rata.sofisticada
16.02.11, 15:32
Wczoraj dowiedzialem sie o istnieniu forum SLD, ucieszylem sie i natychmiast tam podreptalem. Po zarejstrowaniu otrzymalem wiadomosc: Twoje konto jest obecnie nieaktywne, administrator forum musi je aktywować bys mógł/mogła się zalogować. Dostaniesz kolejnego e-maila, jeżeli taka sytuacja się wydarzy.
Oczywiscie nie otrzymalem zadnej odpowiedzi, wiec mniemam, ze mnie ocenzurowali z jakiegos powodu, zanim zdazylem napisac choc slowo. Tam podobno w ogole jakies jaja sie dzieja. Nie mozna tak jak tu wyslac posta. Nie, to byloby zbyt ryzykowne dla SLD. Najpierw tego posta musi przeczytac ktos zaprawiony w wykrywaniu sabotazu ideologicznego, zatwierdzic i dopiero wtedy inni czlonkowie eseldowskiej owczarni moga tez przeczytac. Bezpieczni juz, bo nie zapoznaja sie z trescia niewlasciwa.
Jestem zdumiony zwyczajami na forum SLD. Wyglada na to, ze oni tam maja mentalnosc obroncow oblezonej twierdzy - kandydat-forumowicz to potencjalny wrog. Jak oni z takim nastawieniem do swiata moga zrobic cos pozytywnego? Tacy goscie jak ida do sklepu po mleko, pewnie oglada sie za siebie, czy ich czasem CIA nie sledzi.
Potrzebujemy nowoczesnej lewicy, a nie takiej okopanej i zabunkrowanej, majacej mentalnosc z czasow, kiedy jedno niewlasciwe slowo moglo duzo kosztowac.
Ja, nowoczesny lewicowiec, nie godze sie na cos takiego.