Dodaj do ulubionych

Kolacja przy świecach

04.08.11, 09:08
Taki rytual w spoleczeństwie zwiastujący co ?--powazne zamiary mężczyzny względem kobiety, oświadczyny na przyklad, czy zaproszenie na ten pierwszy raz,czy powiedzenie ukochanej/mu że już nie chcemy z nim być.
Czy w naszym kraju było czy jest to tak popularne jak widzimy na filmach zachodnich czy amerykańskich.
Dlaczego te świece maja taka moc ,że sie zgodzimy na cos co nam zmieni życie.Swiece i kolacja.
Ja nie odczuwam wyjatkowosci kolacji ze świecami nie ma to dla mnie żadnego znaczenia.
A jak jest z wami, co o tym sadzicie.
Obserwuj wątek
    • billy.the.kid Re: Kolacja przy świecach 04.08.11, 09:41
      raz widziałem zakonnicę
      jak trzymała w ręku świcę
      i namiętnie ją wpychała
      w dziurę- co w lichtarzu miała.
    • michal-emeryt Re: Kolacja przy świecach 04.08.11, 10:07
      > Taki rytual w spoleczeństwie zwiastujący co ?--powazne zamiary mężczyzny względ
      > em kobiety, oświadczyny na przyklad, czy zaproszenie na ten pierwszy raz,czy po
      > wiedzenie ukochanej/mu że już nie chcemy z nim być.

Dla mnie to żaden rytuał ani żadne zwiastowanie.Po prostu kolacja przy świecach to nie taki zwykły posiłek ale również spotkanie w przyjaznej,intymnej i miłej atmosferze.Ogień ma jednak swoją magiczną moc.

> Ja nie odczuwam wyjatkowosci kolacji ze świecami nie ma to dla mnie żadnego zna
      > czenia.

Po prostu zależy z kim się do takiej kolacji zasiada chociaż są tacy,którzy wolą randki w McDonaldzie.
    • 33qq Re: Kolacja przy świecach 04.08.11, 16:01
      To może znaczyć, że elektrownia prąd wyłączyła. Pamiętam, że w dzieciństwie takie sytuacje się zdarzały dość często. no, może trochę później
      • voxave Re: Kolacja przy świecach 04.08.11, 16:21
        Mnie z dzieciństwa to kojarzy sie choinka z prawdziwymi swieczkami---tak, takie na choinkach były---i pożar takiego drzewka ktore bylo gwaltownie gaszone kocem przez ojca mojego.

I jeszcze inne skojarzenie---kiedys jak bylam mala ( a bylo to po IIWS) :) ludzi którzy zmarli wystawiano w domu w trumnie--dookola były wysokie swiece--ten zapach swiec i woskowośc twarzy zmarlego powoduje że nie przepadam za świecami w charakterze ozdoby w domu.

I Swiece w kościele tez tam nie jest wesoło----panuje atmosfera cierpienia i strachu.
        • zagator Re: Kolacja przy świecach 05.08.11, 00:38
          Ja najbardziej lubię gdy mi świeczki stają w oczach..wrażliwy jestem,często się wzruszam.
          • voxave Re: Kolacja przy świecach 05.08.11, 02:47
            Nie lepiej chrzanu zażyć zamiast stawiania świeczek. w oczach :)
            • karbat Re: Kolacja przy świecach 06.08.11, 20:12
              kolacja przy swiecach .. atmosfera , nastroj ... - psychologia malego dziecka , klient wszystko wpieprzy co mu na talerz podadza ... dokladnie nie ma okazji sie przygladnac co mu serwuja .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka