Dodaj do ulubionych

przestałem segregować odpady

15.02.11, 11:48
i nie będę ich segregować dopóki moje miasto nie zrobi porządku z kupami który pozostawiają psy - to jest mój taki prywatny strajk przeciwko syfowi na trawnikach i chodnikach. Po co ja mam się starać skoro miasto mnie olewa i nie jest w stanie posprzątać swoich terenów?
Obserwuj wątek
    • piwi77 Re: przestałem segregować odpady 15.02.11, 11:55
      Byłbym za całkowitym zakazem posiadania psów w miastach. Krowy nikt nie trzyma i jakoś da sie z tym żyć.
      • Gość: kalka Re: przestałem segregować odpady IP: *.range81-151.btcentralplus.com 15.02.11, 12:06
        autorze,to dosc charakterystyczny dla nas ( polakow) objaw buntu.
        ale mam pytanie- poinformowales city o swojej decyzji; jakies rozwiazania?

ps
        piwnemu chyba kumys uderzylo do glowy skoro takie dyrdymaly wypisuje.
        • strikemaster Re: przestałem segregować odpady 15.02.11, 12:12
          DLacsego dyrdymały? Jak ktoś nie ma warunków do hodowania żyrafy to żyrafy nie hoduje.
          • jureczek_barbarzynca Re: przestałem segregować odpady 15.02.11, 12:18
            Też nie rozumiem ludzi którzy męczą psy w blokach, duża ich część potem ląduje albo w lesie albo w schronisku.
          • Gość: kalka Re: przestałem segregować odpady IP: *.range81-151.btcentralplus.com 15.02.11, 12:31
            ano dlatego, ze nie da sie tego, o czym piszesz wprowadzic w zycie.
            tym bardziej, szanowny kolego, (sie nie da) bo w sensie fizycznym, nalezac do swiata zwierzat, nie kupujemy w krzakach,a logicznie zalatwiamy sie. nawzajem!

• piwi77 Re: przestałem segregować odpady 15.02.11, 12:17
        Całkowity zakaz posiadania powinien dotyczyć wszystkich zwierząt, które nie są w stanie wysr... się w mieszkaniu.
        • seth.destructor Re: przestałem segregować odpady 16.02.11, 00:46
          Popieram.
    • jureczek_barbarzynca Re: przestałem segregować odpady 15.02.11, 12:09
      Proponuję dodatkowo w ramach protestu zostawiąć swoją kupę na trawniku i chodniku.
      Zrozum, że nie miastu robisz źle tylko środowisku a przedewszystkim saobie i współmieszkańcom. Wywóz niesegregowanych śmieci jest droższy.
    • p.s.j na złość babci odmrożę sobie uszy i zapłacę 15.02.11, 12:12
      więcej za wywóz śmieci niesegregowanych.
      • piwi77 Re: na złość babci odmrożę sobie uszy i zapłacę 15.02.11, 12:19
        Tylko pozornie jest taka zależność. Że im mniej wyrzucimy do śmieci, tym mniej zapłacimy. Oczyszczanie musi wyjść na swoje i jak ubędzie śmieci, to podniesie stawkę, za kubeł, tonę, czy jaką tam jednostkę stosuje.
        • jureczek_barbarzynca Re: na złość babci odmrożę sobie uszy i zapłacę 15.02.11, 15:02
          piwi77 napisał:

> Tylko pozornie jest taka zależność. Że im mniej wyrzucimy do śmieci, tym mniej
          > zapłacimy. Oczyszczanie musi wyjść na swoje i jak ubędzie śmieci, to podniesie
          > stawkę, za kubeł, tonę, czy jaką tam jednostkę stosuje.

Jak oczyszczalnia podnosi cenę to wtedy idzie się kupkać pod oczyszczalnię na znak protestu, dla lepszego efektu można wziąść ze sobą krowę.
          • piwi77 Re: na złość babci odmrożę sobie uszy i zapłacę 15.02.11, 15:10
            Eeee tam, krowę szczyści i tyle.
    • yoma Re: przestałem segregować odpady 15.02.11, 14:45
      Ty bądź konsekwentny, nie wyrzucaj odpadów w ogóle.
      • piwi77 Re: przestałem segregować odpady 15.02.11, 15:00
        yoma napisała:

> Ty bądź konsekwentny, nie wyrzucaj odpadów w ogóle.

Nie rób tego, nie dawaj takich rad. A może on mój sąsiad i mi się zaśmiergnie na amen.
        • yoma Re: przestałem segregować odpady 15.02.11, 15:11
          Zaryzykowałam, równie dobrze może być i mój...
    • klosowski333 Re: przestałem segregować odpady 15.02.11, 15:05
      Postawa z rodzaju "na zlosc mamie odmroze sobie uszy".
    • znj2 Re: przestałem segregować odpady 15.02.11, 15:38
      Miasto nie sra na trawniki i chodniki, tylko pies pana właściciela. Należy ogłosić, że w przypadku nie sprzątnięcia kupy po pupilu kara wyniesie 500,00 zł i skutek murowany! Znikną kupy! Będzie czysto! Tylko do tego trzeba mieć rozum lub popatrzeć na sąsiadów zza Odry.
      • piwi77 Re: przestałem segregować odpady 15.02.11, 15:53
        znj2 napisała:

> Tylko do tego trzeba mieć rozum lub popatrzeć na sąsiadów zza Odry.

Ale na patrzeniu przez Odrę niech sie skończy. Bo wystarczy sie tam przejść, by na prostym chodniku się na jakimś kupsku przejechać. Tam tak samo osrane jak u nas.
      • jureczek_barbarzynca Re: przestałem segregować odpady 15.02.11, 22:41
        Ostatnio widziałem jak policja szła z psem, pies zrobił kupkę, panowi policjanci lustrowali nieboskłon wymieniając między sobąjakieś uwagi, po wszystkim poszli dalej pilnować porządku. Został po nich jeno smród i wielkie G. I kto komu ten mandat ma dać?
    • mm-18 Re: przestałem segregować odpady 15.02.11, 22:19
      A może by tak miasto raczyło wreszcie zacząć sprzątać swoje tereny, bo to jego psi obowiązek. Bo jak na razie w moim mieście, to na terenach miejskich jest totalny syf i malaria. Co innego na spółdzielczych i wspólnotowych, tam nawet psia kupa nikomu nie przeszkadza, bo są zatrudnieni ludzie od sprzątania. Miasto przychrzania się do psów, a tymczasem trawniki miasta pełne są butelek, potłuczonego szkła, opakowań ze wszelkiego żarła, które muszą non stop żreć szkolne mutanty, a ten asortyment nie zniknie z trawnika samoistnie w przeciwieństwie do psiej kupy, (obecnie wroga publicznego nr.1)znikającej w krótkim czasie i nawożącej trawnik. Pełno pourywanych przez wichury gałęzi, których nikt nie sprząta, pełno wykrotów z kikutami pni po ostatniej wichurze na początku sierpnia ubiegłego roku. Miasto totalnie się opie... w wykonywaniu swoich obowiązków, od czego jest jak dupa od srania i bezczelnie usiłuje zwalać sprzątanie na mieszkańców. Co do wszelkich oszczędności to praktyka już pokazała, że finansowo zawsze odbijają się na oszczędzających. Oszczędzasz wodę, ograniczasz znacznie jej zużycie, to w efekcie niebawem zapłacisz za nią dużo więcej. Oszczędzasz prąd, stosując energooszczędne świetlówki zawierające pary rtęci trujące dla ludzi? Masz jak w banku, że drastycznie podniosą ci cenę prądu. To samo z gazem itp. Frajerzy, zrozumcie prosty mechanizm. Jak ktoś jest producentem czegoś i spada mu sprzedaż na skutek jakichś, czyichś oszołomskich oszczędności, to musi podnieść cenę, np. wody, bo MUSI wyjść na swoje i ma głęboko w dupie wasze dyrdymały o jakiejś tam ekologii. Na waszym oszołomstwie z oszczędzaniem, segregowaniem itd., zarabiają tylko cwaniaki, które was wypuszczają do darmowej pracy dla nich. Jesteście żałośnie bezmyślni. No, ale obecnie modne jest być ekstremalnie bezmyślnym.
    • dritte_dame Re: ??? 15.02.11, 23:11
      jan.bar napisał:

> i nie będę ich segregować dopóki moje miasto nie zrobi porządku z kupami który
      > pozostawiają psy

A to pieski straży miejskiej zasrywają Ci osiedle??
    • Gość: Piętnaście kropek Piętnaście kropek IP: *.formlessnetworking.net 16.02.11, 01:18
      ...............
    • joannagw1 Re: przestałem segregować odpady 16.02.11, 15:57
      I co Ci to da?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka