23.06.10, 17:44
"Napieralski poprze Kaczyńskiego, kiedy ten zmieni nazwę partii - na Lewo i Sprawiedliwość."

wyborcza.pl/Polityka/1,103846,8053180,Kaczynski_przekombinowal___czy_straci_glosy_prawicy_.html
Obserwuj wątek
    • angelfree Re: LiS :)) 23.06.10, 18:08
      I będziemy na forum mieli lisiątka, a nie pisięta.
      • dritte_dame Re: LiS :)) 23.06.10, 18:16
        angelfree napisała:

> I będziemy na forum mieli lisiątka, a nie pisięta.

Lis już w kurniku?
        Już wita się z gąską..? ;))
        • dritte_dame Re: LiS :)) 23.06.10, 18:17
          dritte_dame napisała:

> Lis już w kurniku?

A może siedzi pod drzewem i schlebia?
          Tylko kto wtedy jest krukiem z serem w dziobie?
          • angelfree Re: LiS :)) 23.06.10, 18:33
            Chyba Napieralski, jednak.
            Umizguje się niby do elektoratu, ale liczy, że Napieralski nie powie nie.
            Pytanie, czy Napieralski wypuści elektorat z dzioba.
    • sammler Re: LiS :)) 23.06.10, 18:16
      Możesz się śmiać ;), ale ja naprawdę nie rozumiem tego ruchu Jarosława. Tzn. znam motywy, ale nie wiem, czy zdaje on sobie sprawę z konsekwencji.

Przed decyzją o jego starcie przewidywałem, że albo nie wystartuje, albo wystartuje, ale nie z myślą o wygranej, a o zbiciu kapitału na przyszłoroczne wybory. Ale teraz już sam nie wiem, co myśleć. Przecież ten jego biedny elektorat już będzie całkiem skołowany*. A to bratanie się z lewicą raczej nie zostanie mu szybko zapomniane... Zwłaszcza, że pokazuje, jak wielkim koniunkturalistą jest Jarosław Kaczyński. Parę lat temu żądał delegalizacji "postkomunistycznej" SLD (choć sam zdawał sobie sprawę z tego, że to niemożliwe), teraz nazywa się lewicowcem. Co prawda próbuje już się z tego rakiem wycofywać, ale fakt pozostanie już faktem.

Co na to wszystko Ojciec Doktor Dyrektor?

S.

*) Wg sondaży (PKW nie publikuje takich danych, bo ich nie ma - zostają sondaże) Jarosław zdobył najwyższe poparcie wśród ludzi z wykształceniem podstawowym i zasadniczym. Ponieważ procentowo J.K. zdobył poparcie takie, jak sam PiS, zakładam, że głosowali na niego ci sami ludzie, co głosują na PiS. Takim ludziom raczej trudno będzie to wytłumaczyć przed przyszłorocznymi wyborami...
      • dritte_dame Re: LiS :)) 23.06.10, 18:19
        sammler napisał:

> nie wiem, czy zdaje on sobie sprawę z konsekwencji.

"Ciemny lud to kupi."
        • sammler Re: LiS :)) 23.06.10, 19:01
          dritte_dame napisała:

> "Ciemny lud to kupi."

Myślę, że z tym może mieć akurat problem. Może kupić (i kupił) 3 miliony mieszkań, ale nie to, co mu teraz serwuje Kaczyński. Bo to (nienawiść do "postkomuny" i wszystkiego, co "postkomunistyczne", w tym wrogi stosunek do Kościoła - jak było z tym Kościołem za "komuny" dobrze wiadomo) jest jedynym "tym", co ich wszystkich (elektorat PiS-u) scala.

To tak, jakby powiedzieć nagle dziecku, że jego rodzice są tylko rodzicami zastępczymi...

S.
      • angelfree Re: LiS :)) 23.06.10, 18:22
        O, wlaśnie!
        Należy zmienić język polityki, ale nie politykę.
      • dritte_dame Re: LiS :)) 23.06.10, 18:26
        sammler napisał:

> Przed decyzją o jego starcie przewidywałem, że albo nie wystartuje, albo wystartuje, ale nie z myślą o wygranej, a o zbiciu kapitału na przyszłoroczne wybory.

A może z myślą o ratowaniu własnej d..y przed konsekwencjami dalszego postępu śledztwa "smoleńskiego"?

Może wie że bardzo może mu się może przydać prezydencki immunitet?
        • angelfree Re: LiS :)) 23.06.10, 18:32
          Eee, nie sądzę.
          To, mimo wszystko, rasowy zawodnik, który nie odpuszcza. Jaki, tak naprawdę,
          mial wybor? Przecież nikogo poza sobą nie mogl wystawić.
      • yoma Re: LiS :)) 23.06.10, 22:39
        > Możesz się śmiać ;), ale ja naprawdę nie rozumiem tego ruchu Jarosława.

Jarosław jest chory na władzę. Kruk z serem to bardzo dobre porównanie...
    • Gość: kieprze_paczynskic Re: LiS :)) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.06.10, 19:22
      Lewi i Skorumpowani. Oddawało by najdobitniej charakter takiej koalicji, przy czym lewi to pis, a skorumpowani sld.
      A ciemny lud, który głosował na kartofla nie ogląda wiadomości i nie czyta blogerów. Z wyjątkami, oczywiście, ale nielicznymi. Ten "oświecony" elektorat pis, który mógł by czuć się zdradzony raczej nie poczuje się zdradzony, ale będzie podziwiał przebiegłość i mądrość wodza. Dla wodza zaś cel uświęca środki tak bardzo, że nawet nie zauważył, że celem stały się same środki. I to już dawno.
      • strikemaster Re: LiS :)) 24.06.10, 15:29
        Widziałeś w Polsce, a może i na świecie jakąś nieskorumpowaną partię?
        • Gość: kieprze_paczynskic Re: LiS :)) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.06.10, 16:16
          Nie, ale było by ciekawie, gdyby miała to w nazwie.
    • mg2005 Lis ? :) 23.06.10, 22:46
      To ten dupek ? :
      blog.rp.pl/ziemkiewicz/2010/06/22/election-fiction/
      Czerska powinna brać przykład z dynamicznego, młodego (bo to wszak
      jego pierwsza posada w prasie) redaktora naczelnego “Wprost”, który
      niczego nie cofa i nie przeprasza. Ulec chciejstwu, dać się zwieść
      niewiarygodnemu sondażowi, no, powiedzmy, że to jeszcze casus
      pascudens, który mógł się zdarzyć i innym. Ale Tomasz Lis nie
      zaczekał na zwycięstwo Komorowskiego, żeby szydzić z wrogów, którzy
      próbowali wmówić, jakoby kiedykolwiek nie było ono pewne. Lis,
      jedyny (poza kolegami z Czerskiej) obiektywny dziennikarz, pastwi
      się nad nieudolną kampanią Kaczyńskiego, a bardziej jeszcze nad
      pisowską klaką i jej fałszywą propagandą. Gdy ktoś w takim stylu
      szydzi z wroga zwyciężonego, wystawia sobie świadectwo bardzo złe.
      Ale gdy szydzi, choć zwycięstwo mu się uroiło, to tylko… hm,
      powiedzmy delikatnie, że pokazuje w całej okazałości swą klasę.
      Doprawdy, lepiej było odgryźć sobie język, jak się to publiczności
      obiecało.
      :)))))))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka