Dodaj do ulubionych

Lubię to/Przeleć znajomemu

17.02.11, 09:50
Taki plugin dodała nam prześwietna administracja tabloidu GW, od zarazzz pod każdym postem ¤.¤

Mój kulturalnie rzygający wątek na powyższy temat kiedyś powiesili na głównej, wniosek z lektury odzewu był taki, jak zawsze: są ludzie, którzy traktują net jak totalnie odizolowaną od życia enklawę, gdzie nie ma ludzi tylko 'nicki' o można do woli jechać po każdym... i są ludzie, dla których net jest tylko kolejnym aspektem życia a rozmowa tu jest z człowiekiem, tak do kury wędzonej: z człowiekiem! :P Tak jak przez telefon, tylko inaczej...

[img]https://www.appleiphonereview.com/images/fuck-facebook-iphone.jpg[/img]
Obserwuj wątek
    • king.james Re: Lubię to/Przeleć znajomemu 17.02.11, 09:56
      Byznes jest ważniejszy. :P Lubię to, pieprzę to, rzygam na to, nieważne. Kliki to kasa.
      A ludzie? Nie mam nic do dodania poza tym, że już mnie to (niestety) przestało dziwić.
      • twardycukierek Re: Lubię to/Przeleć znajomemu 17.02.11, 09:58
        Widzisz, czy nas coś dziwi to jedno, brak reakcji na coś co nam się nie podoba, to drugie... traktując ludzi jak odczłowieczone nicki, z którymi można wszystko zrobić bo są tylko zlepkiem pixeli gotuje się sobie ten sam los. I to jest wystarczająca 'kara'...
        • king.james Re: Lubię to/Przeleć znajomemu 17.02.11, 10:21
          Nasuwa mi się pytanie, czy ten ktoś dostrzeże, że jest tak traktowany? Bo mam wrażenie, że racji tego jak traktuje innych, traktowanie jego będzie mu pasowało i nie będzie w tym widział problemu. Co nie oznacza rzecz jasna, że problemu nie ma.
          • twardycukierek Re: Lubię to/Przeleć znajomemu 17.02.11, 10:23
            Pojęcia nie mam. Urodziłam się i jestem człowiekiem, tak traktuję innych i tak chcę być traktowana, nie jestem żadnym nickiem... :))
    • don.giovanni Re: Lubię to/Przeleć znajomemu 17.02.11, 11:04
      Tu pasuje banalne przysłowie, ale jeśli jest tak banalne, to i tak każdy wie, o co chodzi. ;)
      • szwagier_z_niemodlina Re: Lubię to/Przeleć znajomemu 17.02.11, 11:10
        Reklamy sprzedaje "ruch na stronie".

I bodaj dziala tu zasada jak w socjalizmie: sceptycy twierdza ze te parametry sa nic nie warte, ale my sie umawiamy ze to herezja. Bo zalezy nam aby interes tak sie krecil jak sie kreci. Obu stronom.

Nie ma do dzis zadnego oszacowania jaki procent uyztkownikow blokuje reklamy. Branzy jest to tak potrzebne jak KC PZPR prawdziwe dane o plonach z hektara.
    • tygrysgreen Re: Lubię to/Przeleć znajomemu 17.02.11, 14:32
      gdybym umiała te instrukcję przeczytać ze zrozumieniem tobym tak zrobiła

[img]https://statichg.demotywatory.pl/uploads/201102/1297790360_by_mei3zhou1bao4_500.jpg[/img]
      • don.giovanni Re: Lubię to/Przeleć znajomemu 17.02.11, 15:22
        Też tak chcę...

[img]https://27.media.tumblr.com/tumblr_lesg1uRG2o1qf6y8ao1_500.jpg[/img]
        • don.giovanni Re: Lubię to/Przeleć znajomemu 17.02.11, 15:31
          :D :D :D
          www.grafistfucking.com/wp-content/uploads/2010/12/fistfuck-facebook.jpg
          • twardycukierek Re: Lubię to/Przeleć znajomemu 17.02.11, 16:17
            Leżę na politbiurku :DDDDDDDDDDDDDD
            • don.giovanni Re: Lubię to/Przeleć znajomemu 17.02.11, 17:29
              I Lick it!
    • lolcia-olcia Re: Lubię to/Przeleć znajomemu 17.02.11, 19:08
      Nie podoba mi się to ;p
      • twardycukierek Re: Lubię to/Przeleć znajomemu 18.02.11, 09:13
        TTM :F I NOT LIKE!
    • tfu.tfu Re: Lubię to/Przeleć znajomemu 17.02.11, 19:59
      mam identyczny stosunek (a właściwie brak stosunku) do fejsbóka ;)
      prawdopodobnie zatem nie istnieję ;P ale mitowisi ;)
      • twardycukierek Re: Lubię to/Przeleć znajomemu 18.02.11, 09:53
        Tyle, że... niech on sobie będzie tam gdzie jest kurna... te pluginy mnie wkurzają :F
        • tfu.tfu Re: Lubię to/Przeleć znajomemu 18.02.11, 18:31
          a jeszcze nie wymyślili jakiegoś add-on co to wymazuje? ;)
    • milleniusz Re: Lubię to/Przeleć znajomemu 17.02.11, 20:04
      To zaczyna być totalnie nie do zniesienia. W tym wątku co go przypomniałaś był kolo co podawał linki do programów, które wycinają cały ten fejsbukowy obłęd. Muszę sobie zainstalować chyba...
      • twardycukierek Re: Lubię to/Przeleć znajomemu 18.02.11, 09:14
        Serio? O.o Poka!
        • milleniusz Re: Lubię to/Przeleć znajomemu 18.02.11, 15:32
          Widziałaś to. Nawet mu odpisałaś, że nie będziesz się cenzurować, czy coś w ten deseń. : ]
          • twardycukierek Re: Lubię to/Przeleć znajomemu 18.02.11, 16:10
            Zapomniałam ;) zerknę w wolnej chwili, około 2013...
            • milleniusz Re: Lubię to/Przeleć znajomemu 18.02.11, 16:56
              To za jakieś pół godziny. : ]
    • funny_game Re: Lubię to/Przeleć znajomemu 18.02.11, 15:35
      Nie wiem, dlaczego, ale widzę takiego pieska samochodowego z głową na sprężynce, jak to czytam...
      • twardycukierek Re: Lubię to/Przeleć znajomemu 18.02.11, 16:11
        Taaaaaaaak... plastic flowers cocksuckers :F
        • don.giovanni Re: Lubię to/Przeleć znajomemu 18.02.11, 19:50
          Trwała ondulacja mózgu i beton.
          • twardycukierek Re: Lubię to/Przeleć znajomemu 19.02.11, 11:09
            Pięknie jest nosić na głowie betonową ondulację!

:DDDDDDDDDDDDDDDDDD
    • twardycukierek Totalne miasto... 19.02.11, 13:23
      :DDDDDDDDDDDDDD

Właśnie przeczytałam, że według administracji GW linkowanie do FB jest 'nowym trendem'!

:DDDDDDDDDDDDDDDDD

NOWYM! Co za intelektualna prowincja :DD Spadam już, to się nawet do prasy nie nadaje...
      • milleniusz Re: Totalne miasto... 19.02.11, 13:51
        W sensie skali, to jest rzeczywiście nowe zjawisko. Ale wydaje mi się, że to jest początek końca Facebooka. Jeśliby ludzie chcieli cały internet zastąpić jedną stroną, to pewnie by to zrobili. To zdechnie jak Nasza Klasa, która chciała sprzedawać mydło i telefony komórkowe, albo jak setki portali od wszystkiego i do niczego z czasów internetowej bańki początku lat 2000.

Ślepy zaułek. Przegięli chłopaki, no ale miliardów nikt im nie zabierze.

PS. Czy to tam powyżej, to nie jest czasem egzaltacja? Bo myślałem, że egzaltacja jest be? : ]

PPS. A może ktoś życzy jagódke, albo owieczkę?

[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/cg/fa/lhaa/RlpfinaNF3o3hhltiX.jpg[/img]
      • milleniusz Ha! Zniknęło 19.02.11, 14:07
        O, tu są instrukcje. : )

Dla hardkorów tu jest lista, która wyłącza wszystkie te społeczne funkcje różnych internetowych portali. Fanboy Annoyances - wymaga Firefoxa i Adblocka.
      • milleniusz Re: Totalne miasto... 19.02.11, 14:17
        Te cztery filtry w magiczny sposób usuwają wszystkie fejsbukowe boksy i nie pozwalają innym stronom logować się do Facebooka na nasze konto. Zrobię z tego osobny wątek, jak będę miał chwilę.

||facebook.com^$domain=~facebook.com|~facebook.net|~fbcdn.com|~fbcdn.net
        ||facebook.net^$domain=~facebook.com|~facebook.net|~fbcdn.com|~fbcdn.net
        ||fbcdn.com^$domain=~facebook.com|~facebook.net|~fbcdn.com|~fbcdn.net
        ||fbcdn.net^$domain=~facebook.com|~facebook.net|~fbcdn.com|~fbcdn.net

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka