Dodaj do ulubionych

Niniejszym linkuję

04.02.11, 09:55
...chyba jeszcze legalnie do takiego oto artykułu.
Obserwuj wątek
    • scorrus Re: Niniejszym linkuję 04.02.11, 11:30
      Przecież to bzdura. Link to tylko informacja, że w tej bibliotece na tej półce stoi taka i taka książka. To, że dostanę link do Mein Kampf i z niego skorzystam, nie oznacza jeszcze, żem nazista! Coś czuję, że to nie moja dzicz jest ciemnogrodem. Ciemnogród widać już dawno przeniósł się do rządzących partii i uwił gniazdko na Wiejskiej i podobnych budynkach.
      Indeks ksiąg zakazanych. Historia uczy, że g...o to da.
      • flissy Re: Niniejszym linkuję 04.02.11, 11:38
        Co raz trudniej żyć w tym necie.
    • king.james Re: Niniejszym linkuję 04.02.11, 11:46
      Nie jest to takie nielogiczne. Wszak zamieszczenie samego linka to nie zbrodnia, ale przepisanie znacznej części bądź całego artykułu, nawet z podaniem źródła, to potencjalnie jeden "klikacz" reklamy mniej.
      Z youtubownią to trochę przesada. Dlaczego mam być ewentualnie ścigany za naruszenie prawa autorskiego, skoro mam (chyba!) prawo domniemywać, że skoro na tym portalu coś zostało umieszczone i nikt tego nie usunął, nie zastrzegł sobie praw itd., to jest to tam zamieszczone legalnie. W tym nie widzę logiki - youtube nie jest jakimś portalem spod ciemniej gwiazdy z serwerami umieszczonymi w miejscu, gdzie pojęcie prawa istnieje tylko w teorii, więc zamiast ścigać jakiegoś forumowicza bądź blogera można domagać się od YT usunięcia nielegalnie zamieszczonych treści.

Ach, póki można, to sobie użyję.
      www.youtube.com/watch?v=hJaTf46_vkM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka