Dodaj do ulubionych

kara śmierci

27.04.11, 19:19
dlaczego w Polsce nie ma kary śmierci? nie ma kasy na emerytury, dla szpitali a stać nas na to, żeby utrzymywac więźniów? i od razu bezpieczniej by było i rodziłoby się wiecej dzieci
Obserwuj wątek
    • strikemaster Re: kara śmierci 27.04.11, 19:24
      W jaki sposób chciałabyś powiązać egzekucje ze zwiększeniem dzietności? No i po co ta zwiększona dzietność (bo o samej karze nie ma sensu chyba juz gadać, to przeżytek)?
      • lejdi.oprych Re: kara śmierci 27.04.11, 19:28
        np wielu moich znajomych nie chce mieć dziec,i bo niebezpiecznie dzis, ciągle sa fale masowych porwań dla narzadów np zreszta nie tego dotyczył mój wątek tylko kary smierci
        • strikemaster Re: kara śmierci 27.04.11, 19:35
          > np wielu moich znajomych nie chce mieć dziec,i bo niebezpiecznie dzis, ciągle s
          > a fale masowych porwań dla narzadów

???
          Możesz podać przykłady tych masowych fal porwań?

> zreszta nie tego dotyczył mój wątek tylk
          > o kary smierci

Ja widziałem, że tego też, bo stawiasz tezę, że wprowadzenie kary śmierci zwiększy dzietność.
        • Gość: ka_p_pa Re: kara śmierci IP: *.lukman.pl 27.04.11, 19:36
          Kara śmierci jest nieciekawa. Natomiast fascynujący jest wątek porwań, i to masowych, dla narządów. Możesz rozwinąć?
          • Gość: rossdarty Mnie też zainteresował... IP: *.dynamic.chello.pl 27.04.11, 19:49
            ... no, ten wątek z porwaniami.
            Dla narządów.

Bo temat samej kary śmierci: tak, albo przeciw był już roztrząsany tyle razy że aż do znudzenia.
            Sam stawiałem w nim swoje za, a nawet przeciw...
        • massaranduba Re: kara śmierci 27.04.11, 20:11
          lejdi.oprych napisała:
          > i bo niebezpiecznie dzis, ciągle s
          > a fale masowych porwań dla narzadów

urban legends:-)
    • bling.bling Re: kara śmierci 27.04.11, 19:39
      no tak argument ekonomiczny za karą śmierci bije argument humanitarny. Logiczne, no nie?
      Więźniów powinno się zabijać bo są więźniami i ich utrzymanie kosztuje podatnika. Zabijanie też generalnie kosztuje. No chyba żeby robić to masowo. Tradycje i technologię oraz istniejące obiekty też by się znalazły.
      • strikemaster Re: kara śmierci 27.04.11, 19:40
        A wtedy ile ciekawych produktów dałoby się z tego zabijania uzyskać, że wspomnę chocby o środkach czystości.
        • bling.bling Re: kara śmierci 27.04.11, 19:46
          Nie dość że efekt sanitarny w sferze społecznej to jeszcze i higienicznej!!! Ja pie.... Jestem za karą śmierci. To takie pragmatyczne rozwiązanie tylu nabrzmiałych problemów! A jakie proste, niemal genialne
        • Gość: ka_p_pa Re: kara śmierci IP: *.lukman.pl 27.04.11, 19:49
          strikemaster napisał:

> A wtedy ile ciekawych produktów dałoby się z tego zabijania uzyskać,

Zamiast porywać dzieci na narządy wystarczy zastrzelić kilku więźniów. Po zbadaniu zgodności tkankowej z biorcą, rzecz jasna. Więcej dzieci się z tego zaoszczędzi.
          • nazzilla Re: kara śmierci 27.04.11, 19:55
            Gość portalu: ka_p_pa napisał(a):

> strikemaster napisał:
            >
            > > A wtedy ile ciekawych produktów dałoby się z tego zabijania uzyskać,
            >
            > Zamiast porywać dzieci na narządy wystarczy zastrzelić kilku więźniów. Po zbada
            > niu zgodności tkankowej z biorcą, rzecz jasna. Więcej dzieci się z tego zaoszcz
            > ędzi.

Czy uwazasz, ze kazdy czlowiek, ktory przebywa w wiezieniu zasluguje na smierc?
            • Gość: ka_p_pa Re: kara śmierci IP: *.lukman.pl 27.04.11, 20:25
              >
              > Czy uwazasz, ze kazdy czlowiek, ktory przebywa w wiezieniu zasluguje na smierc?

Czy uważasz, że jakikolwiek człowiek znajdujący się w więzieniu zasługuje na śmierć?
              • lejdi.oprych Re: kara śmierci 27.04.11, 20:41
                tak zwłaszcza taki który zabił 2 człowieka a takich jest mnóstwo, życie za życie
                • ka_p_pa Re: kara śmierci 27.04.11, 21:07
                  lejdi.oprych napisała:

> tak zwłaszcza taki który zabił 2 człowieka a takich jest mnóstwo, życie za życi
                  > e

W myśl zasady oko za oko?
    • nazzilla Re: kara śmierci 27.04.11, 19:44
      Gdyby badania prenatalne byly wczesniej mozliwe, a dzis bardziej dostepne, rodziloby sie zdecydowanie mniej dzieci nienormalnych, takich jak na przyklad ty.
    • 0ffka Re: kara śmierci 27.04.11, 19:48
      Bo polskie prawo broni kata a nie ofiarę.
      • lejdi.oprych Re: kara śmierci 27.04.11, 19:54
        info.wiadomosci.gazeta.pl/szukaj/wiadomosci/porwania+dla+narz%C4%85d%C3%B3w
        atrapa.net/legendy/nerka.htm
        • lejdi.oprych Re: kara śmierci 27.04.11, 19:56
          www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110329/KRAJSWIAT/551491120
        • Gość: rossdarty Re: kara śmierci IP: *.dynamic.chello.pl 27.04.11, 20:03
          Datowane sprzed pięciu lat:D

I jakie wiarygodne źródło: Jedna baba drugiej babie...

A psy???
          Co z psami???
          Nie porywają dla narządów???
          Bo tu jeden taki co z psem się na łby pozamieniał, (ponoć większe IQ miał, pies oczywiście) się udziela...
          • strikemaster Re: kara śmierci 27.04.11, 20:10
            Psiogłowiec? Nie może być, przecież to by sie do bestiariusza nadawało.
      • rata.sofisticada Re: kara śmierci 27.04.11, 19:58
        Bo polskie prawo broni kata a nie ofiarę.

Np. wlasciciela budy, a nie psa.
    • klosowski333 Re: kara śmierci 27.04.11, 20:10
      Demagogia. Nie ma kary smierci z wielu powodow. Jednym z nich jest nasze czlonkostwo w EU. Przywrocenie kary smierci jest w tej chwili nierealne, a wiec pytanie dlaczego u nas jej nie ma jest zwyczajnie irracjonalne.
      • qqazz Re: kara śmierci 27.04.11, 20:17
        Czemu nierealne? Czemu irracjonalne?

pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka