lejdi.oprych 27.04.11, 19:19 dlaczego w Polsce nie ma kary śmierci? nie ma kasy na emerytury, dla szpitali a stać nas na to, żeby utrzymywac więźniów? i od razu bezpieczniej by było i rodziłoby się wiecej dzieci Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
strikemaster Re: kara śmierci 27.04.11, 19:24 W jaki sposób chciałabyś powiązać egzekucje ze zwiększeniem dzietności? No i po co ta zwiększona dzietność (bo o samej karze nie ma sensu chyba juz gadać, to przeżytek)? Odpowiedz Link Zgłoś
lejdi.oprych Re: kara śmierci 27.04.11, 19:28 np wielu moich znajomych nie chce mieć dziec,i bo niebezpiecznie dzis, ciągle sa fale masowych porwań dla narzadów np zreszta nie tego dotyczył mój wątek tylko kary smierci Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: kara śmierci 27.04.11, 19:35 > np wielu moich znajomych nie chce mieć dziec,i bo niebezpiecznie dzis, ciągle s > a fale masowych porwań dla narzadów ??? Możesz podać przykłady tych masowych fal porwań? > zreszta nie tego dotyczył mój wątek tylk > o kary smierci Ja widziałem, że tego też, bo stawiasz tezę, że wprowadzenie kary śmierci zwiększy dzietność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka_p_pa Re: kara śmierci IP: *.lukman.pl 27.04.11, 19:36 Kara śmierci jest nieciekawa. Natomiast fascynujący jest wątek porwań, i to masowych, dla narządów. Możesz rozwinąć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rossdarty Mnie też zainteresował... IP: *.dynamic.chello.pl 27.04.11, 19:49 ... no, ten wątek z porwaniami. Dla narządów. Bo temat samej kary śmierci: tak, albo przeciw był już roztrząsany tyle razy że aż do znudzenia. Sam stawiałem w nim swoje za, a nawet przeciw... Odpowiedz Link Zgłoś
massaranduba Re: kara śmierci 27.04.11, 20:11 lejdi.oprych napisała: > i bo niebezpiecznie dzis, ciągle s > a fale masowych porwań dla narzadów urban legends:-) Odpowiedz Link Zgłoś
bling.bling Re: kara śmierci 27.04.11, 19:39 no tak argument ekonomiczny za karą śmierci bije argument humanitarny. Logiczne, no nie? Więźniów powinno się zabijać bo są więźniami i ich utrzymanie kosztuje podatnika. Zabijanie też generalnie kosztuje. No chyba żeby robić to masowo. Tradycje i technologię oraz istniejące obiekty też by się znalazły. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: kara śmierci 27.04.11, 19:40 A wtedy ile ciekawych produktów dałoby się z tego zabijania uzyskać, że wspomnę chocby o środkach czystości. Odpowiedz Link Zgłoś
bling.bling Re: kara śmierci 27.04.11, 19:46 Nie dość że efekt sanitarny w sferze społecznej to jeszcze i higienicznej!!! Ja pie.... Jestem za karą śmierci. To takie pragmatyczne rozwiązanie tylu nabrzmiałych problemów! A jakie proste, niemal genialne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka_p_pa Re: kara śmierci IP: *.lukman.pl 27.04.11, 19:49 strikemaster napisał: > A wtedy ile ciekawych produktów dałoby się z tego zabijania uzyskać, Zamiast porywać dzieci na narządy wystarczy zastrzelić kilku więźniów. Po zbadaniu zgodności tkankowej z biorcą, rzecz jasna. Więcej dzieci się z tego zaoszczędzi. Odpowiedz Link Zgłoś
nazzilla Re: kara śmierci 27.04.11, 19:55 Gość portalu: ka_p_pa napisał(a): > strikemaster napisał: > > > A wtedy ile ciekawych produktów dałoby się z tego zabijania uzyskać, > > Zamiast porywać dzieci na narządy wystarczy zastrzelić kilku więźniów. Po zbada > niu zgodności tkankowej z biorcą, rzecz jasna. Więcej dzieci się z tego zaoszcz > ędzi. Czy uwazasz, ze kazdy czlowiek, ktory przebywa w wiezieniu zasluguje na smierc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka_p_pa Re: kara śmierci IP: *.lukman.pl 27.04.11, 20:25 > > Czy uwazasz, ze kazdy czlowiek, ktory przebywa w wiezieniu zasluguje na smierc? Czy uważasz, że jakikolwiek człowiek znajdujący się w więzieniu zasługuje na śmierć? Odpowiedz Link Zgłoś
lejdi.oprych Re: kara śmierci 27.04.11, 20:41 tak zwłaszcza taki który zabił 2 człowieka a takich jest mnóstwo, życie za życie Odpowiedz Link Zgłoś
ka_p_pa Re: kara śmierci 27.04.11, 21:07 lejdi.oprych napisała: > tak zwłaszcza taki który zabił 2 człowieka a takich jest mnóstwo, życie za życi > e W myśl zasady oko za oko? Odpowiedz Link Zgłoś
nazzilla Re: kara śmierci 27.04.11, 19:44 Gdyby badania prenatalne byly wczesniej mozliwe, a dzis bardziej dostepne, rodziloby sie zdecydowanie mniej dzieci nienormalnych, takich jak na przyklad ty. Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: kara śmierci 27.04.11, 19:48 Bo polskie prawo broni kata a nie ofiarę. Odpowiedz Link Zgłoś
lejdi.oprych Re: kara śmierci 27.04.11, 19:54 info.wiadomosci.gazeta.pl/szukaj/wiadomosci/porwania+dla+narz%C4%85d%C3%B3w atrapa.net/legendy/nerka.htm Odpowiedz Link Zgłoś
lejdi.oprych Re: kara śmierci 27.04.11, 19:56 www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110329/KRAJSWIAT/551491120 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rossdarty Re: kara śmierci IP: *.dynamic.chello.pl 27.04.11, 20:03 Datowane sprzed pięciu lat:D I jakie wiarygodne źródło: Jedna baba drugiej babie... A psy??? Co z psami??? Nie porywają dla narządów??? Bo tu jeden taki co z psem się na łby pozamieniał, (ponoć większe IQ miał, pies oczywiście) się udziela... Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: kara śmierci 27.04.11, 20:10 Psiogłowiec? Nie może być, przecież to by sie do bestiariusza nadawało. Odpowiedz Link Zgłoś
rata.sofisticada Re: kara śmierci 27.04.11, 19:58 Bo polskie prawo broni kata a nie ofiarę. Np. wlasciciela budy, a nie psa. Odpowiedz Link Zgłoś
klosowski333 Re: kara śmierci 27.04.11, 20:10 Demagogia. Nie ma kary smierci z wielu powodow. Jednym z nich jest nasze czlonkostwo w EU. Przywrocenie kary smierci jest w tej chwili nierealne, a wiec pytanie dlaczego u nas jej nie ma jest zwyczajnie irracjonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: kara śmierci 27.04.11, 20:17 Czemu nierealne? Czemu irracjonalne? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś