Dodaj do ulubionych

Dziwny pośpiech...

27.12.10, 12:31
Czemu (komu ?) słuzył gwałtowny,bezlitosny pośpiech w niszczeniu drobnych kupców ?

blog.rp.pl/ziemkiewicz/2010/12/26/slusznosc-w-sluzbie-interesow/
Ile już czasu mija, odkąd ku radości naiwnych “prawo zatriumfowało” nad kupcami z warszawskiego KDT?

Pisałem wtedy: “nie było powodu spieszyć się z eksmisją, należało, w interesie społecznym, umożliwić kupcom zbudowanie innej siedziby. Na pogromie prywaciarzy przez prezydent miasta, która spieszyła się z egzekucją wyroku tak bardzo, że aż dokonała jej w sposób bezprawny, za pomocą wynajętych drabów, wszyscy stracili – zyskały tylko grube miliony okoliczne galerie handlowe.

Z każdym miesiącem, kiedy na placu po KDT wciąż nie dzieje się nic, staje się coraz bardziej oczywiste, co twierdziłem od początku: że nagła miłość pani prezydent do prawa miała jakieś drugie dno”.

Przypominam sprawę, bo jest ona przykładem ogólnej prawidłowości – taka władza, jaką mamy, jest nawet w stanie zrobić czasem coś słusznego, ale tylko, jeśli popycha ją do tego interes własny bądź wpływowego lobby
Obserwuj wątek
    • Gość: hehe "sie mnie wydaje mi sie" ziemkiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.10, 12:36
      bełkot
      • laura_4 odpuść sobie takie analizy-za ciezkie 4you 27.12.10, 12:50
        nie jesteś specjalistą od marketingu, finansów , konwersacji , zrób sobie kanapke jakąś
    • astmatyker Re: Dziwny pośpiech... 28.02.11, 03:50
      pieknie. pieknie. bardzo ladnie tu jest i ludzie sa bardzo mili

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka