Dodaj do ulubionych

Komorowski, prezydent eksperymentalny

22.10.10, 08:04
W kilku normalnych krajach Bronisław Komorowski byłby koszmarem sennym każdego doradcy. Nie w Polsce, gdyż na tle Opętanych i Niedoszłych wypada jednak pozytywnie i 'normalnie'.

W kilku cywilizowanych krajach tekst typu 'zróbmy eksperyment, przeproszę' byłby policzkiem w dowolną część ciała. Horst Kohler podał się do dymisji po nieortunnym sformułowaniu, które przy tym było jak pikuś erectus.

O inscenizacji estetycznej tego wywiadu nawet nie mam siły pisać, będzie misie śnić po nocach, to pewne. Absolutny koszmar.

Chcę na urlop!

[img]https://bi.gazeta.pl/im/8/8550/z8550578X,Bronislaw-Komorowski-podczas-wywiadu-dla-TVN24.jpg[/img]
Obserwuj wątek
    • redundant Re: Komorowski, prezydent eksperymentalny 22.10.10, 09:22
      Po prostu jest sobą - Safandułą. Ale też nigdy nie próbował udawać kogoś innego.
      W przeciwieństwie do Równego Królom, który też był Safandułą, ale lubił myśleć o sobie, że jest Mężem i Wizjonerem. I wychodziło z tego "Biegłem, ale nie zdążyłem..."

Ja tam nie mam pretensji do Empiryka - głosując na niego wiedziałem doskonale, że nie raz i nie dwa mordę mi będzie wykręcać.
      To i wykręca. :D
      • twardycukierek Re: Komorowski, prezydent eksperymentalny 22.10.10, 10:12
        Ależ ja nie mam pretensji, wprost przeciwnie: tak długo jak jego wpadki nie są moim problemem, mam nawet ochotę kopnąć pozłacaną nogę tego gustownego fotela będącego odrzutem z partii wysyłanej do Dubai i przytulić Bronka, bo nic innego mi nie przychodzi do głowy :DDD

Bronisław I Empiryk Imperium Empirii, to brzmi dumnie!
    • milleniusz Re: Komorowski, prezydent eksperymentalny 22.10.10, 10:19
      To prawda, ustęp o eksperymencie był nie tylko nieszczery i nienaturalny, ale też kompletnie nieskuteczny. Ale czy to jest powód by zaliczać ten kraj w poczet niecywilizowanych i nienormalnych? No nie wiem. Szczególnie, że używasz retoryki wprost z repertuaru tej drugiej strony, którą nazywasz opętanymi. Co do Koehlera, to wydaje mi się, że nie popełnił błędu formalnego, tylko merytoryczny, igrając z ciężarem niemieckiej historii. Komorowski to dość pospolity niezgrab, co już tu wcześniej piętnowałem, w roli ojca narodu raczej wielkich sukcesów nie odniesie.
      • twardycukierek Re: Komorowski, prezydent eksperymentalny 22.10.10, 10:40
        Szczególnie, że używasz retoryki wprost z repertuaru tej drugiej strony, którą nazywasz opętanymi.

Przykłady?
        • milleniusz Re: Komorowski, prezydent eksperymentalny 22.10.10, 10:45
          No właśnie podałem przecież. : )

To z nimi najbardziej mi się kojarzy fraza "w każdym cywilizowanym kraju", czy "w każdej normalnej demokracji", po tym idą "ten pan nie byłby prezydentem", "rząd dawno podałby się do dymisji" i wiele innych, zależnie od nastroju prezesa.
          • twardycukierek Re: Komorowski, prezydent eksperymentalny 22.10.10, 10:52
            Obudź się Mille, to było celowe, zapomniałam tylko dodać 'gaszę sobie papierosy na szyi'.
            :P
            • milleniusz Re: Komorowski, prezydent eksperymentalny 22.10.10, 10:59
              A, cholera, niedobrze, powinienem zasypiać wcześniej niż o szóstej rano, skończę tylko jeden pewien projekt i będzie lepiej!
              • twardycukierek Re: Komorowski, prezydent eksperymentalny 22.10.10, 11:04
                Właśnie się zastanawiałam gdzie się podziewasz. :)
                • milleniusz Re: Komorowski, prezydent eksperymentalny 22.10.10, 12:01
                  No mam trochę spraw na głowie, oraz spełniałem zachcianki (swoje), co zawsze jest absorbujące. : ]
    • woda.na.mlyn Re: Komorowski, prezydent eksperymentalny 22.10.10, 11:53
      Tytułowy temat najlepiej można zawrzeć w jednym słowie rodem ze Szwejka - Wicepierdoła

Nuff said ...
      • milleniusz Re: Komorowski, prezydent eksperymentalny 22.10.10, 12:00
        W zasadzie możnaby, z tym, że odkąd wygrał wybory jest pierdołą właściwym chyba.
        • woda.na.mlyn Re: Komorowski, prezydent eksperymentalny 22.10.10, 12:21
          Wydaje mi sie że ciągle jeszcze robi za pacynkę.
          • milleniusz Re: Komorowski, prezydent eksperymentalny 22.10.10, 13:39
            A to nie wyklucza zupełnie bycia Pierwszym Pierdołą Rzeczypospolitej.
    • der_wanderer Re: Komorowski, prezydent eksperymentalny 22.10.10, 12:35
      A ja uważam, ze Austriacy potrafia robić przyzwoite czerwone wina, co kwituję z zadowoleniem.
      • forumowicz_pospolity Re: Komorowski, prezydent eksperymentalny 22.10.10, 14:55
        nie mam za wiele do goscia, ne drazni mnie jako polityk a to juz cos

ale bywa rozkoszny i dostarcza ubawu
        tak jak wczoraj na gali szopenowskiej w teatrze wielkim

:D
        • twardycukierek Re: Komorowski, prezydent eksperymentalny 22.10.10, 18:18
          Biedy Bolek strzelił z grubego bukietu :D
      • twardycukierek Re: Komorowski, prezydent eksperymentalny 22.10.10, 16:16
        Znowu piłeś sturm ;P
        • selfmademan Re: Komorowski, prezydent eksperymentalny 22.10.10, 20:16
          Ja wyniosłem z tego wywiadu cenną informację iż kozaki są nadal modne.
          Na niektóre wywiady warto choćby rzucić okiem ;)
          • twardycukierek Re: Komorowski, prezydent eksperymentalny 23.10.10, 10:31
            Tylko nie poprzestawaj na tv, obserwuj kozaki na ulicach ;))) tak milej!
    • hsirk Re: Komorowski, prezydent eksperymentalny 22.10.10, 22:08
      a co to jest normalny kraj? w europie nie ma takiego, zdaje sie. i co z tego ze tam ladniej gadaja, jak i tak sie wypierdola. co juz coraz powszechniej zaczynaja przyznawac.
      • twardycukierek Re: Komorowski, prezydent eksperymentalny 23.10.10, 10:31
        To była z mojej strony parodia retoryki pisowskiej, nic innego :)
    • twardycukierek Tak się to robi 23.10.10, 12:05
      ;))) Beeek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka