Dodaj do ulubionych

Sukces Hallki !

30.06.11, 21:26
Kolejny sukces z pasma sukcesów POmatołów :
Po 3 latach rządów tej paniusi 25% maturzystów nie zdało matury...

--
www.youtube.com/watch?v=fgQVyc8xObQ
Obserwuj wątek
    • gucio71.2 Re: Sukces Hallki ! 30.06.11, 21:36
      Poziom powinien być taki w liceum by zdawalność nie przekraczała 50 %

sam zobacz jak wielu mamy magistrów i jak niewiele z tego wynika, niby wykształceni a głąby
      • ka_p_pa Re: Sukces Hallki ! 30.06.11, 21:53
        Guciu, jak tam Młoda?
        • gucio71.2 Re: Sukces Hallki ! 30.06.11, 22:06
          z matmy mogło by być lepiej, zaledwie 45%, pozostałe w okolicach 80 z wyjątkiem oczywiście angielskiego
          a młody?
          • Gość: ka_p_pa Re: Sukces Hallki ! IP: *.lukman.pl 30.06.11, 22:17
            Spoko, 45 procent bardzo dobry wynik, Młody nieco lepiej, 57 procent, podobnie fizyka (rozszerzone) ale to cholerny geniusz. Tak ogólnie to całe liceum do przodu, bez wyjątku. Tak już od lat. Jak zdawał mój Starszy, jeden chłopak padł na fizyce, ale wtedy był kretyński system, padł na rozszerzonej, a zdawali słabsi wybierający podstawową.
            Gdzie Młoda na studia?
      • mg2005 Re: Sukces Hallki ! 01.07.11, 18:15
        > Poziom powinien być taki w liceum by zdawalność nie przekraczała 50 %

??... Myślisz , że Hallka do tego dąży ?... :)
    • supaari Re: Sukces Hallki ! 30.06.11, 21:37
      mg2005 napisał:

> Kolejny sukces z pasma sukcesów POmatołów :
      > Po 3 latach rządów tej paniusi 25% maturzystów nie zdało matury...

Za Giertycha było znacznie lepiej...

> --
      > www.youtube.com/watch?v=fgQVyc8xObQ
      • gucio71.2 Re: Sukces Hallki ! 30.06.11, 21:41
        supaari napisał:

> mg2005 napisał:
        >
        > > Kolejny sukces z pasma sukcesów POmatołów :
        > > Po 3 latach rządów tej paniusi 25% maturzystów nie zdało matury...
        >
        > Za Giertycha było znacznie lepiej...
        >

tak tak, zdaje się że to on tam jakąś furtkę wymyślił dla matołów b
        > > --
        > > www.youtube.com/watch?v=fgQVyc8xObQ
        >
        >
        • supaari Re: Sukces Hallki ! 30.06.11, 21:47
          gucio71.2 napisał:
          > tak tak, zdaje się że to on tam jakąś furtkę wymyślił dla matołów b

Amnestią maturalną było to-to zwane. I polegało chyba na tym, że jak maturzyście zabrakło punktów na jakimś przedmiocie, to mógł sobie wziąć z innych przedmiotów, w których punktów miał w nadmiarze.
          • Gość: ka_p_pa Re: Sukces Hallki ! IP: *.lukman.pl 30.06.11, 22:23
            supaari napisał:

> gucio71.2 napisał:
            > > tak tak, zdaje się że to on tam jakąś furtkę wymyślił dla matołów b
            >
            > Amnestią maturalną było to-to zwane. I polegało chyba na tym, że jak maturzyści
            > e zabrakło punktów na jakimś przedmiocie, to mógł sobie wziąć z innych przedmio
            > tów, w których punktów miał w nadmiarze.

Nie całkiem. Dostawali maturę z jednym niezdanym przedmiotem. Czyli dostawali nic nie wart papier, bo przy rekrutacji na studia brakło punktów. Zostawały więc im tylko Wyższe Szkoły Czegośtam i Czegośtam.
        • strikemaster Re: Sukces Hallki ! 01.07.11, 20:14
          > tak tak, zdaje się że to on tam jakąś furtkę wymyślił dla matołów b

Widziałem tą furtkę w TV, zatrzaskiwala się przed młodzieżą.
    • Gość: hipnozaur Re: Sukces Hallki ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.11, 21:42
      No i dobrze że nie zdali. Niby dlaczego mieli by zdawać? Czyli co? Przepuszczamy żeby zrobić dobre wrażenie? Dość naciągania statystyk przez przepychanie miernot. Czas uszczelnić system i wrócić do sytuacji w której matura JUŻ jest wyznacznikiem jakiegoś poziomu wykształcenia, a nie marności intelektualnej. Dość budować sztuczne szczeble pseudo wykształcenia i pseudo tytułów.

Czas nauczyć Polaków fachu i nie robić głupawej propagandy o czasach w których zmienność sytuacji daje konieczność ciągłej zmiany zawodu, a tym samym że należy stworzyć niby szeroką platformę edukacyjną ciągniętych głąbów, którzy zaniżają średnią. Już dzisiaj po szturmie motłochu na matury w latach 90-tych mamy szturm bałwanów na studia potem na jeszcze jedne studia itd. Nie ma co tworzyć sztucznego rynku szkół, szkółek i licencjatów.

Adekwatny reportaż:
      wyborcza.pl/1,76498,9831387,Magister_rzuca_cegla.html?as=1&startsz=x
      • Gość: hipnozaur Re: Sukces Hallki ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.11, 21:45
        - Dlaczego politologia - zastanawia się Tomek. - W zasadzie to nie wiem. Wydawało mi się, że politologia jest bardziej wszechstronna od historii. Już po krótkim czasie zorientowałem się, że niewiele mnie czeka po tej szkole.

- Wiedziałem, jakie są te studia, z opowieści, ale nie sądziłem, że spotkam taką bandę debili - ocenia sytuację Olgierd. - Wszyscy olewają. Spotykam człowieka na pierwszym roku studiów wyższych, humanistycznych, a koleś się pyta, co to jest trójpodział władzy. Niestety, muszę powiedzieć, że się uwsteczniłem w trakcie studiów. Wydaje mi się, że po liceum wiedziałem więcej, niż teraz wiem. No, naprawdę. Dzisiaj wybrałbym coś związanego z matematyką, nawet najprostsze zarządzanie czy ekonomię.

Więcej... wyborcza.pl/1,76498,9831387,Magister_rzuca_cegla.html?as=3&startsz=x#ixzz1Qn41xHCi
      • mg2005 Re: Sukces Hallki ! 01.07.11, 18:17
        > No i dobrze że nie zdali. Niby dlaczego mieli by zdawać?

Pytasz dlaczego liceum powinno przygotować do zdania matury ?... :)
    • bling.bling Re: Sukces Hallki ! 30.06.11, 21:48
      emdżik, radzę weź korepetycję przyłóż się w wakacje a za rok może się uda. A w ogóle to po co ci matura?
    • ka_p_pa Re: Sukces Hallki ! 30.06.11, 21:52
      Nie załamuj się, przecież deklarowałem pomoc. Wystarczy tylko chcieć się uczyć.
    • matylda1001 Re: Sukces Hallki ! 30.06.11, 23:30
      mg2005 napisał:

Po 3 latach rządów tej paniusi 25% maturzystów nie zdało matury...<

Ciesze się Drogi Miligramie, że wreszcie dostrzegłeś coś dobrego w rządach PO;) Po tym, jak Giertych sprowadził egzamin maturalny do rangi klasówki, prawdziwym sukcesem jest sprowadzenie młodzieży z obłoków na ziemię. Nie każdy musi miec maturę, nie każdy musi studiować.
      • mg2005 Hallka czyli Upiór w Operze :) 01.07.11, 18:20
        matylda1001 napisała:
        >
        > Ciesze się Drogi Miligramie, że wreszcie dostrzegłeś coś dobrego w rządach PO;)

Sądzisz , że obniżanie poziomu w liceach jest dobre ??...
        • bling.bling Re: Hallka czyli Upiór w Operze :) 01.07.11, 20:00
          > Sądzisz , że obniżanie poziomu w liceach jest dobre ??...

Nie sądzisz że z podwyższonym miałbyś poważny problem z zaliczaniem klas?
        • matylda1001 Re: Hallka czyli Upiór w Operze :) 01.07.11, 20:58
          mg2005 napisał:

> Sądzisz , że obniżanie poziomu w liceach jest dobre ??...<

Gdyby istotnie poziom nauczania się obniżył, to maturę zdałby najgorszy ciołek. Giertych zasugerował, że nie warto się uczyć, bo i tak się zda. Widocznie młodziez posłuchała pana ministra a teraz mamy efekty. Nawet najlepszy nauczyciel nie wtłoczy wiedzy do głowy, jeśli uczeń nie czuje potrzeby przyswojenia. Na szczęście nie każdy musi mieć maturę. Jest tyle pięknych zawodów... szewc, dekarz, grabarz... jest w czym wybierać.
          • mg2005 Re: Hallka czyli Upiór w Operze :) 04.07.11, 09:14
            > Gdyby istotnie poziom nauczania się obniżył, to maturę zdałby najgorszy ciołek.

?? Jaki miałaś stopień z logiki ? :)
    • kolter-xxl Re: Sukces Hallki ! 30.06.11, 23:51
      mg2005 napisał:

> Po 3 latach rządów tej paniusi 25% maturzystów nie zdało matury...

No to się zgadza te 25% opiera PIS czyli tłumoki .
    • Gość: marouder W moich czasach.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.11, 23:54
      ..a mature zdawalem na poczatku lat 80-tych, slyszalo sie czasem, ze gdzies, ktos od kogos slyszal, ze za gorami, za lasami, za siedmioma dolinami ktos nam nie znany nie zdal matury:)

Nb. do dymisji, po opublikowaniu danych, o ktore oparles watek, podala sie nie "Hallka" a szef PKE:/
      • ka_p_pa Re: W moich czasach.. 01.07.11, 00:13
        Za moich czasów, w mojej mieścinie było jedno liceum, a teraz jest ich pięć. W samych liceach do matury podchodzi trzykrotnie większa ilość młodzieży. Za moich czasów matura dla uczniów technikum była inna, łatwiejsza. Wreszcie za moich czasów w moim liceum mieszczącym się od lat w pierwszej setce w kraju oblanie matury nie było żadnym ewenementem.
        • Gość: marouder Zdarza sie:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.11, 00:30
          Moj mlodszy syn chodzi do tzw. V-tki w Krakowie. Jest to bodaj najlepsze Liceum w Malopolsce. Jakos, podobnie jak ja kiedys, nie slyszal, by ktos z jego kolegow mature oblal.
    • akant_ol Re: Sukces halki czy pod halką? 01.07.11, 03:45
      No cóż. Ta Paniusia nigdy nie była pedagogiem a co najwyżej nauczycielką o nazbyt wybujałych ambicjach politycznych. Tak się właśnie kończy odlotowe odjazdowo. Gdyby była pedagogiem, już w pierwszych dniach zrypała by zastaną reformę oświatową wy... z oświaty cały ten przechył religijno-polityczny kładąc nacisk przede wszystkim na edukację a nie indoktrynację. Walcząc o stołek robi dzisiaj za dywan kosztem milionów uczni utrzymując wygodny dla siebie stan i sytuację. Przecież wyraźnie ciągnie dawno złamana farsę łamania prawa pracy w oświacie, zamiast zdobyć się na postawienie sprawy jednoznacznie i uczciwie nie tylko wobec resortu, którym rządzi, ale głównie wobec obowiązującego systemu prawnego. Lepiej jednak wielu spraw nie widzieć i baletowo falandyzować na oficjałkach czekając obleśnie na Tatarów i ich moc do uruchamiania szarych komórek.
      • mg2005 Re: Sukces halki czy pod halką? 01.07.11, 18:24
        Hallka zrobiła Straszny Dwór ( w szkołach)...

Ostatni jej "sukces" to zapędzenie 6-latków do szkół (nieprzygotowanych do tego)...

• mg2005 Hallka czyli Straszny Dwór... 01.07.11, 19:42
          Hallka zabroniła nauki czytania i pisania w zerówkach (nawet wbrew woli dzieci i rodziców)...
          • bling.bling Re: Hallka czyli Straszny Dwór... 01.07.11, 19:58
            mg2005 napisał:

> Hallka zabroniła nauki czytania i pisania w zerówkach (nawet wbrew woli
            > dzieci i rodziców)...
            tym tłumaczysz swoje braki w operowaniu słowem pisanym?
    • strikemaster Re: Sukces Hallki ! 01.07.11, 20:16
      JAk zdawałem maturę to 20% klasy nie zdało matematyki, a jeden polskiego. Ale to byla stara matura...
    • mg2005 Polacy docenili Hallkę ! :) 04.07.11, 09:10
      wiadomosci.onet.pl/kraj/klopoty-jednego-z-liderow-po-sondaze-sa-dla-niego-,1,4779747,wiadomosc.html
      W rankingu ministrów drugie miejsce od końca zajęła minister edukacji Katarzyna Hall.

--
      Wiara , Nadzieja i Miłość...:)
      internaut.nowyekran.pl/post/16578,wielka-nadzieja-czerwonych
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Polacy docenili Hallkę ! :) 05.07.11, 08:55
        Nie dziwota, że jest tak nisko. Dopuściła do skandalu na teście gimnazjalnym, w którym zad. 26 brzmiało: "uzasadnij, że po wyborze na papieża Karol Wojtyła pozostał patriotą"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka