Dodaj do ulubionych

Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glodne!

23.10.10, 19:31
wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Wypadek-przy-budowie-figury-Chrystusa-Krola,wid,12787402,wiadomosc.html
Po co komu taka inwestycja , po co komu swiatynia opatrznosci bozej !!!!!!

Moze wkoncu ktos zauwazy ze w Polsce jest masa glodnych dzieciakow na ulicach i w szkolach!

36 METROWY CHRYSTUS ??? TO JAKAS KPINA

Na budowie gigantycznego pomnika Jezusa Chrystusa w Świebodzinie (woj. lubuskie) doszło do wypadku. Jak powiedziała Wirtualnej Polsce rzeczniczka prasowa świebodzińskiej policji Katarzyna Wrocławska, element dźwigu, montującego kolejne fragmenty monumentu, zsunął się z pryzmy i zmiażdżył prawą stopę 26-letniemu kierowcy.

I GDZIE JEST TEN BOG CO POZWOLIL NA TEN WYPADEK ??? !!!
Obserwuj wątek
    • piwi77 Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod 23.10.10, 19:45
      Powiedzmy, że ta chrystusowa głowa dzieci polskich nie wyżywi i nie ekonomiczna strona jest tu ważna, ta głowa pokazuje, że w polskim społeczeństwie ciągle mamy duży odsetek głupców.
      • laura_4 Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod 23.10.10, 20:03
        To fakt ale dzieki tym finansom mozna by bylo dac wiele innym potrzebujacym .

A na h**** za przeproszeniem komu taki pomnik jest potrzebny
        • kolter-xxl Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod 23.10.10, 23:29
          laura_4 napisała:

> A na h**** za przeproszeniem komu taki pomnik jest potrzebny

a ch.jowi który nie ma co robić :)
    • strikemaster Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod 23.10.10, 20:11
      > 36 METROWY CHRYSTUS ??? TO JAKAS KPINA

Powinien mieć 360m. :)

> Po co komu taka inwestycja , po co komu swiatynia opatrznosci bozej !!!!!!

To coś ma górować nad wiernymi nie dając im zapomnieć o potędze Kościoła. Tylko po to i aż po to jest.

> Moze wkoncu ktos zauwazy ze w Polsce jest masa glodnych dzieciakow na ulicach i
      > w szkolach!

Tu już wkraczasz w obszar demagogii. Z rezygnmacji z budowy dzieci sie nie wyżywi, chociaż zaoszczędzone pieniądze pewnie dałoby sie wydać z pożytkiem dla społeczeństwa.
      • laura_4 Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod 23.10.10, 20:23
        przenosnia kolego , przenosnia
        ten posag nikomu nie jest potrzebny a kasa mogla by pomoc innym i nie jedna mordke wykarmic choc pare razy
        • strikemaster Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod 24.10.10, 10:08
          Ile różnych rzeczy jest nikomu nie potrzebnych. Prezeni banków też powinni wspierać głodne dzieci zamiast kupować Ferrari, a jednak tego nie robią. Za to ten pomnik może mieć znaczenie, odpychające ludzi od Koscioła, bo jest przejawem pychy i megalomanii.
          • lepian4 Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod 24.10.10, 10:47
            Moze byc tez miejscem pielgrzymek. Postekac mozna chyba zawsze i na kazdy temat.
            W poblizu jest juz Rokitno z Sankturaium Maryjnym, ktore w zlotych latach komunizmu obronione zostalo przez pobozny lud przed oswieconymi zoomowcami z Zielonej Gory. Jest tam co wspominac. Edukacje uliczna oswieconych lewakow przed palacem Prezydenckim w Wa-wa to maly pryszcz z tym, co ziemie wokol powstajacego Chrystusa Krola wspominaja.
            Ba nawet dla lewakow bedzie atrakca: na wysokosci przyrodzenia Chrystusa ma powstac kawiarenka. Ot co! I wilk bedzie syty i woca cala!
            • overforty Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod 24.10.10, 14:10
              A bez figury pielgrzymka jest niemożliwa?
              Wierni są ciągle na etapie bałwochwalstwa?
    • seth.destructor Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod 23.10.10, 20:30
      Słuchaj, ale ci, co dają pieniądze na tego typu inwestycje mają w d...e głodne dzieci. Jak nie na pomnik, to daliby na uszycie tysiąca sutann albo druk miliona obrazków z jakimś świętym. Dawniej tacy rzucali swe dzieci w piec Molocha...
      • laura_4 Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod 23.10.10, 20:32
        i teraz mamy odpowiedz na pytanie jakie jest Polskie spoleczenstwo w mniejszosci oczywiscie

sredniowieczny motloch
        • rossdarty Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod 23.10.10, 20:41
          laura_4 napisała:

> i teraz mamy odpowiedz na pytanie jakie jest Polskie spoleczenstwo w mniejszosc
          > i oczywiscie
          >
          > sredniowieczny motloch
          >
          >
          >

Więc co Ty tu jeszcze robisz???
          Europa otworem stoi.
          • laura_4 Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod 23.10.10, 20:45
            >Nie zaliczam sie do zasciankowego ludu popierajacego i chwalacego czarne sutanny , mam duzo, jestem zadowolona i tepie ciemnote sredniowieczna slowami , zeby nie bylo
            • rossdarty Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod 23.10.10, 21:37
              laura_4 napisała:

> >Nie zaliczam sie do zasciankowego ludu popierajacego i chwalacego czarne s
              > utanny , mam duzo, jestem zadowolona i tepie ciemnote sredniowieczna slowami ,
              > zeby nie bylo
              >
              >

Nawet nie śmiem przypuszczać, że się zaliczasz.
              Jednak w myśl powiedzenia:
              Kto nigdy szacunku nie odczuł, ten nigdy też szacunku nie wzbudzi, pomyśl czy aby nie przesadzasz.
              Ale, jeśli masz misję tępienia - zostań.
              Kościołów u nas dostatek. Ale tęp TAM.
              Twój ekshibicjonizm nienawiści i malkontenctwa zaczyna być nudny.
              • sabinac-0 Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod 23.10.10, 22:38
                rossdarty napisał:

> Kto nigdy szacunku nie odczuł, ten nigdy też szacunku nie wzbudzi,

Uwazasz, ze powinno sie szanowac duchownych wylacznie dlatego, ze naleza do hierarchium, nawet jesli robia rzeczy niezgodne z zasadami wiary, tak jak w tym przypadku, gdzie sklaniaja sie wyraznie ku czci zlotego cielca?
                • rossdarty Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod 23.10.10, 23:09
                  sabinac-0 napisała:

> Uwazasz, ze powinno sie szanowac duchownych wylacznie dlatego, ze naleza do hie
                  > rarchium, nawet jesli robia rzeczy niezgodne z zasadami wiary, tak jak w tym pr
                  > zypadku, gdzie sklaniaja sie wyraznie ku czci zlotego cielca?

A czy z tekstów Laury wynika ze nie szanuje tylko duchownych?

A co do istoty samego szacunku.
                  Nie odbieram prawa okazywania braku szacunku nikomu. To jest każdego indywidualna sprawa.
                  I powiem Ci na ucho, ze ja też nie szanuję duchownych:)
                  Ale szanuję ludzkie przekonania, nawet jak się z nimi nie zgadzam. I nie będę poniewierał ludźmi, którzy nie dostrzegli tego, co ja dostrzegłem z tej prostej przyczyny, że szanując wolny wybór, sam domagam się aby uszanowano MÓJ WOLNY WYBÓR.

Ja najpierw daję, potem oczekuję.
                  Ale jest dużo takich, którzy wiele oczekują nic nie dając w zamian.
                  • seth.destructor Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod 24.10.10, 13:49
                    Czy szannujesz także takie przekonania, które godzą w zdrowie lub życie ludzi? Np. że Żydów czy homoseksualistów trzeba wymordować, albo że seks z nieletnim/ą to nic zdrożnego?
                    • Gość: rossdarty Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod IP: *.chello.pl 24.10.10, 16:57
                      seth.destructor napisał:

> Czy szannujesz także takie przekonania, które godzą w zdrowie lub życie ludzi?
                      > Np. że Żydów czy homoseksualistów trzeba wymordować, albo że seks z nieletnim/ą
                      > to nic zdrożnego?

No nie...
                      Nie doprowadzajmy wszystkiego do granic absurdu.
                      Przecież zawsze znajdzie się przykład, choćby kosmicznie niedorzeczny który zmusi mnie do niekonsekwencji w tym, co napisałem wcześniej.
                      To prawie taki sam argument jak pozbawienie Boga boskiej siły każąc Mu stworzyć kamień którego nie będzie mógł unieść.

Ja podam Ci inny przykład.
                      Zgodnie ze swoją zasadą odpowiadam Ci na Twój przykład, choć uważam go za niedorzeczny, ponieważ szanuję każdego rozmówcę. Jednak wszystko ma swoje granice. Przy drugim i następnym tak absurdalnym przykładzie mogę przestać odpowiadać, wykazując w ten sposób brak szacunku dla Ciebie, ponieważ Twoje insynuacje odbiorę jako żałosną próbę zdyskredytowania tego co twierdzę.
                      Jednak, choćbyś nie wiem co wypisywał, nie będę Ci lżył i ubliżał, bo mogę przestać szanować Ciebie, jednak nie jesteś Ty, czy ktokolwiek inny wart tego bym stracił szacunek dla samego siebie.
                  • sabinac-0 Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod 24.10.10, 17:08
                    rossdarty napisał:

> Ale szanuję ludzkie przekonania, nawet jak się z nimi nie zgadzam.

A czy ja odmawiam komus prawa do przekonan?
                    Jedynie nie chce za cudze przekonania placic z wlasnej kieszeni.
                    • lepian4 Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod 24.10.10, 17:10
                      Ile ci zabrali na posag Chrystusa?
                      • sabinac-0 Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod 24.10.10, 17:27
                        Pewnie mniej wiecej tyle co na Swiatynie Opatrznosci Bozej.
                        • lepian4 Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod 24.10.10, 17:58
                          Nic mi to nie mowi. Podaj konkretna wartosc.

Chce tez wiedziec, czy owa kwote przeznaczylabys tez na potrzeby glodujacych dzieci
                          • sabinac-0 Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod 24.10.10, 21:07
                            lepian4 napisał:

> Chce tez wiedziec, czy owa kwote przeznaczylabys tez na potrzeby glodujacych dz
                            > ieci

Dlaczego usilujesz dyktowac ludziom, co maja zrobic ze SWOJA wyplata za SWOJA prace?

Budowanie za wydarta zaharowanym ludziom kase kosztownych i nikomu niepotrzebnych gigantycznych figur uwazam za zwykle zlodziejstwo.
                            Co oni, druga Wyspe Wielkanocna chca robic?
                            • lepian4 Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod 24.10.10, 21:46
                              Mnie sie wydawalo, ze Laura dyktuje innym, co maja robic z zarobionymi pieniedzmi. Ba, wspomniala nawet, ze sposorowala juz nawet budowe obiektow sakralnych. Dodatkowo zaszczepila we mnie troske nad glodujacymi dziecmi, wiec grzecznie sie tylko pytam, ile jej skradziono i ile z tej kwoty przeznaczylaby na potrzeby glodujacych dzieci? Twe sluszne oburzenie niczego tutaj nie zmieni. Smiala teze postawilas: budowanie jest zlodziejstwem! Poszukaj nam teraz tych zaharowanych, ktorym wydarto pieniadze na budowe tego pomnika. Bedzie cholernie ciezko, bo sa to prywatni sponsorzy i wierni, ktorzy ochoczo i dobrowolnie dawali na tace. Ale pewnie posiadasz jakies tajne dane. W dzisiejszych czasach tez to nawet nie dziwi. Podziel sie wiec z nami swa tajna wiedza.
                              • sabinac-0 Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod 24.10.10, 22:03
                                lepian4 napisał:

> prywatni sponsorzy i wierni, ktorzy ochoczo i dobrowolnie dawali na tace.

To brzmi jak "caly kraj ochoczo buduje socjalistyczna ojczyzne" :D
                                • sabinac-0 Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod 24.10.10, 22:10
                                  A powaznie - ja tez dawniej dobrowolnie dawalam na tace, bo bylam przekonana, ze datki przeznaczane sa przede wszystkim na cele charytatywne, w koncu kosciol zawsze wyrazal troske o biednych, chorych, odrzuconych itp.
                                  Niestety, teraz czuje sie nabita w butelke widzac, ze kosciol ofiary wiernych przeznacza glownie na swoje Imperium Zlotego Cielca, zas biedni i chorzy sa odrzuceni - przede wszystkim przez kosciol (przykladem chocby samotne matki i chorzy na AIDS).

Mysle, ze katolicyzm chyli sie ku upadkowi i zadne obeliski mu nie pomoga.
                              • laura_4 Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod 25.10.10, 12:03

nic nie wspominałam ze coś sponsoruje !

A budowa napewno nie idzie tylko z datków
          • kolter-xxl Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod 23.10.10, 23:47
            rossdarty napisał:

Więc co Ty tu jeszcze robisz???
            > Europa otworem stoi.

Ona ma prawo tu być a ci w czarnych sukienkach niech spadają !!
            • lepian4 Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod 24.10.10, 08:32
              Wolnosc slowa wedlug nawiedzonego lewaka!!!! Moj Boze, patrzysz i nie grzmisz!!!?
              • kolter-xxl Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod 24.10.10, 08:52
                lepian4 napisał:

> Wolnosc slowa wedlug nawiedzonego lewaka!!!! Moj Boze, patrzysz i nie grzmisz!!
                > !?

Masz na myśl chęć zlikwidowania przez jara szkła kontaktowego ?
    • potwor_z_piccadilly Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod 23.10.10, 20:49
      Smutne.
      Smutne i żałosne.
      Ta figura to socrealistyczny gniot. Ohyda w rodzaju misia z filmu Barei.
      Żal za dupę ściska na myśl o tym jak dziś nisko spadło wśród kleru poczucie estetyki.
      Co dziś mamy.
      Glina, styropian, bibuła, mazepy które maja przedstawiać postać JP2 i architektoniczne potwory zwane świątyniami.
      Nie jestem zdeklarowanym wrogiem kościoła. Jestem wrogiem tego co dziś kościół sobą reprezentuje i nie tylko mam na myśli kwestie estetyczne.
      • lernakow Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod 23.10.10, 21:14
        potwor_z_piccadilly napisał:

> Ta figura to socrealistyczny gniot. Ohyda w rodzaju misia z filmu Barei.
        >
        Oczywiście. To jest Chrystus na miarę naszych możliwości.
        Równocześnie jest to Chrystus za prywatne (zdaje się) pieniądze, które można sobie puścić w dowolny gwizdek, a przy okazji może parę dzieci wyżywi się przy turystach - o ile uda się wreszcie postawić głowę na karku.
        • Gość: ka_p_pa Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod IP: *.lukman.pl 23.10.10, 21:20
          o ile uda się wreszcie postawić głowę na karku.
          >

I tu widzę większe możliwości Chrystusa bez głowy niż z głową. Tak pozostawiony przyciągnął by więcej turystów.
      • lepian4 Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod 24.10.10, 08:36
        Popros tutejszych trolli, by wytlumaczyli ci piekno socrealizmu. W zeszlym tygodniu pomykalem na A3 i widzialem tylko jedna noge, W niczym nie przypominala Palacu Kultury w Wa-wa.
        • Gość: ka_p_pa Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod IP: *.lukman.pl 24.10.10, 16:17
          >W niczym nie przypominala Pa
          > lacu Kultury w Wa-wa.

Owszem, przypomina. Jego(pałacu) elementy socrealistyczne. Sam pomnik Chrystusa to czysty socrealizm. Ups, z elementami surrealizmu.
          • lepian4 Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod 24.10.10, 16:52
            Mowisz to z takim przekonaniem, ze ci uwierzylem w twe poczucie piekna
            • Gość: ka_p_pa Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod IP: *.lukman.pl 24.10.10, 16:54

> Mowisz to z takim przekonaniem, ze ci uwierzylem w twe poczucie piekna

To tylko elementarna wiedza.
              • lepian4 Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod 24.10.10, 17:11
                Dalej mydlisz mi oczy?
                • sabinac-0 Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod 24.10.10, 21:12
                  Czy ty popierasz budowe owej figury?
                  Czy, twoim zdaniem, budowa obeliskow jest moralna w czasie kryzysu ekonomicznego, gdy wielu ludzi ma trudnosci z zaspokojeniem elementarnych potrzeb?
                  • lepian4 Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod 24.10.10, 21:47
                    Pomnik, obelisk... Ech!
        • strikemaster Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod 27.10.10, 22:18
          > Popros tutejszych trolli, by wytlumaczyli ci piekno socrealizmu. W zeszlym tygo
          > dniu pomykalem na A3 i widzialem tylko jedna noge, W niczym nie przypominala Pa
          > lacu Kultury w Wa-wa.

Fakt, Pałac Kultury nie ma na sobie mini spódniczki. :)
    • imponeross Bog wlasnie pokaral 23.10.10, 22:48
      laura_4 napisała:

> wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Wypadek-przy-budowie-figury-Chrystusa-Krola,wid,12787402,wiadomosc.html
      > Po co komu taka inwestycja , po co komu swiatynia opatrznosci bozej !!!!!!
      >
      > Moze wkoncu ktos zauwazy ze w Polsce jest masa glodnych dzieciakow na ulicach i
      > w szkolach!
      >
      > 36 METROWY CHRYSTUS ??? TO JAKAS KPINA
      >
      >
      > Na budowie gigantycznego pomnika Jezusa Chrystusa w Świebodzinie (woj. lubus
      > kie) doszło do wypadku. Jak powiedziała Wirtualnej Polsce rzeczniczka prasowa ś
      > wiebodzińskiej policji Katarzyna Wrocławska, element dźwigu, montującego kolejn
      > e fragmenty monumentu, zsunął się z pryzmy i zmiażdżył prawą stopę 26-letniemu
      > kierowcy.

>
      > I GDZIE JEST TEN BOG CO POZWOLIL NA TEN WYPADEK ??? !!!

Budowanie takich pomnikow to zwykle balwochwalstwo, dlatego Bog pokaral. Takie pomniki to jest tez zlamanie perwszego przykazania bozego.
    • kolter-xxl Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod 23.10.10, 23:14
      laura_4 napisała:

Moze wkoncu ktos zauwazy ze w Polsce jest masa glodnych dzieciakow na ulicach i
      > w szkolach!

Przecież taki szczyl nie posłucha księdza i nie pójdzie do wyborów ,wiec lepiej dać księdzu niż dziecku !!
    • Gość: Stab Amerykanie na ksiezyc a dzieci chodza glodne IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 24.10.10, 04:32
      Wezmy niesmiertelny martwy ZSRR: zamienili koscioly na magazyny i tartaki.
      Komu to qrwa bylo potrzebne. A dzieki temu sojuz zwalczyl glod.

Idioci nie potrzebuja marzen, wizji. Chca wszystko zrownac z ziemia zeby bylo rowno.
      • kolter-xxl Re: Amerykanie na ksiezyc a dzieci chodza glodne 24.10.10, 08:16
        Gość portalu: Stab napisał(a):

> Wezmy niesmiertelny martwy ZSRR: zamienili koscioly na magazyny i tartaki.
        > Komu to qrwa bylo potrzebne. A dzieki temu sojuz zwalczyl glod.
        >
        > Idioci nie potrzebuja marzen, wizji. Chca wszystko zrownac z ziemia zeby bylo r
        > owno.

Ci jak ich nazwałeś "idioci" mieli dość złodziei w sukienkach duchownych , trzymali chłopstwo w ciemnocie żeby tylko swój stan posiadania móc kontrolować sr... na takie marzenia pod batem popa !! Z tego samego powodu wybuchła rewolucja we Francji !! pan pleban dusił chłopa !!
    • Gość: DSD Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod IP: 109.231.56.* 24.10.10, 08:50
      A po co Polsce stadiony? A tyle się ich teraz buduje!
      • lepian4 Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod 24.10.10, 09:40
        A ja ciagle mysle o glodujacych dzieciach!!!
        Tak mysle, ze powinnismy zaprzestac budowac autostrad i w tych miejscach zasiac zboze na chleb dla potrzebujacych i glodujacych dzieci. Laure mozna wzorem przodowniczek z Kraju Rad wrzucic do traktora, niech kurna ziemie ora!
        • kolter-xxl Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod 24.10.10, 11:27
          lepian4 napisał:

> A ja ciagle mysle o glodujacych dzieciach!!!
          > Tak mysle, ze powinnismy zaprzestac budowac autostrad i w tych miejscach zasiac
          > zboze na chleb dla potrzebujacych i glodujacych dzieci. Laure mozna wzorem prz
          > odowniczek z Kraju Rad wrzucic do traktora, niech kurna ziemie ora!

Autostradami można dzieciom dowozić zrywność a z pomnika cieszą sie tylko gołębie namiętnie obsrywające święte figury :))
          • lepian4 Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod 24.10.10, 16:12
            Z zyskow z kawiarenki w przyrodzeniu Chrystusa tez mozna nakarmic glodne dzieci, glabie z moskiewskiego uniwersytetu.
            • kolter-xxl Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod 24.10.10, 20:36
              lepian4 napisał:

> Z zyskow z kawiarenki w przyrodzeniu Chrystusa tez mozna nakarmic glodne dzieci
              > , glabie z moskiewskiego uniwersytetu.

To zamiłowanie do męskiego przyrodzenia to efekt molestowania seksualnego na twojej osobie przez katolickiego duchownego ??
              • lepian4 Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod 24.10.10, 20:56
                Koles, masz juz antykatolickie obsesje. To pewnie mozna jeszcze leczyc.
                • kolter-xxl Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod 24.10.10, 22:00
                  lepian4 napisał:

> Koles, masz juz antykatolickie obsesje. To pewnie mozna jeszcze leczyc.

Można ,ale najpierw należy tą katolicką zarazę wytępić :))
        • laura_4 Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod 25.10.10, 11:59
          lepian4 napisał: Tak mysle, ze powinnismy zaprzestac budowac autostrad

Jak ty uważasz że posąg jest tak samo wazny jak autostrady to masz chyba nie do konca ok pod sufitem
          • lepian4 Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod 25.10.10, 12:09
            Lauro, sama przyznasz, ze z twojej wypowiedzi wynika, ze najwazniejsze sa glodujace dzieci. Nie oburzaj sie wiec tak bardzo!
            A co powiesz na taki temat: Budowa figury Chrystusa a galerianki ciagle figluja!?

P.S. Figura, posag, cokol... Ma ktos jescze inne pomysly, jak, to cos nazwac?
            • Gość: ka_p_pa mała architektura IP: *.lukman.pl 25.10.10, 13:28
              > P.S. Figura, posag, cokol... Ma ktos jescze inne pomysly, jak, to cos nazwac?

Klecha nazwał to małą architekturą ogrodową, bo cała ta budowla to samowolka budowlana.
              • lepian4 Re: mała architektura 25.10.10, 14:05
                Samowolka budowlana powiadasz?
                Przejawiasz bardzo kreatywne myslenie. Sam nie wiem, czy mozna ci z tego powodu pogratulowac, czy ci jedynie wspolczuc?
                • Gość: ka_p_pa Re: mała architektura IP: *.lukman.pl 25.10.10, 15:28

> Samowolka budowlana powiadasz?

powiadam
                  • lepian4 Re: mała architektura 26.10.10, 12:41
                    Mozesz to jakos rozwinac? Poprzec faktami?
                    A moze ciagle preferujesz jednak ssanie z paca?
                    • Gość: steff Re: mała architektura IP: 62.22.15.* 26.10.10, 15:09
                      lepian4 napisał:

> Mozesz to jakos rozwinac? Poprzec faktami?
                      > A moze ciagle preferujesz jednak ssanie z paca?

Bierze przykład z pana JK
                    • Gość: ka_p_pa Re: mała architektura IP: *.lukman.pl 26.10.10, 17:12
                      Zaprawdę powiadam ci- samowolka. Przyzwyczaj się, że nie rzucam słów nadaremno:
                      www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20081014/POWIAT13/287001917
                      - Gdy wczytałem się w tekst "33-metrowy pomnik Chrystusa Króla prawie gotowy”, wydrukowany w "Gazecie Lubuskiej” 22 lipca, zacząłem podejrzewać, że inwestor przekroczył warunki zgłoszenia i zarządziłem kontrolę. Ta wykazała, że ksiądz ma kilka różnych rozwiązań realizacji pomnika - wyjaśnia Władysław Rudowicz, powiatowy inspektor budowlany.

- Ale nie tego, który dziś ksiądz buduje - przyznaje Jerzy Rymaszewski ze starostwa powiatowego w Świebodzinie.
                      Zgoda na budowę pomnika Chrystusa Króla została wydana w 2001 r.
                      - Zatwierdziłem wykonaną z żywic statuę wysokości 20 metrów. Tymczasem powstaje żelbetowa konstrukcja, wysoka na przeszło 30. I podejrzewam, że jej waga przekroczy tysiąc ton, podczas gdy według wstępnych kalkulacji miała zmieścić się w kilkunastu - dodaje Rymaszewski.

Zdaniem urzędnika budowla nie wymagała projektu budowlanego potwierdzonego przez architekta i została przyjęta jedynie w formie zgłoszenia. Takiego, jakiego wymaga od nas starostwo, gdy chcemy postawić altankę lub - w przypadku gospodarstw rolnych - pomieszczenie gospodarcze o powierzchni nie większej niż 35 metrów kwadratowych i wysokości do pięciu metrów.
                      - Architekt miejski wypowiedział się, że rzeźbę można zaliczyć do małej architektury - wyjaśnia Rymaszewski, który w latach 90. prowadził własną działalność i pełnił funkcję kierownika przy budowie kościoła pw. Miłosierdzia Bożego, wzniesionego przez księdza Zawadzkiego.
                      www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20081014/POWIAT13/643520557

I zaczęło się- zastraszanie, niszczenie mienia, pislamski terror
                      www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20081015/POWIAT13/549982950
                      Nasi rozmówcy nie kryją, że atmosfera w Świebodzinie jest gorąca. Ksiądz grzmiał z ambony przeciwko małym ludziom, którzy sprzeciwiają się zbudowaniu pomnika, a wierni modlą się o jak najszybsze powstanie statuy. Doszło też do przykrego incydentu - w aucie należącym do Władysława Rudowicza, powiatowego inspektora budowlanego, została wybita szyba.

Jeszcze jakieś pytania?
            • piwi77 Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod 25.10.10, 13:45
              lepian4 napisał:

> P.S. Figura, posag, cokol... Ma ktos jescze inne pomysly, jak, to cos nazwac?

Pan Jezus zgilotynowany.
      • Gość: Stab Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 24.10.10, 14:39
        Gość portalu: DSD napisał(a):

> A po co Polsce stadiony? A tyle się ich teraz buduje!

No a dzieci gloduja i gloduja. A Lenin w marcu. Pardon, w pazdzierniku, to nie lenin ale koty.
        • sabinac-0 Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod 25.10.10, 11:42
          Gość portalu: Stab napisał(a):

> No a dzieci gloduja i gloduja. A Lenin w marcu. Pardon, w pazdzierniku, to nie
          > lenin ale koty.

Widze, ze u gorliwych katolikow, choc deklaruja oni wieeeelka milosc do dzieci (nienarodzonych oczywiscie), dzieci przegrywaja w konkurencji z betonowa kukla.
    • klosowski333 Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod 24.10.10, 14:46
      A co ma glod dzieci to roznego rodzaju inicjatyw spolecznych czy politycznych? Z powodu glodu dzieci mamy przestac ogladac tv, zrezygnowac z placenia za internet, nie latac samolotem albo nie chodzic na koncerty rockowe? Na tym forum granice absurdu przekraczane sa nad wyraz czesto, co cieszy, bawi, a dzieci chodza glodne.
      • Gość: Stab Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 24.10.10, 19:00

> A co ma glod dzieci to roznego rodzaju inicjatyw spolecznych czy politycznych?

Ale taki jest rozumek laury walczacej z zacofaniem o postep (wg. jej wlasnej deklaracji).
        Postepowych prymitywow tutaj wiecej.
    • Gość: bleee ale tandenta ten pomnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.10, 15:09
      od razu widać że to katolickie
      • Gość: Stab Re: ale tandenta ten pomnik IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 24.10.10, 21:52
        > od razu widać że to katolickie

Od razu widac jaki z ciebie prymityw.
    • nelsonek Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod 24.10.10, 17:42
      Tak jakby wszystkie pieniadze podatnikow szly na szczytne cele tylko wredni katole wydaja na jakies durne pomniki...
    • sokoll1 Re: Budowa figury Chrystusa a dzieci chodza glod 25.10.10, 03:03
      Wiesz, ile ludzi ginęło przy budowie średniowiecznych katedr? Ktos może zginąć i przy budowie Twojego domu...

Nie kestem adwokatem kk, w żadnym wypadku, po prostu nie widzę jakoś logiki za bardzo...
    • Gość: katolik dzieci to niech się lepiej pomodlą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.10, 12:27
      a nie tak chodzą głodne bez sensu
      • Gość: steff To nic, tam bedzie różaniec wielkosci boiska! IP: 62.22.15.* 26.10.10, 10:39
    • Gość: Magnus Po katolikach zostaly do tej pory piekne Katedry, IP: *.dip.t-dialin.net 26.10.10, 17:22
      Koscioly,pomniki.W wielu miastach sa glowna trakcja architektoniczna.A co pozostanie po takich laurach i Palikotach??Centra handlowe?Biurowce?Blokowiska?
      Co pozostaje po ateistach i lewakach mozna ogladac juz dzisiaj na PRL-owskich blokowiskach.
      • strikemaster Re: Po katolikach zostaly do tej pory piekne Kate 26.10.10, 17:26
        A teraz grzecznie podaj przykłady blokowisk zbudowanych przez ateistów i lewaków.
        • Gość: Magnus Re: Po katolikach zostaly do tej pory piekne Kate IP: *.dip.t-dialin.net 26.10.10, 17:34
          Kazde zbudowane za czasow PRL .Przeciez to komunistyczna wladza byla.Najladniejsze ich wyczyny architektoniczne mozna w bylych PGR-ach podziwiac.
          • kolter-xxl Re: Po katolikach zostaly do tej pory piekne Kate 26.10.10, 21:23
            Gość portalu: Magnus napisał(a):

> Kazde zbudowane za czasow PRL .Przeciez to komunistyczna wladza byla.Najladniej
            > sze ich wyczyny architektoniczne mozna w bylych PGR-ach podziwiac.

No widzisz plebs mieszka na 40 metrach w 5 osób ,a pleban na 500 metrowej plebani sam i to powód żeby ich wygnać z kraju !!
            • Gość: Magnus Re: Po katolikach zostaly do tej pory piekne Kate IP: *.dip.t-dialin.net 26.10.10, 21:33
              twoja chora zawisc jest nieuleczalna
            • lepian4 Re: Po katolikach zostaly do tej pory piekne Kate 26.10.10, 21:45
              Przykro mi, ze dorastales w tak mizernych warunkach. Ale co to ma wspolnego z KK?
              • kolter-xxl Re: Po katolikach zostaly do tej pory piekne Kate 27.10.10, 22:00
                epian4 napisał:

> Przykro mi, ze dorastales w tak mizernych warunkach.

Może wskaż miejsce w którym napisałem ze mieszkałem w blokowiskach ?

>Ale co to ma wspolnego z KK?

Poza tym ze kraje typowo katolickie zawsze były biedniejsze od protestanckich to rzeczywiście nie wiele.
        • lepian4 Re: Po katolikach zostaly do tej pory piekne Kate 26.10.10, 17:35
          Palac Kultury i Naukiw Wa-wa jest dobrym przykladem
          Choc na upartego lewacy pedzili tam wiezniow z obozu przejsciowego dla podejrzanej ludzkosci, ktorej o lewactwo nie mozna raczej posadzic.
      • kolter-xxl Re: Po katolikach zostaly do tej pory piekne Kate 26.10.10, 21:21

> Co pozostaje po ateistach i lewakach mozna ogladac juz dzisiaj na PRL-owskich b
        > lokowiskach.

ta blokowiska maja to do siebie ze mieszkają w nich ludzie , kościoły choć ogromie nawet myszy w nich nie ma bo zdechły by z głodu :))
        • lepian4 Re: Po katolikach zostaly do tej pory piekne Kate 26.10.10, 21:47
          Nawet myszy w nich nie ma!!! Coz za argument!!!
          Pelna klasa!!!!

Wspominaz tez, ze po katolikach pozostaly piekne katedry. Hmm, co pozostalo po oswieconych komuchach?
          • kolter-xxl Re: Po katolikach zostaly do tej pory piekne Kate 27.10.10, 22:01
            epian4 napisał:

> Nawet myszy w nich nie ma!!! Coz za argument!!!
            > Pelna klasa!!!!

Wiem :))
            >
            > Wspominaz tez, ze po katolikach pozostaly piekne katedry. Hmm, co pozostalo po
            > oswieconych komuchach?

Ano tysiące domów w których mieszali ludzie a nie puste i drogie w utrzymaniu centra bałwochwalstwa !!
      • sabinac-0 Re: Po katolikach zostaly do tej pory piekne Kate 27.10.10, 16:17

> Koscioly,pomniki.W wielu miastach sa glowna trakcja architektoniczna.

Coz, wierni tloczyli sie w suterenach i kurnych chatach, wiec bylo na katedry. Wszak pleban niczym nie pogardzil - i bulke ze stolu, i wdowi grosz, i chate po wymarlej na tubere rodzinie przyjal "na chwale boza".
        • lepian4 Re: Po katolikach zostaly do tej pory piekne Kate 27.10.10, 18:01
          Trollujesz, czy tylko przypadkowo obnazylas swa niewiedze?

Koscioly mialy przez lata wiele funkcji. Oprocz sakralnej posiadaly wazny strategiczny element.
          Wlacz sobie kiedys o dwunastej w poludnie radio na transmisje z Krakowa. Moze wtedy pojmiesz roznice pomiedzy domem bozym, a domem plebejskim. Choc nie bylo odpowiednich urzadzen sanitarnych, kazdy mogl znalezc podczas oblezenia w wiezy koscielnej schronienie. Nie musisz o tym wiedziec, dawne to sa czasy.
          W dzisiejszych czasach nawet talibowie nagminnie korzystaja z azylu koscielnego. Pewnie nie wiesz, co to jest, wiec nie bede oswiecal pozornie wszystko lepiej wiedzacych.
          • kolter-xxl Re: Po katolikach zostaly do tej pory piekne Kate 27.10.10, 22:03
            epian4 napisał:

> Trollujesz, czy tylko przypadkowo obnazylas swa niewiedze?
            >
            > Koscioly mialy przez lata wiele funkcji. Oprocz sakralnej posiadaly wazny strat
            > egiczny element

Ano przecież Jezus nakazywał żeby budowano świątynie służące do obrony przed wrogami :))
            • laura_4 przepastne kościoły 28.10.10, 11:49
              Widzieliscie kiedys nowy , ukończony kosciół ktory nie opływa w drogie dachy , marmury , piekne malowidła ? ja nie , to jest ta własnie skromność o wodzie i chlebie .

:D + Audi A8 w garażu
          • sabinac-0 Re: Po katolikach zostaly do tej pory piekne Kate 28.10.10, 22:28
            lepian4 napisał:

> Wlacz sobie kiedys o dwunastej w poludnie radio na transmisje z Krakowa.

Nie wlacze. Powody sa rozne, rozniste, ale na czolo wysuwaja sie dwa:
            1- mieszkam pare tysiecy km od Krakowa, wiec fala nie dochodzi,
            2- o 12.00 zwykle zarabiam na chlebek i moze czasem uda mi sie kliknac w neta, ale o sluchaniu radia moge zapomniec.

> Moze w
            > tedy pojmiesz roznice pomiedzy domem bozym, a domem plebejskim.

Do dzis roznice miedzy plebania a zwyklym domem jest znamienna. :)

> W dzisiejszych czasach nawet talibowie nagminnie korzystaja z azylu koscielnego

Przyblizysdz z tymi Talibami?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka