23.01.11, 12:50
Jeśli to jest Twoja firma - prześlij, jakieś próbki na mejla :D
[img]https://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSXr2q3SanX_yYuO8zEu_RktbHBd2EbgPNy-pttz5OadvXQ40M9[/img]
Obserwuj wątek
    • madalenka25 Re: Hardy! 23.01.11, 12:52
      no cos Ty majla - to kiepski pomysł - niech butelczynę podeśle na adres...
      • lupus76 Re: Hardy! 23.01.11, 13:31
        No ja właśnie o tym myślę :D
        • madalenka25 Re: Hardy! 23.01.11, 13:33
          wprost trzeba - mam ostatnio problem ze szklaną kulą i intencją mężczyzn
          • lupus76 Re: Hardy! 23.01.11, 14:03
            Opróżnij tą szklaną kulę razem z mężczyzną i Wasze intencje stanąsię oczywiste :)
            • madalenka25 Re: Hardy! 23.01.11, 14:09
              nie mogę - lecę na Madagaskar - zbędna tu jestem pa
              • lupus76 Re: Hardy! 23.01.11, 14:12
                Dramatyzujesz.
                A jak już będziesz na Madagaskarze - pozdrów ode mnie tego dżentelmena
                • madalenka25 Re: Hardy! 23.01.11, 15:14
                  tak i robie sceny a co wolno mi ;)
                  • lupus76 Re: Hardy! 23.01.11, 15:47
                    Jesteś konstruktorką?
                    Może na Sonisphere też postawisz scenę? :D
                    • hardy1 Re: Hardy! 23.01.11, 15:50
                      ...pewnie scenografką :D
                • twardycukierek Re: Hardy! 23.01.11, 15:53
                  Kocham to zwierzę, kogoś mi przypomina! Klip widziałam tak lekko z 100000000000000000000000000000X

;)
                  • lupus76 Re: Hardy! 23.01.11, 15:57
                    A lemur w chorzowskim ZOO przybija piątkę! :)
                    • twardycukierek Re: Hardy! 23.01.11, 15:59
                      Ooooooooo! A obiema łapkami? :)))
                      • lupus76 Re: Hardy! 23.01.11, 16:03
                        Nie wiem. Latem sprawdzę :)
              • twardycukierek Re: Hardy! 23.01.11, 15:59
                Nie przejmuj się, to Cichy Don, brzegi rwie ;)))
    • hardy1 Re: Hardy! 23.01.11, 14:58
      Cichajta, nie tak głośno...to w butelczynie to dla pospólstwa, przemysłowa produkcja. Wiadomo, z czegoś muszę żyć...;)

Dla Was mam moją oryginalną, osobiście wykonywaną, według tradycyjnych wileńskich receptur - kminkówkę. Ot, taką:
      picasaweb.google.com/zetbeka/PodreczneAkcesoria#5274434347379162882
      • twardycukierek Re: Hardy! 23.01.11, 15:44
        Butelka baaaardzo znajoma, nie powiem ;D Zawartość definitywnie w odmiennym kolorze od JD... ile to ma %? :)
        • hardy1 Re: Hardy! 23.01.11, 15:53
          ...normal - ~38-42%...ale nie czuć tego bo jest na kminku i naturalnym miodzie...więc pije się i pije...i pije i pije...i jeszcze pije i pije...każdy lubi dobre lekarstwo, niezależnie od płci...;)
          • twardycukierek Re: Hardy! 23.01.11, 16:00

Uhmmmm :))) czyli trochę słodyczy ma w sobie, tak? I pije się nie zimną tylko w temperaturze pokojowej? /nie-wojennej/ ;D
            • hardy1 Re: Hardy! 23.01.11, 17:25
              ...w nie-wojennej :)
              Powiem więcej - pełć przeciwpołożna mojej wyjątkowo lubi kminkówkę...włącznie z moją rodzicielką od której przecież przepis mam...a lat już trochę i ciut ciut więcej ma ;)
              Jedyny kłopot to kłopot zapasów...kto do mnie przyjdzie lub gdzieś jadę to zawsze otrzymuję jednoznaczną prośbę...;)
              • twardycukierek Re: Hardy! 23.01.11, 17:36
                To zakładaj manufakturę! :) Ale czy ona słodka jest? Z zasady słodkich nie piję i w ogóle od cukru z daleka... :)
                • hardy1 Re: Hardy! 23.01.11, 17:39
                  Hmmm...może na emeryturze? ;) Jakby to powiedzieć - miód daje słodycz a kminek goryczkę - chodzi o zharmonizowanie smaku...:)
                  Manufakturę? A może...podwójny business? Spółkę pustostanikowo-kminkową? :D
                  • twardycukierek Re: Hardy! 23.01.11, 17:47
                    Rozumiem, ale jest różnica między lekkim posmakiem, prawidłowym balansem a słodkim smakiem :) Trudno to opisać, jak ten bardzo drogi stanik i udowodnić, że jest też BARDZO DOBRY :D Tak czy szmak, dla Twojej kminkówki bym zrobiła wyjątek nawet, gdyby była likierem.

Dawaj, podwójny! Firma Kminkowa Bardotka ;))) Pomyśl nad tym a ja spadam do mojego żywego stanika :D
                    • hardy1 Re: Hardy! 23.01.11, 18:07
                      Wyznaję złotą zasadę Arystotelesa, we wszystkim :) Resztę sama sobie dopowiedz, kurde-balans! :D To nie likier ;)
                      Zresztą - jako rzeklaś - trudno opisać bardzo dobry stanik, trzeba po prostu go poczuć...podobnie z kminkówką :)

Wchodzimy? Oboje? Wchodzimy w to! :D I nazwa pasownie pasowna :D
                      • twardycukierek Re: Hardy! 24.01.11, 08:00
                        Eeech Hardy :D dobra, dośpiewałam sobie i wykułam: to nie jest likier! ;) Właśnie o to chodzi, że nie jest możliwe opisać jakości tak, by przekonać krytyczny umysł, szczególnie jeśli chodzi o materiał, krój, uczucie pod dotykiem... jest takie powiedzenie w branży: wysokiej jakości nie da się od razu wytłumaczyć, ale od razu się ją dostrzega.

Wchodzimy! Trzeba zarejestrować nazwę firmy ;)
                        • hardy1 Re: Hardy! 24.01.11, 09:18
                          ...przyklepane :D
                          (znaczy - stuknięte kieliszkiem kminkówki :))
                          • hardy1 Re: Hardy! 24.01.11, 09:19
                            PS.Widziałaś w swoim życiu likier który byłby przejrzysty? Przypatrz się jeszcze raz...;)
                            • twardycukierek Re: Hardy! 24.01.11, 09:35
                              Ech, kiedyś zrobiłam sobie kurs i mam kwalifikacje barmanki ;D Serio. Tak, jest sporo takich likierów, całkiem przejrzystych :) O, na przykład ten, z bardzo specjalnych wiśni włoskich, Maraschino:

[img]https://www.balkancommerce.co.uk/liqueurs/pics/Maraschino-1L.jpg[/img]

I wiele innych, choćby ten używany do drinka Margarita, Triple Sec...

[img]https://www.dergetraenkeshop.de/shop8/export/pr/marie_brizard_triple_sec_likoer_39_0_7_l_flasche_.jpg[/img]
                              • hardy1 Re: Hardy! 24.01.11, 09:53
                                Ty Mi Tu o Tryprze nie wspominaj! Tu som Szpilki a nie bele co! No! :D

Nie wiedziałem że są takie likiery...ale już wiem. Dzięki :) Odtąd będę twierdził że kminkówka rózni się od likierów czym innym niż wyglądem...;)
                                • twardycukierek Re: Hardy! 24.01.11, 10:33
                                  Aaaaaaaaaaaaaaaaaa! :DDD Tfu, tfu :F

Jakiekolwiek pytania z tej dziedziny: wal do mnie jak w dym ;D
                                  • hardy1 Re: Hardy! 24.01.11, 11:48
                                    ...przez lewe! Przez lewe ramię! :D
                                    ...ok :) A Ty do mnie w sprawie kminkówki ...przy piciu z uszu nie dymi... ;)
                                    • twardycukierek Re: Hardy! 24.01.11, 14:13
                                      Narobi taki smaka i tyle :P chlip. A kminek też własnego chowu? :DD
                                      • hardy1 Re: Hardy! 25.01.11, 08:07
                                        ...przecież możesz polizać butelkę przez szybkę monitora...nie uczyłaś się w dzieciństwie lizać cukierka przez szybę sklepową? No! ;)
                                        • twardycukierek Re: Hardy! 25.01.11, 09:31
                                          Jak byłam mała nie było cukierka nawet za szybą! ;O Gierek był.

;)
                                          • hardy1 Re: Hardy! 25.01.11, 09:48
                                            Eeee...to byłaś za późnego Gierka. Trzeba było być za wczesnego...
                                            • twardycukierek Re: Hardy! 25.01.11, 16:58
                                              Wiem, wtedy nawet papier toaletowy był i tornistry... podobno ;P
                                              • hardy1 Re: Hardy! 25.01.11, 17:23
                                                Nie podobno a był!
                                                Aj! Dzięki :D Przypomniałaś mi pewne zdarzenie z późnego Gierka...mało życia przez zdobyczny papier toaletowy nie straciłem :D Poważnie! Zaraz zapisuję...co by później na Przyzbie wykorzystać :D
                                                • twardycukierek Re: Hardy! 26.01.11, 09:07
                                                  Oh, opowiesz? ;) pamiętam jak mój Dziadek zdobywał papier toaletowy za makulaturę! Pomagałam mu nosić stare gazety do takiego skupu czy innego miejsca wymiany, takiego Toaletowego Banku :D
                                                  • hardy1 Re: Hardy! 26.01.11, 19:16
                                                    Opowiem...ale to za długie więc w swoim czasie opowiem - chronologicznie na Przyzbie u mnie :) Teraz "jadę" wcześniejsze lekko dzieje :D
                                                  • twardycukierek Re: Hardy! 27.01.11, 07:52
                                                    OK, mam nieskończone pokłady cierpliwości ;) i ja Twoja praca, odwalone najgorsze?
                                                  • hardy1 Re: Hardy! 27.01.11, 17:15
                                                    Trzymaj cierpliwość w ryzach :D
                                                    Odwalam jeszcze najgorsze...do końca tygodnia. Później już tylko spokojnie papierki, bez zbytnich nerwów ;)
                                                  • twardycukierek Re: Hardy! 27.01.11, 20:08
                                                    Spokojnie, zwiążę się sznurami albo zepnę agrafkami ;)
                                                    To już, blisko! :)) Widzisz, jak zleciało? To pewnie siła grawitacji, jednak praw przyrody nie zmienimy... Co powiedziawszy idę do kuchni nakarmić bestię :D
                                                  • hardy1 Re: Hardy! 27.01.11, 20:46
                                                    Sznury lepsze...nie kłują ;)
                                                    Zleciało? Jeszcze leci...ale fakt, siła grawitacji czasowej działa...więc zlatuje ;)

Nakarmić...to znaczy siebie? :D
                                                  • twardycukierek Re: Hardy! 28.01.11, 15:21
                                                    I siebie i moją bestię oślepioną mięsem :D Gorszy jest od labradora ;)
    • mi-l-ja Re: Hardy! 23.01.11, 15:19
      Jak na rosół z koguta wyjątkowo esencjonalne.. :-P Ja od samego patrzenia mam kaca błee...
      • hardy1 Re: Hardy! 23.01.11, 15:36
        Wypluj to ostatnie zdanie! Po mojej kminkówce NIGDY JESZCZE NIKOGO NIEZALEŻNIE OD PŁCI nie bolała głowa. To właściwie lek na wszystko - jak mawiam:
        Kminkówka leczy wszystko
        czego lekarz nie umie
        Leczy nawet dżumę.
        Przerywając ciążę...
        mimochodem krawaty wiąże
        ;)
    • lolcia-olcia Re: Hardy! 23.01.11, 17:36
      Ooo jak zawzięta abstynentka mówię - poproszę, tylko dużo :D
      • lupus76 Re: Hardy! 23.01.11, 17:41
        Tylko uważaj, bo tego nie prześpisz. Chyba, że potrafisz spać dwa dni cięgiem :D
        • lolcia-olcia Re: Hardy! 23.01.11, 17:50
          Myślę, że odpowiednio się przygotuję. Jakieś ciało obce przygarnę czy jakoś takoś ;p
          • lupus76 Re: Hardy! 23.01.11, 17:59
            Pamiętaj, że ciało obce też może mieć problemy po przedawkowaniu cognacu.
            No chyba, że to będzie lek: "koń jak nie może, to 2 krople na wiadro" :)
            • lolcia-olcia Re: Hardy! 23.01.11, 18:00
              ha ha ha zapamiętam, będę wybredna przy doborze :)
              • lupus76 Re: Hardy! 23.01.11, 18:08
                "Koń jaku", czy ciała? :D
                • lolcia-olcia Re: Hardy! 23.01.11, 18:21
                  Ciała :D
                  • lupus76 Re: Hardy! 23.01.11, 18:31
                    To ciało powinno Ciebie szukać. Czy Cię szukać. Sam nie wiem...
                    • lolcia-olcia Re: Hardy! 23.01.11, 18:38
                      Szukało i znalazło teraz ja muszę wybrać tylko które ;p
                      • lupus76 Re: Hardy! 23.01.11, 21:43
                        Trzeba zorganizować loterię:)
      • hardy1 Re: Hardy! 23.01.11, 17:43
        To nie jest do chlania! To jest do smakowania - można na raz, można leciutko jak wino malymi łyczkami...;)
        • lolcia-olcia Re: Hardy! 23.01.11, 17:51
          A kto o chlaniu mówi.... mam dużą ilość kubków smakowych, a każdy chce popróbować :)
          • hardy1 Re: Hardy! 23.01.11, 17:59
            ...to mów tak od razu...bylem wcześniej odpowiedni zapasik poczynił...przypuszczam że kubków ci u Ciebie dostatek...a jeszcze i kilka zapasowych masz...;)
            • lolcia-olcia Re: Hardy! 23.01.11, 18:03
              :D jeśli zajdzie taka potrzeba to znajdą się, duuuużo kubków :)
              • hardy1 Re: Hardy! 23.01.11, 18:09
                ...i przypuszczam że każdy jest spragniony ;)
                • lolcia-olcia Re: Hardy! 23.01.11, 18:21
                  Bardzo, też pytanie :)
                  • hardy1 Re: Hardy! 23.01.11, 18:57
                    przypuszczenie...teraz wiem że truizm ;)
    • twardycukierek Wyciąg z koguta? :D 23.01.11, 18:01
      Aaaaaaaaaaaaa! :D
      Spadaj cukierek, trollu :P
      • madalenka25 Re: Wyciąg z koguta? :D 23.01.11, 18:05
        ej a z tego koguta będziesz wyciągać......................
        • hardy1 Re: Wyciąg z koguta? :D 23.01.11, 18:10
          ...a co, z kury chciałybyście? ;)
          • madalenka25 Re: Wyciąg z koguta? :D 23.01.11, 18:12
            no rosół to z kury lepszy.. dlatego pytam co z tego koguta robi
            • hardy1 Re: Wyciąg z koguta? :D 23.01.11, 18:13
              Cukierka się pytaj. Cukierek wie to Ci powie ;)
        • twardycukierek Re: Wyciąg z koguta? :D 24.01.11, 08:00
          Ja? Nic. Na butelce jest stylizowny kogut :D
          • lupus76 Re: Wyciąg z koguta? :D 24.01.11, 09:11
            Na nartach Rossignola też kiedyś był. Ciekawe z czego oni te narty robili. Normalnie strach pomyśleć :)
            • twardycukierek Re: Wyciąg z koguta? :D 24.01.11, 09:13
              Symbol Francy ;)
              • lupus76 Re: Wyciąg z koguta? :D 24.01.11, 09:17
                To wiem.
                Zarówno kogut, jak i cognac :)
                • hardy1 Re: Wyciąg z koguta? :D 24.01.11, 09:24
                  Co Wy?! A fe!
                  Na Szpilki...
                  zarazę wprowadzacie?! =O
                  O francy rozprawiacie?!
                  No nie... żyć nie dacie.
                  Chcecie aby ktoś w nerwach
                  z rańca zrobił w ... ;)
                  • lupus76 Re: Wyciąg z koguta? :D 24.01.11, 09:41
                    Pamiętaj, że to właśnie Francuzi wymyślili miłość francuską.
                    Więc nie marudź i carry on!
                    • twardycukierek Re: Wyciąg z koguta? :D 24.01.11, 09:45
                      Hardy, ja nazywam FRANCA wszystko co francuskie, taki mój bzik ;))) powody bardzo końkretne mam :D
                      • hardy1 Re: Wyciąg z koguta? :D 24.01.11, 09:56
                        ...to wymawiajcie przynajmniej nosowo: fransa a nie gardłowo: franca, dobrze? Bo mnie, jak przysłowiowemu Jasiowi. od razu się kojarzy...:>
                        • twardycukierek Re: Wyciąg z koguta? :D 25.01.11, 07:47
                          Oooo, a czemu to tak paskudnie Ci się kojarzy? :O ;)
                          • hardy1 Re: Wyciąg z koguta? :D 25.01.11, 08:06
                            ...pamiętam z historii, jak całe armie ludzi kładła pokotem...nawet władców nie szanowała...a zwłaszcza władców :D
                            Oczywiście mówię o "tej chorobie" a nie mieście w Brazylii...:D
                            • twardycukierek Re: Wyciąg z koguta? :D 25.01.11, 16:59
                              Nooo, a teraz to inaczej? Tyle że nie franca a paraliż postępowy polityczne trafia głowy, Boya parafrazując :F
                              • hardy1 Re: Wyciąg z koguta? :D 25.01.11, 17:34
                                O żesz Ty! :D Leżę!!!...po Twojemu czyniąc :D Iluż tu u nas na polityczną francę zachorowało...zwłaszcza wodzunio Niedoszły ukochany! :D
                                • twardycukierek Polityczna franca 26.01.11, 09:08
                                  Polityczna franca! :DDD

Hardy, mamy nowe słowo szpilowe :D
                                  • hardy1 Re: Polityczna franca 26.01.11, 19:12
                                    ...a jaka? Niedoszły Wodzunio to wzorcowa polityczna franca :D Do Sevres go! :D
                                    • twardycukierek Re: Polityczna franca 27.01.11, 07:52

I koło się zamyka: franca do Francy! :D
                                      • hardy1 Re: Polityczna franca 27.01.11, 17:22
                                        ...obawiam się że jak tylko France się zorientują "co im podrzuciliśmy" to szybko wyrzucą z powrotem polityczną francę :D
                                        • twardycukierek Re: Polityczna franca 27.01.11, 20:14
                                          A nienie, misie wydaje, że tam jego miejsce: trafi kosa na kamień, bo Narkozy to jeszcze większy megaloman, choć sympatyczniejszy, bo wybitnie seksualny ;) Francuzi nazywają go Lupin, czego w żadnym razie o Jarku nie można powiedzieć ;))
                                          • hardy1 Re: Polityczna franca 27.01.11, 20:49
                                            ...to Jaruś będzie tam Arsen/e, co będzie zgodne z prawdą...wybitnie toksyczny :D
                                            • twardycukierek Re: Polityczna franca 28.01.11, 09:32
                                              Buehehehehe, dobre! To było retorycznie wpisane w mój poprzedni post :D
                    • hardy1 Re: Wyciąg z koguta? :D 24.01.11, 09:56
                      PS.Lupusie, jak nie tylko pamiętam...:D
                      • hardy1 Re: Wyciąg z koguta? :D 24.01.11, 09:57
                        *...ja nie tylko...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka