Dodaj do ulubionych

HURA!Kaczynski dla PiSu kopie sobie grób :)

08.09.10, 15:17

PO, PSL i Lewica: wywiad Kaczyńskiego dla "Gazety Polskiej" skandaliczny

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8349891,_Deklaracje_Kaczynskiego_nie_sa_zgodne_z_racja_stanu_.html
Teraz czekam az Kaczyński ogłosi nową listę agentów,SB,KGB,PZPR,SS,Gestapo,CIA,Mosadu MI6,ETA,IRA,Szatana i Belzebuba i ruchu wyzwolenia Eskimosów oraz wolnosci dla pingwinów:)
Obserwuj wątek
    • szwagier_z_niemodlina Re: HURA!Kaczynski dla PiSu kopie sobie grób :) 08.09.10, 15:41
      Myslisz ze kopie sobie grob?

W moim odczuciu doszlo juz do sytuacji, w ktorej nawet okreslenie "rosyjsko-niemieckie kondominium" nie odbierze mu ani jednego zwolennika, jak rowniez nie przysporzy ani jednego nowego. I nie bardzo sobie wyobrazam co by on mogl jeszcze powiedziec aby to sie zmienilo.
      • woda.na.mlyn Re: HURA!Kaczynski dla PiSu kopie sobie grób :) 08.09.10, 15:48
        Wydaje misie że Jarek ma żelazny elektorat, niezależnie jakie plecie androny.
      • redundant A tak naprawdę... 08.09.10, 16:13
        ... to czekam na komentarz Jadzi... :cool: :D
        • redundant No, to już wiemy... 10.09.10, 10:47
          Jadwiga rzekła.

Otóż Niedoszły najpierw odetnie się od własnego siebie. A potem - niczym Karl Friedrich Hieronymus, Freiherr von Münchhausen - wyciągnie tegoż własnego siebie za bujną czuprynę z gówna, w którym znalazł się nie wiedzieć, czemu.

Rzekła Jadwiga, że wierzy w umiejętność autokontestacji Niedoszłego.

I jak tu wyjechać z tego kraju wdupejeża? Gdzie będą lepsze jaja? :D
      • milleniusz Re: HURA!Kaczynski dla PiSu kopie sobie grób :) 08.09.10, 19:16

> I nie bardzo sobie wyobrazam co by on mogl jeszcze powiedziec aby to sie zmienilo.

Hmm, na przykład wyrzucić Jakubiak? : )
        • szwagier_z_niemodlina Re: HURA!Kaczynski dla PiSu kopie sobie grób :) 08.09.10, 20:32
          Cala historia prawicowego oszolomstwa w pl. po 89`pokazuje ze kazda formacja Niekwestionowanego Lidera na pewnym etapie przyjmuje polityke "coraz to bardziej bez watpliwosci, na czele coraz to mniejszej ilosci wiernych". I naprawde jestem ciekawy czy to pojdzie w te strone, czy jednak te legendarne 30% i to strawi.

Aha, ubocznym skutkiem jest zawsze powstanie mikroskopijnej formy efemerycznej pod nazwa "ugrupowanie odwolujace sie do elektoratu konserwatywnego". Tyle ze ten elektorat bodaj ogranicza sie do czlonkow tego tworu i ich najblizszych rodzin.
    • redundant Re: HURA!Kaczynski dla PiSu kopie sobie grób :) 08.09.10, 16:04
      Głupota motłochu jest niezmierzona.
      Dziwię się, że o tym zapominasz - ledwo dwa miesiące temu Prezes Tysiąclecia o włos przegrał wybory prezydenckie. Dla ośmiu milionów wyborców był OK.
      W parlamentarnych 25-30% ma nie wyjęte, choćby się paliło i waliło. Choćby nawet istniało nagranie jego rozmowy z Tu-154, w której kategorycznie nakazał Lechowi lądować bez względu na wszystko.

Swoją drogą, ciekawe, co będą o tym mówić PiS-owscy "liberałowie". Oczywiście będą próbowali się wyślizgać od komentarzy, to nie przypadek, że Guru najpierw im przypomniał: ruki pa szwam, albo wypierdalać.
      Ale nawet im trudno będzie udawać, że nic było, gramy dalej. Stwierdzenia Prezesa, oprócz tego, że daleko idące, są też jednoznaczne. Raczej trzeba będzie się zdeklarować - albo dzisiejsza Polska jest kondominium niemiecko-rosyjskim, albo nie.
      • woda.na.mlyn Re: HURA!Kaczynski dla PiSu kopie sobie grób :) 08.09.10, 16:44
        Że przepraszam kondo-co? :D

www.youtube.com/watch?v=rjfUm6mbBv4&feature=related
        Ech, krótką pamięć ma elektorat ...
        • redundant Re: HURA!Kaczynski dla PiSu kopie sobie grób :) 08.09.10, 17:28
          Też nie jestem pewien, ale musi to być coś nieprzyzwoitego. :D

A pamięć elektoratu - pamiętam jakąś rozmowę jakichś mądrych z tytułami, która odbyła się w chwilę po odspojeniu PiS od koryta w wyborach 2007. Rozmawiane było o możliwych kształtach przyszłości i jeden z tych mądrych stwierdził, że (wg badań, ma się rozumieć) vox populi pamięta wyczyny rządzących przez jakieś trzy lata. Dawniejsze ekscesy się zacierają.
          Nie wierzyłem. I w czerwcu/lipcu sprawdziło się kurwa co do joty.
        • milleniusz Re: HURA!Kaczynski dla PiSu kopie sobie grób :) 08.09.10, 19:17

> Że przepraszam kondo-co? :D

Taka guma, ino większa. :D
          • hardy1 Re: HURA!Kaczynski dla PiSu kopie sobie grób :) 08.09.10, 22:02
            Jak to - nie wiecie co to kondominium? To kondom wysmarowany minią...na czerwono ;)
            Podobno minia ma działanie plemnikobójcze :D
    • flissy Re: HURA!Kaczynski dla PiSu kopie sobie grób :) 08.09.10, 18:28
      Ja jednak myślę że ludzie będą się od PiS odwracać.Sporą część głosów w wyborach prezydenckich było oddanych nie na Kaczyńskiego a przeciw Tuskowi i PO,myślę że już drugi raz wielu tak nie zrobi,,,sporo głosów Kaczyński zdobył tez z litości i nie jest to jakaś wyssana teoria,ale tak było naprawdę,że wielu głosowało na niego tylko dlatego że było im go żal.
      • szwagier_z_niemodlina Re: HURA!Kaczynski dla PiSu kopie sobie grób :) 08.09.10, 20:27
        Ja bym sugerowal zeby on sie zajal budowa wielkiego, drewnianego borsuka. Jak w Monty Pythonie.

Nie wiem, szanowni szpilowicze. Wszelka proba mojego przewidywania logiki tego pana i jego ludzi konczy nieuchronnie moja kleska.

Ja sobie tylko kombinuje ze zimnokrwistwym z PO to musi byc diabelnie na reke. Co jakis powazniejszy problem sie pojawia (chocby dzis ten granacik z torturami made in CIA w Polsce) to zaraz wyskakuja na scene karzelki i rzucaja sie tortami. Potem wielkie zdumienie jak Oni po trzech latach prawie wciaz maja 50% poparcia.
        • redundant Re: HURA!Kaczynski dla PiSu kopie sobie grób :) 08.09.10, 20:33
          Też mi przyszło do głowy, że dzisiaj w POwni wóda (czy co oni tam piją) leje się strumieniami. :)
          • hardy1 Re: HURA!Kaczynski dla PiSu kopie sobie grób :) 08.09.10, 22:04
            I nie dziwię się że dzisiaj piją w PO...podwyżka VAT, bezrobocie, zagrożenie w kopalniach, dług publiczny...a a tu Jarkacz daje takie "piękne" tematy do międlenia dla mediów...
            • redundant Re: HURA!Kaczynski dla PiSu kopie sobie grób :) 09.09.10, 01:21
              PR-owo jeden z lepszych dla PO dni, odkąd zaczęli rządzić:
              - rano tabloidy doniosły, że Księżniczka skasowała 3 miliony z ubezpieczenia;
              - w południe obłąkańczy wywiad Niedoszłego;
              - wieczorem odstawienie Jakubiakowej - jeszcze szybciej w drodze do dna.

szwagier zauważył tu gdzieś w wątku - jak tu się dziwić, że pomimo upływu trzech lat PO wciąż ma 40-50% poparcia. Nie mogliby sobie wymarzyć lepszego PR-owca od Jarosława Kaczyńskiego.
              • hardy1 Re: HURA!Kaczynski dla PiSu kopie sobie grób :) 09.09.10, 07:54
                Całkowita zgoda. Za żadne pieniądze nie wynajęliby takiej firmy która tak skuteczny pijar by robiła. Kaczyńskiego Jarusia PO powinna ozłocić...
    • kolczasty_nemo Re: HURA!Kaczynski dla PiSu kopie sobie grób :) 08.09.10, 21:16
      Mamy tu do czynienia z ..
      "Wiadomości o mojej śmierci, były mocno przesadzone”
      Mark Twain

Jest całkiem spora grupa wyborców, którzy bez względu na wszystko oddadzą głos na PIS/ Jarka.
      To około 20 %.
    • hardy1 Re: HURA!Kaczynski dla PiSu kopie sobie grób :) 08.09.10, 22:00
      Prezesem PiS-u nie powodują w tak dużym stopniu emocje, jak niektórzy przypuszczają. To zimny, cyniczny gracz polityczny, wychowany na makiaweliźmie. Dla zaspokojenia żądzy władzy zrobi praktycznie wszystko - mamy przykład z wykorzystywaniem katastrofy smoleńskiej. Mamy przykład ubrania skóry "owieczki" na potrzeby kampanii prezydenckiej.
      Jarosław Kaczyński jest po prostu niebezpiecznym zjawiskiem dla Polski jako państwa. Szczęście że nie ma już szans na rządzenie. Natomiast na dalsze psucie państwa i brużdżenie - sił ma jeszcze dosyć bo ma żelazny elektorat. Niestety. Musimy przeżyć z jak najmniejszymi stratami czas jego aktywności i wpływu na swoich zwolenników - około 5-8 lat.

Na teraz widzę że PiS pod wodzą JarusiaK. staje się partią pozasystemową.To jest właśnie niebezpieczne dla państwa.
      • woda.na.mlyn Re: HURA!Kaczynski dla PiSu kopie sobie grób :) 08.09.10, 22:21
        To dobra analiza - mnie JK jawi się jako megaloman-konfabulant. Idealny idol dla bogoojczyźnianych mas.
        • hardy1 Re: HURA!Kaczynski dla PiSu kopie sobie grób :) 08.09.10, 22:43
          To też. Dodajmy wściekłość zżerająca faceta który nie miał i ma innego celu w życiu niż władza dla siebie i rodziny. Rodziny już nie ma. Została walka o władzę dla siebie. I widzi Jarkacz że szansa się oddala na "święte nigdy". Nienawiść go zeżre...oby z jak najmniejszymi stratami dla Polaków.
    • king.james Re: HURA!Kaczynski dla PiSu kopie sobie grób :) 09.09.10, 08:07
      Kaczka przestaje być w Polsce gatunkiem chronionym. Dodatkowo, poparcie dla Jakubiak niektórych ludzi PiS (Girzyński, Kluzik-R.) zaowocuje kolejnymi tarciami. Niezadowolonych jest pewnie więcej, a Kaczyński popełnia kolejne kroki ku samobójstwu ("mój brat będzie ikoną >S<"). Ha!
    • king.james Re: HURA!Kaczynski dla PiSu kopie sobie grób :) 09.09.10, 09:04
      O w PiSdu, sypie się.
      • redundant Re: HURA!Kaczynski dla PiSu kopie sobie grób :) 09.09.10, 11:35
        Nic się nie sypie. To konsolidacja, panie. Takie akcje już były i poparcie dla PiS nie spadało.
        Najlepszym przykładem jest los "konserwatystów" (Ujazdowskich, Sellinów, etc), którzy najpierw "poszerzali spektrum", później dokonali secesji "z przyczyn estetycznych", za to teraz z podkulonymi ogonami usiłują powrócić do PiS. Dzięki 10 kwietnia mają wygodną wymówkę i wstawiają kit o konieczności zjednoczenia w obliczu tragedii, ale ich położenia 10 kwietnia nie zmienił. Bez katastrofy tupolewa "konserwatyści" tak samo byliby dzisiaj nikim.

Prawda jest brutalna. Jeżeli 2 września 2010 ktoś był nadal skłonny zagłosować na Kaczyńskiego - pomimo tego, co Kaczyński wyprawiał (albo przynajmniej firmował) od 1 września 2005 do 1 września 2010 - to naprawdę nie ma już takiej rzeczy, która mogłaby skłonić tego wyborcę do zmiany preferencji.
        Nie jest to wesołe, bo stabilne poparcie dla PiS pokazuje potencjał autodestrukcji drzemiący w narodzie. Ale w końcu nie bez powodu Polska jest dupą Europy.
        • king.james Re: HURA!Kaczynski dla PiSu kopie sobie grób :) 09.09.10, 11:56
          Mi to nie wygląda na konsolidację, tylko na stopniowe wykruszanie się osób, które budziły jako takie pozytywne skojarzenia dla osób spoza twardego elektoratu PiS. Racja, jest spora grupa, która po wsze czasy będzie popierała PiS, nawet gdyby się okazało, że w głębi ducha są tuskowermachtokomuchożydami. Ale chyba jeszcze jest spora rezerwa, która po Smoleńsku z rozpędu popiera PiS i może się stopniowo od nich odwracać. Jak się w PiSie nic nie zmieni, to poparcie może spokojnie spaść poniżej 20 proc.
          • redundant Re: HURA!Kaczynski dla PiSu kopie sobie grób :) 09.09.10, 13:47
            Chciałbym tego dożyć. Tzn. demografia i p-twa są po mojej stronie, ale chciałbym dożyć marginalizacji PiS-u bez czekania, aż Kaczyński się przekręci. Za 10 lat, a może za 15, kto wie.
            Do tego potrzeba jednak, aby obecny elektorat PiS wyparował. A w to nie wierzę. Po prostu w dzisiejszej Polsce jest tyle ludzi, których oczekiwaniom odpowiada oferta PiS, i dla tych ludzi nie da się skonstruować lepszej oferty.

Zmiana tej sytuacji wymagałaby dziesięcioleci rozumnych i konsekwentnych działań, prowadzonych z myślą o sukcesie, który mógłby - ewentualnie - nadejść dopiero wraz z zejściem ze sceny dzisiejszej "zdrowej siły narodu".
            Klasyczna pozytywistyczna recepta, czysta utopia w dzisiejszych czasach.
            • woda.na.mlyn Re: HURA!Kaczynski dla PiSu kopie sobie grób :) 09.09.10, 13:53
              Z racji iż przyroda nie znosi próżni, zwolnioną przez PiS niszę ekologiczną od razu zasiedliłoby inne oszołomstwo.
              • szwagier_z_niemodlina Re: HURA!Kaczynski dla PiSu kopie sobie grób :) 09.09.10, 14:08
                Tak po mojemu, to polityka w Polsce nie dotyczy problemow typu: jaki typ gospodarki, jakie podatki, jaka edukacja, co z energia, myc rece czy nogi, tylko o to co wlasciwie tak w ogole jest zgodne ze zdrowym rozsadkiem, albo na co wszyscy sie godza. To troche tak jakby jednoczesnie grac w cos i klocic sie o reguly gry.
                Juz tu bodaj pisalem: wydaje sie ze PiS zakwestionowal dokladnie wszystkie najwazniejsze rozstrzygniecia polityczne, gospodarcze i kulturowe jakie zapadly (w przypadku tych kulturowych - jakie sie pojawily) w ostatnich dwudziestu latach. Wiec walka toczy sie o reguly. Jezeli jedni mowia o Poslce jako nowoczesnej demokracji a drudzy maja to za rosyjsko-niemieckie kondominium, to trudno oczekiwac ze da sie w tych warunkach dyskutowac o tym jak np. zwiekszyc innowacyjnosc w gospodarce.
                • szwagier_z_niemodlina Przykladzik 09.09.10, 14:13
                  www.pb.pl/2/a/2010/09/09/Prywatne_czy_panstwowe_czyli_Bochniarz_kontra_Bielecki
                  Dwoje przedstawicieli "skorumpowanych lzeelit" kloci sie o realny problem.

Opozycja z koalicja maja tematy typu: czy brzoza moze sciac skrzydlo samolotu, czy raczej na odwrot.
                  • redundant Re: Przykladzik 09.09.10, 14:36
                    Najpiękniejsze jest to, że w międzyczasie świat zmienia się w tempie nienotowanym chyba w historii. A u nas nikomu nie przychodzi nawet do głowy, żeby uświadamiać ludowi te zmiany , nie wspominając już o tym, aby reagować w sensowny sposób.
                    • redundant PS. 09.09.10, 14:40
                      Ale "łżeelity" bez polskich znaków rządzą! :D Chcąc, nie chcąć widzę "Izraelity".

Polskojęzyczne media opanowane przez izra-elity nie dopuszczają do głosu środowisk patriotycznych.

Miodzio! :cool: :D
                      • szwagier_z_niemodlina Re: PS. 10.09.10, 11:18
                        To chyba kazdy widzi:-)

Is-real-elita.
                    • hardy1 Re: Przykladzik 09.09.10, 14:48
                      Szwagrze - już o tym chyba tu pisałem - Kaczyński postawił na stworzenie partii "silnej, zwartej i gotowej" - pozasystemowej, antydemokratycznej. W takiej partii tnie się skrzydła, "podstawa członkostwa to "ruki pa szwam". Elektoratu nie starczy na zdobycie wladzy ale na wystarczającą ilość mandatów poselskich dla najwierniejszych pretorian - starczy. A to jest gwarancja państwowych dotacji dla partii... Jarkaczowi zależy w tej chwili tylko chyba na tym oraz na "zemście za braciszka".

Nie liczy się interes państwa i obywateli. Nieważne zasady demokracji i "dobro wspólne". Liczy się interes osobisty i ambicje JK. Wszystkie chwyty dozwolone aby "zwalczać wrogów osobistych i partii". Dlatego wodzowska partia PiS zmierza w kierunku partii antysystemowej...
                      • szwagier_z_niemodlina Re: Przykladzik 10.09.10, 11:17
                        hardy1 napisał:

> - Kaczyński postawił na stworzenie
                        > partii "silnej, zwartej i gotowej" - pozasystemowej, antydemokratycznej
                        > . W takiej partii tnie się skrzydła, "podstawa członkostwa to "ruki pa szwam".
                        > Elektoratu nie starczy na zdobycie wladzy ale na wystarczającą ilość mandatów p
                        > oselskich dla najwierniejszych pretorian - starczy. A to jest gwarancja państwo
                        > wych dotacji dla partii... Jarkaczowi zależy w tej chwili tylko chyba na tym or
                        > az na "zemście za braciszka".
                        >
                        > Nie liczy się interes państwa i obywateli. Nieważne zasady demokracji i "dobro
                        > wspólne". Liczy się interes osobisty i ambicje JK. Wszystkie chwyty dozwolone
                        > aby "zwalczać wrogów osobistych i partii". Dlatego wodzowska partia PiS zmierza
                        > w kierunku partii antysystemowej...

Amen.
                • kolczasty_nemo Re: HURA!Kaczynski dla PiSu kopie sobie grób :) 09.09.10, 14:14
                  > Juz tu bodaj pisalem: wydaje sie ze PiS zakwestionowal dokladnie wszystkie najw
                  > azniejsze rozstrzygniecia polityczne, gospodarcze i kulturowe jakie zapadly (w
                  > przypadku tych kulturowych - jakie sie pojawily) w ostatnich dwudziestu latach.

Ktoś musi "zagospodarować" przegranych ....
                  • szwagier_z_niemodlina Re: HURA!Kaczynski dla PiSu kopie sobie grób :) 09.09.10, 14:17
                    Ano wlasnie.
                    Ino czy Kosciol katolicki nalezy do przegranych? :-ßß
                    • kolczasty_nemo Re: HURA!Kaczynski dla PiSu kopie sobie grób :) 09.09.10, 14:25
                      KK to instytucja, która jak żadna inna opanowała sztukę przetrwania i zarabiania.
                      Dlatego jego przedstawicieli mniej lub bardziej krzykliwie popierali i będą popierali rządzących i mogących rządzić.
                      KK zawsze .... wygrywa..
                      • szwagier_z_niemodlina Re: HURA!Kaczynski dla PiSu kopie sobie grób :) 09.09.10, 14:30
                        Cos mam wrazenie ze to sie moze skonczyc. Im czesciej wygrywasz tym wiecej masz wrogow:-9
                        • redundant Re: HURA!Kaczynski dla PiSu kopie sobie grób :) 09.09.10, 14:33
                          Czyżbyś liczył na Quiet Revolution?
                          • szwagier_z_niemodlina Re: HURA!Kaczynski dla PiSu kopie sobie grób :) 09.09.10, 14:40
                            Nie mam Polski za kraj wyjatkowy i szczegolnie rozny od innych. Wszedzie zaszla znaczaca sekularyzacja, to i tu bedzie. Juz sie to dzieje, pewnego dnia bedzie "pyk" i wszyscy to zobacza :-)
                            • redundant Re: HURA!Kaczynski dla PiSu kopie sobie grób :) 09.09.10, 14:49
                              Kiedyś pewnie tak. I to politycy będą tymi, którzy pierwsi się zorientują, że lud przestaje głosować wg wskazówek proboszczów.

Jest tylko kwestia horyzontu czasowego. Zacząłem swoje wynurzenia od tego, że chciałbym tego doczekać. A nie jestem pewien, czy mnie będzie to jeszcze obchodziło. Jak ujął to Mrożek - na starość człowiek obojętnieje, i to chyba jedyna dobra strona starości.
                              Ale ja, jeśli można prosić, to chciałbym jeszcze coś przeżyć, zanim zobojętnieję. :D
                              • kolczasty_nemo Re: HURA!Kaczynski dla PiSu kopie sobie grób :) 09.09.10, 14:53
                                > Ale ja, jeśli można prosić, to chciałbym jeszcze coś przeżyć, zanim zobojętniej ę. :D
                                Uważaj co mówisz bo się spełni..:)

"Obyś żył w ciekawych czasach!"
                        • kolczasty_nemo Re: HURA!Kaczynski dla PiSu kopie sobie grób :) 09.09.10, 14:48
                          Ilość i jakość wrogów świadczy o instytucji..:)

KK jako "właściciel kasyna" jest pod ochroną państwa bez względu kto aktualnie rządzi.
                          Przynajmniej w Polsce..
                    • redundant Re: HURA!Kaczynski dla PiSu kopie sobie grób :) 09.09.10, 14:32
                      Co więcej, Kościół jest jedynym graczem na scenie działającym z myślą o wynikach uzyskiwanych w perspektywie dziesięcioleci.
                      • szwagier_z_niemodlina Re: HURA!Kaczynski dla PiSu kopie sobie grób :) 09.09.10, 14:37
                        Mam wrazenie ze juz nie.
                        Raczej mi to wyglada na podejscie "niech bedzie co chce, ale po tym jak na emeryture przejde".
                        • redundant Re: HURA!Kaczynski dla PiSu kopie sobie grób :) 09.09.10, 14:44
                          ...bo kiedy przyjdzie zapłacić za to, dawno nie będzie nas... ? - nawiązując do twoich cytatów z Ein, Zwei, Drei. :)

Jeżeli nawet, to w skali dużo mniejszej, niż w innych środowiskach mających realny wpływ na rzeczywistość.
                          Uwierzę, że jest inaczej, kiedy zobaczę, że choćby raporty Boniego zostaną wyjęte z ramek i ktoś zacznie naprawdę o tym myśleć.
                • woda.na.mlyn Re: HURA!Kaczynski dla PiSu kopie sobie grób :) 09.09.10, 14:21
                  A ja jestem zdania że cała polska polityka toczy się nie wokół myślenia pozytywnego (pojedyncze, endemiczne jednostki na scenie, gatunek niemal wymarły, zmarginalizowany), a wokół bycia na nie (nieważne czego to nie dotyczy) i "mienia w dupie" (gros społeczeństwa). PiS, radyjko i inne oszołomstwo jest tubą negatywnych emocji i frustracji, treść wypowiadanych słów w sumie nie ma większego znaczenia, byleby ziała z nich nienawiść, negacja, podziały, zapowiedź odwetu i obwinianie za wszystkie klęski i porażki, w tym osobiste. Ta częśc elektoratu która chwilowo "nie ma w dupie", głosuje przeciw tym których bardziej nie lubi, aby im dokopać. Przyznaję, że są też tacy, których dokopywanie mierzi, więc głosują więc przeciw dokopującym, aby im dokopać :D
                  • szwagier_z_niemodlina Re: HURA!Kaczynski dla PiSu kopie sobie grób :) 09.09.10, 14:22
                    Mysle ze opisujemy to samo zjawisko:-)
                    • woda.na.mlyn Re: HURA!Kaczynski dla PiSu kopie sobie grób :) 09.09.10, 14:39
                      Zjawisko o tyle przykre, że odwraca uwagę od tego, o czym naprawdę powinno się dyskutować.

Z drugiej strony jednak, czego oczekiwać w kraju, gdzie jak do tej pory głównym hitem obecnej prezydentury jest zapędzenie pierwszej damy do kąpieli w Bałtyku ...

• kolczasty_nemo Re: HURA!Kaczynski dla PiSu kopie sobie grób :) 09.09.10, 14:43
                    > A ja jestem zdania że cała polska polityka toczy się nie wokół myślenia pozytywnego.....

Hmmm...
                    Wyobraź sobie , że powstaje jakaś "nowa jakość" ... nowa partia.

Jej przedstawiciele mówią.
                    Polaku, chciałeś demokracji, kapitalizmu ... no to masz.
                    Od dziś jesteś odpowiedzialny za siebie , za swoich najbliższych i to jesteś w pełni odpowiedzialny, także finansowo.
                    Partia ta proponuje zrewidowanie roli państwa ...
                    Państwo pozostawia w swoich łapach ..pałę/ Policję/ , karabiny /wojsko/, sadownictwo, prokuraturę, służby skarbowe, służby ratunkowe, szkolnictwo.
                    Reszta ...prywatna.
                    Partia przedstawia nową definicję patriotyzmu... patriota to osoba uczciwie płacąca podatki/ koniec definicji.

Jak do tego dodamy likwidację urzędu premiera lub prezydenta. Jeden z nich wybrany w wyborach powszechnych staje na czele rządu.
                    Senat do kosza w Sejmie zostawić połowę.
                    Partie polityczne, związki zawodowe ...proszę bardzo ale za własną kasę.

Kadencyjność w urzędach i jeszcze kilka podobnych "herezji"..

Kto to kupi i kto będzie na taka partię głosował.?
                    Na obiecywaczy zawsze znajdą się chętni aby zagłosować i gdzie podzieją się misie... mi się należy.
                    Demokracja fajna sprawa, zwłaszcza gdy nie wiąże się z konkretną/ karną, finansową/ odpowiedzialnością.

• woda.na.mlyn Re: HURA!Kaczynski dla PiSu kopie sobie grób :) 09.09.10, 15:01
                      No cóż, wedle mojego rozeznania, gdyby wybory odbywały się w taki sposób, że nie oddajesz głosu na partię, listę czy osobę, a na zapisane na karcie do głosowania streszczenia programów (na przykład jednym z nich mógłby być Twój tekst powyżej), na takowy zagłosowałoby około 30-35% społeczeństwa (a ściślej tych, którzy wzięliby udział w wyborach).
              • redundant Re: HURA!Kaczynski dla PiSu kopie sobie grób :) 09.09.10, 14:26
                Ale elektorat PiS nie jest jednorodny. A jako, że nie widać na horyzoncie tak utalentowanego przywódcy jak Kaczyński, mam nadzieję, że po jego odejściu PiS rozlezie się jak stare gacie, a owieczki się rozpełzną.
                • kolczasty_nemo Re: HURA!Kaczynski dla PiSu kopie sobie grób :) 09.09.10, 14:50
                  Zawsze znajdzie się jakiś nowy Yaro, Lepper itp....
                  Życie/scena polityczna nie znosi próżni...
                  • redundant Re: HURA!Kaczynski dla PiSu kopie sobie grób :) 09.09.10, 14:54
                    Powtarzam - mam nadzieję, że nie tak utalentowany. :) Tacy naprawdę nie rodzą się codziennie.
                    A przyrodzonym stanem polskiej prawicy jest rozdrobnienie. I na to liczę. :cool: :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka