Dodaj do ulubionych

Jak przygotowujecie się do wojny?

27.09.11, 08:31
Widmo konfliktu zbrojnego nadchodzi wielkimi krokami. Wkrótce na świecie banki przestaną dawać pieniądze na realizowane kontrakty wielkich koroporacji. Długi państw przestaną być spłacane. Identyczna sytuacja wydarzyła się w latach 30 minionego wieku i też zakończyła się wojną. Minister Rostowski nie jest szaleńcem , a najważniejsi politycy w państwie dokładnie wiedza co się wydarzy i nawet nie specjalnie zależy im na tym żeby wygrać wybory. Nasz Premier robi wszystko żeby przegrać ,a kibice wkrótce zaczną tworzyć w miastch bojówki które będą wymierzać sprawiedliwość. Pytanie które trzeba sobie zadać jest takie: jaki asortyment planujecie nabyć ,żeby bronić siebie i swoją rodzinę. Na rynku znajduje się wiele akcesoriów militarnych które z nich według was najbardziej się przydają.
Obserwuj wątek
    • piwi77.0 Re: Jak przygotowujecie się do wojny? 27.09.11, 08:39
      Na czasy rozbójnicze, najlepszym zabezpieczeniem byłoby nabycie kompletnej aparatury, wraz częściami zamiennymi, do produkcji wódki.
      • billy.the.kid Re: Jak przygotowujecie się do wojny? 27.09.11, 08:52
        trumienki i gorzała-to dwa asortymenty które każdą wojenke przetrzymają.
    • lepian4 Re: Jak przygotowujecie się do wojny? 27.09.11, 08:57
      Teraz to nawet wojenki porzadnej nie ma. Ruskie sie rospadly, Argentyna tez zbankrutowala... I nic.
      • voxave Re: Jak przygotowujecie się do wojny? 27.09.11, 09:16
        Wydziobuję okopy dookola chałupy za pomoca firmy remontujacej skrzyżowanie w poblizu tejże---gromadzę wode z dachu i optymizm.
      • hansfakir Re: Jak przygotowujecie się do wojny? 27.09.11, 09:21
        Kraje ościenne Izraela już szykują się do konfliktu zbrojnego. Turcja z Iranem czekają tylko na gębsze problemy finansowe USA które są na razie podkreślam "na razie" są jedynym hamulcem do konflitu w tym rejonie. Wszyscy pamiętamy o konflikcie na przełomnie wieków który występował pomiędzy Grekami, a Turcją. Po krwawej wojnie Izraela z licznymi wrogami w tym regionie Turcja zaatakuje mocno osłabioną Grecję z która szybko sobie poradzi. Kolejny konflitkt rozegra się na północy o złoza znajdujące się biegunie. Gdzie Rosja z Chinami dogadają się co do ich podziału.
    • trolbling Spieprzej 27.09.11, 09:27
      Spieprzej wieszczu zła, a kysz!!!
      • hansfakir Korporacje są już gotowe do osłabienia państw 27.09.11, 09:48
        Niestety prawda jest bolesna... Po ostatnich popisach NATO gdzie cała UNIA kilka miesięcy potrzebowała aby przegonić jednego Kadafiego z LIBII siła NATO jest mocno wątpliwa.
        Dobrze ,że przynajmniej budują w Polsce te autostrady z północy na południe i ze wschodu na zachód dzięki temu czołgi na drodze będą miały mniejsze spalanie. Jesteśmy w samym sercu Europy więc jak zwykle nam dostanie się najbardziej.
        • Gość: hac_facira Re: Korporacje są już gotowe do osłabienia państw IP: *.pools.arcor-ip.net 27.09.11, 09:55
          pradotworczy agregat palcowo ogrodowy przerabiaja mi na nuklearny
    • Gość: Jojo Re: Jak przygotowujecie się do wojny? IP: *.dip.t-dialin.net 27.09.11, 10:13
      kop okopy za stodola
    • bardzo_dobra_nowina wojna 27.09.11, 10:14
      wojna wojnie nie równa, ale każda z gówna
      • nehsa Re: wojna 27.09.11, 11:00
        Nas Art.5 Paktu chroni, wiec nie potrzeba nam żadnej broni.
        Wystarczy nam Prezydęt Bronek, pokoju naszego skowronek.
        • lepian4 Re: wojna 28.09.11, 16:20
          Tez tak uwazam. Wystarczy, ze Broniek pisemnie zwroci sie do wroga, wspomni cos o "bulu" i "braku nadzieji". Wrog bez watpienia sam sie podda.
          • ultimate.strike Re: wojna 29.09.11, 09:40
            A kto jest tym wrogiem?
            • voxave Re: 29.09.11, 10:25
              Ultimate--Strik---twoim wrogiem sa Weganie i Alkoholicy z planety Alkowega ---trzeba uważać :)
              • ultimate.strike Re: 07.10.11, 07:31
                To słaby przeciwnik.
    • Gość: rol Re: Jak przygotowujecie się do wojny? IP: *.adsl.inetia.pl 27.09.11, 11:10
      Przede wszystim dobry nóz, np. taki: www.youtube.com/watch?v=PCDEstF0Rrs&feature=related (cena około 350 zł)
      • Gość: rol Re: Jak przygotowujecie się do wojny? IP: *.adsl.inetia.pl 27.09.11, 11:14
        Oczywiście zakładając, że III wojnę będziemy spędzać w terenie, a nie w domu. Oprócz noża potrzbny będzie też łuk, np. taki: www.kolter.pl/marki/KOLTER_LUCZNICTWO/Luk_bloczkowy_Ranger_Twin_Cam_Ultimate (oraz strzały).
        • Gość: rol Re: Jak przygotowujecie się do wojny? IP: *.adsl.inetia.pl 27.09.11, 11:16
          Najbardziej oczywistych rzeczy, takich jak namiot, śpiwór, dobre buty itp. nie wymieniam, bo to chyba wszyscy wiedzą.
          • Gość: rol Re: Jak przygotowujecie się do wojny? IP: *.adsl.inetia.pl 27.09.11, 11:19
            Koniecznie jakaś menażka do gotowania. Mięso można niby jeść na surowo, ale musimy liczyć się z tym, że mięsa nie zdobędziemy i wtedy jako jedyna alternatywa pozostają bezkręgowce. Robale lepiej smakują na surowo.

PS
            Do jedzenie nadają się m. in. larwy mrówek, pszczoły, pasikoniki, larwy chrząszczy (pędraki), dżdzownice i ślimaki. W terenie najłatwiej dostępne są dżdżownice.
            • Gość: rol Re: Jak przygotowujecie się do wojny? IP: *.adsl.inetia.pl 27.09.11, 11:20
              Sprostowanie: robale lepiej smakują po obgotowaniu. Jednak być może jest to kwestia gustu.
              • voxave Re: Jak przygotowujecie się do wojny? 27.09.11, 13:11
                Mięsożerca cos upoluje może wegana i zaspokoju głod----co zje zima wege--nawet wlasnych odchodów mu zabraknie :)
                • ultimate.strike Re: Jak przygotowujecie się do wojny? 28.09.11, 12:40
                  Wyznawcy Wegana będą musieli się do swojego krwawego bóstwa modlić o wiosnę i świeżą trawę na pastwisku.
              • ultimate.strike Nie należy też zapominać o odpowiednim maskowaniu 27.09.11, 13:22
                dostępnych jest kilka rodzajów:
                - maskowanie tradycyjne zapewniające też wystarczającą ochronę przed warunkami atmosferycznymi (oczywiście, gdy wojna prowadzona jest w okresie wiosenno-letnim można sobie pozwolić na lżejszą wersję)
                - maskowanie nowoczesne, bardziej dostosowane do warunkó współczesnego pola walki, do tego zapewniające ładowność wystarczającą do transportu wyposażenia osobistego.
                • ultimate.strike Re: Nie należy też zapominać o odpowiednim maskow 27.09.11, 13:41
                  Istnieją też maskowania specjalistyczne, przezanczone do działania w konkretnych warunkach, jak np.:
                  - przeznaczone do warunków pustynnych
                  - do działania w warunkach betonowej dżungli
                  - do działania w warunkach nocnych
                  - do działań w terenie bagnistym, w ogrodach botanicznych itp.
                  • ultimate.strike Re: Nie należy też zapominać o odpowiednim maskow 27.09.11, 13:43
                    Również dla kobiet dostępnych jest wiele różnych rodzajów maskowania odpowiedniego do praktycznie każdych warunków, w jakich owa wojna może się toczyć.
                    • ultimate.strike Re: Nie należy też zapominać o odpowiednim maskow 27.09.11, 14:27
                      Do działania w warunkach leśnych dobre jest też maskowanie myśliwskie.
                      • voxave Re: Nie należy też zapominać o odpowiednim maskow 27.09.11, 14:37
                        S trik---maskowanie uważasz jhest najwazniejsze ?
                        • ultimate.strike Re: Nie należy też zapominać o odpowiednim maskow 27.09.11, 18:28
                          W czasie wojny maskowanie jest często ważniejsze od uzbrojenia.
                          • ultimate.strike Przykład, jak ważny jest odpowiedni kamuflaż 28.09.11, 11:21
                            Wyobraź sobie, że przyszłoby Ci w strefie arktycznej walczyć w czymś takim, sama widzisz, że byłoby bardzo trudno. Za to prowadzenie wojny w czymś takim to bułka z masłem.
                            • voxave Re: Przykład, jak ważny jest odpowiedni kamuflaż 28.09.11, 11:34
                              Fajne spódnice :)
                              • ultimate.strike Re: Przykład, jak ważny jest odpowiedni kamuflaż 28.09.11, 12:31
                                WIdzisz, tak jak pisałem, można wybrać kamuflaż dla każdego i nadający się do każdych warunkó, w których przyjdzie nam tą nadchodzącą wojnę toczyć.
                                • voxave Re: Przykład, jak ważny jest odpowiedni kamuflaż 28.09.11, 12:43
                                  Ten drugi kamuflaż jest dobry z białym futerkiem na ......zimę, pasowal by mi w razie wojny :)
                                  • ultimate.strike Re: Przykład, jak ważny jest odpowiedni kamuflaż 28.09.11, 12:57
                                    Musisz sobie tylko w damskiej wersji znaleźć, żeby zbyt dużego zamieszania na wojnie nie czynić, na pewno się da.
        • angelfree Re: Jak przygotowujecie się do wojny? 28.09.11, 13:16
          Ja mam plecak, namiot, karimatę, śpiwór, łuk, menażkę i scyzoryk. Gdzieś też na strychu powinien być łuk z dorzecza Orinoko i dwie strzały do polowań na ryby. Nie ma to znaczenia zresztą na co, bo i tak w nic nie trafię.
          • voxave Re: Jak przygotowujecie się do wojny? 28.09.11, 13:19
            Angel----na wojnie, z głodu udusisz wlasna reką.Takie jest okrutne prawo wojenne :)
            Nie widziałam cie od miesiąca i nic....Maria P.
          • piwi77.0 Re: Jak przygotowujecie się do wojny? 28.09.11, 13:48
            Można powiedzieć, że do robienia partyzantki jesteś przygotowana, ale do tego bardziej nadaje się wieś, a Ty chyba jesteś z miasta, prawda?
            • ultimate.strike Re: Jak przygotowujecie się do wojny? 28.09.11, 14:04
              Nigdy nie słyszałeś o miejskiej partyzantce? Wystarczy się odpowiednio przygotować (to, co wymieniała Angelfree + szary tartan maskujący w warunkach betonowej dżungli) i można działać.
              • piwi77.0 Re: Jak przygotowujecie się do wojny? 28.09.11, 14:12
                Miejską partyzantkę widziałem w serialu Czas Honoru i nie było żadnych namiotów ani karimat.
                • ultimate.strike Re: Jak przygotowujecie się do wojny? 28.09.11, 14:32
                  Filmy zwykle nie odzwiercielają wiernie rzeczywistości, to fikcja literacka.
                • angelfree Re: Jak przygotowujecie się do wojny? 28.09.11, 16:23
                  Czas horroru raczej.
                  Mogę się przenieść na wieś razem z łukiem, śpiworem, menażką i scyzorykiem.

Muszę pamiętać, zeby kupić zapas sztormowych zapałek na kilka lat.
            • voxave Re: Jak przygotowujecie się do wojny? 28.09.11, 14:37
              Piwi----od urodzenia z miasta ale rodzice ze wsi, wiec nauczyli dziecko surwiwalu--teraz jestem gośc mam wiedze i umiejętności potrzebna do przezycia w kazdych okolicznościach.
              • angelfree Re: Jak przygotowujecie się do wojny? 28.09.11, 16:24
                Moi rodzice z miasta,l ale byli harcerzami i uczyli mnie ognisko na deszczu rozpalać. Jakoś przetrwam.
    • Gość: rol Re: Jak przygotowujecie się do wojny? IP: *.adsl.inetia.pl 28.09.11, 13:42
      Musimy się też zdecydować, czy będziemy prowadzić tryb życia stacjonarny czy wędrowny. W pierwszym przypadku trzeba wykopać ziemiankę, żeby przetrwać zimę, w drugim wystarczy zaopatrzeć się w śpiwór i specjalną płachtę zabezpieczającą przed wilgocią. Nie ma sensu nosić ze sobą namiotu, szpilek i linek, bo to wszystko razem sporo waży. Chyba że ktoś bardzo lubi nosić ciężary, ale większość ludzi nie lubi. W śpiworze zabezpieczonym płachtą można w zimie zakopać się w śniegu jak tak spać. W przyrodzie postepują w ten sposób kuropatwy.
      • voxave Re: Jak przygotowujecie się do wojny? 28.09.11, 14:41
        Może być na kuropatwę w kilcie .
      • angelfree Re: Jak przygotowujecie się do wojny? 28.09.11, 16:26
        Ja mam namiot ultra light.
    • piwi77.0 Re: Jak przygotowujecie się do wojny? 28.09.11, 14:46
      Napewno trzeba mieć zapas czegoś na znieczulenie, gdyby odgłosy militarnych działań stały się nie do zniesienia.
      • voxave Re: Jak przygotowujecie się do wojny? 28.09.11, 14:55
        Zapas suszonej wołowiny też jest niezbędny.
        • piwi77.0 Re: Jak przygotowujecie się do wojny? 28.09.11, 15:02
          voxave napisała:

Zapas suszonej wołowiny też jest niezbędny.

Mam krowę napaść, żeby ją zaciągnąć do piwnicy w celu ususzenia? Nie podoba mi się to.
          • voxave Re: Jak przygotowujecie się do wojny? 28.09.11, 15:12
            Piwi----kup suszona wołowine w internecie----spróbuj jest taka pyszna .

Nie widziałam cie od miesiąca i nic....Maria P.
            • ultimate.strike Re: Jak przygotowujecie się do wojny? 28.09.11, 16:02
              Dlaczego wołowina suszona w Internecie ma być lepsza od tej suszonej w tradycyjnie do tego przeznaczonych miejscach?
              • piwi77.0 Re: Jak przygotowujecie się do wojny? 28.09.11, 16:06
                Nie, wołowina chyba wyschła sama, na pastwisku, a przez Internet została tylko rozprowadzona.
                • voxave Re: Jak przygotowujecie się do wojny? 28.09.11, 16:10
                  Piwi----nic podobnego, taka w sprzedaży internetowej jest znakomita ale nie tania.Jest specjalna procedura suszenia.
                  Na słońcu ha,ha ja na poważnie a oni jaja.
                  • angelfree Re: Jak przygotowujecie się do wojny? 28.09.11, 16:28
                    Na Słońcu toby się chyba spaliła....
                • ultimate.strike Re: Jak przygotowujecie się do wojny? 29.09.11, 09:01
                  Uważasz, ze bydło należy pozostawić na pastwisku aż do całkowitego wysuszenia?
                  • piwi77.0 Re: Jak przygotowujecie się do wojny? 29.09.11, 09:19
                    ultimate.strike napisał:

Uważasz, ze bydło należy pozostawić na pastwisku aż do całkowitego wysuszenia?

Oj nie wiem, nie jestem absolwentem inżynierii pastwiskowej, ale tak na oko wydaje się, że to proces zgodny z zasadami bio, bo bez konserwantów.
              • voxave Re: Jak przygotowujecie się do wojny? 28.09.11, 16:08
                Z internetu jest zrobiona przez specjalistów----domowy sposób suszenia jest skomplikowany.
                • piwi77.0 Re: Jak przygotowujecie się do wojny? 28.09.11, 16:14
                  voxave napisała:

domowy sposób suszenia jest skomplikowany.

Oczywiście. Mam co prawda suszarkę do grzybów, ale nie wyobrażam sobie, żeby wół wszedł do niej dobrowolnie, a siły nie lubię nadużywać. Poza tym trzebaby usunąć napierw rogi, a który wół zgodzi się na to przed ususzeniem?
                  • angelfree Re: Jak przygotowujecie się do wojny? 28.09.11, 16:35
                    Schron można by zaopatrzyć w to. Należy tylko napaść na kutry i ogołocić tratwy ratunkowe.
                    • voxave Re: Jak przygotowujecie się do wojny? 28.09.11, 17:08
                      Hi,hi co za kuźnia pomysłow na wojnę:)
    • oszolom-z-radia-maryja do wojny z kim? z PISem? 29.09.11, 10:42
      jw
      • voxave Re: do wojny z kim? z PISem? 29.09.11, 10:55
        Oszoł----dlaczemu z PIS-em ---PIS walkczy z PO a my sa z innej planety.Czekamy az tamci sie pozagryzają :)
      • doszna Re: do wojny z kim? z PISem? 06.10.11, 23:40
        oszolom-z-radia-maryja napisał:

> jw
        Z ARABAMI, zaraz po tym jak zaatakują ich żydzi hehe
        www.bliskiwschod.pl/1317851512,0,palestynski-bid-a-reakcja-izraela
    • paco_lopez Re: Jak przygotowujecie się do wojny? 29.09.11, 10:50
      wrześniowa polska dusza poszukuje karmy i znajduje. wojna pruka od lat . to jest wojna trzy dniowa od poniedziałku do środy a w weekend rozejm i igrzyska.
    • nazzilla Re: Jak przygotowujecie się do wojny? 29.09.11, 17:03
      Kupuje konserwy, juz wypelnilam nimi pol piwnicy
      • voxave Re: Jak przygotowujecie się do wojny? 29.09.11, 17:07
        Nazilla----a jak cie odgonia od twojej piwnicy ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka