Dodaj do ulubionych

Tort dla Chin na urodziny...

05.10.09, 09:22
Lekko cuchnie :/

[img]https://www.timesonline.co.uk/multimedia/archive/00621/Peter-Brookes_621715a.jpg[/img]
Obserwuj wątek
    • twardycukierek Na popicie... 05.10.09, 12:45
      [img]https://www.bestlubeusa.com/diesel_add.jpg[/img]
    • morelka_1 Re: Tort dla Chin na urodziny... 05.10.09, 13:23
      biedny ten świat, a mógłby być naprawdę piękny...
      • twardycukierek Re: Tort dla Chin na urodziny... 05.10.09, 13:27
        Byłby piękny, gdyby nie my :/
        • morelka_1 Re: Tort dla Chin na urodziny... 05.10.09, 13:34
          kłania się nasza pazerność...
          • twardycukierek Re: Tort dla Chin na urodziny... 05.10.09, 13:36
            Tak i nikt nie jest bez winy... ale pazerność na supertanie towary, w dodatku
            zawierające trujące substancje, przeraża mnie. Chiny jako producent trują własny
            kraj i świat, a klient kupujący kurtkę za groszę truje... siebie.
            • morelka_1 Re: Tort dla Chin na urodziny... 05.10.09, 13:41
              Skutecznie dążymy do samounicestwienia. Nie chcę myśleć jak będzie wyglądał ten
              świat za 1000 lat. Czy w ogóle będzie jeszcze istniał?
              • twardycukierek Re: Tort dla Chin na urodziny... 05.10.09, 13:45
                Może potrzebny jest porządny szok, katastrofa na wielką skalę? Te 'mniejsze' nie
                robią wrażenia.
                Może tak jak nam, Polakom, potrzebne jest konkretne zagrożenie, aby się
                zmobilizować.
      • milleniusz Re: Tort dla Chin na urodziny... 05.10.09, 20:21
        morelka_1 napisała:

> biedny ten świat, a mógłby być naprawdę piękny...

E, piękny to on był. Przed homo sapiens. :]
    • lupus76 Re: Tort dla Chin na urodziny... 05.10.09, 13:46
      Ot - Zachód zbiera owoce polityki redeploymentu. To samo można powiedzieć o
      Indiach i - w mniejszym zakresie - o Pakistanie.
      • twardycukierek Re: Tort dla Chin na urodziny... 05.10.09, 13:52
        Tak...

Jest takie powiedzenie: to co tanie będzie cię słono kosztować. Going cheap will
        cost you dearly.
        • lupus76 Re: Tort dla Chin na urodziny... 05.10.09, 13:56
          Mój dziadek miał takie powiedzenie: nie stać mnie na kupowanie tanich rzeczy.
          A chińskiego eko-potwora stworzyły zachodnie korporacje w myśl zasady "u nas nie
          trujemy". I cały czas prowadzą taką politykę.
          • twardycukierek Re: Tort dla Chin na urodziny... 05.10.09, 13:58
            O! Znam to powiedzenie! Nigdy nie było bardziej prawdziwe. Tylko ludzie teraz
            chcą 5 kurtek za grosze zamiast jednej, porządnej, która się nie rozpadnie po
            kilku tygodniach.
            • lupus76 Re: Tort dla Chin na urodziny... 05.10.09, 14:03
              Veblen kłania się w pas...
              • twardycukierek Re: Tort dla Chin na urodziny... 05.10.09, 14:07
                Hmmm Wolfie, czy ja wiem? W takim razie to raczej jedna wielka iluzja, bo
                zgodnie z jego teorią to grubą forsę się buli aby pokazać status materialny. Ale
                10 par trujących szpilek za 10 zł para?
                To jest iluzja bogactwa.
                • lupus76 Re: Tort dla Chin na urodziny... 05.10.09, 14:24
                  Na tym polega iluzja. Tania, chińska, czy turecka podróba CC, czy YSL daje
                  złudną iluzję światowego blichtru...
                  • twardycukierek Re: Tort dla Chin na urodziny... 05.10.09, 14:29
                    W sumie na jedno wychodzi, chociaż on pisał o nowobogackich. Ale co tam, nie
                    czepiam się! Iluzja też nie jest tu najgorsza, to trucie siebie i innych dokoła
                    jest przerażające. I krótkowzroczność.
                    • lupus76 Re: Tort dla Chin na urodziny... 05.10.09, 14:32
                      Krótkowzroczność to clou redeploymentu... I niepohamowana żądza zysku...
                      • twardycukierek Re: Tort dla Chin na urodziny... 05.10.09, 14:38
                        Wiesz co jest największą hipokryzją? Jak się rozmawia z tymi ludźmi albo czyta
                        wywiady/życiorysy i tam jest cały ten szajs o tym, jak bardzo i ponad wszystko
                        leży im na sercu przyszłość ich dzieci.
                        Dla tych dzieci nie będzie niedługo czystej wody ani kawałka nieba.
                        • lupus76 Re: Tort dla Chin na urodziny... 05.10.09, 14:40
                          Z całej dostępnej wody tylko 5% nadaje się do picia. A my ją trujemy.
                          • twardycukierek Re: Tort dla Chin na urodziny... 05.10.09, 14:41
                            Ech, jest zawsze wódka ;P
                            • lupus76 Re: Tort dla Chin na urodziny... 05.10.09, 14:54
                              Taaaa "Safe water - drink beer"
                              • twardycukierek Re: Tort dla Chin na urodziny... 05.10.09, 14:58
                                Smutne to ale nic nam nie da ten smut. Dlatego rzuciłam pomysł wódki :D
                                Włosy długie - rozum krótki ;P
                                • lupus76 Re: Tort dla Chin na urodziny... 05.10.09, 15:05
                                  A od piwa głowa się kiwa :)
                                  • twardycukierek Re: Tort dla Chin na urodziny... 05.10.09, 15:08
                                    Oj tak, z pewnością mnie się kiwa :D Migam się od piwa.
                                    Kiedyś na Mazurach tak komary żarły, nie dało się spać... po jednym piwie
                                    odpłynęłam i choć pożarły, to nie czułam :D
                                    • lupus76 Re: Tort dla Chin na urodziny... 05.10.09, 15:09
                                      Wódki trza było łyknąć, ale tak fest. Wtedy komary by się potruły :)
                                      • twardycukierek Re: Tort dla Chin na urodziny... 05.10.09, 15:18
                                        Jak fest? ;D A co Ty myślisz tam robiłam 'przed'? :D
                                        To były komary wysokoprocentowe ;P
                                        • lupus76 Re: Tort dla Chin na urodziny... 05.10.09, 15:25
                                          No dyć (s)krzinka :D
                                          • twardycukierek Re: Tort dla Chin na urodziny... 05.10.09, 15:26
                                            Acha, TO słowo na K! ;D
                                            Ależ mnie zaniedbujesz, mój śląski leży ;P podczas gdy your english is in full
                                            bloom :D
                                            • lupus76 Re: Tort dla Chin na urodziny... 05.10.09, 15:30
                                              Też kwiczał. Przez 2 miesiące nie robiłem nic, poza próbą porozumienia się z
                                              Włochami (z młodymi bez problemu, wbrew stereotypom się dało :))
                                              Dyć przijedziesz tukej, to i godać bydziesz, jeronie dziołcha!
                                              • twardycukierek Re: Tort dla Chin na urodziny... 05.10.09, 15:38
                                                Eta, ;)

O, to fajnie i cieszę się, że młodzi jakoś to wszystko ciągną, jest nadzieja :)
                                                Ja, co ja to... Einstein? :D
                                                • lupus76 Re: Tort dla Chin na urodziny... 05.10.09, 19:16
                                                  Niy, Einstein niy godoł :D
                                                  • twardycukierek Re: Tort dla Chin na urodziny... 05.10.09, 20:00
                                                    Pieronie, ale by się szybciej nauczył, niż ja ;P
                                                  • lupus76 Re: Tort dla Chin na urodziny... 05.10.09, 22:42
                                                    Pierona kandego, a Ty jak żeś na to wpadła?
                                                  • twardycukierek Re: Tort dla Chin na urodziny... 05.10.09, 22:45
                                                    Jestem jak Einstein. Kiedy był mały, w przedszkolu ;P

:D
                                                  • lupus76 Re: Tort dla Chin na urodziny... 05.10.09, 22:56
                                                    Ja jestem, jak znacznie starszy Einstein. Kiedy leżał w łóżku ze starczą demencją:D
                                                  • twardycukierek Re: Tort dla Chin na urodziny... 05.10.09, 22:58
                                                    Mów do mnie jeszcze ;P w końcu uwierzę :D

A co Ty tak pozapominałeś?
                                                  • lupus76 Re: Tort dla Chin na urodziny... 05.10.09, 23:00
                                                    No właśnie... zapomniałem.
                                                  • twardycukierek Re: Tort dla Chin na urodziny... 05.10.09, 23:12
                                                    Ogórka miałeś przegryźć, no... ;))))
                                                  • lupus76 Re: Tort dla Chin na urodziny... 05.10.09, 23:14
                                                    A widzisz!
                                                    A zamiast tego wypiłem wodę z ogórków. No mówię - alzheimer, jak nic.
                                                  • twardycukierek Re: Tort dla Chin na urodziny... 05.10.09, 23:30
                                                    Ty jesteś pewien... pieronie, w czym Ty trzymasz ogórki???

:DDDDDDD
                                                  • lupus76 Re: Tort dla Chin na urodziny... 05.10.09, 23:34
                                                    W wiaderku. Inaczej głowa by się nie zmieściła.
                                                  • twardycukierek Re: Tort dla Chin na urodziny... 05.10.09, 23:42
                                                    A gdzie trzymasz... ?

:DDDDDDDD
                                                  • lupus76 Re: Tort dla Chin na urodziny... 05.10.09, 23:44
                                                    Co trzymam?
                                                  • twardycukierek Re: Tort dla Chin na urodziny... 05.10.09, 23:58
                                                    Kogo!!!
                                                  • lupus76 Re: Tort dla Chin na urodziny... 06.10.09, 00:00
                                                    Nikogo!
                                                  • twardycukierek Re: Tort dla Chin na urodziny... 06.10.09, 00:11
                                                    Uff...

Kto tam wie, jakie barbarzyńskie praktyki u was panują ;D
                                                  • lupus76 Re: Tort dla Chin na urodziny... 06.10.09, 00:22
                                                    Dziołcha, dyć jo niy je gorol!
                                                  • twardycukierek Re: Tort dla Chin na urodziny... 06.10.09, 00:26
                                                    Pac!

;D
                                                  • lupus76 Re: Tort dla Chin na urodziny... 06.10.09, 00:28
                                                    Wart pac pałaca?
                                                  • twardycukierek Re: Tort dla Chin na urodziny... 06.10.09, 00:41
                                                    Wart Wolfie paca :)
                                                  • lupus76 Re: Tort dla Chin na urodziny... 06.10.09, 00:56
                                                    A pac gryza?
                                                  • twardycukierek Re: Tort dla Chin na urodziny... 06.10.09, 00:59
                                                    A gryz drapa!
                                                  • lupus76 Re: Tort dla Chin na urodziny... 06.10.09, 01:28
                                                    Teraz to ja zgubiłem koncept...
                                                  • twardycukierek Re: Tort dla Chin na urodziny... 06.10.09, 07:52
                                                    Zergnij do wiadra z ogórkami ;)
                                                  • lupus76 Re: Tort dla Chin na urodziny... 06.10.09, 08:40
                                                    Nie ostał się już żaden freshmaker...
                                                  • twardycukierek Re: Tort dla Chin na urodziny... 06.10.09, 09:52
                                                    Łakomus Lupi!
                                                  • lupus76 Re: Tort dla Chin na urodziny... 06.10.09, 10:40
                                                    Kogo łupi? Kto jest głupi?
                                                  • twardycukierek Re: Tort dla Chin na urodziny... 06.10.09, 10:42
                                                    Ten kto nie wie co to 'lupi' ;P

Chlupus Chlupi :D
                                                  • lupus76 Re: Tort dla Chin na urodziny... 06.10.09, 11:02
                                                    Co za chlapsus.
                                                  • twardycukierek Re: Tort dla Chin na urodziny... 06.10.09, 11:03
                                                    Chlipusuję nad tym rzewnie...
                                                  • lupus76 Re: Tort dla Chin na urodziny... 06.10.09, 11:13
                                                    Na brzegu rzewni Chlipy usiadłam i płakałam?
                                                  • twardycukierek Re: Tort dla Chin na urodziny... 06.10.09, 11:35
                                                    Na skraju rzeźni Chrapki usiadłam i mam chlipkę ;P
                                                  • lupus76 Re: Tort dla Chin na urodziny... 06.10.09, 12:14
                                                    Rzeźnia pięć razy na skraj chlipania mnie doprowadzała?
                                                  • twardycukierek Re: Tort dla Chin na urodziny... 06.10.09, 12:22
                                                    Kurte! Drezyną jechałeś?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka