lupus76 15.06.10, 15:18 Że 5 lat temu intensywnie pracowałem w sztabie wyborczym W. Cimoszewicza... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
twardycukierek Re: Jest mi cholernie wstyd 15.06.10, 15:25 Niech Ci nie będzie wstyd, Ty masz swoje sumienie a on swoje. :) To raz. Dwa: to co zrobił jest esencją oportunizmu, tak typowego dla polityków. Słowem: ten typ tak ma. Odpowiedz Link Zgłoś
scorro Re: Jest mi cholernie wstyd 15.06.10, 15:27 :D Ja pracowałem w sztabie innego polityka z przeciwnej strony barykady, ale mam podobne odczucia do Twoich. Dlatego ci "wolontariusze" są tacy młodzi. :D Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Jest mi cholernie wstyd 15.06.10, 15:33 i dlatego nigdy nie byłem w żadnym sztabie- prędzej czy później trzeba się za kogoś wstydzić! Odpowiedz Link Zgłoś
scorro Re: Jest mi cholernie wstyd 15.06.10, 15:33 Gratuluję mądrości przed szkodą. :D Odpowiedz Link Zgłoś
woda.na.mlyn Re: Jest mi cholernie wstyd 15.06.10, 15:44 No ja tylko byłem za mlodu w sztabie generalnym wojska polskiego ale niekoniecznie z własnej woli rofl :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Jest mi cholernie wstyd 15.06.10, 15:59 Ta przyjemność na szczęście mnie minęła :D Odpowiedz Link Zgłoś
voker Re: Jest mi cholernie wstyd 15.06.10, 15:48 a ja byłem dziś w piekarni, liczy się? :) Odpowiedz Link Zgłoś
scorro Re: Jest mi cholernie wstyd 15.06.10, 15:50 Wróciłeś z wypiekami na twarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
szwagier_z_niemodlina Re: Och, och! 15.06.10, 19:20 Mysle ze ludzi zmniejszozezłościł. Bierze dziś w Necie w rzyć ze wszystkich stron. Sto centykatonów na centymetr kwadratowy zadka:-) TC, akurat on to koniunkturalny raczej nie jest. Chrzescijanski raczej. IMHO, bo mnie on zawsze byl w miare obojetny. Czasem mniej, czasem bardziej zyczliwie. Nawiasem piszac, Olekkwas ostatnio wydal z siebie dla Onetu takie zdanie: Zresztą zapytam bezczelnie, niech główni trzej kandydaci powiedzą, którzy jednomyślnie mówią, że trzeba wzmocnić pozycję Polski w Unii Europejskiej, będą to robić jeśli żaden z kandydatów nich nie mówi w języku angielskim. Za to go lubie. Jego i jego poprzednika od podawania nogi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: Och, och! 15.06.10, 19:53 Mykam na mecz, więc tylko Ci podrzucam ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Och, och! 15.06.10, 20:13 Powiem tak: Jakby ktoś zrobił mi akcję Jarucka, potem ustawił jako pionka pod bicie, żeby wzmocnić pozycję Buzka, to cóż - raczej pamiętałbym i olał sikiem prostym wszelkie umizgi. A tak? C - jak Cimoszewicz, C - jak Cipa... Odpowiedz Link Zgłoś
kolczasty_nemo Re: Och, och! 15.06.10, 22:26 A wszystko to ..P - jak polityka..:) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Och, och! 15.06.10, 22:43 Nie, Nemo. To już jest Q jak ... wiesz co, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Och, och! 15.06.10, 22:51 Nie do końca. Owszem - zdarza się, ale wbrew pozorom nie jest to reguła. Odpowiedz Link Zgłoś
milleniusz Re: Och, och! 15.06.10, 22:58 > C - jak Cimoszewicz, C - jak Cipa... Projektujesz na niego jakieś swoje oczekiwania, mam wrażenie. Nie jestem przekonany, że masz do tego prawo na podstawie pracy, czy zgodności poglądów pięć lat temu. To cała epoka, albo i ze dwie. Nie zamierzam bronić Cimoszewicza, mam do niego stosunek neutralnie-przyjazny, powiedziałbym, ale zdaje się od zawsze wiadomo, że jest dość niezależny. Wg mojej opinii ten jego ostatni ruch jest spójny z dotychczasową postawą. Mnie nie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Och, och! 15.06.10, 23:02 Zasadniczo mnie też. Od zawsze był samolubem i osobą zazdrosną o sukces. Przed pierwszą kadencją Kwacha też twierdził, ze głosowanie na niego nie ma sensu. A tu - PO wylewała mu przez ostatnich 5 lat pomyje na łeb, a on się otrzepuje, jak gdyby nigdy nic? Cóż Cipa, i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
milleniusz Re: Och, och! 15.06.10, 23:05 No spoko. Cipę to nawet rozumiem. Jakoś tylko nie rozumiałem twego wstydu. Nawiasem mówiąc, nie wiemy, czy cipa, czy raczej coś przehandlował. Choć zdaje się panuje powszechna opinia o jego niekoniunkturalności, co wykluczałoby drobne geszefty. No ale dużych już nie... :D Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Och, och! 15.06.10, 23:29 To nie kwestia jego koniunkturalności, tylko PO po raz kolejny go wydyma... Odpowiedz Link Zgłoś
razzmatazzy Re: Jest mi cholernie wstyd 15.06.10, 23:25 To było 5 lat temu, pracowałeś w sztabie tamtego Cimoszewicza, więc nie ma co sobie tego wyrzucać. Chyba bym nie potrafiła się odnaleźć w żadnym sztabie. Abstrahując od poglądów, po prostu brak mi kompletnie zaufania do polityków i chęci zaangażowania. Oni mnie kompletnie nie inspirują. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Jest mi cholernie wstyd 15.06.10, 23:35 Tamten Cimoszewicz, już miał takie wyskoki. tylko wtedy było ich mniej i człowiek tego jakoś nie zauwazał... Odpowiedz Link Zgłoś
razzmatazzy Re: Jest mi cholernie wstyd 15.06.10, 23:49 Ech, ale czyż nie jest tak (prawie) zawsze, że człowiek pewnych rzeczy jakoś nie zauważa? Może wtedy to była świeża fascynacja panem C.? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Jest mi cholernie wstyd 15.06.10, 23:52 Raczej wewnętrzne przekonanie, że tak należy... Odpowiedz Link Zgłoś
razzmatazzy Re: Jest mi cholernie wstyd 15.06.10, 23:57 Ty robiłeś to z przekonaniem, on nawalił. Przykre, wiadomo, ale mógłbyś sobie coś wyrzucać, gdyby było odwrotnie... Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Jest mi cholernie wstyd 16.06.10, 00:12 Ech, ale niesmak pozostał. Ja jednak firmowałem go swoim nazwiskiem :/ Odpowiedz Link Zgłoś
razzmatazzy Re: Jest mi cholernie wstyd 16.06.10, 06:38 Rozumiem Twój niesmak. Ale z drugiej strony, taka bywa cena zaangażowania. A na pewno swoją osobą firmujesz inne rzeczy, z których możesz być dumny :) Odpowiedz Link Zgłoś
voker Re: Jest mi cholernie wstyd 16.06.10, 00:03 Abstrahując od poglądów, > po prostu brak mi kompletnie zaufania do polityków i chęci zaangażowania. Oni > mnie kompletnie nie inspirują. I wg mnie wybiera się mniejsze zło, i tak postępują podobnie gdy są u koryta. ;) Odpowiedz Link Zgłoś