mg2005 03.05.10, 21:03 Temat dla "obiektywnych" dziennikarzy TWN na film "obiektywny" , w przeciwieństwie do "kłamliwego" filmu TWP... :) wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7838813,Tlumy_oddaja_hold_prezydenckiej_parze_na_Wawelu.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: smutek20 Re: Temat na obiektywny film... IP: *.jmdi.pl 03.05.10, 21:55 no cóż zamiast wzmożonych manifestacji po żałobie pod hasłami- zabrać trumnę z prezydentem Kaczynskim z miejsca świętego dla Polaków, z miejsca królewskiego, to Polacy ustawiają się w kolejce aby oddać hołd panu prezydentowi Lechowi Kaczyńskiemu i jego małżonce. Dziwne prawda? Czy ktoś to potrafi wytłumaczyć?? Dlaczego nadal Polacy stoją w kolejce?? Odpowiedz Link Zgłoś
gucio712 Re: Temat na obiektywny film... 03.05.10, 22:27 ty zobacz GW puściła taki news mimo że nie po linii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutek20 Re: Temat na obiektywny film... IP: *.jmdi.pl 03.05.10, 22:33 czekam na Waszą inteligentną i kulturalna analizę tego zjawiska Odpowiedz Link Zgłoś
gucio712 Re: Temat na obiektywny film... 03.05.10, 22:48 Gość portalu: smutek20 napisał(a): > czekam na Waszą inteligentną i kulturalna analizę tego zjawiska mnie osobiście te zjawisko zwisa i powiewa, jak chcą niech mokną. Im wolno tam stać godzinami a mnie wolno olać cały ten wawel. Tak rozumiem demokrację. I wiesz co? Wcale nie czuję się gorszym Polakiem od ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
easz Re: Temat na obiektywny film... 04.05.10, 08:41 Gość portalu: smutek20 napisał(a): > czekam na Waszą inteligentną i kulturalna analizę tego zjawiska Oj, leniuszku, oj Ty. Analizę to niech jaki socjolog zrobi. Ale. 1 - potrzeba przeżycia, wzruszeń, choćby płytkich, wszystko jedno jakich - to bardzo ludzkie jest, potrzeba wspólnoty - to się chwali, szkoda tylko, że na drugi dzień delikwent wzruszony by Cię utopił w łyżce wody, święconej, 2 - snobowanie się, 3 - myślenie lękowe i obliczone na profity 'bo tak wypada', 4 - jakiś tam patriotyzm, ew. odezwał się gen sarmaty, 5 - igrzysk i chleba, żądza przedstawienia, łaknienie krwi i mięcha - a tego dowodzi to, co mówili ci, co to wystąpili w tym szczerze emocjonalnym filmie Pospieszyla przecież;) 6 - zamiłowanie do pustych gestów i tanich kostiumów, ikon w stylu Dody, Miśka Wiśniewskiego i opalonego Kwasa, 7 - kult grzechu/ofiary/odkupienia/naiwnej wiary w spełnienie powrotu do niewinności :) itd. itp. Teraz Ty. Też kiedyś pojechałam popatrzeć na papieża jak był w Pl, mimo że ani mnie ziębiło, ani grzało - bo mama potrzebowała towarzystwa, bo chciałam zobaczyć papieża Polaka, TEGO człowieka, co to Polska mu tyle zawdzięcza, co to by Wałęsy bez niego nie było i komuna by nie padła, i kobiety zgwałcone w byłej Jugosławi nie byłyby dodatkowo upokarzane na forum światowym gdyby nie on. Chciałam oblukać tego typka;) No i co? Psińco. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Temat na obiektywny film... 04.05.10, 11:31 zekam na Waszą inteligentną i kulturalna analizę tego zjawiska Może zapoczątkujesz? Wiem, wiem, to dla ciebie trudne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Temat na obiektywny film... IP: *.chello.pl 03.05.10, 22:31 Gość portalu: smutek20 napisał(a): > Czy ktoś to potrafi wytłumaczyć?? Dlaczego nadal Polacy stoją w kolejce?? Bo Polaków jest 40m, krypta niewielka a na Wawelu mnóstwo turystów. Nawet jeżeli tylko 1% Polaków chce zobaczyć trumnę to niektórzy będą musieli poczekać. A jeżeli 10% to nawet dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
kieprze_paczynskich Re: Temat na obiektywny film... 03.05.10, 22:52 Są jeszcze wszystkie literki na nagrobku, czy już jakieś ukradli? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Temat na obiektywny film... 04.05.10, 12:13 Nie chce mi się, ale dziękuję za komplement. BTW kultura wymaga, by zwracać uwagę na płeć adwersarza, droga Smutek. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Temat na obiektywny film... 04.05.10, 12:48 To po co komplementujesz? Chyba się cóś koleżanka zaplątała :) Odpowiedz Link Zgłoś
easz Re: Temat na obiektywny film... 04.05.10, 12:55 Nie tylko Yoma czeka (tup, tup, tup) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio712 Re: Temat na obiektywny film... IP: 109.243.62.* 04.05.10, 13:01 ja bym nie czekał, elektorat pisu nie jest samodzielny intelektualnie, to wykonawcy i biorcy idei. Ja tam nawet nie mam żalu do nich, współczucie a jakże Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kieprze_paczynsch to mógł być hit kampanii IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.05.10, 12:57 Gdyby na pokładzie tego samolotu ktoś posiadał mózg, to mgła mogła by zdecydować o losach kampanii wyborczej. Zamiast lądować, powinni lecieć do Moskwy, na miejscu zrobić wrzask, że Tusk wraz wraz z Putinem utrudniają Lechowi wizytę w Katyniu. Wrzask, że nie ma transportu zastępczego( nawet jak by był). Zamarudzić ze dwa dni, sprowokować kilka awantur z rosyjskimi służbami, wynająć za własne pieniądze ludziom oczekującym w Katyniu hotele i fakt ten maksymalnie nagłośnić. Kosztowało by to nagle kilkadziesiąt tysięcy, na łepka po kilkaset złotych. Ale cóż oczekiwać po szmendakach, którzy dla 300 zł fałszują listy obecności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio712 Re: to mógł być hit kampanii IP: 109.243.62.* 04.05.10, 13:03 tu masz rację, poprostu zaśmierdziało amatorszczyną i fantazją ułańską a teraz dorabia się do tego ideologię. spaprali sprawę to fakt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kieprze_paczynsch Re: to mógł być hit kampanii IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.05.10, 13:08 Średnio zdolna gimnazjalistka zrobiła by taki pokaz, że Tusk nie wiedział by, od kogo zacząć dymisje. Ale to ciecie, które spieszą się, bo za chwilę fajrant. Ops. spieszyli się. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: to mógł być hit kampanii 04.05.10, 13:38 To nie je takie proste. Zrobienie awantury to dla byłego prezydenta byłby najmniejszy problem i nie w tym rzecz. On nie mógł leciec do Moskwy z innego powodu. Gdyby tam poleciał, musiałby złożyć kurtuazyjne życzenia prezydentowi Putinowi. Raz, że on sam mentalnie nie dałby sobie z tym rady, dwa, że cała Polska lałaby ze smiechu, że poleciał złozyć hołd ofiarom Stalina, a skończyło się na pozdrowieniach dla Putina. On naprawdę musiał lądować, bez względu na warunki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kieprze_paczynsch Re: to mógł być hit kampanii IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.05.10, 14:02 >Gdyby tam poleciał, musiałby złożyć > kurtuazyjne życzenia prezydentowi Putinowi. >On naprawdę musiał lądować, bez względu > na warunki. Czy ja wiem? Jarosław w Smoleńsku nie podszedł do Putina i Tuska. Był też jeszcze w rezerwie Mińsk i Witebsk. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: to mógł być hit kampanii 04.05.10, 15:43 Gość portalu: kieprze_paczynsch napisał(a): > Czy ja wiem? Jarosław w Smoleńsku nie podszedł do Putina i Tuska. Bo nie był wezwany. Trudno wymagać aby Tuskowi i Putinowi starczyło czasu na zamienienie choćby kilku słów z mniej ważnymi członkami obu delegacji. > Był też jeszcze w rezerwie Mińsk i Witebsk. To żadne honorowe rozwiązanie dla byłego prezydenta. Mógłby ewentualnie jeszcze rozgłosić, że w bratniej Gruzji doszło do nagłej a niespodziewanej eskalacji i zmienić kurs, aby pospieszyć z odsieczą. Kilka pistoletów na pokładzie przecież było. To było jedyne honorowe wyjście. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: to mógł być hit kampanii 04.05.10, 15:51 piwi77 napisał: > Bo nie był wezwany. Trudno wymagać aby Tuskowi i Putinowi starczyło czasu na zamienienie choćby kilku słów z mniej ważnymi członkami obu delegacji.< Własnie że był proszony ale się wypiął. Prosili go i przedstawiciele tuska, i przedstawiciele Putina. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: to mógł być hit kampanii 04.05.10, 15:54 matylda1001 napisała: > Własnie że był proszony ale się wypiął. Prosili go i > przedstawiciele tuska, i przedstawiciele Putina. W takim razie szkoda, że nie poznaliśmy komentarza Tuska i Putina do tego wydarzenia. Musiał być i zabawny i celny. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: to mógł być hit kampanii 04.05.10, 16:22 piwi77 napisał: > Musiał być i zabawny i celny. Niżej, od paczyńskich, doniósł, że chodzi o spotkanie z 10. nie 7. kwietnia. Ok, więc pewnie nie był ani zabawny, ani celny. Raczej obaj panowie odetchnęli z ulgą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kieprze_paczynsch Re: to mógł być hit kampanii IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.05.10, 15:55 > Bo nie był wezwany. Trudno wymagać aby Tuskowi i Putinowi starczyło > czasu na zamienienie choćby kilku słów z mniej ważnymi członkami obu > delegacji. Nie rozumiemy się. Pisałem o wizycie po katastrofie. Putin i Tusk czekali na niego w namiocie, ale nie przyszedł. Nawet to rozumiem, też bym nie poszedł do nich. Co do mojej spekulacji na temat komediowego rozegrania mgły, pozostańmy przy swoich przypuszczeniach. "Moje" rozwiązanie ma tę przewagę, że oszczędza życie 96 ludzi. Ale może popełniam błąd dopuszczając ludzką motywację w przypadku tego człowieka. Ech, ta niepoprawna naiwność cywilizacji życia. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: to mógł być hit kampanii 04.05.10, 16:16 Gość portalu: kieprze_paczynsch napisał(a): > "Moje" rozwiązanie ma tę przewagę, że oszczędza życie 96 > ludzi. A Bóg, Honor i Ojczyzna? Czymże przy Tych Wartosciach życie choćby 96? Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Temat na obiektywny film... 04.05.10, 13:23 Obiektywny jak obiektywny, ale byłby okropnie długi. Jeżeli Wawel jest czynny od 9 do 19, to taki film z jednego tylko dnia, trwałby 12 godzin. Nawet gdyby był zrealizowany w technologii 3D, nie wiem czy komuś chciałoby się go w imaxie obejrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Do przedstawicieli tego tłumu... 04.05.10, 13:26 Zapraszam do podzielenia się swoimi wrażeniami w tym wątku. Ty, mg2005, na pewno byłeś. Opiszesz swoje patriotyczne uniesienie? Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Obiektywna ocena 04.05.10, 16:03 No i mamy obiektywną ocenę, tylko czy do tych oszołomów dotrze? wiadomosci.onet.pl/2164767,11,rada_etyki_mediow_ocenila_film_dziennikarza_tvp_o_zalobie_tworzy_pelne_obsesji_obrazy,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Obiektywna ocena 04.05.10, 22:25 matylda1001 napisała: > No i mamy obiektywną ocenę, Uzasadnij, bo ja widzę, że jest skrajnie kłamliwa... >tylko czy do tych oszołomów dotrze? > Do oszołomów typu Matylda - na pewno... Odpowiedz Link Zgłoś
gucio712 Re: Obiektywna ocena 04.05.10, 22:48 mg2005 napisał: > matylda1001 napisała: > > > No i mamy obiektywną ocenę, > > Uzasadnij, bo ja widzę, że jest skrajnie kłamliwa... > nie koleżko tym razem to ty uzasadnij że jest kłamliwa bo ja akurat w decyzji tej rady widzę dużo racji Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Obiektywna ocena 05.05.10, 09:22 gucio712 napisał: > mg2005 napisał: > > > matylda1001 napisała: > > > > > No i mamy obiektywną ocenę, > > > > Uzasadnij, bo ja widzę, że jest skrajnie kłamliwa... > > > nie koleżko tym razem to ty uzasadnij że jest kłamliwa > bo ja akurat w decyzji tej rady widzę dużo racji > Czy logika to dla Ciebie abstrakcja ?... Najpierw uzasadnia ten, kto 1. twierdził. Odpowiedz Link Zgłoś
gucio712 Re: Obiektywna ocena 05.05.10, 19:49 mg bądź mężczyzną, przyznaj- nie potrafisz sklecić sensownie czterech zdan i dlatego namiętnie odwracasz kota ogonem. To żaden wstyd, ja też wielu rzeczy nie potrafię Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Obiektywna ocena 09.05.10, 12:07 gucio712 napisał: > mg bądź mężczyzną, przyznaj- nie potrafisz sklecić sensownie > czterech zdan i dlatego namiętnie odwracasz kota ogonem. Guciu, cóż Ci mogę powiedzieć ? - wróć do swojej szkoły i zrób im awanturę, że wypuszczają osłów... -- "Skończył się sezon ochronny na kaczki" B.Komorowski Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Obiektywna ocena 09.05.10, 15:09 OK, skoro Matylda, swoim zwyczajem, podkuliła ogon i uciekła - to Ty uzasadnij "obiektywizm" tego zarzutu: " W relacjach tych pojawiały się oskarżenia pod adresem przeciwników prezydenta Lecha Kaczyńskiego, stwierdzenia, że Polska nie jest krajem demokratycznym, sugestie spiskowe dotyczące katastrofy pod Smoleńskiem" Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Obiektywna ocena 09.05.10, 23:33 mg2005 napisał: > OK, skoro Matylda, swoim zwyczajem, podkuliła ogon i uciekła - to Ty uzasadnij "obiektywizm" tego zarzutu: " W relacjach tych pojawiały się oskarżenia pod adresem przeciwników prezydenta Lecha Kaczyńskiego, stwierdzenia, że Polska nie jest krajem demokratycznym, sugestie spiskowe dotyczące katastrofy pod Smoleńskiem" 1.W relacjach (spod pałacu) pojawiały się oskarżenia pod adresem przeciwników prezydenta Lecha Kaczyńskiego. (fakt) 2.Pojawiły się stwierdzenia, że Polska nie jest krajem demokratycznym fakt) 3.Pojawiły się sugestie spiskowe dotyczące katastrofy pod Smoleńskiem (fakt) Rada Etyki Mediów obiektywnie stwierdziła, że w/w fakty miały miejsce. Ps: Mg, za co Ty mnie tak lubisz;)? Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Obiektywna ocena 10.05.10, 19:37 matylda1001 napisała: > Rada Etyki Mediów obiektywnie stwierdziła, że w/w fakty miały > miejsce. Chodzi o to, że REM (a właściwie jego część...) z tych faktów uczniła zarzut - uzasadnij, że obiektywnie. -- "Skończył się sezon ochronny na kaczki" B.Komorowski Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Obiektywna ocena 11.05.10, 00:51 Odpowiem, ale najpierw Ty odpowiedz na moje pytanie;) Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Obiektywna ocena 11.05.10, 21:14 matylda1001 napisała: > Odpowiem, ale najpierw Ty odpowiedz na moje pytanie;) Jaki ma związek z tematem wątku ? -- "Skończył się okres ochronny na kaczki" B.Komorowski Odpowiedz Link Zgłoś
easz Re: Obiektywna ocena 04.05.10, 23:25 mg2005 napisał: > matylda1001 napisała: > > > No i mamy obiektywną ocenę, > > Uzasadnij, bo ja widzę, że jest skrajnie kłamliwa... Dwie osoby się wyłamały, czego jeszcze chcesz? Ciągle tylko mało i mało. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Obiektywna ocena 04.05.10, 23:33 mg2005 napisał: > Uzasadnij, bo ja widzę, że jest skrajnie kłamliwa...< Nie spodziewałam się, że Twoja reakcja będzie inna. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Obiektywna ocena 05.05.10, 09:19 matylda1001 napisała: > > Nie spodziewałam się, że Twoja reakcja będzie inna. > Ja też się nie spodziewałem, że Twoja reakcja będzie inna (czyli zero argumentu...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutek20 Re: Obiektywna ocena IP: *.jmdi.pl 05.05.10, 09:27 no a ja myślałam, że się jednak wykaże i coś napisze ale na to trzeba samodzielności w myśleniu he he he he Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Obiektywna ocena 05.05.10, 10:22 Gość portalu: smutek20 napisał(a): na to trzeba > samodzielności w myśleniu Dokładnie ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Obiektywna ocena 05.05.10, 10:34 Do wklejania linków trzeba samodzielności w myśleniu? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Obiektywna ocena 05.05.10, 10:39 Gorzej. Do wklejania linków i krzyków "a teraz powiedzcie, co o tym myślicie, bo jak nie, to nie myślicie!" :) BTW ktoś pociął wątek i teraz gadam sama ze sobą :P Odpowiedz Link Zgłoś
smutek20 Re: Obiektywna ocena 05.05.10, 10:50 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Do wklejania linków trzeba samodzielności w myśleniu? czasami wystarczy wkleić link, komentarz jest zbędny bo sam artykuł jest dość wyrazisty.... w każdym razie tak myślałam ale na tym forum okazało się,że Wam trzeba wkleić link plus jeszcze streścić łopatologicznie bo w forma linku czy artykułu, który trzeba przeczytać, jest dla Was za trudna. Niestety, trzeba jak krowie na pastwisku streścić sens, najlepiej w dwóch, trzech zdaniach bo więcej to już za dużo dla Was bo nie zrozumiecie. Wklejam link a towarzystwo forumowe nie rozumie, bo nie streściłam he he he , towarzystwo forumowe nie potrafi przeczytać artykułu he he he a już dodać komentarz co dany forumowicz sadzi...samodzielnie pomyśleć... no ale nie wymagajmy od piesków na smyczy samodzielności jak potrafią tylko aportować he he he he Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Obiektywna ocena 05.05.10, 10:56 > czasami wystarczy wkleić link, komentarz jest zbędny To czego się spodziewasz - zbędnych komentarzy? > > Wklejam link a towarzystwo forumowe nie rozumie, bo nie streściłam he he he To nie tak. Towarzystwu forumowemu nie płacą od klikania, więc uprzejmie by było podać w trzech słowach, o co w linku chodzi. Żeby towarzystwo miało pojęcie, czy kliknąć warto. Poczytaj może netykietę, bo jak ci towarzystwo tłumaczy jak krowie na rowie, to nie dociera. > już dodać > komentarz co dany forumowicz sadzi. Ale sama mówisz, że komentarze są zbędne? Cóś się koleżanka mocno zakałapućkała. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Obiektywna ocena 05.05.10, 10:57 PS > co dany forumowicz sadzi... W tej chwili nic, ale w poniedziałek posadził kolorowe tawuły, fajnie wyszło. A co? Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Obiektywna ocena 05.05.10, 19:56 :))Smutek i Miligram... Mowił Wam już ktoś, że pasujecie do siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
angelfree Re: Obiektywna ocena 05.05.10, 10:42 Daj link do chociaż jednago samodzielnego zdania napisanego przez Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś