Dodaj do ulubionych

Cenzura w internecie

15.03.11, 16:45
dzisiaj uchwalono ustawe medialna,sa w niej projekty ocenzurowania netu---pogadajcie sobie muszkieterzy na innych forach do woli bo może już nie bedziecie mogli napadac Oszolomka---pan premier w wywiadzie z Gdańska obiecal nie podpisac tej ustawy jesli bedzie restrykcyjna dla wolnosci slowa
jak bedzie uwidim :))))
Obserwuj wątek
    • yoma Re: Cenzura w internecie 15.03.11, 16:56
      Chyba pan prezydent?
      • voxave Re: Cenzura w internecie 15.03.11, 17:00
        n a wlasne oczy słyszalam premiera Tuska rozmowa prowadzona z Gdańska ze Starówki
        • yoma Re: Cenzura w internecie 15.03.11, 17:05
          No to ktoś tu ściemnia, ustawy podpisuje prezydent.

Poza tym, z tego co wiem, tu nie tyle chodzi o cenzurę, ile o rejestrację przekazów audiowizualnych w KRRiTV. Co jest, przyznaję, kompletnym idiotyzmem.
          • strikemaster Re: Cenzura w internecie 15.03.11, 17:34
            Fakt, ze to idiotyzm, ale jaką władzę KRRiTV daje. No i "i" w nazwie organizacji zmieni się na duże (czy tez wielkie, bo zaraz ktoś na mnie napadnie).
            • yoma Re: Cenzura w internecie 15.03.11, 19:16
              Krajowa Rada Radiofonii, Telewizji i Przekazów Audiowizualnych w Internecie. KRRTiPAwI :)
              • strikemaster Re: Cenzura w internecie 16.03.11, 14:30
                Jeszcze wyrazu "kontroli" brakuje, skrót będzie musiał być dłuższy.
            • klosowski333 Re: Cenzura w internecie 16.03.11, 00:09
              Strikemaster, mam pytanie, piles cos gdy pisales ten post?
              • strikemaster Re: Cenzura w internecie 16.03.11, 14:28
                > Strikemaster, mam pytanie, piles cos gdy pisales ten post?

Nie, w pracy nie zwykłem pić.
                • strikemaster Sorry 16.03.11, 14:30
                  to juz nie w pracy było, ale wypic nie zdążyłem, piję raczej okazyjnie.
    • kolter-xxl Re: Cenzura w internecie 15.03.11, 17:10
      voxave napisała:

> dzisiaj uchwalono ustawe medialna,sa w niej projekty ocenzurowania netu---pogad
      > ajcie sobie muszkieterzy na innych forach do woli bo może już nie bedziecie mog
      > li napadac Oszolomka

Nie dygaj nic , damy radę :)
    • bling.bling Re: Cenzura w internecie 15.03.11, 17:33
      Ano cenzura. Wracamy do PRLu a wszystko dla naszego dobra. Rząd troszczy się o nas i tworzy regulacje tam gdzie rynek reguluje się sam. Pierwsza zasada ekonomiczna regulacji mówi żeby nie ruszać jak nie jest zepsute "if it aint broke, don't fix it"
      Od teraz stworzy się cała kategoria treści "nielegalnych" których później będziemy się domagać legalizacji. Maryśka też stała się nielegalna za jednym posiedzeniem sejmu, skutkiem czego cała masa wcześniej niewinnych ludzi stała się winna posiadania nielegalnej substancji. Nie wychodząc z domu nie ruszając palcem nie krzywdząc nikogo stałeś się w jednej krótkiej chwili kryminalistą.
      Dobrze że youtube czy dailymotion to firmy nie polskie. Jeszcze wolność nie zginęła
      • Gość: rossdarty Re: Cenzura w internecie IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.11, 18:27
        bling.bling napisał:

> Dobrze że youtube czy dailymotion to firmy nie polskie. Jeszcze wolność nie zgi
        > nęła

A co to za problem???
        Zrobi się kontrolowaną bramkę do tych sieci, z rejestracją i monitoringiem co oglądasz.
        I nie daj Boszszsze abyś ogladał np. TO.
        Że o innych nie wspomnę...
        • voxave Re: Cenzura w internecie 15.03.11, 18:38
          Dzisiaj dwa razy widzialam wywiad z premierem---rano w tv 2 byla rozmowa o cenzurze i karaniu osób ktore te zakazy przekrocza---to było przed moim wyjściem na pływalnie
          widzialam tez przelotnie wywiad z premierem na tle Starowki w Gdańsku tez o tym mowil i obiecal ze sie tej sprawie przyjrzy
          nie wiem kto i co w tej sprawie dobrego zrobi ale włos mi się jeży na mysl o takiej cenzurze jak w Chinach
          • bling.bling Re: Cenzura w internecie 15.03.11, 19:28
            - Skończył się czas bałaganu i bezhołowia - tak Iwona Śledzińska-Katarasińska (PO) anonsowała posłom ustawę 2 marca, podczas sejmowej debaty

Weźmiemy się im za mordy (bezhołowie) i zarejestrujemy (bałagan) to wolne tłumaczenie intencji pani posłanki. Przypomnę tylko że PO kiedyś w dawnych czasach reklamowała się jako partia liberalna -to taka uwaga historyczna.
            Kto pierwszy zgadnie kiedy padnie argument ochrony przed pedofilią? No kto pierwszy?
            Ja proponuję rejestrację użytkowników internetu. Bo przecież czas skończyć z bałaganem i bezhołowiem. Nie może być tak że każdy ma dostęp do treści w internecie! Rejestracja użytkowników nie ma oczywiści na celu cenzury treści. Co to to nie. Rejestracja będzie za darmo i rząd przewiduje maksymalne ułatwienia. W każdym mieście wojewódzkim utworzy się przyjazny klientom punkt rejestracyjny. Procedura jednego okienka!!! Tak, rząd rzeczywiście walczy z biurokracją!
            • yoma Re: Cenzura w internecie 15.03.11, 19:36
              Z drugiej strony, można powiedzieć, że rząd walczy z bezrobociem :)

Biurokracji żaden rząd nie zwalczy. Prawo Parkinsona.
    • klosowski333 Re: Cenzura w internecie 15.03.11, 23:47
      Tez mi sie wydaje, ze to troche nie tego, zeby takie cialo jak KRRiT mialo decydowac w temacie zawartosci internetu, nie mowiac juz o tym, ze moim zdaniem samo istnienie KRRiT jest pomylka.
    • hansfakir Re: Cenzura w internecie 16.03.11, 01:23
      Cenzura w internecie była jest i będzie. Szczególnie odczuwalna na forum. Nie zlicze już ilości wątków które nie były wulgarne ani obraźliwe ,a zostały usunięte z forum społeczeństwo.
    • pierwsza.obrotowa wolność słowa? 16.03.11, 13:57
      Wolność słowa? Kiedy? Gdzie?Jak?
      Wolność słowa?
      ha,ha,ha,ha !
    • kuk_krakauer Liberalizm z PO wyłazi 16.03.11, 20:42
      od jakiegoś czasu. O głupocie niektórych przepisów uchwalonej ustawy nie wspominając...
      • voxave Re: Liberalizm z PO wyłazi 17.03.11, 06:37
        Słyszalam wypowiedz premiera Tuska
    • mg2005 Mafiozo przestawia wajchę :) 18.03.11, 14:16
      Sejm szablami PO przepchnął rządowy projekt, ale szef POmafii (i szef nie-rządu)przestraszył się internautów i przestawił wajchę...
      • strikemaster Re: Mafiozo przestawia wajchę :) 18.03.11, 14:21
        I dobrze. Po to jesteśmy, żeby takie rzeczy rządzącym nie przechodziły.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka