Dodaj do ulubionych

Lenin na fali

18.08.10, 22:06
W liscie do Gorkiego (13 stycznia 1913 r.) Lenin napisal: "Nie moze byc nic bardziej obrzydliwego niz religia."
Mozliwe, ze powyzsze slowa Wodza poniekad pomagaja zrozumiec, dlaczego lewactwo w dzisiejszej Polsce nie toleruje ludzi wierzacych.
Obserwuj wątek
    • Gość: lolek Re: Lenin na fali IP: *.mcr-bng-011.adsl.virginmedia.net 18.08.10, 22:17
      Wiesz, to nie jeste forum prawy.pl, wiec nieustannie wyzywajac ludzi od lewactwa
      i porownujac ich do komunistow, narazasz sie na porownanie tego chlopczyka z
      wiadomego filmu, ktory nieustannie przeklinal motyla noga.

A wracajac do twojej mysli, to moge ci napisac, ze nie zalapales ani przedmiotu
      niecheci, ani jej podloza.
      • rata.sofisticada Re: Lenin na fali 18.08.10, 22:37
        Lolku, Ty dzis pewnie wstales z lozka lewa noga, a mnie sie dostalo. Lewactwo to obrazliwy zwrot? To jak mam Was tytulowac?
        A to, ze dzisiejsza polska lewica wstydzi sie Lenina, to oznaka czystej malostkowosci i koniunkturalizmu. Ostatecznie polska lewica zawdziecza troche Leninowi.
        • ewa9717 Re: Lenin na fali 18.08.10, 22:45
          No i wodzuś, który prackę doktorską rodzynkami z przemyśleń wujcia
          Lenina nadział ;)
        • gucio712 Re: Lenin na fali 18.08.10, 22:54
          rata.sofisticada napisała:

> Lolku, Ty dzis pewnie wstales z lozka lewa noga, a mnie sie
          dostalo. Lewactwo t
          > o obrazliwy zwrot? To jak mam Was tytulowac?

najlepiej wcale synku, używasz sformułowań których nie rozumiesz co
          może świadczyć o twojej niedojrzałośći, jeżeli nie wiekowej to
          intelektualnej
          • rata.sofisticada Re: Lenin na fali 18.08.10, 23:04
            najlepiej wcale synku, używasz sformułowań których nie rozumiesz co
            może świadczyć o twojej niedojrzałośći, jeżeli nie wiekowej to
            intelektualnej

Tak sie zawsze konczy, kiedy jestem zbyt dobry i szlachetny. Oceniajac po zachowaniu, moglem spokojnie Was tytulowac per hunwejbini. Wybralem bardziej neutralny i elegancki termin, a Ty mi tu fochem strzeliles.
            Pytam Was grzecznie: jak chcecie, zebym Was tytulowal? Tylko prosze zeby Was fantazja nie poniosla.

Rany boskie, ale to dzisiejesze lewactwo jest zmanierowane i rozpieszczone.
            • matylda1001 Re: Lenin na fali 18.08.10, 23:46

>Pytam Was grzecznie: jak chcecie, zebym Was tytulowal? <

Myślę, że "Drodzy Państwo" będzie jak najbardziej właściwe.
              • Gość: lolek Re: Lenin na fali IP: *.mcr-bng-011.adsl.virginmedia.net 19.08.10, 00:02
                > Myślę, że "Drodzy Państwo" będzie jak najbardziej właściwe.

100% popieram. Koledzy dyskutanci tez dobrze.
                • rata.sofisticada Re: Lenin na fali 19.08.10, 00:33
                  Koledzy dyskutanci tez dobrze.

Lolku, prosze nie badz meskim szowinista.
                  A to "Drodzy Panstwo" to mi jakos do lewicy nie pasuje, bo brzmi zbytnio po burzujsku.

Chcialbym Was zapewnic, ze dla mnie slowo "lewak" nie ma pogardliwego wydzwieku. I nie ma sie co obrazac. Bo to tak jakby kon sie gniewal, ze go naukowiec nazywa: Equus caballus.
                  Mimo, ze Lenin nie zalecal kompromisow, ja jednak takowy zaproponuje: otoz od dzis bede Was tytulowal Szanowne Lewactwo, Drogie Lewactwo, Kochane Lewactwo, Umilowane Lewactwo.
                  • Gość: lolek Re: Lenin na fali IP: *.mcr-bng-011.adsl.virginmedia.net 19.08.10, 10:50
                    Rzeczywiscie powinienem byl napisac i panie. Zapomnialem dziekuje za korekte.
                    Rato powiewa mi to jak mnie nazwiesz i co przez to chcesz naprawde wyrazic.
                    Poprosiles o rade z zakresu stosunkow interprersonalnych, to ci jej udzielilem,
                    bo my na lewicy mamy wrazliwosc na wyrownywanie szans potrzebujacych. To, ze z
                    tej pomocy nie chcesz skorzystac wcale mnie nie dziwi. Wy na prawicy generalnie
                    macie spory klopot z takimi zagadnieniami i a to komus pogrzeb zaklocicie, a to
                    gownem tablice czy pomnik zbeszczescicie, nihil novi sub solem.
                    Normalni ludzie juz dawno przestali sie dziwic, czy obrazac.
                    • rata.sofisticada Re: Lenin na fali 19.08.10, 16:33
                      Lolku, ja nie ma nic przeciwko umiarkowanym lewicowcom. Ale prawda jest taka, ze FS to taki sierociniec dla fanatycznego lewactwa. Owszem, sa tez tu i rozsadni ludzie lewicy, ale oni sa zagluszani przez aktywistow i lewackich ideowych bzikow.
      • Gość: Antykomuch Re: Lenin na fali IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 19.08.10, 06:41
        > A wracajac do twojej mysli, to moge ci napisac, ze nie zalapales ani przedmiotu
        > niecheci, ani jej podloza.

Ja tez nie lapie co masz na mysli. Wiem tylko ze Lenin, Dawkins i im podobni
        fanatycy fanatycznie nienawidza religii. Dawkins zarabia na tym duzo pieniedzy
        zreszta.
        • Gość: Aska Re: Lenin na fali IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 19.08.10, 06:49
          Kochane Lewusy: nie ma sie co obrazac. Nazywacie sie jak sie nazywacie. Ja sie
          nie obrazam byc antykomuchem. To wy bracia lewusy nagminnie uzywacie czulych
          okreslen: katole, mohery, oszolomy etc. Ja z rowna czuloscia lubie was nazywac
          lewusy (no moze lewuski, zeby bylo czulej). Dlaczego to was obraza, a nazywanie
          innych moherami sprawia wam przyjemnosc???
          • billy.the.kid Re: Lenin na fali 19.08.10, 09:12
            słusznie moja kochana prawiczko. cóś cie nie rozprawiczyli jeszcze biedulko.
    • piwi77 Re: Lenin na fali 19.08.10, 09:29

> W liscie do Gorkiego (13 stycznia 1913 r.) Lenin napisal: "Nie
      moze byc nic bardziej obrzydliwego niz religia."

To nie jedyny przypadek, gdy Leninowi udało napisać się coś
      słusznego.
      • Gość: Aska Re: Lenin na fali IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 19.08.10, 15:46
        To nie jedyny przypadek, gdy Leninowi udało napisać się coś
        > słusznego.

Czyste lewaly.
        • piwi77 Re: Lenin na fali 19.08.10, 16:24
          Gość portalu: Aska napisał(a):

> Czyste lewaly.

Zwrot niepolskojęzyczny?
    • Gość: Iza Re: Lenin na fali IP: *.chello.pl 19.08.10, 10:05
      Jesteś chyba jedyną osobą na tej planecie, która jeszcze słowa
      Lenina traktuje poważnie, a innych nazywasz lewakami...
      To, że jakis zdechły komunistyczny tyran nie wierzył w bajki nie
      znaczy, iż te bajki są czymś innym, niż tylko bajki.
      • Gość: Aska Re: Lenin na fali IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 19.08.10, 15:51
        > To, że jakis zdechły komunistyczny tyran nie wierzył w bajki nie
        > znaczy, iż te bajki są czymś innym, niż tylko bajki.

Mamy jednak nowe trendy lewalow, lewijek ktorym rowne prawa i tolerancja juz nie
        wystarczaja ale zgodnie z niesmiertelnymi idealami lenina chca zaczarowac
        rzeczywistosc, przedefiniowac malzenstwo, rodzine etc. Nie kazda zmiana jest
        postepem i ten postep coraz bardziej wyglada jak zawartosc tego sloika rzuconego
        w tablice.
        • billy.the.kid Re: Lenin na fali 19.08.10, 16:27
          tak jakoś smiesznie prawiczki-jak wyżej - usiłują wmówić sobie i motłochowi/tzn
          ogólnie motłochowi/, ze ludkowie z lewj strony konmircznie chcą gejowo w
          małżeństwo zamienić.naturalnie z adopcja dzioeci. a tu tak rozweselająco jak z
          tym piekłem-jakie se KArTOfLE weymyslili-tak MAJĄ.
      • rata.sofisticada Re: Lenin na fali 19.08.10, 17:25
        Jesteś chyba jedyną osobą na tej planecie, która jeszcze słowa
        Lenina traktuje poważnie, a innych nazywasz lewakami...

Tak, powaznie traktuje slowa Lenina. Bo chyba nalezy powaznie traktowac slowa czlowieka odpowiedzialnego za smierc milionow ludzi. A poza tym Lenin mial duzy wplyw na ewolucje lewicowej mysli.
    • Gość: Adolf Lenin Lenin winny śmierci IP: 46.113.1.* 29.10.10, 07:37
      Lenin wcale nie jest winny wybuchu II wojny światowej. On nie ponosi winy za śmierć milionów ludzi na całym świecie i wcale nie jest zbrodniarzem, a kto twierdzi inaczej jest głupi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka