Dodaj do ulubionych

Na granicy

19.12.10, 21:55
jakżeby inaczej - natarczywości i gwałtu. :)

Kto tam czuje się na siłach cóś powiedzieć o Szwecji, niniejszym zostaje wezwany do odpowiedzi. Pytanie brzmi: jak to?

Jak to możliwe, że sprawę gościa, który przez tydzień spał w łóżku takiej jednej (co po upływie tego tygodnia powzięła podejrzenie, że to jednak mógł być gwałt), szwedzka prokuratura uznała za wystarczająco poważną i dobrze umotywowaną, aby tegoż gościa ścigać po całym świecie?
Obserwuj wątek
    • mi-l-ja nie wiem, ale powiem, że 19.12.10, 22:18
      moim zdaniem wszystko przez te raki, które oskarżony spożywał w nadmiernych ilościach :-P
      gdyby jadł wieprzowinę, do niczego by nie doszło...
      • redundant Re: nie wiem, ale powiem, że 19.12.10, 22:39
        Nie wiedziałem, że on w Bullerbyn był w tej Szwecji. :)
    • mi-l-ja Re: Na granicy 19.12.10, 22:27
      napisałabym jeszcze, co powiedziała Marianne Ny, ale tego wstydzę się bardziej niż postu o wieprzowinie :D
      • redundant Re: Na granicy 19.12.10, 22:38
        Oj ulż se, co se bedziesz żałować. Najwyżej zamknij oczy, jak będziesz pisała. :)
        • leziox Re: Na granicy 19.12.10, 23:29
          Zródla dobrze poinformowane twierdza iz obie Szwedki oskarzajace wlasciciela WikiLeaks mialy do czynienia rowniez z Karlssonem z Dachu i zastanawiaja sie nad wniesieniem oskarzenia w sprawie gwaltu mentalnego smiglem.
          • redundant Re: Na granicy 19.12.10, 23:34
            Wiesz, jebał to pies, zasadniczo. Każden może se myśleć, co mu się podoba.

Mnie tylko zastanawia prokuratura.
            • leziox Re: Na granicy 19.12.10, 23:44
              Na razie i tak goscia nie posadza.najpierw mial byc gwalt,teraz pogranicze gwaltu,wiec tak jak piszesz-po tygodniu czasu fladra sie zorientowala ze chyba nie bedzie z tego kasy a tu nagle taka okazja...
      • twardycukierek Re: Na granicy 20.12.10, 10:14
        Powiedz, co? :)
    • twardycukierek Re: Na granicy 20.12.10, 00:28
      Tak, Red... ale jutro ;)
      • twardycukierek Skandal 20.12.10, 08:54
        Szwedzki wymiar sprawiedliwości nie pierwszy raz wpadł w pułapkę politycznie poprawnego feminizmu w ekstremalnej formie.
        Z tego co wiem, fakty wskazują na to, że ponowne podjęcie sprawy przez Marianne Ny po tym, jak prokurator w Sztokholmie umorzył całą historię, jest umotywowane ideologicznie. MN jest znana z ekstremalnych poglądów na tego typu przestępstwa, jest oceniana jako niezdrowo ambitna i łaknąca rozgłosu. I teraz ten rozgłos ma.
        Oskarżenie wisi na cienkiej nitce: według szwedzkiego prawa z 2005 seks z osobą, która śpi jest traktowany jako gwałt. Ten i inne detale oskarżenia są poparte jedynie zeznaniami kobiet, których motywacja jest tu rozczulająco banalna: Julian Assange najpierw miał seks z jedną, Anną Ardin, u której mieszkał, a potem 'zdradził ją' z Sofią Wilén. Kiedy obie się zgadały, nie trwało długo zanim się okazało, że obie zgwałcił...

Wysyłanie entuzjastycznych SMSów i tweets o tym, jaki Julian jest 'cool' i 'smart' zaraz po 'gwałcie' to już tylko znak naszych czasów..
        • szwagier_z_niemodlina Re: Skandal 20.12.10, 10:20
          Slodkie to jest. Postepowy Postep Postepu Powszechnego chce dorwac faceta, ktorego maja ochote powiesic za jaja chlopcy od "water boarding".
          I to ma byc kraj, do ktorego mieli ochote uciekac Orr i Yossarian :-(((

Utrata poczucia smiesznosci to najbardziej ponury horror.
          • redundant Re: Skandal 20.12.10, 10:28
            Orr zawsze lubił pod górkę. :)
            Gdyż wystarczyło do Hiszpanii - nie kto inny, ale badguy Franco nie wydawał uchodźców Niemcom. W przeciwieństwie do różnych gódgajów, zasadniczo. :|
          • lupus76 Re: Skandal 20.12.10, 10:37
            Pamiętasz Śwagru, jak kiedyś dyskutowaliśmy o dewaluacji marek?
            Ty podałeś USA, ja mówiłem właśnie o Szwecji.
            No i to jest pointa tej dyskusji, tak myślę.
        • redundant Re: Skandal 20.12.10, 10:22
          No cóż, jakoś przestaje dziwić ten swing to the right w ostatnich wyborach.

I jakoś tak się to jeszcze zbiegło z szumem w UK na temat ENA:

More than half (of EAWs - ja :P) were from Poland, which has been accused of bombarding countries with expensive extradition demands over minor matters such as the theft of a pig, stealing chocolate bars and exceeding a bank overdraft limit.
          ...
          Whereas Swedish prosecutors want Mr Assange extradited so he can be questioned over the allegations, campaigners say that EAWs should only be used to prosecute or to enforce a sentence.

klik
          • twardycukierek Re: Skandal 20.12.10, 12:55
            Właśnie: upadek lewicy jest tak boleśnie logiczny, że nawet nie potrafię się nim podniecać. O poziomie desperacji byłego elektoratu socjaldemokratów niech świadczy fakt, że najpierw uciekli do komunistów a kiedy i to nie pomogło, do moderaterna czyli takich szwedzkich torysów :D

Po drodze była jeszcze FI czyli partia feministek, o niej może kiedyś napiszę, spodziewam się, że wszyscy prócz Ciebie zarzucą mi końfabulację i wysysanie z szeroko pojętego palca ;P

Kliknę w kolejnej 'wolnej' chwili :)
            • redundant Re: Skandal 20.12.10, 18:36
              Pamiętam, jak urzekły mnie reportaże niejakiego Zaremby Macieja.

wyborcza.pl/1,97738,6096200,Rzecznik_obrazonych___szwedzki_eksperyment.html
              wyborcza.pl/1,97738,6115990,Homoseksualizm_to_tez_norma.html
              wyborcza.pl/1,76842,6245033,Rozowi_khmerzy_z_wydzialu_pedagogiki.html

Że pod wieloma względami tam jest nietypowo, to oczywiście wiedziałem i widziałem.
              Ale ww. Zaremba Maciej umocnił moje postanowienie niewchodzenia z ludnością miejscową w kontakty wykraczające poza zakres drobnych bieżących spraw życia codziennego. :)
              • twardycukierek Re: Skandal 20.12.10, 19:12
                Zaremba to mistrz :) Jego serie reportaży dla DN są świetne, o nich się mówiło jeszcze kiedy tam mieszkałam. On, Polak, otwierał im oczy... ale sami mają na to zjawisko słowo: hemmablindhet czyli ślepotę na to, jak wygląda własny dom, dopiero ktoś z daleka potrafi to w całej ostrości zobaczyć.

Dużo by mówić, myślę, że infantylizacja zaszła tam za daleko już w latach 70', kiedy wymyślono wychowanie bez stresu, brak wymagań wobec dzieci i wszechobecną 'sprawiedliwość'. W Szwecji MUSI być sprawiedliwie, a jak nie to się równa w dół. Wszyscy w szkole czy na uczelni są duktiga czyli zdolni, więc po co się wysilać? Tak jak w skeczu:

- I lost the village idiot contest.
                - What did you do?
                - I showed up.

Tak źle znowu nie jest, wszędzie są wspaniali ludzie, tam też :)
    • razzmatazzy Re: Na granicy 20.12.10, 11:04
      Może nie miał podpisanego pozwolenia. Przeczytaj. Swoją drogą, to jest ciekawe: 'Minimum egzystencji, czyli koszyk dóbr niezbędnych do podtrzymania funkcji życiowych człowieka i jego sprawności, obejmuje w Szwecji także środki niezbędne do udanego seksu, orzekł sąd.' Nawet gdybyśmy byli tak bogaci jak Szwecja, to raczej nie ma co liczyć na takie podejście.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka