Dodaj do ulubionych

Do siego roku! pozdrowienia z Taize

29.12.10, 10:13
oby ten 2011 był lepszy od 2010. żegnam się juz dzis z wami bo wyjeżdżam do Holandii na swiatowe Dni Młodziezy wspólnoty Taize
pl.wikipedia.org/wiki/Wspólnota_Taizé
Uczestnicze w tym ruchu od kilku lat a ostatnio współorganizowałem ten zjazd w Poznaniu. teraz jade tam bo czuje taką potrzebę (wyjeżdżam dziś po południu)a poza tym mam tam przyjaciół i to nie tylko tych ze wspólnoty. Tam mieszka mój kolega z czasów szkolnych z podstawówki (wyjechał tam z rodzicami w 1988r)
Zrobił tam szybka kariere jest asystentem jednego z holenderskich eurodeputowanych). Jest liberałem który ostatnio jednak coraz bardziej zaczyna sie skłaniac ku wartosciom chrzescijańskim (tez działa od niedawna w ruchu Taize)
Obserwuj wątek
    • piwi77 Re: Do siego roku! pozdrowienia z Taize 29.12.10, 10:18
      A Ty zawodowo za młodzież robisz? Coś jak dawniej młodzieńcy z zarządu ZMS.
      • oszolom-z-radia-maryja Re: Do siego roku! pozdrowienia z Taize 29.12.10, 10:28
        ja w tym ruchu jestem od 5 iu lat. Młodzież jest niby do 30stki ale nikt nikogo nie wygania jesli ten próg wiekowy ktos przekroczył. Wazne jest nie metryka ale to na ile kto się czuje,
    • no.nie.mogiem Re: Do siego roku! pozdrowienia z Taize 29.12.10, 10:24
      fajne laski?
      • oszolom-z-radia-maryja Re: Do siego roku! pozdrowienia z Taize 29.12.10, 10:28
        a owszem sa takie ale ja juz zonaty i dzieciaty
    • lernakow Re: Do siego roku! pozdrowienia z Taize 29.12.10, 10:24
      Kolega wyjechał w '88 i zrobił błyskawiczną karierę - po 22 latach jest asystentem eurodeputowanego. I jest liberałem! Tylko chyba pomylił pojęcia - w liberalizmie chodzi o to, że ludziom WOLNO robić to, czego pragną, a nie, że mają to robić WOLNO.
      • oszolom-z-radia-maryja Re: Do siego roku! pozdrowienia z Taize 29.12.10, 10:26
        żarty się ciebie trzymają. 22 lata życia w Holandii daje obraz tego jak tam naprawde się zyje i co się dzieje a dzieje się źle.
        • strikemaster Re: Do siego roku! pozdrowienia z Taize 29.12.10, 10:28
          Fakt, jak liberałowie przynależą do Taize (31 letnia młodzież? czyżbym też się do młodzieży zaliczał?) to ewidentnie źle się dzieje.
          • oszolom-z-radia-maryja Re: Do siego roku! pozdrowienia z Taize 29.12.10, 10:31
            On liberalizmem nasiaknał. Do ruchu kazdy moze przystąpic i nie ma tam zadnych administracyjnych formalnosci. Poczytaj sobie o tym ruchu.On pracuje u liberalnego eurodeputowanego w tym kregu się obracał i obraca. Ale tez on dojrzewa jako człowiek, z wiekiem nabiera dystansu i doświadczenia. W wielu spr z nim sie nie zgadzam
      • lepian4 Re: Do siego roku! pozdrowienia z Taize 29.12.10, 10:40
        Podales piekna definicje liberalizmu. Wlasnie taki liberal wczoraj zapragnal zgwalcic moja kolezanke z pracy. Wracala przez park do domu... Pelna klasyka. Ponoc tak sie darla, ze gosciu uciekl w poplochu. I pomyslec, ze z kolegami zaszufladkowalismy ja poprawnie: sliczna, ale gdy dziob otworzy... Ech, czar zwykle szybko pryskal.
        • lernakow Re: Do siego roku! pozdrowienia z Taize 29.12.10, 10:43
          Jakoś ostatnio podmieniono Cię na prymitywniejszego.
    • paco_lopez Re: Do siego roku! pozdrowienia z Taize 29.12.10, 10:36
      noooo, taki to pożyje. to zapal jointa na legalu za nasze dusze.
      • Gość: steff Nie Taize tylko palenie maruhuany IP: 62.22.15.* 29.12.10, 10:47
        Oni tam na tych zlotach palą marihuane i sie prostytuują .

:)

a kogo obchodzi dokąd jedziesz , zachowujesz sie jak mały szczeniak
        • oszolom-z-radia-maryja Re: Nie Taize tylko palenie maruhuany 29.12.10, 10:49
          to nie Taize tylko Woodstock, Kolega pomylił imprezy
          • strikemaster Re: Nie Taize tylko palenie maruhuany 29.12.10, 10:52
            Woodstock jest w Holandii?
            • oszolom-z-radia-maryja Re: Nie Taize tylko palenie maruhuany 29.12.10, 11:10
              mentalnie Holandia Woodstock przebiła po woelokroć ale to chyba zaczyna się zmieniać choć bardzo powoli
              • strikemaster Re: Nie Taize tylko palenie maruhuany 29.12.10, 11:12
                Tzn. Woodstock będzie przebijał Holandię? BTW w Holandii, jak widać bywasz, byłeś kiedyś na Woodstock, że pozwalasz sobie na porównania?
        • porannakawa01 Re: Nie Taize tylko palenie maruhuany 29.12.10, 17:52
          Gość portalu: steff napisał(a):

> Oni tam na tych zlotach palą marihuane i sie prostytuują .
          >
          > :)
          >
          > a kogo obchodzi dokąd jedziesz , zachowujesz sie jak mały szczeniak

Podstarzały "katolicki" działacz młodzieżowy.
          Będzie zbierał - jak to po tych pielgrzymkach, po stodołach) zużyte prezerwatywy?
          Jedzie tam bo młody a niedoświadczony materiał łowiecki dookola?
    • lepian4 Re: Do siego roku! pozdrowienia z Taize 29.12.10, 10:44
      Dziekuje uprzejmie za zyczenia. Wzajemnie, do siego roku!

Przy okazji uprzedze tez ciekawoc Laury: czy mlodziez na tym spotkaniu Taize buja sie narabana i smierdzi alkoholem, tak jak w parafii Laury?
      • oszolom-z-radia-maryja Re: Do siego roku! pozdrowienia z Taize 29.12.10, 10:50
        Laura ma tyle wspólnego z kościołem co dinozaury z komputerami
        • strikemaster Re: Do siego roku! pozdrowienia z Taize 29.12.10, 10:53
          Jakie znowu dinozaury, przecież jesteś wyznawcą kreacjonizmu? :D
          • Gość: skin Re: Do siego roku! pozdrowienia z Taize IP: *.icpnet.pl 30.12.10, 20:28
            Żydzi też nie uznają dinozaurów
      • laura_4 oni palą jointy 29.12.10, 10:50
        palą jointy
        • oszolom-z-radia-maryja VIII przykazanie się tu kłania 29.12.10, 11:11
          • strikemaster Re: VIII przykazanie się tu kłania 29.12.10, 18:00
            Ono o marihuanie jest? Jak ta katolicka doktryna się szybko zmienia...
    • porannakawa01 Re: Do siego roku! pozdrowienia z Taize 29.12.10, 17:43
      Wiecznie młody działacz młodzieżowy.
      Pamiętam jak dziesięć lat temu z równym entuzjazmem wypisywałeś peany na tego kombinatora Rydzyka.
      Pisałeś, że miałeś z nim miłe stosumki. W trakcie tych stosunków złamałeś nogę.
      Wszyscy na Forum Poznańskim zastanawialiśmy się jaka to była pozycja bo dziwnym nam się to wydawało.
      Po tym wszystkim przygasłeś gdy oznajmiłeś, że radość wielką masz w sercu gdyż umarł jeden z radnych i ty wchodzisz na jego miejsce. Poznań - Junikowo.
      Zmyłeś się wtedy ale znowu jak hydra - łeb podnosisz.
      Podtatusiały działacz młodzieżowy. Ciągnie ciebie tam co?
      Jak u księży pedofilów - materiał łowny?
      • matylda1001 Re: Do siego roku! pozdrowienia z Taize 29.12.10, 18:25
        No proszę, proszę... Kto by pomyślał, że taki kozak z naszego Oszołka:)
        • porannakawa01 Re: Do siego roku! pozdrowienia z Taize 29.12.10, 18:30
          matylda1001 napisała:

> No proszę, proszę... Kto by pomyślał, że taki kozak z naszego Oszołka:)

Taki z niego Kozak jak ten od Kaczyńskiego , z wygolonym łbem - co to PiS Bez Kaczyńskiego z koleżankami założył. I usiłują nam to stare gooooono sprzedać w nowym pozłacanym paierku.
          Wciąż to samo stare gooooooono.
    • Gość: skin Taize niepoprawne? IP: *.icpnet.pl 29.12.10, 22:35
      dziwne że michnikowszczyzna tego nie wspiera przecież ten ruch spełnia jej wszystkie oczekiwania , dialog tolerancja, różnorodność kulturowa itp bzdety
    • Gość: oszolom.z.r.maryja było wspaniale, wracam dziś wieczorem IP: *.icpnet.pl 02.01.11, 08:38
      do zobaczenia jutro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka