Dodaj do ulubionych

www.otwock24.home.pl – antypolska strona żydowska

01.11.10, 21:47
Podtytuł:

Jewropejczycy z Otwocka w natarciu

Jewropejczycy z Otwocka zarzucają mi antysemityzm – i właściwie jest to ich zasadniczy zarzut. To, że kandyduję w wyborach samorządowych z listy PiS, a wcześniej napisałem „Ruquiem dla Prezydenta” – dla prezydenta L. Kaczyńskiego, trochę się im nie podoba, ale najgorszy jest mój antysemityzm, z którym nie mogą się pogodzić. W zasadzie nad moim requiem dl L. Kaczyńskiego (wstyd się przyznać, ale w 2005 r. na niego głosowałem) przechodzą do porządku dziennego, bo Jewropejczycy z Otwocka, jak i reszta Jewropejczyków z całej Polski, są zwolennikami „nowoczesności i postępu” w wydaniu PO, więc PiS-u szczerze nienawidzą. Niewiedzą jednak nieszczęśnicy, że niejaki S. Kosiewski z NRF udowodnił już, że jestem czystym Jewrejem, czyli po naszemu Żydem. Obawiam się, że gdyby miejscowi Jewropejczycy zaznajomili się z rewelacjami S. Kosiewskiego ich mózgi mogłyby przestać funkcjonować. Nastąpiłoby coś w rodzaju implozji, czyli zapadnięcia się do wewnątrz czaszki, w której panuje oczywiście próżnia – próżnia intelektualna.

Autorem paszkwilu na moją osobę pod, którym harcują miejscowi Jewropejczycy, jest właściciel strony, niejaki P. Bogusz, który pielęgnuje w sobie żydo-bolszewizm w czystej formie z lat 1945-56, czy lat ostatnich. Jest zarazem cenzorem i wyrocznią w kwestiach politycznej poprawności. Ile takich kreatur nosi polska ziemia – strach myśleć?

Poniżej link do wspomnianego paszkwilu. Jeśli ktoś z Państwa chciałby włączyć się do dyskusji pod tym paszkwilem, to informuję, że logowanie nie jest konieczne.

www.otwock24.home.pl/?p=3121#more-3121

Proszę zwrócić uwagę na post 50 i na 51.
Autorem postu 51 jest Janusz Maciejowski (ciekawe jak nazywał się wcześniej jego tatuś i gdzie pracował w latach 1944-56) – jego fotografia: www.januszmaciejowski.pl/
i wszystko jasne.

Dariusz Kosiur
Obserwuj wątek
    • oldtimer333 Re: www.otwock24.home.pl – antypolska stron 02.11.10, 17:15
      Talmud mówi ,że ludzie dzielą się na żydów i gojów a gojowie to padlina mająca służyc żydom.
      • kolter-xxl Re: www.otwock24.home.pl – antypolska stron 08.11.10, 13:11
        oldtimer333 napisał:

> Talmud mówi ,że ludzie dzielą się na żydów i gojów a gojowie to padlina mająca
        > służyc żydom.

Dokładnie tak samo nauczał Krk przez wieki !! żyd to bogobójca wyjęty spod prawa !!
    • Gość: jacek pieknie sie nam przedstawiles kandydacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.10, 19:55
      wlasne gniazdo kala - a potem w placz ...

