Dodaj do ulubionych

nieletni rodzice

• radzio_z Powiem szczerze. 16.11.04, 01:57
      Uważam że kazdy ma swój rozóm w 100% odpowiada SAM za swoje czyny. Sex nie jest
      dla dzieci, a jeśli ktos uważa się za na tyle dorosłego aby sie w to bawić,
      powinien byc gotowy na konsekwencje. Ja za gówiaża za sex się nie brałem. Może
      nie do konca z własnej woli, poprostu nie miałem okazji, a lekkiego sexu nie
      chciałem. Tyle że nie wiem czy ja jestem jakiś inny ale to że prezerwatywa to
      podstawa wiedzialem już w podstawówce, a u mnie w domu sex to również tenat
      tabu (przynajmniej za wiele sie o tym nie rozmawia). Nawet dziś jestem
      przezorny i zawsze uważam aby nic niespodziewanego mnie i moją dziewczyne nie
      spotkało.

Wystarczy miec troche rozumu w głowie aby nie wpierdzielać sie w tarapaty. Tyle
      że na głupote nie ma lekarstwa. Jak ktoś majstruje sobie dzieciaka w wieku
      nastu lat to dla mnie juz nic dobrego z niego nie bedzie. Najgorsze że cierpi
      na tym wszystkim dziecko, które ma rodziców idiotów.
      • gucio712 Re: Powiem szczerze. 16.11.04, 17:15
        Jakoś nie mam do ciebie żalu, chociaż nazwałeś mnie idiotą, masz całkowitą
        rację i wielokrotnie stwierdzałem że tak naprawde nie chodzi o to żeby poużalać
        sie nad małolatami, ale pomóc im jak najszybciej stanąć na nogi po to właśnie
        żeby ich dzieci miały się jak najlepiej, bo rzeczywiście to one są prawdziwymi
        ofiarami niedojrzałośći rodziców. Wiesz czasami się łódzę, ze jakiś młody
        człowiek który to czyta zastanowi się i przypomni sobie o prezerwatywie,że są
        inne środki i że jest Rozum i należy go używać. Niestety rzeczywistość jest
        zupełnie inna. Jest w młodych ludziach jakiś gen destrukcji który nakazuje
        popełniać te głupstwa. To jest ten sam gen który każe skakac do wody, jeżdzić
        szybko samochodem lub bawić się w dragi, to naprawdę taki sam rodzaj głupoty.
        Możesz w to uwierzyć lub nie ale ja naprawdę radziłem sobie sam nie prosząc
        nikogo o pomoc bo to moje dziecko i z charakteru ciągle jestem słupskim
        ulicznikiem , wiesz takim co woli dostać po ryju niż prosić o litość. Czasami
        sobie tylko myślę czy cena jaką przyszło zapłacić mi i przede wszystkim mojemu
        synowi nie jest za wysoka. Takie historie się zdarzają i pewnie zdarzać się
        będą i wierz mi że nie widzę w tym nic złego że kilku rozpustnych małolatów
        którzy przez swoją głupotę pakują się terapaty i będą mogli skorzystać z
        naszych błedów,że w niektórych momentach swojego życia pójdą na skróty i
        zamiast walczyć o przetrwanie będą mieli czas żeby poczytać Pana Kleksa
        dziecku.Aczkolwiek bardzo bym chciał żeby wszystkie dzieci rodziły się tam gdzi
        rodzić się mają, Zeby małolaty zajmowały się nauką i żeby wszyscy mieli takie
        podejście do seksu jak ty, cholernie bym chciał
        • Gość: chochlik Re: Powiem szczerze. IP: *.lublin.mm.pl 16.11.04, 17:48
          Guciu, trafiłeś w sedno. Moje uznanie.
          • gucio712 UWAGA, NOWY ADRES STRONY 20.11.04, 18:36
            nieletnirodzice.org.prv.pl
            to jest nasz nowy oficjalny adres, o nieporozumieniach z onetem napiszę kiedy
            indziej, jeżeli nie chcą mojej kasy to nie my działamy dalej, a zaczyna dziac
            się dużo
            • gucio712 Re: UWAGA, NOWY ADRES STRONY 20.11.04, 18:39
              przepraszam www.nieletnirodzice.org.prv.pl
              • radzio_z Re: UWAGA, NOWY ADRES STRONY 21.11.04, 12:19
                Gucio, sam trzasnąłes tą strone? Powiem szczerze że jest niezła.

Powiedz mi jeszcze jak to sie stało że zostałeś samotnym rodzicem? Sytuacja
                jest dośc nietypowa, bo to zwykle tatusiowie zostawiają kobiete samą z
                dzieckiem, ale chodzi mi głównie o to jak do tego doszło? Nie ułożyło wam się?
                Z jaka ty się laską zadawałeś, która była wstanie porzucić swoje dziecko.
                • gucio712 Re: UWAGA, NOWY ADRES STRONY 21.11.04, 14:10
                  tą stronę zrobiłem wraz z przyjaciółmi którzy pomagają w tym co próbuje
                  zrobić,ale to dopiero początek. Docelowo w przyszłości powstanie z tego
                  profesjonalny serwis poświęcony temu zjawisku. Właśnie nawiązaliśmy współpracę
                  z Uniwersytetem Łódzkim i kancelarią prawną celem opracowania tego tematu
                  fachowo.
                  Jak to się stało że zostałem samotnym ojcem, cóż czasami chciałbym szczerze
                  opowiedzieć w jaakich stanach emocjonalnych znajdują sie tacy młodzi i pod
                  jakim ciśnieniem żyją. Tu nie można mówić o logicznym systematycznym
                  działaniu.Dlatego głośno KRZYCZĘ!!! Uważam że tacy młodzi ludzie jeżeli już
                  wpadli w takie tarapaty muszą być od pierwszych tygodni ciąży(OBOJE!!!) pod
                  profesjonalną fachową opieką, społeczeństwo musi zdecydować co w ostatecznym
                  rachunku jest tańsze, pomoc tym ludziom na starcie czy produkowanie
                  sfrustowanych desperatów kolejnych klientów opieki społecznej. No i
                  najważniejsze, poprostu trzeba w sposób uczciwy sprzedać edukację seksualną tym
                  małolatom którzy tak czy inaczj bawią się tą bombą (40% młodzieży poniżej 15-
                  tego roku życia przyznaje się do kontaktów seksualnuch) nie mając żadnej
                  świadomości, w zamian dostając co najwyżej nowy katechizm
                  Odnośnie tych "tatusiów", no cóż, jestem bardzo tolerancyjnym człowiekiem,
                  szanuję wszalkiego typu odmienności religijne, seksualne, obyczajowe,nie mniej
                  jest pewna grupa ludzi któorzy wg. mnie nie prawa istnieć, nie powinni mieć
                  żadnych praw obywatelskich i dla mnie osobiście są obywatelami nawet nie
                  drugiej kategorii.Niestety żyjemy w takim kraju gdzie taki alimenciarz ma
                  większe prawa niż osoba która wychowuje dziecko. Odnośnie tej laski z którą się
                  zadawałem, no cóż od najmłodszych lat oboje byliśmy za równouprawnieniem
                  (cholera, zdaje się że wyprzedziliśmy epokę) mam do niej duży szacunek ża to że
                  dała mi szanse, że mimo moich niepowodzeń w wychowywaniu dziecka nie słyszę że
                  spieprzyłem sprawę

• gucio712 Re: UWAGA, NOWY ADRES STRONY 24.11.04, 10:50
                    przeczytałem sobie artykuł polecam
                    kiosk.onet.pl/art.html?DB=162&ITEM=1124515
                    czasmi ludzie pytają się mnie czy nie szkoda mi prądu?
    • Gość: wrednababa Re: nieletni rodzice IP: *.acn.waw.pl 03.12.04, 13:24
      To moze i ja opowiem swoja historie-zostalam mama jak mialam 17 lat(ojciec
      dziecka 2 lata wiecej).Jak wiadomo - w domu wybuchlo pieklo - rodzice nie
      chcieli za bardzo abym urodzila-oczywiscie w gre wchodzily takie argumenty, ze
      skoro jestem tak nieodpowiedzialna ze zaszlam w ciaze to teraz powinnam ponosic
      tego konsekwencje!!krew we mnie sie burzy na samo wspomnienie tamtych slow-choc
      minelo juz ponad 6 lat..oczywiscie nie usunelam-nie moglam,nie chcialam,bo od
      poczatku pokochalam ta malenka istote lezaca u mnie pod sercem.dlaczego jednak
      wciaz czuje zal do rodzicow za tamte slowa?ano dlatego ze po pierwsze naprawde
      nie zaszlam w ciaze naumyslnie-wiedzialam czym grozi stosunek i odpowiednio z
      partnerem sie zabezpieczalismy(jak widac bylismy tym 1% nieskutecznosci)a po
      drugie ponosic konsekwencje-kojarzy mi sie z jazda po pijanemu samochodem i
      spowodowaniem wypadku-konsekwencja jest pojscie do wiezienia.
      dlaczego tak wielka kara i konsekwencja ma byc urodzenie, wychowanie dziecka?
      czy to naprawde taka wielka tragedia?czy to naprawde zmarnowane zycie?Guciu czy
      ty uwazasz ze twoje zycie byloby cos warte bez twojego syna?bo ja uwazam ze
      moje niebyloby warte nic..
      przerazaja mnie jednak te glosy ludzi ktorzy grzmia nad "nami nieletnimi"ze to
      taka nieodpowiedzialnosc i glupota.a ja uwazam ze sa gorsze rzeczy niz
      urodzenie dziecka w liceum.Jestem dumna ze wychowuje corke-ze jest madra i
      dzielna dziewczynka.To jest sztuka-a nie pozbycie sie problemu( mam na mysli
      aborcje)-moze i byloby latwiej..ale na jak dlugo?
      oczywiscie problemem jest ze mimo wszystko mlodych ludzi nie stac na samotne
      wychowanie dziecka-sa emocjonalnie i finansowo zalezni od rodzicow i bliskich.z
      jednej strony to dobrze-bo jesli wychowuja sie w nietoksycznej rodzinie-to
      uzyskaja od niej wsparcie i pomoc, a d drugiej strony to zle-bo uwazam ze nie
      kazdy ma sile(tak jak ja mialam)i przeciwstawia sie rodzicom, ktorzy groza
      np.wyrzuceniem z domu.
      uwazam ze najwazniejsze to pokazac mlodym ludziom ze urodzenie dziecka to nie
      jest tragedia-to poczatek innej,lepszej drogi zycia.
      ps.guciu aktualnie jestem studentka psychologii, absolwentka studium
      pomaturalnego psychoterapii-jesli moglabym jakos pomoc w stowarzyszeniu napisz
      wrednababa@poczta.onet.pl
      • gucio712 Re: nieletni rodzice 03.12.04, 17:01
        No cóż witaj na pokładzie, jest już nas sztuk kilka a roboty kupa pewnie że się
        z tobą skontaktuje.
        • gucio712 KONFERENCJA PRASOWA W POZNANIU 10.12.04, 19:36
          mam uczestniczyć w konferencji prasowej w Poznaniu we wtorek, szukam kogoś z
          tamtych okolic, potrzebuje kilku informacji
          • Gość: karol dlaczego ucichli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 15:47
            dlaczego nieletni ucichli, właśnie przeczytałem o nich w newsweeku
    • svenja1 Re: nieletni rodzice 28.02.05, 22:40
      hejjjj :) pozdrowionka cieplutkie :) krótko, konkretnie i na temat: popieram
      ideę, trzymam kciuki za powodzenie i przy okazji: masz genialnego,
      wartościowego syna :) poznałam przelotem i cenię sobie to spotkanie :)
      • gucio712 Re: nieletni rodzice 01.03.05, 11:16
        nie ucichliśmy, poprostu robimy swoje, a co do mojego syna, wiem że to fajny
        gość, on poprostu o tym czasami zapomina
        • boing747 Re: nieletni rodzice 08.04.05, 02:56
          OJ, PATOLOGIA AŻ PISZCZY...PATOLOGICZNE JEDNOSTKI, PORUSZAJĄCE HISTORIE, SAMOTNOŚĆ
          I POTRZEBA AKCEPTACJI BIJĄ OD TEGO NA KILOMETR. ZASKAKUJĄCE PODOBIEŃSTWO
          SCENARIUSZY....A MOŻE TO JAKIŚ PRZEKRĘT???? MOŻE TO WSZYSTKO JEST LUDZKIM
          WYMYSŁEM, A NA ŚWIECIE NIE MA MAŁOLETNICH RODZICÓW? ???????????
          • gucio712 Re: nieletni rodzice 09.04.05, 10:09
            musze ci powiedzieć że zdecydowanie przekret i wymysł ludzki. Tak naprawde
            chodzi o to żeby tacy jak ty poczuli sie zdecydowanie lepiej, bo najwidoczniej
            czegos wam brakuje. Wyobraź sobie że na świecie są tylko tacy mądrzy,
            poukładani i sterylni jak ty, chyba było by wam żle nie mając takiego punktu
            odniesienia. A ja cóż ,Patologia mam wyryte na czole, to moje drugie imie. I
            wiesz co , do twarzy mi z tym. Wiesz na codzien mam doczynienia
            ze "sterylnymi"Wielu nie wie co robimy, zdziwiłbyś sie jakie to towarzystwo, i
            nic na to nie poradzę na to że w tym towarzystwie czasami mam odruchy wymiotne.
            A jeżeli chodzi o akceptacje to napewno nie potrzebujemy akceptacji takich jak
            ty, taką już znamy
    • Gość: Ola Re: Prośba do byłych nieletnich!!! IP: *.akademiki.uni.torun.pl 17.04.05, 23:02
      Witam wszystkich!
      Jestem członkiem Stowarzyszenia. Obecnie prowadzę badania naukowe, dotyczące
      właśnie nieletnich rodziców. Badania są oczywiście anonimowe. Poszukuję byłych
      nieletnich rodziców matki, ojćów, których dzieci obecnie mają od 3-do 12lat.
      (mniejwiecej. Bardzo zależy mi na ukończeniu tych badań, gdyż do tej pory
      wiedzy naukowej na ten temat w zasadzie nie ma.
      Więc jeśli zechcesz wziąć udział w moich bdaniach (wsumie rozmowie) to bardzo
      bardzo będę wdzięcnza ja osobiście i jako członke stowarzyszenia, gorąco proszę
      o kontakt aliskar2@wp.pl
      • gucio712 Re: Prośba do byłych nieletnich!!! 18.04.05, 16:37
        żarty żartami, ale sprawy mają sie poważnie. Udało nam sie już sporo zrobić i
        zainteresować całkiem poważne instytucje tym problemem. Robi sie ż tego całkiem
        duża sprawa. Niezależnie jaki może być stosunek do tego zjawiska, to te
        zjawisko istnieje, że poziom edukacji w tej kwestii jest taki jaki jest
        mieliśmy okazji sie przekonać na konferencji naukowej na której byliśmy.
        Przekonaliśmy sie kto odpowiada za ten stan. Poznalismy tam Panią Teresę Król,
        głównego specjalistę od edukacji seksualnej w tym kraju. No cóż dzieki Bogu
        młodzież mamy mimo wszystko cholernie mądrą bo argumenty tych tzw fachowców są
        po prostu żałosne. Wierzyc sie nie chce że ci ludzie biorą za to pieniądze. I
        marna to pociecha że mocno popsuliśmy im samopoczucie.Co do tych badań pomóżcie
        dziewczynie, podchodzi do tego tematu naprawdę z sercem
        I proszę wszystkich byłych nieletnich, to naprawde przestaje być chorym
        wymysłem nawiedzonego gucia, to naprawde zaczyna funkcjonować, chociaż Pani
        Król i jej towarzystwo chyba za nami nie przepada

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka