dm19840ew
10.10.11, 23:05
Wpadłem niedawno na pomysł, żeby każdy dorosły człowiek, który bierze udział w wyborach brał odpowiedzialność za swoje decyzje czyny. Jeśli na przykład ktoś głosował na lewicowy gospodarczo PSL, PiS, PSL czy SLD, niech sam płaci wyższe podatki a potem w razie czego leczy się w "bezpłatnej" służbie zdrowia. Jeśli ktoś głosował dajmy na to na Korwina, który wszedłby do Sejmu, niech płaci niskie podatki, a potem w razie czego niech sam finansuje sobie opiekę medyczną. Bo dlaczego ja mam płacić ze swoich pieniędzy za kogoś? Jeśli ktoś głosował za PO niech jeździ po wybudowanych przez nich autostradach, a Ci co za PiSem też niech jeżdżą, ale w zamian niech płacą winiety. Oczywiście w zamian do końca życia POwcy spłacać wszystkie zrobione tym kosztem długi Tuska :) Przykładów mógłbym wymieniać więcej, ale chyba każdy zrozumiał mniej więcej o co mi chodzi. Taka pełna odpowiedzialność za swoje decyzje i czyny. Co wy na to?
A tak swoją drogą, moi drodzy wyborcy Ruchu Palikota - czy wam naprawdę nie przeszkadza, że ten facet i jego ludzie, nie płacili ludziom za wykonaną pracę? Że ta jego partia odniosła sukces na ludzkiej krzywdzie i ludzkim upokorzeniu?