• 54dek Re: pieknie sie nam przedstawiles kandydacie 03.11.10, 13:34
        Jestem bezpartyjny. Kandyduję z listy PiS, ponieważ w wyborach samorządowych potrzeby gminy widzę podobnie jak kandydaci tej partii.
        Mam prawo krytykować nieżyjącego prezydenta, L.Kaczyńskiego, choćby tylko dlatego, że w 2005 r. na niego głosowałem, wybierając mniejsze zło - tak mylnie sądziłem.
        W ostatnich wyborach prezydenckich nie głosowałem, ponieważ nie było wyboru mniejszego zła. Choć politykę J.Kaczyńskiego (i kierownictwa PiS) zdecydowanie potępiam jako antypolską i antynarodową (od PO różni się tylko protektoratem), muszę przyznać, że intelektualnie jako polityk, J.Kaczyński przerasta miernoty z PO, które budzą delikatnie mówiąc zażenowanie.
        Ciekawi mnie natomiast zdanie Czytelników, czy w "Requiem dla Prezydenta" napisałem choćby jedną nieprawdę?
        D.K.
        • krytykantka07 to oczywiste, że Kaczyński jest geniuszem! 03.11.10, 14:12
          Dlatego prawdziwy Polak powinien być antysemitą i rasistą.
          To przejaw prawdziwego patriotyzmu.
          Do tego doprowadziły te miernoty z PO!
          • lepian4 Re: to oczywiste, że Kaczyński jest geniuszem! 03.11.10, 14:27
            To jest cecha wspolna gojow, nic wiecej. Polacy tego nawet nie odkryli.
            • krytykantka07 Re: to oczywiste, że Kaczyński jest geniuszem! 03.11.10, 14:32
              lepian4 napisał:

> To jest cecha wspolna gojow, nic wiecej. Polacy tego nawet nie odkryli.

Co niby jest cechą wspólną gojów?
              Prawdziwi Polacy odkryli, że patriotyzm to antysemityzm i rasizm na podłożu religijnym...
              Dlatego ani Żydów z ich bogiem, ani Muzułmanów z Allahem nie chcą w Polsce...
              • Gość: Prawdziwy Polak Re: to oczywiste, że Kaczyński jest geniuszem! IP: *.chello.pl 03.11.10, 16:20
                krytykantka07 napisała:

> Prawdziwi Polacy odkryli, że patriotyzm to antysemityzm i rasizm na podłożu rel
                > igijnym...
                > Dlatego ani Żydów z ich bogiem, ani Muzułmanów z Allahem nie chcą w Polsce...

Ani katolików z ich bogiem, ale to kwestia zdrowego rozsądku a nie antysemityzmu, patriotyzmu czy rasizmu. Wszystkim bogom oraz ich kapłanom i niewolnikom już dziękujemy.
                • krytykantka07 Re: to oczywiste, że Kaczyński jest geniuszem! 03.11.10, 16:41
                  Gość portalu: Prawdziwy Polak napisał(a):

> Ani katolików z ich bogiem, ale to kwestia zdrowego rozsądku a nie antysemityzm
                  > u, patriotyzmu czy rasizmu. Wszystkim bogom oraz ich kapłanom i niewolnikom już
                  > dziękujemy.

Ty nie jesteś prawdziwym Polakiem.
                  Zmień nick na bardziej adekwatny do Twoich poglądów.
                  Prawdziwy Polak to katolik.
                  I on musi być antysemitą i rasistą, aby innym bogom nie pozwolić wygrać z własnym bogiem.
          • 54dek Re: to oczywiste, że Kaczyński jest geniuszem! 04.11.10, 11:39
            Nawet, jeśli jest to powiedziane szczerze w akcie bezsilnej samoobrony, to nie ma zgody na takie stawianie sprawy. Polak nie powinien i nie musi być "antysemitą" (błędny termin) i rasistą. Nie walczymy z wrogiem jego prymitywna bronią. Możemy walczyć własną i lepszą. Mamy do dyspozycji katolicki Dekalog, Prawdę i polski nacjonalizm. Wystarczyłby nawet ten ostatni. Problemem jest tylko brak mediów.

"Dlaczego nacjonalizm" - dariuszkosiur.streemo.pl/Community/23940,Blog_Wpis,Dlaczego_nacjonalizm.html

• krytykantka07 Re: to oczywiste, że Kaczyński jest geniuszem! 07.11.10, 11:22
              54dek napisał:

> Nawet, jeśli jest to powiedziane szczerze w akcie bezsilnej samoobrony, to nie > ma zgody na takie stawianie sprawy. Polak nie powinien i nie musi być "antysemi> tą" (błędny termin) i rasistą.

Polak musi być antysemita i rasistą, aby Jehowie czy Allahowi nie dodawać mocy.
              Dyskryminacja na tle religijnym jest niezbędna, aby nasz bóg zwyciężył tamtych bogów.
              Jeśli nie wykorzystamy wszystkich chwytów to nasz bóg będzie za słaby.
              Zero tolerancji dla odmiennych wierzeń.
              Nie zorientowałeś się o co chodziło z tym antysemityzmem i rasizmem?
              To był sprytny chwyt Żydów, aby wrażliwych ludzi wziąć za mordy i kazać im bez końca płacić za " cierpienia " Żydów...
              Ale wrażliwość w tym wypadku oznacza słabość i oni to wiedzą...

> Nie walczymy z wrogiem jego prymitywna bronią.

Nie ma rady.
              Na prymitywów inna broń nie działa.
              Jak chciałbyś walczyć z psychopatą?
              Miłością?
              No to powodzenia życzę...

> M> ożemy walczyć własną i lepszą. Mamy do dyspozycji katolicki Dekalog, Prawdę i p olski nacjonalizm. Wystarczyłby nawet ten ostatni. Problemem jest tylko brak me> diów.

Problemem jest brak zrozumienia co oznacza wspierać Jehowę i Allaha...
              Nasi przodkowie byli prymitywni, ale intuicyjnie to rozumieli...
          • kolter-xxl Re: to oczywiste, że Kaczyński jest geniuszem! 08.11.10, 13:15
            krytykantka07 napisała:

> Dlatego prawdziwy Polak powinien być antysemitą i rasistą.
            > To przejaw prawdziwego patriotyzmu.
            > Do tego doprowadziły te miernoty z PO!

W swoim debilizmie nie zauważasz ze kaczyńscy nigdy nie byli (oficjalnie) antysemitami !!
        • Gość: jacek pieknie sie nam przedstawiles kandydacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.10, 19:46
          > Jestem bezpartyjny. Kandyduję z listy PiS, ponieważ w wyborach samorządowych po
          > trzeby gminy widzę podobnie jak kandydaci tej partii.

piec kosciolow, Muzeum Mysli Kaczyzmu-JanaPawlizmu, podwyzki dla kapelanow i katechetow

> Mam prawo krytykować nieżyjącego prezydenta, L.Kaczyńskieg

szczegolnie, ze juz nie zyje - piekne, tworcze i odwazne wyzwanie

> o, choćby tylko dlatego, że w 2005 r. na niego głosowałem, wybierając mniejsze zło - tak
          > mylnie sądziłem.

a wieksze tobyl Jaroslaw ??? tylko, ze on nie kandydowal na ten urzad

> W ostatnich wyborach prezydenckich nie głosowałem, ponieważ nie było wyboru mni
          > ejszego zła. Choć politykę J.Kaczyńskiego (i kierownictwa PiS) zdecydowanie pot
          > ępiam jako antypolską i antynarodową (od PO różni się tylko protektoratem), mus
          > zę przyznać, że intelektualnie jako polityk, J.Kaczyński przerasta miernoty z P
          > O, które budzą delikatnie mówiąc zażenowanie.

ty to jakis mesjasz jestes !!! nie powiniene sie przypadkeim przebadac ???

> Ciekawi mnie natomiast zdanie Czytelników, czy w "Requiem dla Prezydenta" napis
          > ałem choćby jedną nieprawdę?
          > D.K.

nie to zebym byl wielbicielem LK - ale to byly zalsone bzdury

na szczescie wyborcy z radoscia wysla cie na zielona trawke
    • klosowski333 Re: www.otwock24.home.pl – antypolska stron 03.11.10, 14:17
      Dariuszu Kosiur, zanim zaczniesz innym wytykac "proznie intelektualna" naucz sie poprawnie pisac po polsku. W szkole zapewne miales same piatki z matematyki, ale polski Ci chyba wybitnie nie leżal.
      • Gość: jacek Re: www.otwock24.home.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.10, 19:47
        > W szkole zapewne miales same piatki z matematyki,
        niemozliwe - raczej troje na szynach
    • Gość: zdala Re: www.otwock24.home.pl – antypolska stron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.10, 21:02
      Panie Dariuszu Kosiur!
      Jak Panu nie wstyd kandydować z listy PiS na radnego? Przeciez głosując w 2005r. na ś.p. Pana Prezydenta Lecha Kaczyńskiego wiedział Pan o jego poczynaniach jako Prokuratora Generalnego...... i niech mi Pan nie wyjeżdża z "mniejszym złem".... Trzeba być zupełnie bez honoru, żeby dopiero po śmierci Pana Prezydenta zarzucać mu cokolwiek........I teraz jeszcze to - w podobno "żydowskiej" gazecie uskarża się na swój biedny los i dyskryminację.....jako antysemity/antyjudejczykaMam nadzieję, że otwocczanie są na tyle mądrzy, że nie wybiorą Pana ani w tej ani w następnych wyborach - bo wszystkie skrajności, czy fanatyzmy są niebezpieczne..... Jezus Chrystus z Nazaretu też był Żydem!!!!
      • 54dek Re: zdala 04.11.10, 11:27
        Jak może zdążył Pan zauważyć, nawet internetowa strona żydowskiej Gazety Wyborczej jest mniej szowinistyczna i mniej rasistowskiej od „otwock24″.

Odnośnie Pańskiego komentarza
        Zanim zacznie Pan stawiać zarzuty, powinien Pan przemyśleć poniższe kwestie:
        1. Czy w moim „Requiem dla Prezydenta” podane są jakiekolwiek nieprawdziwe fakty dotyczące L. Kaczyńskiego?
        2. Jeżeli obrona interesów Narodu i Państwa Polskiego kojarzy się Panu z „antysemityzmem” (trwa Pan w błędnej terminologii), to przyznaję, w takim sensie jestem „antysemitą”.
        3. Jeżeli jest Pan autentycznym obrońcą mniejszości żydowskiej i wartości żydowskiej kultury (a takie postawy osobiście cenię, jeśli nie są nacechowane szowinizmem i antypolonizmem) i szuka Pan „antysemitów” i „antysemityzmów” w Otwocku, to proszę zapoznać się ze sprawą likwidacji po 2002 r. żydowskiej synagogi w Otwocku przy ul. Górnej 6. To wśród osób związanych z tą sprawą proszę wyszukać sobie „antysemitów”.
        4. Jeżeli jednak jakąkolwiek, ale uzasadnioną argumentami, krytykę Izraela, Żydów, ich religii, mniejszości żydowskiej uzna Pan jako przejaw „antysemityzmu”, to dialog z Panem przestanie być możliwy. Nie ma, bowiem sensu dyskusja z poglądami szowinistycznymi.

PS
        A może spróbuje Pan zamieścić swój post i moją odpowiedź na otwock.24?
        • Gość: jacek szkoda gadac - ten typ nic nie rozumie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.10, 19:11
          jesli ten belkot ma byc fundamentem polskosci to ja bardzo dziekuje za taka wspolnote narodowa

wstyd na caly swiat - zadnych wartosci - a wokol sami wrogowie

chory narod - chory lud

czas otrzezwiec
        • Gość: Iza Smutny człowiek :-( IP: *.chello.pl 04.11.10, 19:31
          Masz jakąś śmieszną obsesję na punkcie Żydów, dostałeś za to bana na jakimś portalu a teraz stroisz fochy. I tyle.
          Jesteś poważnie chory w głowie a jeżeli każdy, kto z ciebie się śmieje jest Żydem to w Polsce mieszka ok. 40 mln Żydów. Znajdź sobie dziewczynę albo normalne hobby i przestań robić z siebie idiotę bo to naprawdę żałosne.
    • Gość: Janusz Maciejowski Re: www.otwock24.home.pl – antypolska stron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.10, 19:42
      "Proszę zwrócić uwagę na post 50 i na 51.
      Autorem postu 51 jest Janusz Maciejowski (ciekawe jak nazywał się wcześniej jego tatuś i gdzie pracował w latach 1944-56) – jego fotografia: www.januszmaciejowski.pl/
      i wszystko jasne.

Dariusz Kosiur "

Adres do mojej strony jest błędnie podany, link nie działa.
      Podaję poprawny:
      www.januszmaciejowski.pl

Janusz Maciejowski

• 54dek Re: www.otwock24.home.pl – antypolska stron 06.11.10, 00:14
        Oto wpisy niejakiego J.Maciejowskiego na otwock24:
        "Janusz Maciejowski napisał(a):
        04/11/2010 o godz. 20:30

Przemku, czy możemy umówić w sprawie złożenia do prokuratury doniesienia o przestępstwie?
        Pan D.K. wymienia nas tam z imienia i nazwiska oraz pomawia.

forum.gazeta.pl/forum/w,29,118220346,118220346,www_otwock24_home_pl_8211_antypolska_strona_zyd.html86
        #
        Janusz Maciejowski napisał(a):
        04/11/2010 o godz. 20:53

Może, jak zapłaci zadośćuczynienie na którąś z fundacji porozumienia polsko-żydowskiego, to wtedy zyska powód do nienawiści… samego siebie.
        Prywatnie też możemy wystąpić o zadośćuczynienie za pomówienia nas, kupimy sobie za to nowe aparaty i w przyszłym roku sfocimy Marsz w Otwocku, a fotki prześlemy panu K. do celi, gdyby sąd okazał się nie być łaskawy dla niego. :D "

Jak to określić? Szczyt głupoty i hipokryzji?
        Przypomina się stary dowcip: wystraszony złodziej ucieka z miejsca przestępstwa, a dla zmylenia pogoni wrzeszczy, łapaj złodzieja.
        • Gość: jacek www.otwock24.home.pl – antypolska stron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.10, 08:20
          nie brzmisz jak przestraszony
        • Gość: Janusz Maciejowski Re: www.otwock24.home.pl – antypolska stron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.10, 01:08
          @54dek - znajdź sobie w necie znaczenie słowa "hipokryzja".

• 54dek Re: zdala - do koentarzy na stronie WPS 08.11.10, 12:42
      "zdala" napisał na stronie: wiernipolsce.wordpress.com/2010/10/31/www-otwock24-home-pl/#comment-982

"Szanowny Panie Dariuszu Kosiur!
      Nawet jeśli fakty ws ś.p. Prezydenta są takie, jak Pan pisze (co ja osobiście uważam za całkowitą paranoję, bo komu, jak komu, ale Panu Kaczyńskiemu zarzucać antypolską postawę….) to:
      1. dlaczego Pan głosował na tak skompromitowaną w Pana oczach „personę” w 2005r.?
      2. dlaczego dopiero po śmierci Prezydenta publukuje Pan zarzuty – czy 5 lat to za krótko?
      3. czym kieruje się Pan kandydując z lst PiS – u – czy nie zwykłym „parciem” do władzy?
      I jeszcze jedno tak na marginesie odnośnie Jedwabnego – jakiś czas temu rozmawiałem z człowiekiem, który mieszkał podczas wojny w tamtych okolicach (Polakiem, żołnierzem AK i członkiem WiNu, który wiele czasu spędził w kazamatach, był przesłuchiwany przez członka rodziny żydowskiej, którą jego rodzice ukrywali) i niestety mówił mi, że w tamtej zbrodni uczestniczyli też Polacy (trudno było mi to przyjąć do wiadomości, ale oprócz Polaków bohaterów byłi też różnego typu szmalcownicy i in.) W Jedwabnym i wielu innych okolicznych wsiach…."
      "a co do synagogi przy ulicy Górnej 6 w Otwocku, to zamieszczam informację zamieszczoną na stronie www.sztetl.org.pl:
      „Synagoga w Otwocku (ul. Górna 6) została wybudowana na początku XX w. Podczas II wojny światowej Niemcy zdewastowali synagogę. Po zakończeniu wojny przebudowano ją na miejską łaźnię.

W marcu 1999 r. synagoga została zwrócona Gminie Wyznaniowej Żydowskiej w Warszawie, która w czerwcu 2000 roku sprzedała synagogę przedsiębiorstwu budowlanemu. W połowie 2003 r. budynek został rozebrany. W 2005 r. na jej miejscu rozpoczęła się budowa budynku mieszkalno-usługowego (Galeria Otwock). Obecnie znajduje się tam m.in. biuro rachunkowe.

W 2009 r. przed budynkiem odsłonięto tablicę z napisem: „W tym miejscu przy ul. Górnej 6 znajdował się budynek synagogi i mykwy. W 1939 roku w mieście mieszkało około 11000 Żydów. Pamięci żydowskich mieszkańców Otwocka”.
      Raczej trudno uznać, aby Gmina Żydowska była antysemicka/antyjudaistyczna…. (choć np. ostatnio dowiedziałem się, że Marek Edelmann był „personą non grata” w Izraelu – no, ale to już wewnętrzne sprawy Żydów….). Prawdopodobnie synagoga/ łaźnia podzieliła los innych budynków „sakralnych”, które zostały przebudowane, zdewastowane, przestały być „uzytkowane”…."
      "człowiek z taką dozą „życzliwości” nie może być radnym – nawet w Bangladeszu…… "

Re: zdala
      Polemika z Panem nie ma dla mnie najmniejszego sensu i nie będę tracił na nią czasu.
      Swoje poglądy opieram zawsze na sprawdzalnych faktach i logicznej analizie. Dotyczy to zarówno ekonomii, historii i polityki. Pan nie polemizuje z moimi poglądami tylko z faktami, które przekształca Pan w podobny sposób, jak czyni to żydowska tradycja hagady. Historia ma się dobrze opowiadać i służyć opowiadającemu (w hagadzie Żydom), a wiec fakty tak należy dobrać, zestawić, przekształcić aby osiągnąć zamierzony cel. Pańskim celem jest dezawuowanie już nawet nie moich poglądów tylko mojej osoby, co oględnie mówiąc jest bezczelnością z Pańskiej strony i nie ma nic wspólnego z kultura dialogu.
      I ostatnia uwaga, pod własnymi poglądami mam odwagę podpisać z imienia i nazwiska. Pan – przekonany o słuszności swojego zdania, wygłasza własne opinie ukryty za nickiem. Czego, zatem Pan się obawia?

Odnośnie Jedwabnego:
      Żydowskie kłamstwo o wymordowaniu w 1941 r. 1600 Żydów przez Polaków w Jedwabnem, miało wsparcie przedstawicieli ich nacji pełniących w Polsce wysokie funkcje państwowe, prezydenta i prokuratora generalnego. Faktycznie mordu dokonali Niemcy, a Judenrat (Rada Żydowska) złożona z 46 Żydów, sporządziła listę 250 Żydów przeznaczonych do spalenia w stodole („Jedwabne – kolejne kłamstwo tysiąclecia” H. Wesołowski USA, Chicago 2003).

Odnośnie synagogi w Otwocku:
      przehandlowała ją Warszawska Gmina Wyznaniowa Żydowska – przehandlowała miejsce kultu żydowskiego, jedyną pamiątkę ocalałą z holokaustu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka