Dodaj do ulubionych

Piątek 13

13.05.11, 04:23
nie powinnam wychodzic z domu bo może przytrafić sie niefart-----ale nie ma rady musze coś zalatwić--
----uważac aby torebki nie stawiac na podłodze,aby nie uciekły pieniadze
----jak zapomnialam parasola to po powrocie do domu siąde na chwile na krześle
----odpukuje w niemalowane drewno
----nie podaje reki przez próg na powitanie
----zawiązac czerowną wstążeczke na nadgarstku jak ide zalatwiac coś waznego----moga być czerowne majtki tak jak maturzystki

To tyle sobie przypomnialam magicznych czynności jakie wykonuje aby bezpiecznie przeżyć d zień

A jak z tym jest u was moi drodzy ?
Obserwuj wątek
    • Gość: DSD Dobra rada zawsze w cenie IP: *.231.15.37.koba.pl 13.05.11, 07:15
      Jest taki piękny utwór zespołu Piersi na melodię Paranoid kamandy Black Sabbath. Utwór mówi o wiejskim motocykliście i zawiera mniej więcej taki fragment:
      Corny kot mi pzebieg droge
      psyjeb.łem z buta mu
      • voxave Re: Dobra rada zawsze w cenie 13.05.11, 10:20
        DSD--piękny tekst :) i taki optymistyczny--czarnego kota na drodze to boi sie mój men--śpieszymy sie jak diabli kot przebiega droge ,slubny zawraca choćby nie wiem co i jedzie/idzie inna drogą.
        • matylda1001 Re: Dobra rada zawsze w cenie 13.05.11, 16:57
          voxave napisała:

> czarnego kota na drodze to boi sie mój men--śpieszymy sie jak diabli kot przebiega droge ,slubny zawraca choćby nie wiem co i jedzie/idzie inna drogą.<

Kiedyś był taki przypadek, baba za kierownicą zobaczyła przebiegającego szosę czarnego kota. Zaczęła hamować i tak przywaliła w drzewo, że trzeba ją było wycinac ze szczątków samochodu.
          Ja miałam w domu czarnego sierściucha przez 9 lat. Gdybym była zabobonna, to musiałabym z domu nie wychodzić.

• voxave Re: Dobra rada zawsze w cenie 13.05.11, 17:16
            Mati--swój kot sie nie liczy--ja mialam ich wiele ale obcy jest ponoć grozny/bzdura /
          • Gość: kalka Re: Dobra rada zawsze w cenie IP: *.range81-151.btcentralplus.com 13.05.11, 17:34
            oj mathylda
            kot szkodliwy jest gdy przed widzem, na czarno trawersuje jezdnie.

• matylda1001 Re: Dobra rada zawsze w cenie 13.05.11, 23:45
              Gość portalu: kalka napisał(a):

> oj mathylda kot szkodliwy jest gdy przed widzem, na czarno trawersuje jezdnie.<

Właśnie napisałam czym to sie kończy. Okazało się, że czarny kot babie pecha przyniósł:)

------------------------------------------------------------
              Nauczycielka pyta Jasia: Jasiu, powiedz, gdzie pracuje twój tato.
              Jasio, czerwony na twarzy, mówi: Mój tata tańczy nago na rurze w klubie dla gejów.
              Pani jest oczywiście w szoku, ale chwali Jasia za szczerość i odwagę i pozwala usiąść. Jasio siada i mówi do kolegi z ławki: No i co miałem k…. zrobić? Przyznać się, że jest posłem PiS?
        • Gość: rossdarty Re: Dobra rada zawsze w cenie IP: *.dynamic.chello.pl 13.05.11, 18:21
          voxave napisała:

> DSD--piękny tekst :) i taki optymistyczny--czarnego kota na drodze to boi sie m
          > ój men--śpieszymy sie jak diabli kot przebiega droge ,slubny zawraca choćby nie
          > wiem co i jedzie/idzie inna drogą.

Radzę: zmień chłopa...

Ja dzisiaj, 13-go w piątek przeszedłem pod drabiną, idąc do sklepu otarłem się o zakonnicę, w markecie stłukłem lusterko, (ale nikt nie zauważył, więc odłożyłem na półkę)...
          Co tam jeszcze...
          Aha! Czy koty się neutralizują???
          Bo dzisiaj przebiegał mi drogę i biały i czarny, ale nie pamiętam kolejności???

O! i jeszcze rozsypałem sól na stole. I wytarłem gazetą.
          Czekam na ślubną...
          Ciekaw jestem, czy się pokłócimy...

• voxave Re: Dobra rada zawsze w cenie 13.05.11, 19:39
            Rossdarty---matko kochana--same nieszczęscia --jutro wszyscy sie zglaszaja sprawdzamy liste czy wszyscy przezyli :(
          • matylda1001 Re: Dobra rada zawsze w cenie 13.05.11, 23:42
            Gość portalu: rossdarty napisał(a):

> Ja dzisiaj, 13-go w piątek przeszedłem pod drabiną,<

Ee... pecha to byś miał, gdyby na tej drabinie stał jakiś chłop w kilcie;)

Jasio, czerwony na twarzy, mówi: Mój tata tańczy nago na rurze w klubie dla gejów.
            Pani jest oczywiście w szoku, ale chwali Jasia za szczerość i odwagę i pozwala usiąść. Jasio siada i mówi do kolegi z ławki: No i co miałem k…. zrobić? Przyznać się, że jest posłem PiS?
            • Gość: rossdarty Re: Dobra rada zawsze w cenie IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.11, 17:04
              matylda1001 napisała:

> Ee... pecha to byś miał, gdyby na tej drabinie stał jakiś chłop w kilcie;)
              >

Co Ty możesz widzieć o mojej orientacji???
              Może byłoby to jedyne szczęście które mnie w tym dniu by spotkało???
              • matylda1001 Re: Dobra rada zawsze w cenie 14.05.11, 20:55
                Gość portalu: rossdarty napisał(a):

> Co Ty możesz widzieć o mojej orientacji???
                Może byłoby to jedyne szczęście które mnie w tym dniu by spotkało???<

Co prawda, to prawda... ach, te stereotypy;)
      • Gość: kamil Re: Dobra rada zawsze w cenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.11, 22:28
        debili siac nie trzeba, a takiemu co robi krzywdę kotu sam bym za...bał z buta
        • matylda1001 Re: Dobra rada zawsze w cenie 13.05.11, 23:47
          Gość portalu: kamil napisał(a):

> debili siac nie trzeba, a takiemu co robi krzywdę kotu sam bym za...bał z buta<

Święte słowa!

• tomek.54321 Re: Piątek 13 13.05.11, 07:40
      Mysle ze to co robisz to samospelniajaca sie przepowiednia :P Uwazasz zeby akurat tego dnia nic sie nie stalo ale nie przewidzisz wszystkiego i przez zbytnia ostroznosc w jednych sprawach mozesz zaniedbac inne Ja ten dzien traktuje jak kazdy inny i jeszcze nie mialem takiego piatku 13tego zeby cokolwiek mi sie przydazylo ;)
      • Gość: ort Re: Piątek 13 IP: *.unknown.vectranet.pl 13.05.11, 17:56
        >jeszcze nie mialem takiego piatku 13tego zeby cokolwiek mi sie przy
        > dazylo ;)<

A jednak. Byk. Ortograficzny do tego:))
    • klosowski333 Re: Piątek 13 13.05.11, 07:41
      Jedna z moich kuzynek powtarzala mi kiedys, ze albo sie wierzy w Boga, albo w zabobony.
      Coz, mnie nie dane bylo wierzyc ani w jedno, ani w drugie...
      • pocoo Re: Piątek 13 13.05.11, 07:51
        Moja córka uważa ,że to dla niej szczęśliwy dzień. Tego dnia zawsze każdy egzamin zdawała śpiewająco, a każda trudna sprawa do załatwienia okazuje sie błahostką.
        Mój mąż (nawet jeżeli bardzo się śpieszy) zawsze zawróci jeżeli czarny kot przebiegnie mu drogę.
        Ja na takie pierdołki nie zwracam uwagi.
        • voxave Re: Piątek 13 13.05.11, 10:22
          ---Pocoo--to może my mamy wspólnego malża--małpiszon prowadzi podwójne życie ?
          • pocoo Re: Piątek 13 13.05.11, 20:35
            voxave napisała:

> ---Pocoo--to może my mamy wspólnego malża--małpiszon prowadzi podwójne życie ?

A jakże.W mordę jeża,oni tak mają.
            Jezeli chodzi o tę wspólnotę to bedzie sie zgadzało jeżeli mieszkasz na trasie Gdańsk -Szczecin lub Gdańsk-Ustrzyki Górne.
      • klosowski333 Re: Piątek 13 13.05.11, 08:17
        a to cos na piatkowy piekny dzien. Marek Bilinski i jego slynny Nokturn
        www.youtube.com/watch?v=WfDqkB9JtPQ
        • voxave Re: Piątek 13 13.05.11, 10:36
          Klosiu--dzięki za piekną muzę--cos ostatnio nas zaniedbałeś--zawsze chętnie posłucham to co wybierasz :)
      • voxave Re: Piątek 13 13.05.11, 10:31
        Klosiu---ja tez nie wierze, ale na wszelki wypadek aby nie zapeszyć--splune przez lewe ramie trzy razy --oby tam nikt w tym czasie nie stał bo by miał pecha 5,5 :)
    • paco_lopez Re: Piątek 13 13.05.11, 08:30
      ja kompletnie nie przesądny. a jężeli to nawet lepiej. dla mnie to szczęsliwy dzień i numer. jak grałem jeszcze zawodniczo w futbola,to jak było ustalanie numerów, to sie pierwszy po trzynastke wyrywałem, żeby nie było jałowych sporów.
      • klosowski333 Re: Piątek 13 13.05.11, 08:51
        Paco, wyrywasz sie na koncert Iron Maiden, to specjalnie dla Ciebie w ten szczesliwy piatek trzynastego

z ich debiutanckiej plyty (jeszcze bez Bruce'a, za to z Paulem Di'Anno) absolutnie progresywny kawalek (jakby ktos nie wierzyl, ze te chlopaki zawsze mialy inklinacje do grania muzy progresywnej)

Phanton of The Opera.
        www.youtube.com/watch?v=h8IuFl3sMhk
        Zawsze mi sie japa rozdziawia gdy tego slucham.

• paco_lopez Re: Piątek 13 13.05.11, 12:41
          dzięki.tak ide , juz bilety kupiłem. znam dobrze ten kawałek i bardzo go lubię. jest jeszcze taka fajna koncertowa wersja.
          • klosowski333 Re: Piątek 13 13.05.11, 12:48
            Progresywnych kawalkow Iron Maiden ma znacznie znacznie wiecej np Sign of The Cross...
            • paco_lopez Re: Piątek 13 13.05.11, 13:20
              a tego nie znam. przyznam że zatrzymałem się na płycie Fear of the Dark. Dzisiaj z rana posłuchałem sobie na słuchawki Powerslave. oczywiście, że są progresywni zupełnie inaczej ma się sprawa z Motorhead. Ja sam nie wiem na kogo bardziej ide na ten koncert na aces high czy ace of spades. w kazdym razie już obmyślone mam w której koszulce ide i wymyśliłem też że namaluje sobie markerem tatuaże na przedramionach. trzeba pierdnąć osobny wątek, bo tak to tylko społeczeństwo politruków się produkuje i zżyma na siódmą targowicę i rozwarstwienie.
    • trzmielojadek Re: Piątek 13 13.05.11, 11:52
      Ja od dzisiaj zaczynam nowe życie. Nie będę juz pił, zacznę ćwiczyć, a może nawet się ożenię. Piątek trzynastego jest znakomitą datą, aby się na nowo narodzić.
      • trzmielojadek Re: Piątek 13 13.05.11, 11:56
        Oczywiście nie zaczynam od dzisiaj w takim sensie, żeby to był piewszy dzień mojego nowego życia, tylko odwrotnie: jest to ostatni dzień mojego dawnego życia :)

PS
        Z tym ożenkiem mogę mieć początkowo mały problem. Chciałby może ktoś męża z Lublina?
        • Gość: Krystian Re: Piątek 13 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.11, 12:00
          a czemu nie? macie tam jakieś fajne kluby?
          • liiona Re: Piątek 13 13.05.11, 12:06
            Dzień jak co dzień:)
            No może jeszcze mam taką piosenkę którą lubię w związku z 13 maja.

www.youtube.com/watch?v=ba9vLao3fgE
            • trzmielojadek Re: Piątek 13 13.05.11, 12:14
              Owszem, dla mnie jest, bo dzisiaj o godzieni 23.59.59 umrze moje dotyczasowe życie i narodzi się nowe.
          • trzmielojadek Re: Piątek 13 13.05.11, 12:14
            Nie wiem, bo moje dotychasowe zycia nie zawierało elementu chodzenia do klubów. A co do planowanego ożenku, sorry, ale na tej płaszczyźnie nie zamierzam przeprowadzać aż tak drastycznej rewolucji i nadal preferowana będzie płeć przeciwna :)
            • stasi1 Re: Piątek 13 15.05.11, 08:59
              może ma po prostu siostre która chce a nie może nigdzie znaleźć męża. On przyjeżdżając w odwiedziny do siostry wpadał by do tych klubów. To nawet lepsze dla ciebie, nie siedział by ci cały czas na głowie
        • voxave Re: Piątek 13 13.05.11, 12:34
          Trzmiel-e sa pod ochrona --witamy---słysze, ze lubisz muzyke klasyczną--czy aby nie zboczyles z kursu w celu spotkania towarzyszki zycia--ile wiosen bączku liczysz aby tutejsze dziewoje zaostrzyły zabki :)
          • trzmielojadek Re: Piątek 13 13.05.11, 12:38
            39, bączku :)
            • voxave Re: Piątek 13 13.05.11, 13:13
              Młodziutki ty jestes jak mój synek--ty szukaj forum kobieta tam sa fajne laski :)
      • trzmielojadek Re: Piątek 13 13.05.11, 12:26
        Nie mówię tego, żeby się chwaliś, tylko jest to propozycja wykorzystania 13 maja, żeby się nie zmarnował :)
        • karbat Re: Piątek 13 13.05.11, 12:37
          korzastajcie z tego dnia, szybko przeminie , a jak bedziecie miec pecha to sie zastanowcie coscie sami spieprzli .
          • trzmielojadek Re: Piątek 13 13.05.11, 12:43
            Kolejny trzynasty maja w piątek będzie dopiero w 2016 r., czyli już po końcu świata :)
        • voxave Re: Piątek 13 13.05.11, 12:37
          Forum jako byt złożony,na razie kombinuje co jest grane :)
    • Gość: kalka Re: Piątek 13 IP: *.range81-151.btcentralplus.com 13.05.11, 13:18
      no coz,
      liczba trzynascie to wlasciwie 4 ( suma dwoch cyfr) w numerlogii ma odniesienie do ziemskiego zywota i symbolike domu.
      piatek jak to zazwyczaj 5- wladca apodyktycznym i lwem zodiakalnym bedac-swieci przykladem pracowitosci chcac wszystkich wlacznie z sobota przed niedziela wykonczyc,,,
      pewnie dlatego gdy nadchodzi zestawienie tych dwoch symbolik 13 (4) spokojnych relacji rodzinnych z 5-piatkiem, dyrygujacym praca= przyszloscia (w jednym) -powoduje w nas konfuzje -(
      aby ostatecznie zobrazowac magiczne oddzialywanie cyfr wystarczy zwizualizowac:
      czworke jako symbol krzeselka, ktorego drewniane nogi zapuscily korzenie w naturze wiec trudno sie przestawia w poblize pieca piatego, a grzejacego w srodku wiosny ;)
      jak najbardziej logicznie i by poczucie niewygodnych zmian zniwelowac,zaklinamy rzeczywistosc i obwiniamy stolu, ze torebka na podlodze ( tfu) kota bo pies baskerville'a-( tfu tfu).. oraz mnogosc innych pospechow- uniemozliwiajacych nam ( po prostu) wczesniejsze urwanie z pracy celem weekendowego brykniecia.
      co piszac, czynie znaczek kolka na czole oraz okus pokus (wing)
      • voxave Re: Piątek 13 13.05.11, 13:25
        Kalka---jestem pod wrażeniem---ale tekst wywalilaś no,no gratulacje :)
    • oszolom-z-radia-maryja Re: Piątek 13 - to zabobonny przesąd 13.05.11, 13:22
      najprawdopodobniej zydowski. Podobno Zydzi nie budują trzynastopietrowych budynków bo wierza że to im pecha przynosi
      • voxave Re: Piątek 13 - to zabobonny przesąd 13.05.11, 13:27
        Oszoł--witam cie w moim watku--nie marudz fajnie jest--przecież tu nikt w nic nie wierzy :)
      • Gość: kalka Re: Piątek 13 - to zabobonny przesąd IP: *.range81-151.btcentralplus.com 13.05.11, 13:48
        no prosze, szanowny oszo, rozumie kabale bez rozumienia Tory.
        • voxave Re: Piątek 13 - to zabobonny przesąd 13.05.11, 13:52
          Oszo--mundry chłop
      • kolter-xxl Re: Piątek 13 - to zabobonny przesąd 13.05.11, 17:47
        oszolom-z-radia-maryja napisał:

> najprawdopodobniej zydowski. Podobno Zydzi nie budują trzynastopietrowych budyn
        > ków bo wierza że to im pecha przynosi

Tato w rydzyjku tam mówili ??

"Wątpliwa sława tej daty ma początek w 1307 roku, kiedy to w piątek, trzynastego października na rozkaz Filipa IV Pięknego aresztowani zostali wszyscy templariusze we Francji"
        • voxave Re: Piątek 13 - to zabobonny przesąd 13.05.11, 17:50
          Kolter--teraz dopiero mówisz a ja cale zycie boje sie piątku ? no niech cie :)
          • kolter-xxl Re: Piątek 13 - to zabobonny przesąd 13.05.11, 18:05
            voxave napisała:

> Kolter--teraz dopiero mówisz a ja cale zycie boje sie piątku ? no niech cie :)

Heh jak widać najpierw uwierzyłaś oszołomowi :))
            • voxave Re: Piątek 13 - to zabobonny przesąd 13.05.11, 19:41
              Kolt--jakiemu Oszołomowi ? i w co uwierzylam ?
              • kolter-xxl Re: Piątek 13 - to zabobonny przesąd 13.05.11, 20:17
                voxave napisała:

> Kolt--jakiemu Oszołomowi ? i w co uwierzylam ?

Miałaś nie pić :(
                • voxave Re: Piątek 13 - to zabobonny przesąd 14.05.11, 05:02
                  Kolt--co to zxa niedomówienia--jeszcze kto pomysli,że ja pije a ty o tym wiesz---najśmieszniejsze jest to,że ja naprawde nie pije i nie palę--jak z niewinnego człowieka mozna grzesznika zrobić a potem taki xiąc bedzie jechał...
                  ..a jednak można żyć bez powietrza -Maria
                  • pocoo Re: Piątek 13 - to zabobonny przesąd 14.05.11, 07:18
                    voxave napisała:

> Kolt--co to zxa niedomówienia--jeszcze kto pomysli,że ja pije a ty o tym wiesz-
                    > --najśmieszniejsze jest to,że ja naprawde nie pije i nie palę--

Ale Ty jesteś...Ja tam z Kolterem mogę wirtualnie naprać się jak meserszmit.

jak z niewinnego
                    > człowieka mozna grzesznika zrobić a potem taki xiąc bedzie jechał...

Grzechy i grzeszki sa fajne.Bez tego z nudów można by umrzeć i śmignąć do nudnego nieba.
                    Jeżeli jakiś przystojniacha (bardzo o to trudno ale zdarza się) w czarnej sukience Ciebie nie przejedzie ani nie zajedzie to resztę miej gdzieś.
                    • kolter-xxl Re: Piątek 13 - to zabobonny przesąd 14.05.11, 14:06
                      pocoo napisała:

> Ale Ty jesteś...Ja tam z Kolterem mogę wirtualnie naprać się jak meserszmit.

Aha to juz wiem co to za plamy na wewnętrznej stronie monitora :)
                  • kolter-xxl Re: Piątek 13 - to zabobonny przesąd 14.05.11, 14:05
                    voxave napisała:

> Kolt--co to zxa niedomówienia--jeszcze kto pomysli,że ja pije

No na wielbłąda to ty mi nie wyglądasz .
                    • voxave Re: Piątek 13 - to zabobonny przesąd 14.05.11, 14:32
                      Kolter!!!!!!!
                      • kolter-xxl Re: Piątek 13 - to zabobonny przesąd 14.05.11, 14:40
                        voxave napisała:

> Kolter!!!!!!!

No chodzi o to ze ino wielbłądy nie piją :))
                        • voxave Re: Piątek 13 - to zabobonny przesąd 14.05.11, 14:52
                          Kolter --wielbłądy pija,tylko rzadko ale za to solidnie :)--może w tym jestem jednak podobna do wielbłada ha ha
                          • kolter-xxl Re: Piątek 13 - to zabobonny przesąd 14.05.11, 17:47
                            voxave napisała:

> Kolter --wielbłądy pija,tylko rzadko ale za to solidnie :)--może w tym jestem j
                            > ednak podobna do wielbłada ha ha

Aha aha :))
        • Gość: kalka Re: Piątek 13 - to zabobonny przesąd IP: *.range81-151.btcentralplus.com 13.05.11, 18:09
          o jaki sarkoztyczny wolter- zazdrosnik
          13-go w piatek to nie data, wiec dodanie X- 1307 roku jako uzasadnienia [jej]pechowosci, jest watpliwej jakosci dowodem tylko na slawe ( pieknosci) Filipa IV.
          co do templariuszy to nadal spokojnie chowali sie z symbolami.

• Gość: Iwona Re: Piątek 13 IP: 212.185.19.* 13.05.11, 15:45
      Cóż... nigdy nie wierzyłam w takie rzeczy i nawet jak parę lat temu, w piątek 13-go, miałam poważny wypadek samochodowy, to zdania nie zmieniłam, bo to był tak samo "dobry" dzień na wypadek jak każdy inny.
      • Gość: dr.no Re: Piątek 13 IP: *.stk.vectranet.pl 13.05.11, 17:56
        Mnie boli dzisiaj kręgosłup, jak jasny gwint.
        Czy to dlatego, ze jest 13 i piątek ?
        • magdaalena.e Re: Piątek 13 13.05.11, 19:30
          Tak na pewno o 20 zaczną boleć Cię nogi o 21 ręce a o 22 nie wstaniesz już z łóżka. Ludzie co Wam do głowy przychodzi
          • voxave Re: Piątek 13 13.05.11, 19:44
            Magda----nie piskaj ---piszemy scenariusz horroru :((((((,:(((((
        • voxave Re: Piątek 13 13.05.11, 19:43
          Dr.no-----masz pec\ha --choory kregosłup--polecam =maśc końską--mnie tez boli ....
          • Gość: karbat Re: Piątek 13 IP: *.dip.t-dialin.net 13.05.11, 20:06
            liczba 13 .... cienie z czasow ciemoty , przesadow, sredniowiecza , funkcjonuje takze w XXI w .
            ma sie ta "pechowa " liczba nawet dzis calkiem niezle ...
            W samolotach nie ma miejsc oznaczonych liczba 13 , wiele wiezowcow nie ma 13-go pietra
            ( nie jest ono w windach oznaczone ) , w wielu exkluzywnych hotelach mnie ma pokoji
            o numerze 13 itd .

nikomu jeszcze sie nigdy nie udalo udowodnic, ze liczba 13 ma jakikolwiek zwiazek
            z pechem , nieszczesciem . Jest to super liczba dla wiercow , ktorzy wierza , chca wierzyc ,
            a nie ... wiedziec ... .
            • matylda1001 Re: Piątek 13 13.05.11, 23:51
              Gość portalu: karbat napisał(a):

> wiele wiezowcow nie ma 13-go pietra ( nie jest ono w windach oznaczone ) <

O rany boskie! Myślałam już, że czternaste wisi w powietrzu.
              • Gość: karbat Re: Piątek 13 IP: *.dip.t-dialin.net 14.05.11, 02:12
                ze pechowy dzien piatek, ma wiele z ciemnota i przesadami , wiedzialem ,
                skad sie wziely te przesady i ta ciemnota .... nie wiedzialem , ze z katolicyzmu ....

wg przekazu katolikow bog katolikow Jezus zostal ukrzyzowany rzekomo w piatek
                wg katolikow Adam i Ewa probowali owocu z drzewa rozpoznania rzekomo tez ... w piatek .

poczatek tragedii , na dzien 13 -tego pazdziernika 1309 r piatek , krol Francji Filip IV wyznaczyl date aresztowania Templariuszy , ktorych pozniej zgladzil , wymordowal , -
                szlo o pieniadze , katoliki twierdza tez , ze o odstepstwa od jedynej prawdziwej wiary .

wg katolicyzmu , pecha , nieszczescia przynosil .... piatek ... czasami 13-go ,
                tradycja katolicka wsrod wielu ludzi jest zywa do dzis..... pod postacia przesadow .
    • brillo Re: Piątek 13 14.05.11, 08:44
      wszystko zdarzyć się może. np. w świętym mieście Fatima, roztąpiło się niebo i ukazał się ON. po lewicy siedział JPII. (prawica jest zajęta).
    • oszolom-z-radia-maryja Piątek 13 to żydowski przesąd 14.05.11, 18:05
      • kolter-xxl Re: Piątek 13 to żydowski przesąd 14.05.11, 18:08
        Oszoł to katolicki imbecyl :)))
      • Gość: Iza Re: Piątek 13 to żydowski przesąd IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.11, 18:43
        Wasz bóg też.
    • passionati Ludzie, to wy tacy przesądni??? 14.05.11, 18:43
      Dajcie spokój mamy XXIw i nie wierzy się w gusła!!!!!!!!!!!!!
      • voxave Re: Ludzie, to wy tacy przesądni??? 14.05.11, 21:28
        Ludzie co wy nie macie poczucia horroru?
        Kolter ma racje jego uzasadnienie piatku 13-go było trafione--to w taki dzień dopadli Tedmplariuszy :)
        • Gość: piszonka Re: Ludzie, to wy tacy przesądni??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.11, 07:45
          a ja tam lubię piątek 13-tego. 1,5 roku temu urodziłam śliczną maleńką córeczkę - oczywiście przed czasem :) I tak się cieszyłam z tego 13, bo prawie jej nie urodziłam 1 listopada.
          • voxave Re: Ludzie, to wy tacy przesądni??? 15.05.11, 08:56
            Jesteś farciara---gratulacje---na wszelki wypadek zawiąz wstażke czerwona na nadgarstku przed złym okiem :) dziecku oczywiscie hi hi
            Jeden mądry ksiadz nagabywany czy jest Bóg---powiedział--nie wiem ale co ci szkodzi wierzyć tak na wszelki wypadek :)
        • kolter-xxl Re: Ludzie, to wy tacy przesądni??? 15.05.11, 12:49
          voxave napisała:

> Kolter ma racje

No bez przesady !! raz na 6 miesięcy potrafię się pomylić :))
          • voxave Re: Ludzie, to wy tacy przesądni??? 15.05.11, 13:45
            :)Kolter--nie byc taki skromny :)
            • kolter-xxl Re: Ludzie, to wy tacy przesądni??? 15.05.11, 14:04
              voxave napisała:

> :)Kolter--nie byc taki skromny :)

No dobra , raz na 8-9 miesięcy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka