Dodaj do ulubionych

Myślicie o tym

01.05.11, 14:25
gdzie wasze ciało wyląduje po śmierci?

zajmuje to wasze myśli?
Obserwuj wątek
    • gat45 Re: Myślicie o tym 01.05.11, 14:30
      Najbardziej chciałabym nikomu nie sprawiać kłopotu. Ale nie doszłam jeszcze do tego, jak by to było możliwe - teraz, kiedy jako skład części zamiennych już nie mogę wystąpić.
      • dymka1 Re: Myślicie o tym 01.05.11, 14:34
        gat45 napisała:

> Najbardziej chciałabym nikomu nie sprawiać kłopotu. Ale nie doszłam jeszcze do
        > tego, jak by to było możliwe - teraz, kiedy jako skład części zamiennych już ni
        > e mogę wystąpić.

Ty się przynajmniej dobrze prowadziłaś i brak cześci zamiennych wynika z tego z czego wynika a nie z zaniedbania.

Ja się nawet po śmierci nadaję do śmietnikowania. nie wiem co mogłabym oddać..płuca chyba, ale nie palę dopiero od półtora roku..
        a reszta na śmietnik, byle bez tarnikowania:-)
        • gat45 Re: Myślicie o tym 01.05.11, 14:37
          Nie przesadzaj.

Rogówkę oka obie możemy (wystarczy nie mieć katarakty). Ale ten maleńki kawałek nie rozwiązuje problemu. Znam kogoś, kto żałuje, że te wieże jak-im-tam, na dachach których ptaszki niebieskie karmią się padliną, w Europie nie są dozwolone.
          • dymka1 Re: Myślicie o tym 01.05.11, 14:40
            gat45 napisała:

> Nie przesadzaj.

Nie przesadzam..prawdę piszę..ja po swojej śmierci nie chciałabym niczego od siebie

>
            > Rogówkę oka obie możemy (wystarczy nie mieć katarakty).

z rogówkami u mnie chyba wszystko OK, aleś mnie ucieszyła, pokęcia nie masz jak bardzo:-)

Ale ten maleńki kawałek
            > nie rozwiązuje problemu. Znam kogoś, kto żałuje, że te wieże jak-im-tam, na da
            > chach których ptaszki niebieskie karmią się padliną, w Europie nie są dozwolone
            > .

Pojęcia nie mam o czym piszesz...zielonego...
            • gat45 Re: Myślicie o tym 01.05.11, 14:44
              dymka1 napisała:

>
              > Pojęcia nie mam o czym piszesz...zielonego...

o wieżach milczenia :

pl.wikipedia.org/wiki/Wie%C5%BCa_milczenia
              • dymka1 Re: Myślicie o tym 01.05.11, 14:48

>
                > o wieżach milczenia :
                >
                >
                > pl.wikipedia.org/wiki/Wie%C5%BCa_milczenia

Juz kumam. To ja wybieram sproszkowanie i zrzut do studzienki sciekowej. wszystko byle nie robale
                • troll.jebus Re: Myślicie o tym 01.05.11, 15:25
                  dymka1 napisała:
                  > ... wszystko byle nie robale
                  Nie lubisz łaskotek??? :P
                  • dymka1 Re: Myślicie o tym 01.05.11, 15:43
                    troll.jebus napisał:

> dymka1 napisała:
                    > > ... wszystko byle nie robale
                    > Nie lubisz łaskotek??? :P

Oj, nie znoszę.. gdybym miała nóz w ręku, a w tym czasie ktoś by mnie polaskotał zabiłabym go z pełną premedytacją
                • wos9 Re: Myślicie o tym 01.05.11, 15:43
                  dymka1 napisała:

> Juz kumam. To ja wybieram sproszkowanie i zrzut do studzienki sciekowej. wszyst
                  > ko byle nie robale

Od lat twierdzę, że nie dam się zżerać robalom. Tylko kremacja i urna, która bardziej przypomina wazon, niż wielkie pudło.
                  Grób niby o połowę mniejszy od "normalnego", co nie wszyscy akceptują, ale...
                  • dymka1 Moja mam napisała testament że tylko kremacja 01.05.11, 15:46
                    na szczescie nada jest młoda i piękna.

oczywiście jak na razie nie zamierzam o tym mysleć
                    • mr.sajgon zyj, zyj, zyj na maksa 01.05.11, 16:23
                      dymka1 napisała:

> na szczescie nada jest młoda i piękna.
                      >
                      > oczywiście jak na razie nie zamierzam o tym mysleć

Sadzac po tym wpisie to jestes osoba na tyle mloda ze raczej dziwnym sie wydaje ze myslisz o smierci a nie o zabawie.
                      Dlaczego dajesz sobie wmawiac (przynajmniej ja tak sadze) ze nie jestes ksiezniczka na ktora czeka ksiaze na bialym koniu co prawda na koncu swiata ale jednak.
                      Dziewczyno olej wszystko i wszystkich, Ty jestes na tym swiecie najwazniejsza, czerp z zycia to co najpiekniejsze i naslodsze dla twoich ust i baw sie poki sil ci starczy.
                      Po smierci to juz nie bedzie twoj problem co stanie sie z twoimi doczesnymi szczatkami. Zreszta i tak juz nie bedziesz miala na to wplywu.
                    • wos9 Po co ci więc wątek na ten temat? I skąd u ciebie 01.05.11, 17:20
                      - młodej jak widać osoby - stwierdzenia, że w ogóle nie lubisz ludzi (o czym poinformowałaś w innym wątku)?

dymka1 napisała:

> na szczescie nada jest młoda i piękna.
                      >
                      > oczywiście jak na razie nie zamierzam o tym mysleć
    • prawieemeryt Re:Myślicie o tym? O czym myśleć skoro jasne jest 01.05.11, 14:38
      że pozostanie na globie do końca świata - "rozpłynie się" - "pochłoną" je robale i rośliny i będzie tak w nieskończoność cyrkulować w przyrodzie. Nie skądinąd też tutaj przyszło. "Wsio płyniot - skazał Pantielej udający Greka". Ale dymi_sz jakbyś tego nie wiedziała!
      • dymka1 Re:Myślicie o tym? O czym myśleć skoro jasne jest 01.05.11, 14:42
        Ale dymi_
        > sz jakbyś tego nie wiedziała!

Ale ja naprawdę mało wiem. Mogę nie wiedzieć?

Dlaczego zadawanie pytań nazywane jest 'dymieniem'? To nie dotyczy tylko tego forum..to dotyczy równiez forum eurosportu i innych... może to kwestia nicka...musze zmienić jednak
        • prawieemeryt Re: to kwestia nicka...musze zmienić jednak 01.05.11, 14:55
          Zmień na "dymajka" - różnica w formie niewielka a w treści jakaż ogromna. Poza tym wiem, że wiesz, tylko szukasz potwierdzenia. I tak w ogóle to wcale nie chciałem być złośliwy z tym dymieniem - jest to skadinąd sympatyczna czynność.
          • dymka1 Re: to kwestia nicka...musze zmienić jednak 01.05.11, 15:04
            prawieemeryt napisał:

> Zmień na "dymajka" - różnica w formie niewielka a w treści jakaż ogromna. Poza
            > tym wiem, że wiesz, tylko szukasz potwierdzenia. I tak w ogóle to wcale nie chc
            > iałem być złośliwy z tym dymieniem - jest to skadinąd sympatyczna czynność.

dlaczego mam zmieniać nicka? Bo kilku frustratom on się nie podoba? teraz to dopiero jestem to mega przywiązana.

a ty sobie zmień nicka na 'stary nudny zgred"
    • strikemaster Re: Myślicie o tym 01.05.11, 14:56
      Wiemy, że wyląduje w ziemii, po co mamy o tym myśleć?
      • tojabogdan mnie zajmuje to od dzieciństwa, jak odejść dyskret 01.05.11, 15:08
        mnie zajmuje to od dzieciństwa, jak odejść dyskretnie, nie narażając bliskich na konieczność obcowania ze zwłokami,
        dotychczas mam dwa warianty,
        jeden, to morze, pełnia morza, wskoczyć sobie niezauważony przez nikogo w otchłań...
        nie przepadam za topieniem się, poza tym pływam wyjątkowo dobrze i wytrzymuje długo w wodzie, to byłaby przeszkoda,
        drugi, naćpać się, napić, a potem, wybierając już wcześniej bardzo starannie właściwy moment, rzucić się dzikim zwierzętom na pożarcie. Zniknąć, wejść dyskretnie w obieg przyrody, o ile możliwe, bez śladu.

strikemaster napisał:

> Wiemy, że wyląduje w ziemii, po co mamy o tym myśleć?
        • dymka1 Morze to by było cyudowne rozwiązanie 01.05.11, 15:18
          gdyby było legalne.
      • dymka1 Re: Myślicie o tym 01.05.11, 15:09
        strikemaster napisał:

> Wiemy, że wyląduje w ziemii, po co mamy o tym myśleć?

o! wspaniały materiał do ociosania.

skąd wiesz czy wyląduje w ziemi a nie rozdziobią go kruki/wrony. Masz aż takie zaufanie do najblizszej rodziny? Skąd to przekonanie, że jak sobie zemrzemy to rodzina zadba o resztę? Źli ludzie też mają takie przekonanie? Że cokolwiek by nie zrobili ich zezwwłok nie wyląduje na śmietnisku?

• strikemaster Re: Myślicie o tym 01.05.11, 15:26
          > skąd wiesz czy wyląduje w ziemi a nie rozdziobią go kruki/wrony.

Jakoś by mnie to nie zmartwiło, i tak bym się o tym nie dowiedział.
        • wos9 Re: Myślicie o tym 01.05.11, 17:08
          dymka1 napisała:

Skąd to przekonanie, że jak sobie zemrzemy to rodzina zadba o resztę? Źli ludzie też mają takie przekonanie? Że cokolwiek by nie zrobili ich zezwwłok nie wyląduje na śmietnisku?
          >
          Zewłok nawet najgorszego człowieka nie wyląduje u nas na śmietnisku. Jeśli rodzina nie zadba o pochówek (lub po prostu jej nie ma), to pogrzeb zrobi i sfinansuje gmina.
    • volupte01 Re: Myślicie o tym 01.05.11, 15:17
      Klub samobójców , czy nadgrobowców ?
      • dymka1 Re: Myślicie o tym 01.05.11, 15:19
        volupte01 napisał:

> Klub samobójców , czy nadgrobowców ?

Klub trzeźwo myślacych. no chyba że uwazasz że jesteś nieśmiertelny.
    • etykieta-zastepcza Re: Myślicie o tym 01.05.11, 15:33
      myślę o tym odkąd pamiętam. chciałabym być umieszczoną w grobowcu-kapliczce naziemnej.
      i nie być zabita na amen
      gwoźdźmi trumny.
      nigdy nie wiadomo - wolałabym, na wypadek obudzenia się z letargu, nie leżeć zamknięta w pudle 6 stóp pod ziemią.
      • dymka1 Re: Myślicie o tym 01.05.11, 15:53
        etykieta-zastepcza napisała:

> myślę o tym odkąd pamiętam. chciałabym być umieszczoną w grobowcu-kapliczce naz
        > iemnej.
        > i nie być zabita na amen
        > gwoźdźmi trumny.
        > nigdy nie wiadomo - wolałabym, na wypadek obudzenia się z letargu, nie leżeć za
        > mknięta w pudle 6 stóp pod ziemią.

Podobno za 100 lat medycyna beędzie tak zaawansowana, ze nasze wnuki maja szanse dożyć 150 lat. Fajne to? Cieszy was? To pozytywny news? jak sobie wyobrażam moje dzieci to fajynie.ale nikt ich nie pytał o to...zy ch.ą tyle żyć..
        • dirloff Re: Myślicie o tym 01.05.11, 17:05
          Kwestią nie jest tyle długość życia, co jego jakość w tym ostatnim okresie. Z tego robi się najpoważniejszy problem zachodniej cywilizacji. Wielopłaszczyznowy - społeczny, polityczny, ekonomiczny, medyczny... Spójrz na zachodnie społeczeństwie, gdzie z premedytacją rozbija się więzi rodzinne. Wyrosły i dalej przybywają pokolenia niedojrzałych hedonistów, poirytowanych rodzicami, dziadkami. A ci lądują w domach starców, szpitalach, hospicjach, na ulicy... W tamtym roku była poważna debata na ten temat w niemieckich mediach. Za kilkadziesiąt lat Niemcy będą społeczeństem starych ludzi, wymagających nieustannej pomocy... Przez to wydłużanie życia czeka nas także prawdopodobnie bankructwo systemów emerytalno-rentowych opartych na pomyśle Bismarcka.

Cóż, mieć ciastko i jednoczesnie móc je zjeść...
    • ludwik_7125 Re: Myślicie o tym 01.05.11, 15:45
      Proszę sobie tylko nie załatwiać świętości. Istnieje możliwość poćwiartowania.
      • dymka1 Re: Myślicie o tym 01.05.11, 15:54
        ludwik_7125 napisał:

> Proszę sobie tylko nie załatwiać świętości. Istnieje możliwość poćwiartowania.

Jak ja sobie mogę świetość załatwiać skoro niewierząca jestem?
        • lumpior Re: Myślicie o tym 01.05.11, 16:05
          Juz zdecydowalem i zalatwilem wszystkie dokumenty: donacja,przekazanie trupa dla nauki,nastepnie kremacja i pochowek zbiorowy,mala urna i mala tabliczka :byl,zyl i ..tak sobie zyczyl.
          • lumpior Re: Myślicie o tym 01.05.11, 16:27
            haszki.blogspot.com/2010/01/donacja-zwok-czyli-zagospodaruj-sie-po.html?zx=83954068b3389208 //
    • anwad Re: Myślicie o tym 01.05.11, 16:09
      Możesz wyrazić zgodę na przeznaczenie swojego ciała po śmierci do badań dla studentów medycyny. Na przykład. Jak Cię interesuje jakiś szczytny cel.
    • dirloff zawracanie gitary... 01.05.11, 16:50
      Po pierwsze, to dziwnym jest to, iż poruszasz taki temat na stricte politycznym, partyjnym forum...
      Po drugie, to lepiej zrelaksuj się lecącym finałem Higgins-Trump. Choć żaden z finalistów to nie mój faworyt (cóż, szkoda Dinga, Ronniego, Dotta czy pozera Selby'ego), to warto to obejrzeć.
      Po trzecie, jeżeli już tak bajasz, to proponuję virus T... ;-)
    • dymka1 co znowu złego zrobiłam? 01.05.11, 18:27
      co za głupota, nie podoba się watek to wywalcie w całości a nie takie jakieś durne hocki klocki.
      • gat45 Humoreska w kostnicy :))) 01.05.11, 18:32
        Ciebie wycięli, a ja znowu na durną wyszłam ze swoim wpisem ni z gruszki, ni z pietruszki :)))
        • dymka1 przepraszam.. 01.05.11, 18:58
          ale strasznie się śmieję, aż mnie brzuch rozbolał:-))))

Kocham Pania Pani gat:))))
      • olga_w_ogrodzie Re: co znowu złego zrobiłam? 01.05.11, 18:34
        to już 3, dzień tak ktoś nieporadnie.
        wyciął post założycielski, bo niby pewno nie na temat forum,
        a dalej już owo nie na temat zostawił.
        bzdura kompletna.
      • tojabogdan też często mam wrażenie, że cenzorowanie 01.05.11, 18:36
        jest dla niektórych zbyt trudne,
        bo co prawda temat nie jest bespośrednio związany z krajem, ale kraj i krojenie (np. zwłok po naszej niespodziewanej śmierci) to słowa pokrewne. Poza tym taki dzień, jak dzisiaj, prowokuje wręcz do zastanowienia się, co potem?
        Memento mori!

dymka1 napisała:

> co za głupota, nie podoba się watek to wywalcie w całości a nie takie jakieś du
        > rne hocki klocki.
      • princessa_martusia V kolumna się nudzi. 01.05.11, 22:27
        dymka1 napisała:

> co za głupota, nie podoba się watek to wywalcie w całości a nie takie jakieś du
        > rne hocki klocki.
      • don.kichote Re: co znowu złego zrobiłam? 01.05.11, 22:39
        Tu nie chodzi o to "co znowu złego zrobiłaś?" lecz o to, co komu po władzy, skoro nie może jej okazać?!
        A tak; tu ciachnie, tam ciachnie a ówdzie w niebyt poście i... już wiadomo kto tu rządzi

dymka1 napisała:

> rne hocki klocki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka