oldtimer333 04.08.10, 19:44 Czego nagle zabrakło na świecie ropy,żywności? Czy chodziło o zabranie drobnym ciułaczom ich oszczędności?Rząd tłumaczy kryzysem złą sytuację finansową kraju kryjąc swoją rozrzutność i niegospodarność. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
strikemaster Re: Wymyslony kryzys 04.08.10, 19:57 > Czego nagle zabrakło na świecie ropy,żywności? Pieniędzy na obsługę zadłużenia. Odpowiedz Link Zgłoś
oldtimer333 Re: Wymyslony kryzys 04.08.10, 21:17 Nagle wszystkie państwa nie mają kasy żeby spłacać długi? Komu są wszyscy winni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka_p_pa kryzys i to jaki IP: *.lukman.pl 04.08.10, 21:24 nagle nie nagle, i nie chodzi o państwa, ale ludzi. Krach na rynku kredytów hipotecznych w stanach spowodował załamanie systemu bankowego. To tak w skrócie. I dalej już poleciało reakcją łańcuchową. Odpowiedz Link Zgłoś
oldtimer333 Re: kryzys i to jaki 04.08.10, 21:51 To co łączy sytuację kryzysową w Polsce z kredytem hipotecznym w Stanach? Odpowiedz Link Zgłoś
oldtimer333 Re: kryzys i to jaki 04.08.10, 21:57 Może konkretnie kto komu jest coś winien i komu Polska nie płaci i mamy kryzys? Ja uważam ze kryzys jest hasłem na ograbienie ludzi z kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka_p_pa Re: kryzys i to jaki IP: *.lukman.pl 04.08.10, 21:57 > To co łączy sytuację kryzysową w Polsce z kredytem hipotecznym w > Stanach? Banki. Rynek finansowy. I nie tylko. Kryzys w stanach to kryzys na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Wymyslony kryzys 05.08.10, 09:22 oldtimer333 napisał: > Komu są wszyscy winni? Takim jak Ty i ja. Tym co są w II filarze i mają konta w OFE, tym co mają obligacje i bony skarbowe, tym co mają wkłady bankowe, bo one są pożyczane dalej także rządowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moni(tor) Re: Wymyslony kryzys IP: *.pools.arcor-ip.net 05.08.10, 09:31 bzdury i dezinformacja Odpowiedz Link Zgłoś