Dodaj do ulubionych

Genialny ruch 'tego pana'

16.10.10, 12:12
;)

Smakujcie te słowa:

Zaproszę papieża Benedykta XVI do Polski.

Ja, nie kto inny. Zaproszę, bo mi wolno. Bo jestem prezydenten elektem a nie 'tym panem'.
Brawo, doradcy Bronka ;)

KKlik
Obserwuj wątek
    • twardycukierek PS 18.10.10, 07:41
      Bronek ma dobrą passę ;)))

'Zostawię jedno miejsce dla kogoś, kto mógłby reprezentować opozycję prawicową. Mam nadzieję, że te dąsy, które dzisiaj uniemożliwiają współpracę i utrudniają rozmowę nawet o sprawach bezpieczeństwa państwa, one kiedyś się skończą - powiedział prezydent.'

To tak jak wolne miejsce przy stole w Wigilię. Może wtedy JK&Co przemówią ludzkim głosem?
      • king.james Re: PS 18.10.10, 09:10
        Prędzej bym się tego spodziewał po "Co" niż po "JK". Ale fantazjowałem ostatnio o takim scenariuszu, że Jarek ma już 85 lat, leży na łożu śmierci i go dopadły wyrzuty sumienia, na skutek czego mówi prawdę o wszystkich przekrętach, łgarstwach, manipulacjach itd. O ile wcześniej dla zbudowania kolejnego mitu nie rzuci się pod pociąg, by jego poplecznicy mogli mówić o tym, że to PO go pociągiem rozjechało.
        • twardycukierek Re: PS 18.10.10, 09:55
          Nawet fajne masz fantazje. Chcesz o tym porozmawiać? ;)
          Hmmm, sądzisz, że JK by 'się zrobił na Kareninę'? To takie mało polsko-patriotyczne, raczej niech się wysadzi w jakimś zamku jak Wołodyjowski. ;)
          • szwagier_z_niemodlina Re: PS 18.10.10, 10:45
            Bronek to jest prawicowy Kwasniak. Byl AK, jest BK. On lubi mediowac, godzic, jednac i dla kazdego miejsce znalezc. Taka mentalnosc.

A JK to typ INFJ wg pewnej klasyfikacji (oprocz tej marijuany), tak wg mojego niewprawnego osadu.

www.similarminds.com/jung/infj.html
            • twardycukierek Re: PS 18.10.10, 11:38
              CzeKnopfler! :))) nareszcie!

'psychotherapist, artist, art curator, bookstore owner, freelance writer, poet, teacher (art, drama, english), library assistant, professor of english, painter, novelist, book editor, copywriter, philosopher, environmentalist, bookseller, museum curator, opera singer, magazine editor, archivist, music therapist, screenwriter, film director, creative director, librarian, social services worker, art historian, sign language interpreter, photo journalist, makeup artist, photo journalist, homemaker'

Muahahahahaha! :DDDD Ich liebe es!
            • redundant Re: PS 18.10.10, 14:25
              > On lubi mediowac, godzic, jednac i dla kazdego miejsce znalezc. Taka mentalnosc.

I bardzo dobrze, zasadniczo. Gdyż takie jego zadanie w systemie politycznym Bolandy. :cool:

Obawiam się jednakowoż, że dla mnie nie znajdzie on tego miejsca - musiałaby przestać mu się mylić prezydentura z ministranturą.
              A aż tak wysoko nie oceniam jego możliwości. Jednakowoż. :D
              • szwagier_z_niemodlina Re: PS 18.10.10, 19:21
                Tsu Xi: popatrz, tyle zawodow by mu pasowalo, to on musial sie dzialalnoscia publiczna zajac.

Redundant:ja ci moge tylko powiedziec co mowie w takich chwilach** mojej towarzyszce drogi po zyciu - jakby wiekszosc spoleczenstwa pl. byla taka jak ty, to mielibysmy zupelnie inne problemy z zupelnie innymi wybrancami narodu i caly hic et nunc bylby zupelnie inny. Choc nie moge gwarantowac ze nie byloby zupelnie innych, ale jednak - powodow do beztroskiego smiechu na widok tego panstwa :-DD

----
                ** Jak sie indywidualizuje i werbalnie alienuje od wstrzasanego emocjami tlumu :-ßß

PS. Co tam zreszta problemy w pl... :-) U nas Kanclerzyca oglosila oficjalnie ze sie Projekt Multkulti nie udal. Dopiero smiech perlisty gruchnal od Flensburga po Lindau:-DD
                • redundant Re: PS 18.10.10, 19:40
                  > U nas Kanclerzyca oglosila oficjalnie ze sie Projekt Multkulti nie udal.

Co prawda, to prawda - pięknie to zabrzmiało.
                  Szczególnie w parę tygodni po tym, jak Wuuuuulfffff stwierdził, że islam jest częścią Niemiec.

:D
                  • szwagier_z_niemodlina Re: PS 19.10.10, 08:36
                    Zmieni zdanie :-)
    • redundant Re: Genialny ruch 'tego pana' 18.10.10, 14:30
      > Bo jestem prezydenten elektem

I co z tego? To taka dzisiejsza nazwa króla elekcyjnego. A król elekcyjny - wiadomo, wyniosły go na tron intrygi magnatów.

Prawdziwy Przywódca jest tylko jeden. :P
      • twardycukierek Re: Genialny ruch 'tego pana' 18.10.10, 18:25
        Oooo? Bronek też został wyelektowany z Katarzyną pod pierzyną? Apsik? ;O

Katarzyna jest tu pojęciem szerokim /no pun intended/ :P
        • jedzoslaw Re: Genialny ruch 'tego pana' 18.10.10, 23:37
          A może to po prostu była kurtuazja, a przy okazji próba przekonania do siebie prawicowaych antyfanów?
          • twardycukierek Re: Genialny ruch 'tego pana' 19.10.10, 08:12
            Może? ;) Ależ mnie nie chodzi o samo zaproszenie, tylko o sposób w jaki je zapowiedział i kiedy to zrobił. To moje skrzywienie zawodowe :D
    • lupus76 Re: Genialny ruch 'tego pana' 19.10.10, 09:20
      To kogóż wyruchał tym ruchem?
      • twardycukierek Re: Genialny ruch 'tego pana' 19.10.10, 09:43
        Pill popping Jarek...
        • lupus76 Re: Genialny ruch 'tego pana' 19.10.10, 09:45
          Ty ich od siebie odróżniasz?
          Chyba po wąsie i okularach...
          • twardycukierek Re: Genialny ruch 'tego pana' 19.10.10, 09:50
            Ależ proszę: jeden ma władzę, drugi chciał mieć. :)
            • lupus76 Re: Genialny ruch 'tego pana' 19.10.10, 10:03
              urząd i władza nie są tożsame.
              • twardycukierek Re: Genialny ruch 'tego pana' 19.10.10, 10:04
                Tak? Czy JK może zaprosić do Polski papieża?
                • lupus76 Re: Genialny ruch 'tego pana' 19.10.10, 10:15
                  Może. Podobnie, jak Ty. Tyle, że wtedy to nie będzie zaproszenie oficjalne. A jeśliby papież to zaproszenie przyjął - mogłoby się okazać, że człowiek nie posiadający urzędu posiada jednak więcej władzy.
                  • twardycukierek Re: Genialny ruch 'tego pana' 19.10.10, 10:21
                    Nie poruszam się tu w terenie cobygdybającego science fiction :)
                    • lupus76 Re: Genialny ruch 'tego pana' 19.10.10, 10:25
                      Spytałaś, czy może, więc odpowiedziałem, że może. Inna sprawa, czy zapraszany przyjmie :)
                      Poza tym Komorowski jest pod kontrolą Tuska jednak.
                      Stad moje rozróżnienie pomiędzy urzędem i władzą, bo chyba zgodzisz się ze mną, że nie są to pojęcia tożsame? (choć zazwyczaj w parze ze sobą idące)
                      • twardycukierek Re: Genialny ruch 'tego pana' 19.10.10, 12:23
                        Nie poruszam się w terenie science fiction. :)

> Poza tym Komorowski jest pod kontrolą Tuska jednak.

Tego nie wiesz, wybierasz by w to wierzyć tak jak ja wybieram, by wierzyć w to, że Nabieralski kieruje się jedynie żądzą władzy :)

Wolisz JK pod kontrolą Belzebuba /sponsorowanego tu przez produkty Astra Zeneca/?
                        • lupus76 Re: Genialny ruch 'tego pana' 19.10.10, 12:32
                          Dla mnie po prostu nie ma między nimi różnicy.
                          Nie odczułbym ani na plus, ani na minus JK zamiast BK. Tyle. :)
                          • twardycukierek Re: Genialny ruch 'tego pana' 19.10.10, 12:44
                            Nic na to nie poradzę. Twoje prawo.
                            • lupus76 Re: Genialny ruch 'tego pana' 19.10.10, 12:47
                              dokładnie.
                          • der_wanderer Re: Genialny ruch 'tego pana' 19.10.10, 13:00
                            Dostrzegam brak logiki w Twym rozumowaniu. Bo jeżeli nie widzisz róznicy między JK a BK a równocześnie twierdzisz, że BK jest pod butem Tuska, to w gruncie rzeczy twierdzisz, że JK jest pod butem Tuska.
                            • lupus76 Re: Genialny ruch 'tego pana' 19.10.10, 13:06
                              Niezupełnie. Nie widzę różnicy między Tuskiem, a JK.
                              I 4 lata temu też oddałem głos nieważny :)
                              • der_wanderer Re: Genialny ruch 'tego pana' 19.10.10, 13:21
                                Ale mam nadzieję, zę dostrzegasz róznicę pomiędzy Krupą Joanną a poseł Sobecką? Tak tylko sie pytam :) Wizualnie delfin jest podobny do rekina. Bycie politykiem upodabnia ich, co nie oznacza, ze nie ma między nimi różnic. Tylko te róznice nie są dla Ciebie istotne, tak jak dla kogoś nieistotne są rónice pomiędzy wieprzowiną a wołowiną :) Dla chłopa pańszczyźnianego nie by ło specjalnej różnicy czy pracował za Augusta Pniatowskiego czy cara ALeksandra. ALe to nie znaczy, że nie było między owymi róznicy.
                                • lupus76 Re: Genialny ruch 'tego pana' 19.10.10, 13:35
                                  Ja PO postrzegam, jako partię, która stworzyła PiS poprzez kreowanie "naszych przyjaciół z PiS" i wyrwanie tejże partii ponad 5-procentowy próg, który miała w 2003 i 2004 roku. Potem nagle poparcie dla PiSu wzrosło i przystawka zrobiła się większa, niż rekin. Co wywołało zgrzytanie zębów i płacz PO, oraz absurdalne wręcz argumenty dla odrzucenia koalicji (niech JK zadeklaruje, że będzie premierem).
                                  Póki w PO siedzą różnego rodzaju Gowiny, Niesiołowskie, czy Mężydła (nb. ex-PiS) i mają tam sporo do powiedzenia - więcej, niż Kutz, czy wspomniana przez Ciebie Mucha - nie ma dla mnie znaczącej różnicy w treści. A forma jest dla mnie drugorzędna.
                                  A co do kontrastu: można też rzucić przykładem Leny Dąbkowskiej i Julii Pitery :)
                                  • der_wanderer Re: Genialny ruch 'tego pana' 19.10.10, 13:43
                                    Ja co prawda pisałem o Krupie, ale jak na poseł Mucha urodą jak najbardziej może oddziaływać :) Rozumiem, co chcesz powiedzieć, ale to nie zoancza, ze nie ma róznicy pomiędzy ludźmi, choć z tych róznic dla wielu nie wynikają istotne róznice. Gdyby rządził JK z cała pewnością mielibyśmy sporo pomników LK, a in vitro miałaby duże szanse na zakaz. Dla niektórych to miałoby znaczenie, dla wielu nie. Ale to co chcę poweidzeć to to, ze nie tyle nie ma róznic tylko że dla Ciebie one są bez znaczenia. A to co innego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka