Dodaj do ulubionych

Watykańskie performance :)

12.09.10, 16:20
Czyli coś na kształty imprezy. :)

B16 główną gwiazdą wieczoru

Broszurka byłaby dobrym pomysłem, gdyby nie umieszczony w niej słowniczek. Ma on ułatwić służbom ratowniczym i porządkowym zrozumienie tego, co będzie się działo przed ołtarzem.

Liturgia, msza i błogosławieństwo to - jak czytamy w słowniczku - coś na kształt imprezy lub show. Uczestniczący w niej celebranci porównani są do performerów, a sam papież, biskupi i księża to "główne gwiazdy wieczoru".
Obserwuj wątek
    • frankafiranka1 Re: Watykańskie performance :) 13.09.10, 08:58
      Tak właśnie podchodzą do tego ludzie, którzy potrafią samodzielnie myśleć i analizować fakty.
      • strikemaster Re: Watykańskie performance :) 13.09.10, 15:31
        > Tak właśnie podchodzą do tego ludzie, którzy potrafią samodzielnie myśleć i ana
        > lizować fakty.

Nie doczytałaś. :) Z artykułu wynika, ze sami biskupi przyznali czym jest wizyta papieża, bo to biskupi są autorami broszurki.
        • frankafiranka1 Re: Watykańskie performance :) 14.09.10, 08:38
          Nie ważne, kto to napisał, tylko co napisał, ja się ustosunkowałam do treści broszurki, że tak właśnie to wygląda z punktu widzenia osoby stojącej z boku.
          • strikemaster Re: Watykańskie performance :) 14.09.10, 15:42
            > Nie ważne, kto to napisał, tylko co napisał, ja się ustosunkowałam do treści br
            > oszurki, że tak właśnie to wygląda z punktu widzenia osoby stojącej z boku.

No widzisz, a broszurka jest najlepszym dowodem, ze dla osoby stojącej wewnętrz, i to na ważnym stanowisku wyglada to tak samo.
            • frankafiranka1 Re: Watykańskie performance :) 15.09.10, 07:56
              Taka jest prawda, tylko do tych biednych owieczek to dotrzeć nie może.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka