mg2005 16.07.11, 13:35 Wg 43 % Polaków jest zagrożona (badania IQS dla Newsweeka) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jojo Re: Wolność słowa w Polsce IP: *.dip.t-dialin.net 16.07.11, 13:53 Jak jeden "w sukience" twierdzi ze nad Wisla spaceruja Diably to nie ma watpliwosci,jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rossdarty Eeeee tam... IP: *.dynamic.chello.pl 16.07.11, 14:52 mg2005 napisał: > Wg 43 % Polaków jest zagrożona (badania IQS dla Newsweeka) (...)Trudniej było z blokowaniem internetu. „Jest zgoda” perorował pan premier „że treści przestępcze trzeba blokować”. No nie od dzisiaj, nie od dzisiaj, panie premierze. Dalej było ciekawiej, bo obok treści wypełniających znamiona pan premier uznał, ze są też takie które należy mierzyć miarą zdrowego rozsądku i poczucia przyzwoitości.(...) lubczasopismo.salon24.pl/aelita/post/323894,dzien-z-zycia-premiera Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 1 dzień z życia Cudaka... :) 18.07.11, 15:07 "Kolejny trudny dzień w życiu premiera Tuska powoli przewala się przez współczesność przechodząc do historii, bo już dwie po trzynastej i można lecieć do chałupy. " Geniusz Kaszub , jak to geniusz, może pracować tylko 3 dni w tygodniu - w czwartek o 13. leci do Gdańska... Ciekawe ile kosztują nas te cotygodniowe przeloty... "Ale jest - zostało przetłumaczone i jest rozesłane wszędzie gdzie trzeba. Tłumaczenie lepsze niż rządowe, papier dwa razy dostojniejszy, płyta CD z prezentacją dołączona; całość oparta WYŁĄCZNIE o ustalenia polskich specjalistów z komisji Millera. Obecny w sejmie Bernard Margueritte pytał, czy olanie tłumaczenia ważnego polskiego dokumentu odnoszącego się do kłamliwego jak sowiecka suka tłumaczenia dokumentu organizacji nieprzynależnej państwowo to wynik ignorancji czy złej woli polskiego rządu? Uchyliłem się od odpowiedzi, bo konferencja była apolityczna" Komentarz komisji min.Burczymuchy do raportu MAK musiały tłumaczyć... osoby prywatne (rodziny ofiar) !... -- Zielony Cudak :) internaut.nowyekran.pl/post/19688,jedna-z-zielonych-wysp-wlasnie-tonie Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Czy 'wybiórcza' wolność słowa... 18.07.11, 16:02 ... pozwala pisać o tym ? : centralaantykomunizmu.blogspot.com/2011/03/natychmiast-wszczac-sledztwo.html Przekonamy się... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszalom z GW Re: Wolność słowa w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.11, 21:26 Wolność słowa tak ale nie antysemityzm. Odpowiedz Link Zgłoś
julianditrych Naruszanie art. 54 Konstytucji 18.07.11, 06:20 Nazywam się Andrzej Dziąba. Musiałem ukryć się pod imieniem oraz nawzwiskiem mojego dziadka, aby przekazać tę wiadomość. Wczoraj zamieściłem wpis n.t. blokowania mi komunikowania się z CSW Zamek Ujazdoski za pośrendnictwem poczty elektronicznej. Wpisały sie trzy osoby, znające realia CSW. We wpisie nie było naruszenia regulaminu oraz netykiety. Pomimo tego wpis został wykasowany. Ponownie wczoraj wieczorem zamieściłem kolejny wpis związany z CSW Zamek Ujazdowski. Też został wykasowany. Dzisiaj próbowałe poraz trzeci zamieścić wpis, ale zablokowano mój login lub IP komputera. Odpowiedz Link Zgłoś
gucio71.2 Re: Wolność słowa w Polsce 18.07.11, 14:46 mg2005 napisał: > Wg 43 % Polaków jest zagrożona (badania IQS dla Newsweeka) i znowu mg masz racje, ciągle ktoś mi zabrania żle sie wyrażac o kaczorach, rm i innych szatańskich dziennikach Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Wolność słowa w Polsce 18.07.11, 14:53 > ciągle ktoś mi zabrania żle sie wyrażac o kaczorach, rm > i innych szatańskich dziennikach > Kto ??... Kiedy byłeś ostatnio u psychiatry ?... -- Zielony Cudak:) internaut.nowyekran.pl/post/19688,jedna-z-zielonych-wysp-wlasnie-tonie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka_p_pa Re: Wolność słowa w Polsce IP: *.lukman.pl 18.07.11, 15:06 mg2005 napisał: > > ciągle ktoś mi zabrania żle sie wyrażac o kaczorach, rm > > i innych szatańskich dziennikach > > > > Kto ??... Wyborcza! Agora! Sam zobacz: pie...ny kaczor Odpowiedz Link Zgłoś
gucio71.2 Re: Wolność słowa w Polsce 18.07.11, 15:18 yoma napisała: > prezes ch... no sam widzisz mg, tobie wolno a nas ciągle blokują, zwykły skandal!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejdziaba Re: Wolność słowa w Polsce 18.07.11, 15:42 gucio71.2 napisał: > yoma napisała: > > > prezes ch... > > no sam widzisz mg, tobie wolno a nas ciągle blokują, zwykły skandal!!!! Zablokowali mnie tzry razy, a nie było tam politycznego - zwykła sprawa administracyjna Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejdziaba Re: Wolność słowa w Polsce 18.07.11, 15:45 andrzejdziaba napisał: > gucio71.2 napisał: > > > yoma napisała: > > > > > prezes ch... > > > > no sam widzisz mg, tobie wolno a nas ciągle blokują, zwykły skandal!!!! > > Zablokowali mnie tzry razy, a nie było tam politycznego - zwykła sprawa adminis > tracyjna Zalogowałem się jako andrzejdziaba, a więc tak, jak ma być i zrobiłem kilka błędów. Myślałem, ze nadal mnie blokują. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejdziaba Re: Wolność słowa w Polsce 19.07.11, 01:04 gucio71.2 napisał: > yoma napisała: > > > prezes ch... > > no sam widzisz mg, tobie wolno a nas ciągle blokują, zwykły skandal!!!! Przestali chociaż blokować mój login. Mały, ale sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Wolność słowa w Polsce 29.07.11, 10:00 Gość portalu: ka_p_pa napisał(a): > Wyborcza! Agora! To nic nowego... :) forum.gazeta.pl/forum/w,396,127434289,127436159,Re_Podwojne_standardy_.html > Sam zobacz: pie...ny kaczor Nie odróżniasz mówienia złego od wulgarnego - to świadczy o tobie... -- POlityka Miłości... www.youtube.com/watch?v=TNrKlsexW38&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejdziaba Blokoanie połączeń z CSW Zamek Ujazdowski! 18.07.11, 15:47 Na "oślą ławkę " trafił mój wpis o treści powyżej. Proszę ocenić, czy tam było coś niezgodnego z regulaminem, netykietą? Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Cenzura polityczna wraca... 19.07.11, 08:45 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,9969609,Film_o_zlych_urzednikach__PISF_za_to_nie_zaplaci.html Polski Instytutu Sztuki Filmowej odmówił przyznania środków na film o patologiach urzędów państwowych . Zdaniem twórców tego obrazu, decyzja ta ma charakter polityczny. Scenarzysta filmu "Zamknięty układ" Michał Pruski podkreśla, że miał on pokazać mechanizmy funkcjonowania instytucji państwowych takich jak urzędy skarbowe, czy prokuratura. W filmie główne role mieli zagrać Janusz Gajos, Kazimierz Kaczor i Adam Woronowicz. Wyreżyserowania obrazu podjął się Ryszard Bugajski, autor m.in filmów "Przesłuchanie" i "Generał Nil". Wniosek został odrzucony przez PISF, mimo rekomendacji czterech z pięciu ekspertów Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Cenzura polityczna wraca... 19.07.11, 09:07 Skąd wiesz że to cenzura polityczna? Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Cenzura polityczna wraca... 19.07.11, 18:51 "Zdaniem twórców tego obrazu, decyzja ta ma charakter polityczny." Masz inne wyjaśnienie ?... Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Cenzura polityczna wraca... 20.07.11, 08:19 Mogą sobie sądzić co chcą, co nie znaczy że mają rację. Cenzura polityczna to była wtedy gdy nie chciano zrobić filmu pokazującego sikających obrońców Westerplatte. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Cenzura polityczna wraca... 29.07.11, 08:59 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Mogą sobie sądzić co chcą, co nie znaczy że mają rację. Powtarzam : podaj swoje wyjaśnienie... > Cenzura polityczna to była wtedy gdy nie chciano zrobić filmu pokazującego sika > jących obrońców Westerplatte. Udowodnij Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Cenzura polityczna wraca... 29.07.11, 09:09 mg2005 napisał: > Powtarzam : podaj swoje wyjaśnienie... Może projekt był po prostu słaby? A teraz dorabia się do tego ideologię. > > Cenzura polityczna to była wtedy gdy nie chciano zrobić filmu pokazująceg > o sika > > jących obrońców Westerplatte. > > Udowodnij To proste. Szalejąca w Polsce patriotyczna polityczna poprawność nie pozwala na pokazywanie takich obrazów. przypomnieć ci jaki raban się podniósł gdy Raczkowski i Wojewódzki postanowili tę politpoprawność przełamać wsadzając flagę w psią kupę? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejdziaba Cenzura polityczna nie wraca, a ona była i jest .. 19.07.11, 10:41 mg2005 napisał: > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,9969609,Film_o_zlych_urzednikach__PISF_za_to_nie_zaplaci.html > Polski Instytutu Sztuki Filmowej odmówił przyznania środków na film o patologia > ch urzędów państwowych . Zdaniem twórców tego obrazu, decyzja ta ma charakter p > olityczny. > > Scenarzysta filmu "Zamknięty układ" Michał Pruski podkreśla, że miał on pokazać > mechanizmy funkcjonowania instytucji państwowych takich jak urzędy skarbowe, c > zy prokuratura. W filmie główne role mieli zagrać Janusz Gajos, Kazimierz Kaczo > r i Adam Woronowicz. Wyreżyserowania obrazu podjął się Ryszard Bugajski, autor > m.in filmów "Przesłuchanie" i "Generał Nil". > > Wniosek został odrzucony przez PISF, mimo rekomendacji czterech z pięciu eksper > tów ... nadal. Jeśli nie stworzymy społeczeństwa obywatelskiego, o czym zacząłem polemikę w innym wątku na tym forum, będziemy traktowani całkowicie przedmiotowo. Nie jestem jak dotąd wyegzekwować od instytucji publicznej, jaką jest CSW Zamek Ujazdowski respektowania podstawowych praw określonych w kpa i kpc. Wykasowano moje wątki nie mające charakteru politycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja Re: Wolność słowa w Polsce 19.07.11, 09:40 dośc powiedziec ze ja podobny watek załozyłem wczesniej i wylądował na oslej ławce, jak widac nie kazdemu wolno powiedziec co myśli Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Wolność słowa w Polsce 19.07.11, 10:42 No jak to? Przecież powiedziałeś to co powiedziałeś. Czyli wolno było ci to powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejdziaba Są równi i równiejsi! 19.07.11, 10:42 oszolom-z-radia-maryja napisał: > dośc powiedziec ze ja podobny watek załozyłem wczesniej i wylądował na oslej ła > wce, jak widac nie kazdemu wolno powiedziec co myśli Tak właśnie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja Re: Wolność słowa w Polsce 19.07.11, 11:12 www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20110719&typ=po&id=po09.txt Odpowiedz Link Zgłoś
gucio71.2 Re: Wolność słowa w Polsce 19.07.11, 19:41 oszolom-z-radia-maryja napisał: > www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20110719&typ=po&id=po09.txt zastanawia mnie jedno, macie tyle srodków przekazu, rm nd forum naszego dziennika itp itd gdzie swobodnie możecie sobie szczeka do woli bez żadnych konsekwencji i skolko godno. Umawiac sie na zmiane rządów szukac spisków i sprzymierzeńców itd. Kiedy ja razem z Matyldą i Kappą próbowaliśmy tak dla sprawdzenia tzw wolności słowa podyskutowac na forum nd, z marszu potraktowani zostalismy per noga. Nikt z nas nie robił z tego draki tak jak wy tutaj, poprostu olaliśmy to bo towarzystwo, przynajmniej dla mnie buraczane. Oszołku, Mg potraktujcie mnie jak buraka którego za nic nie jesteście w stanie przekonac. Przekonajcie najpierw tych swoich buraków do respektowania moich praw a dopiero póżniej wymagajcie od innych Odpowiedz Link Zgłoś
konraddziaba Re: Wolność słowa w Polsce 20.07.11, 23:44 Zablokowano mój login andrzejdziaba, dlatego prosłużyłem się loginem mojego św. pamięci dziadka, który pewnie w grobie się przewraca, obserwując z zaświatów, co się wyrabia. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Mamy dowód że te 43% ma rację 21.07.11, 13:33 wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/346889,sroda-ma-przeprosic-tvp-za-nazwanie-misji-specjalnej-ubeckim-programem.html Odpowiedz Link Zgłoś
gucio71.2 Re: Mamy dowód że te 43% ma rację 21.07.11, 13:48 jak znam życie i mg to w kwestii środowej to jest akurat akt sprawiedliwości Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Mamy dowód że te 43% ma rację 21.07.11, 14:07 Ależ!! Na pewno będzie bronił prawa pani Środy do wypowiadania jej poglądów. Odpowiedz Link Zgłoś
gucio71.2 Re: Mamy dowód że te 43% ma rację 21.07.11, 16:24 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Ależ!! Na pewno będzie bronił prawa pani Środy do wypowiadania jej poglądów. dobrze by to o nim świadczyło, ale śmiem twierdzic że w tej kwestii to klawiatura mocno go akurat parzy Odpowiedz Link Zgłoś
gucio71.2 Re: Mamy dowód że te 43% ma rację 21.07.11, 16:32 swoją drogą ciekaw jestem komentarzy ziemkiewicza,ND i radiomaryja Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja mam lepsze przykłady na racje tych 43% 22.07.11, 13:07 www.fronda.pl/news/czytaj/tytul/fronda_tv:_zakneblowani_14451 www.fronda.pl/news/czytaj/tytul/rymkiewicz_skazany._musi_przeprosic_agore_14442 Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: mam lepsze przykłady na racje tych 43% 26.07.11, 13:10 Nieprawda, mój przykład jest lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja Wolność słowa wPolsce najb ogranicz.homoseksualiśc 22.07.11, 13:05 Uniemożliwić głoszenie poglądów sprzecznych z gejowską ortodoksją, zakneblować chrześcijan i niezależnie myślących ekspertów – taki jest cel homoseksualnego lobby. I do jego realizacji przystąpiono już także w Polsce. A przykładem jest nie tylko prof. Aleksander Nalaskowski, ale również poseł Stanisław Pięta czy redakcja Frondy.pl Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Wolność słowa wPolsce najb ogranicz.homoseksu 26.07.11, 13:11 Przecież Nalaskowski czy Pięta wygłosili swoje poglądy. Tak więc nie jest prawdą że ktoś im to uniemożliwia. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja Re: Wolność słowa wPolsce najb ogranicz.homoseksu 19.08.11, 10:58 są za te poglądy sekowani i napiętnowani przez łze miedia stanowiące 90% wszystkich mediów w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Wolność słowa wPolsce najb ogranicz.homoseksu 19.08.11, 11:09 Nieprawda, piętnowani i pozywani do sądów są ci, którzy odważą się nie zastosować do katolickiej politpoprawności. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Kolejny dowód na to że te 43% ma rację: 29.07.11, 08:25 wyborcza.pl/1,76842,10022786,Kaczynski_kontra_Kutz.html Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Kolejny dowód na to że te 43% ma rację: 29.07.11, 08:27 Totalniacy tacy jak Gargas (ukrywająca się za potężną TVP nie miała odwagi stanąć twarzą w twarz ze Środą) oraz Kaczyński i Ziobro zabijają demokrację. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych I jeszcze jeden dowód na to że wolnosć słowa w PL 29.07.11, 09:35 jest zagrożona: wyborcza.pl/1,76842,10019203,Z_Notatnika_Sadowego__Ziola_Dody__czyli_co_Mojzesz.html Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych I znów wolność słowa w Polsce zagrożona 18.08.11, 08:39 kultura.gazeta.pl/kultura/1,114526,10129365,Ploccy_radni_PiS_przeciwko_koncertowi_R_U_T_A__Powod_.html Te 43% zdecydowanie miało rację. Odpowiedz Link Zgłoś
nowy_dziennikarz Wolność słowa? 18.08.11, 11:46 Wolność słowa? A co to takiego? Czy naprawdę sądzicie, że każdy może, jeśli tylko chce, swobodnie wyrażać swoje myśli? Wystarczy spojrzeć na nadpodudliwych cenzorów forumowych, którzy przepuszczają wulgaryzmy, czy bezpośrednie, chamskie obrażanie osób, ale wywalają posty niezgodne z ich poglądami. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Jaskółka wolności w tuskolandzie 18.08.11, 11:59 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,10131863,Podarl_Biblie_na_koncercie__Sad__Nergal_niewinny.html Wolność słowa jednak czasami zwycięża. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja Re: Jaskółka wolności w tuskolandzie 18.08.11, 12:57 a na poedałow nadal złego słowa powiedziec nie można... selektywna ta wolnośc Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Jaskółka wolności w tuskolandzie 18.08.11, 13:01 Tak? A kto konkretnie nie może powiedzieć złego słowa na pedałów? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja Re: Jaskółka wolności w tuskolandzie 19.08.11, 10:59 my wszyscy, kady kto siena to odwazyspotykaja go z tego powodu nieprzyjemności Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Jaskółka wolności w tuskolandzie 19.08.11, 11:08 Tak? A jakie? Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Jaskółka wolności w tuskolandzie 18.08.11, 13:47 oszolom-z-radia-maryja napisał: > a na poedałow nadal złego słowa powiedziec nie można... selektywna ta wolnośc< A Ciebie język świerzbi, żeby koniecznie powiedzieć złe słowo na drugiego człowieka? No to możesz sobie ulżyć tu: forum.dlapolski.pl/viewtopic.php?t=1524 Możesz powymieniać sobie poglądy z tymi wszystkimi Longinusami, Coltronami i Soniami, oni Cie zrozumieją. Tu, wśród ludzi normalnych nie ma przyzwolenia na prostactwo. Na Forum GW jesteś gościem, więc powinieneś zachowywać się jak na gościa przystało. Zrozumiano? Odpowiedz Link Zgłoś
gragas Re: Jaskółka wolności w tuskolandzie 18.08.11, 14:15 Ostre skarcenie, panno Matyldo! ;) Ale muszę przyznać ci rację, ogólnie można się pośmiać z innych, ale bez przesady... Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja Re: Jaskółka wolności w tuskolandzie 19.08.11, 11:00 wyśmiewac sie z katolików jest ok ale nie jest już ok kiedy ktoś napiętnuje homoseksualistów czy skrytykuje Żydów.. lewacka dulszczyzna! Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Jaskółka wolności w tuskolandzie 19.08.11, 11:10 Wyśmiewać się z homoseksualistów czy żydów jest ok ale niech ktoś się odważy napiętnować chrześcijaństwo... ot dulszczyzna. Odpowiedz Link Zgłoś
atramentowa7 Re: Jaskółka wolności w tuskolandzie 19.08.11, 16:06 Na stos, z tymi co bluźnią na chrześcijaństwo :) Odpowiedz Link Zgłoś