Dodaj do ulubionych

Zajebiście zimne piwo

05.05.11, 10:21
Z piekielnych:

Historia przydarzyła mi się na wycieczce w Egipcie, w zeszłym roku, kiedy to nikt jeszcze nie myślał o rewolucjach, rebeliach ani przewrotach.
Hurghada jest dosyć popularnym dla turystów miastem. Dlatego każdy kto tam był musiał widzieć jak miasto dzieli się na ładną, zadbaną i czystą dzielnicę turystyczną i resztę miasta. W tej pierwszej nie gościliśmy zbyt często, jednak po pozostałych częściach często robiliśmy piesze wycieczki. Idąc chodnikiem można było spotkać mnóstwo ludzi zapraszających do barów, proponujących tani transport czy sprzedających oryginalne Rolexy za 10 dolarów. A ponieważ, jak już wcześniej wspomniałem, turystów było tam dużo, 90 procent "handlarzy" mówiło łamanym polsko-czeskim.
Idąc kiedyś w pełnym słońcu, przy czterdziestostopniowej temperaturze, spoceni jak nie wiem, co zostaliśmy zatrzymani przez jednego [A]raba.
[A]-Where are you from?
[J]-Poland.
A na to mi ten właśnie arab z bananem na ustach:
[A]-Zajebiście zimne piwo, tyskieżywiec.
Nasza reakcja była dla niego normalna, i trzeba przyznać że nas skusił.
Obserwuj wątek
    • leziox Re: Zajebiście zimne piwo 05.05.11, 20:58
      Sliczne,hahaha!I pomyslec ze sobie przewrót zrobili i pewnie piwa juz ni mo.
    • funny_game Re: Zajebiście zimne piwo 07.05.11, 15:23
      Hehe :)

Na Gibraltarze jest jeden szalony taksówkarz obwożący swoim leciwym vanem po Skale. Zapytał, skąd jesteśmy, my, że z Polski, a on na to: "Małpy!". My w śmiech, że pewnie ktoś go wkręcił i koleś myśli, że to znaczy "dzień dobry" czy coś, ale nie, on po prostu mówił o gibraltarskich małpkach, a słowo "małpa" znał chyba w każdym możliwym języku :)

Poznałam też kiedyś uroczego Holendra, który po polsku znał oczywiście garść najbardziej przydatnych przekleństw oraz tajemnicze słowo "pjemazolepniem". Jak się okazało, było to "pijem, aż oślepniem" :D
    • madalenka25 Re: Zajebiście zimne piwo 07.05.11, 15:53
      ja mam w lodówce - zawsze ;)
    • tygrysgreen Re: Zajebiście zimne piwo 07.05.11, 16:50
      też bym się skusiła na zajebiscie zimne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka