Dodaj do ulubionych

Poczta & WC

03.03.11, 14:05
Pamiętam publikację pisemku Metro nt. braku toalet w bankach. Jeden z klientow banku w Błękitnym Wieżowcu w centrum Warszawy złożył w tej sprawie pozew do sądu, bo odmówiono mu prawa do skorzystania z toalety. Poniósł przykre konsekwencje. Prawo zdaje się stoi po stronie skarżącego ?, jakkolwiek jeszcze nie ma wyroku. Wydaje się, że kolejną instytucją użyteczności publicznej, w której należałoby pomyśleć o toaletach dla klientów (stoją w dłuuu.....gich kolejkach) jest POCZTA POLSKA. Niedawno miałem podobny problem w okolicach skrzyżowania Świętokrzyskiej i Marszałkowskiej (blisko jest urząd pocztowy). BRAK TOALET. Może pani prezydent Miasta Stołecznego Warszawy ma jakiś program dot. tej delikatnej sprawy ? Ja sobie jakoś poradziłem, ale co ma zrobić turysta nie władający polskim językiem ?
Obserwuj wątek
    • jureczek_barbarzynca Re: Poczta & WC 03.03.11, 14:11
      Widziałem , że sprzedają pampersy na poczcie, czyli nie jest tak tragicznie.
      • strikemaster Re: Poczta & WC 03.03.11, 21:12
        > Widziałem , że sprzedają pampersy na poczcie

Te z TVP? To juz tak daleko sięgnęła czystka tuskowców?
        • jureczek_barbarzynca Re: Poczta & WC 04.03.11, 00:30
          Zwykłe na ekstremety. TVP jedynie je reklamuje.
    • yoma Re: Poczta & WC 03.03.11, 14:33
      Masz McDonalda obok poczty :) i zapewne tam skieruje swe kroki niewładający turysta.

Myślisz, że pani prezydent czyta to forum?
      • Gość: rossdarty Re: Poczta & WC IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.11, 20:22

yoma napisała:

> Myślisz, że pani prezydent czyta to forum?

Doniosą jej o tym, doniosą...
    • Gość: heniek Re: Poczta & WC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.11, 22:04
      Na razie mam 150m na osiedlową pocztę, którą może mi zlikwidują w ramach liberalizacji. Liberalizacja ma służyć tylko interesom wielkich korporacji dla których cena usługi mniejsza o 20gr ma w skali wysyłek duże oszczędności. Dla mnie ważna jest dostępność placówek poczty, a nie ceny. Sikać mi się nie chce na poczcie, kolejki małe, czasem wcale. Ale czasem przychodzą mi awiza z innych firm doręczycielskich i wówczas muszę zapie...ć do miasta gdzie w cemnym przejściu starego komuszego kloca obok kibla jest punkt przesyłek. Siedzi tam niemiłe babsko o powierzchowności babci klozetowej. Pierdolę taką reformę, jeśli mi przyjdzie korzystać z tanich usług pocztowych.

Poczta Polska to potęga!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka