odpowiedziałem: - Hm, powiedzcie mu że jest w tym wyjątkowo dobry. Ja nie mam syna! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.06.16, 11:07 Podczas rodzinnego spotkania dziadkowi zebrało się na wspomnienia: - Ach, gdy byłem młody bardzo mi się podobała taka Krysia z kamienicy z naprzeciwka. Bardzo chciałbym wiedzieć co się z nią teraz dzieje? Na to babcia: - Zwariowałeś?! To przecież ja! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 15.07.16, 14:15 - Panie doktorze, mam problem... - Słucham. - Codziennie chodzę do sklepu i kupuję dwie flaszki wódki. Boję się, że jestem zakupoholikiem! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 15.07.16, 13:57 Jechał facet autem i złapał gumę. Zjechał na pobocze, podniósł auto na lewarku, odkręcił koło, założył zapasowe i w tym momencie wszystkie cztery śruby wpadły mu do kanału. Nie wiedząc co dalej robić, rozgląda się wokoło i widzi tylko jeden budynek - dom wariatów. Nagle wychodzi z niego facet, podchodzi i mówi: - Weź pan odkręć po jednej śrubie z każdego koła i będziesz pan miał po trzy w każdym. Gość zadziwiony: - Kurde, to jest myśl! Co pan robisz w takim miejscu? - Panie, to jest dom wariatów, a nie idiotów. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 15.07.16, 14:04 Do taksówki wsiadły dwie paniusie typu "damulka z pretensjami". Po drodze plotkują sobie o tym i o owym. - To doprawdy okropne, jacy ludzie bywają niekulturalni! Wyobraź sobie moja droga, byłam ostatnio na przyjęciu, gdzie do ryby podano mi nóż do befsztyków! - O tak, szokujący brak ogłady. Mnie z kolei zaproponowano sherry w kieliszku do szampana! W tym momencie wtrąca się taksówkarz: - Szanowne Panie nie wezmą mi, mam nadzieję za złe, że ja tak tyłem do pań siedzę? Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 15.07.16, 14:10 Gościu podchodzi do najtłustszej dziewczyny w barze: - Cześć. Nie chciałabyś wyjść na drinka w jakieś spokojniejsze miejsce? - Jasne. - To dobrze. Mi i reszcie chłopaków robi się niedobrze na twój widok. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 15.07.16, 14:21 W pewnym ogrodzie zoologicznym żyła młoda małpa bardzo rzadkiego i cennego gatunku. Któregoś dnia podczas rutynowego badania weterynarz stwierdził, że małpa jest w stanie silnej depresji, która nieleczona doprowadzi ją do niechybnej śmierci. Powodem depresji jest brak partnera. Niestety, ani w krajowych, ani zagranicznych ogrodach zoologicznych nie było samca tego gatunku. W końcu dyrektor zoo przypomniał sobie o panu Mieciu, który karmił małpę i czyścił jej klatkę. - Może on, w końcu z małpą zżyty... - pomyślał i postanowił zaproponować panu Mieciowi trzysta złotych za stosunek z małpą. Wezwał go na dywanik i tłumaczy, że małpa musi mieć seks, inaczej zdechnie. - Czy zgadza się pan to zrobić za trzysta złotych? Pan Miecio na to, że i owszem, ale ma trzy warunki. - Po pierwsze, może przy tym być tylko jeden świadek, bo wstydliwy jestem. Po drugie, będę ją brał od tyłu. - OK, panie Mieciu, one lubią tylko od tyłu, sprawę świadka też załatwimy. A jaki jest trzeci warunek? - pyta lekko zaniepokojony dyrektor. - Chodzi o pieniądze... Te trzy stówy dam wam dopiero po wypłacie... Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 15.07.16, 15:55 W sądzie: - Czy oskarżony był już karany? - Tak, za konkurencję. - Za konkurencję się nikogo nie karze! A co oskarżony robił? - Takie same banknoty jak mennica państwowa. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 07.10.16, 19:49 Truda rozwiązuje krzyżówka, w pewnym momencie pyto chopa: - Alojz ty mi powiesz jedno hasło? - Pewnie że powiem - godo Alojs - A jakie? - Szpara u kobiety na cztery litery - czyto Truda Alojs pyto - Pionowo czy poziomo? - Poziomo - A to już wiem, to będzie PYSK Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 07.10.16, 19:56 lojz skończył robota, ale nie chciało mu się dźwigać łopaty, więc zostawił ją na podszybiu, a na łopacie napisał: "Francik, weź mi na wierch łopata, bo żech jej zapomnioł". Następnego dnia zjeżdża na dół, łopata dalej stoi, a obok napis: "Alojz, nie gorsz się, ale jo jej nie widzioł". Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 07.10.16, 20:04 Kiedy Kobieta jest szczęśliwa? - Kobieta jest szczęśliwa kiedy nago-do się. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 07.10.16, 20:24 Pasą juchasi owce na hali. Po drugiej stronie przechadza się Marysia: - Maryś, a przyjdź tu do nas - A nie przyjdę bo mi krzywdę zrobicie - A dyć nie zrobimy - To po co tam póda Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 07.10.16, 20:27 Maryjka do Masztalskiego: - Wejrzyj się ino. Ten helikopter już od godziny wisi w powietrzu. - Pewnie skończyła mu się benzyna. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 07.10.16, 20:46 Siedzi synek przy kałuży i pije woda. Na to przechodzi tako starka i podo mu: - Synek a dyć niy pij ty wody bo to je som maras, poć do mnie dom ci szolka tyju - Proszę, co pani mówiła? - A nic, nic...pij goroliku, pij Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 18.10.16, 19:48 Studentka z dobrego domu uprawia sex z... kilkoma kolegami. - Krzysiu, przypal mi papierosa. Krzysiu podaje Jankowi, Janek Adamowi, a Adam tej studentce. A ona na to: - Dałaby mi mama gdyby się dowiedziała, że palę papierosy... Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 18.10.16, 19:54 Na przesuchaniu policjant pado: - no to niych pan godo jak to richtig było - no, kozali mi sie łoprzić ło maska mojego mercedesa i wypionć - napastowali pana? - niy, pojechali na sucho! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 18.10.16, 20:11 Kochany, zerknij przez okno, co to za sarenka biega w naszym ogrodzie. - Po pierwsze: to nie sarenka, ale krowa. - A po drugie: to nie okno, tylko lustro. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 18.10.16, 20:35 Wpado zajonc do lisiej nory i pyto .Jest ojciec ? Liski padajom niy ma.A jest matka ?Liski chórkiym niy ma.A chcecie w te rude ryje. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 18.10.16, 20:56 - Wstowej synku, za piytnoście minut jedzie cug - A co jo to leża na galjzach? Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 18.10.16, 20:59 Dwa policjanty poszli do teatru. Łoglondajom sie program i jedyn z nich pado: - Suchej, tu jest napisane że drugi akt sztuki rozgrywo sie po piyńcu latach - Mom nadzieja, że te bilety bydom jeszcze ważne! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 17.11.16, 11:47 - Cóż u licha? Widziałem najwyraźniej że po moim wystrzale zając wywrócił koziołka... - Z radości, że nie został trafiony Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 17.11.16, 11:56 - Wiesz, zdecydowałem się w tym roku wydzierżawić polowanie - Ah, jak to dobrze mężusiu, może zastrzelił mi jakiego selksina Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 17.11.16, 12:01 Jak polują jesienią na zające? W środek kamienia młyńskiego, położonego w polu kładzie się główkę kapusty, brzeg zaś tego kamieniea posypuje się tabaką. Zając ujrzawszy kapustę podchodzi do kamienia, obwąchuje go dookoła, przyczem wciąga w nos tabaczkę i poczyna kichać. Kichając uderza głową o kamień i w ten sposób myśliwy ma gotową zdobycz. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 10.01.17, 13:26 — Jakim środkiem najlepiej będzie odurzyć tego kupca, którego mamy operować. —. Hm... najpewniej pokaż pan jemu wszystkie jego nakazy płatnicze, napewno biedak natychmiast zemdleje. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 10.01.17, 13:42 — Był pański krawiec z rachunkiem... — A powiedziała pani, żem wczoraj wyjechał do Hollywood'? — Tak i nawet to, że przed wieczorem pan inie powróci do domu. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 10.01.17, 14:07 — Panie radco, widać, że z dawnych czasów pozostał panu pociąg do ładnych panienek? — A tak, pociąg został, tylko lokomotywę djabli wzięli, Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 10.01.17, 14:16 W jetlnej z melin warszawskich szumnie witano rok nowy. Pod wpływem wypitego alkoholu, jednego z uczestników ruszyło sumienie, więc odzywa się: — Bracia kochani, jakby to dobrze było, żebyśmy się z tym nowym rokiem stali innymi ludźmi. Na to obecny fałszerz paszportów oświadczył: — Zrobione! Jutro przygotuję wam wszystkim paszporty na nowe nazwiska. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 03.12.17, 20:46 Więcej takich. — No i cóż do tej pory zrobiłeś dobrego swoją taksówką. — Jak to co ! ? Przejechałem poborcę podatkowego Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 03.12.17, 20:54 )n nie powrdci już... Ogród Saski,—mokra ławka. P. A. Nożyce z p. R. Materjał gruchają sobie, jak dwa niewinne gołąbki, a dumny ru mak p. Alterna oparty o drzewo nęci przechodniów. Nagle,—aj, gwałtu, po licja!—Na ten okrzyk wszyscy, kto żyw puścili się w kierunku ul. Niecałej. Po kilkominutowym pościgu ujęto amatora cudzego roweru. Jest nim Wac ław Kępczyński 1. 16 zamieszkały przy ul. Marjensztat Nr. 7 Młodzieniec siedzi, natomiast urado wany p. Altern, zapomniał o swej towa rzyszce, wsiadł na odzyskany rower, uwo- żąc ze sobą cenny pierścionek panny Rózi. „On nie powróci już“... Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 03.12.17, 21:32 Dobrze trafił — Oh! mężusiu już wróciłeś z po lowania, jakże ci poszło, jużeś wszystko odniósł do kuchni? — Eh! co tam do kuchni — do szpi tala chciałaś powiedzie Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 03.12.17, 22:12 Sportowcy —Ja jako gracz w footbal chciałbym zostać zawodowcem. —A ja jako gracz na wy ścigach nigdy nie mogłem tego osiągnąć. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 03.05.13, 12:48 Jacuś przygląda się mamie, która różuje się przed lustrem: - Mamo czy to prawda, że różowe policzki są oznaką zdrowia? - Tak moje dziecko - No to jesteś mamusiu, z jednej strony zdrowsza niż z drugiej Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 03.05.13, 21:41 - Poproszę lusterko - Ręczne? - Nie do twarzy Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 03.05.13, 21:42 - Słyszałeś, że Irma zaręczyła się ze swym przyjacielem z czasów dzieciństwa? - Powiedz po prostu: “ze starym kawalerem” Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 03.05.13, 21:43 Pięcioletnia Wanddzia pyta: - Mamusiu, czy jak wyjdę za mąż to mój mąż będzie potem tak wyglądał jak tatuś? - Tak kochanie - A jeśli nie wyjdę za mąż to będę wyglądała tak jak cicia Elfryda? - Być może moja mała - Ach, co za straszna przyszłość! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 03.05.13, 21:47 - Co za hałasy u waszych sąsiadów: przecież to młode małżeństwo. Dopiero wczoraj się pobrali! - Zdaje się, że on jej wybija z głowy podróż poślubna Odpowiedz Link