Dodaj do ulubionych

prohibicja w polsce

17.10.11, 09:00
mysle, ze pora juz, wzorem naszych mlodszych w wierze braci mahometan, wprowadzic prohibicje. dyskutowalam juz na ten temat i zawsze padaly argumenty amerykanskie, bo tam sie nie udalo. tylko ze w usa byla prohibicja na niby. bo tam wprowadzono zakaz produkcji, transportu i sprzedazy alkoholu. pic i posiadac we krwi mozna bylo.
poza tym amerykanska prohibicja jednak przyniosla duzo pozytywnych skutkow i pijanstwo i alkoholizm ograniczyla.
Obserwuj wątek
    • bling.bling Re: prohibicja w polsce 17.10.11, 09:10
      Społecznym skutkiem wolnego internetu jest to że człowiek spotyka się z niespotykaną i nigdzie indziej nie ujawnioną w takiej skali durnotą niektórych członków tego społeczeństwa. W poza internetowej rzeczywistości, artykułowanie pewnych myśli jest tłumione już w momencie rodzenia się durnoty. Po prostu idiotów nikt nie chce słuchać.
      • damaspieprzniczka Re: prohibicja w polsce 17.10.11, 09:30
        wybory pokazaly, ze polacy sluchaja glownie idiotow, cwaniakow, klamcow i oszolomow.

wracajac do tematu, to zgadnijcie, kto bedzie glownym przeciwnikiem prohibicji? przytocze fragment jego dzialalnosci zaodowej.

W 1990 utworzył produkującą wina musujące firmę "Ambra", w której przez jedenaście lat zajmował stanowisko prezesa zarządu. Po sprzedaży udziałów w tym przedsiębiorstwie założył następną spółkę Jabłonna S.A., poprzez którą kontrolował Polmos Lublin S.A., produkujący m.in. wódkę Żołądkową Gorzką.

----
        komentarz do waszych komentarzy: w du.pie mam wasze komentarze.
        • voxave Re: prohibicja w polsce 17.10.11, 11:40
          Damaspieprz--aj od fajnych ludzi którzy poruszyli bagno a tam pełno troli takich jak ty:)
    • feel_good_inc Re: prohibicja w polsce 17.10.11, 09:30
      damaspieprzniczka napisała:
      > poza tym amerykanska prohibicja jednak przyniosla duzo pozytywnych skutkow i pi
      > janstwo i alkoholizm ograniczyla.

E?
      "Kiedy prohibicja została wprowadzona, miałem nadzieję, że będzie szeroko wspierana przez opinię publiczną i wkrótce przyjdzie ten dzień, kiedy zło wywołane przez alkohol zniknie. Powoli i niechętnie zaczynam wierzyć, że to się nigdy nie spełni. Zamiast tego, picie alkoholu powszechnie wzrosło, knajpy zastąpiły salony, pojawiła się ogromna armia przestępców, wielu naszych najlepszych obywateli otwarcie ignorowało prohibicję, szacunek do prawa został znacznie nadszarpnięty, a przestępczość osiągnęła poziom, jakiego nigdy wcześniej nie widzieliśmy."
      • damaspieprzniczka Re: prohibicja w polsce 17.10.11, 09:39
        hehehe, twoje argumenty sa dokladnie takie same jak w przypadku aborcji. gadacie, ze nie mozna zabronic aborcji, bo wzrosnie podziemie aborcyjne i ludzi nie beda szanowali prawa.
        przeciez napisalam, ze w usa nie bylo prawdziwej prohibicji, skoro wolno bylo pic alkohol i sie upijac. alkohol jest narkotykiem, powinien byc tak samo zakazany jak prochy.
        • ultimate.strike Re: prohibicja w polsce 17.10.11, 09:41
          > hehehe, twoje argumenty sa dokladnie takie same jak w przypadku aborcji. gadaci
          > e, ze nie mozna zabronic aborcji, bo wzrosnie podziemie aborcyjne i ludzi nie b
          > eda szanowali prawa.

Ble, ble, ble. Nie ma powodów, by zabraniać aborcji.
          • damaspieprzniczka Re: prohibicja w polsce 17.10.11, 09:44
            ultimate.strike napisał:

> > hehehe, twoje argumenty sa dokladnie takie same jak w przypadku aborcji.
            > gadaci
            > > e, ze nie mozna zabronic aborcji, bo wzrosnie podziemie aborcyjne i ludzi
            > nie b
            > > eda szanowali prawa.
            >
            >
            > Ble, ble, ble. Nie ma powodów, by zabraniać aborcji.

czytalam twoje wypociny w innym watku. pisales, ze mozna zabijac tez doroslych. trzeba tylko znalezc powod. masz zalazki na morderce. zrob cos z tym zanim bedzie za pozno.
            • ultimate.strike Re: prohibicja w polsce 17.10.11, 12:19
              > czytalam twoje wypociny w innym watku. pisales, ze mozna zabijac tez doroslych.

Daj link, inaczej dopuściłaś się oszczerstwa.
    • migreniasta Re: prohibicja w polsce 17.10.11, 09:31
      Jeśli będzie to dotyczyło tylko wierzących to jestem za. Niektórzy z Was piszą jakby byli na nieustającym rauszu.
      • damaspieprzniczka Re: prohibicja w polsce 17.10.11, 09:42
        migrenisto niech cie glowa o to nie boli. zastanawiales sie dlaczego masz migreny?
        • migreniasta Re: prohibicja w polsce 17.10.11, 10:05
          Od czytania Twoich banialuków????
          Zaśmiecasz mi forum,a ja lubię porządek.
          Prohibicja nie jest potrzebna. System wymaga zmian.
    • ronkasa Jestem za 17.10.11, 09:55
      Jestem za :)
      A wszyscy zwolennicy picia alkoholu mogą wybyć z tego kraju, droga wolna.
      • damaspieprzniczka Re: Jestem za 17.10.11, 09:58
        alkohol w diecie nie jest do niczego potrzebny. niektórzy potrzebuja go w mozgu, ale to sa chorzy ludzie. trzeba im te trucizne zabrac, to nie beda sie truli i niszczyli zycia swoim rodzinom.
        • migreniasta Zajmij się sobą a nie naprawianiem świata 17.10.11, 10:11
          Albo uszczęśliwiasz innych krzyżem,albo leczysz na siłę z alkoholizmu. Dla mnie sprawa jest jasna i klarowna. Jeśli ktoś chce pić i go stać to niech pije pamiętając ,że nie wolno mu pracować pod wpływem alkoholu ani prowadzić pojazdów mechanicznych.
          Wystarczy zabrać parasol ochronny nad alkoholikami i pozostawić ich samych sobie.
          Każde inne działanie będzie wkraczaniem w wolność człowieka.
          • damaspieprzniczka Re: Zajmij się sobą a nie naprawianiem świata 17.10.11, 10:17
            to dorzuc jeszcze narkotyki do alkoholu. zalegalizuj smierc na zyczenie i aborcje na zyczenie.
            • migreniasta Re: Zajmij się sobą a nie naprawianiem świata 17.10.11, 10:33
              Typowa religiantka z Ciebie. Ja podstawie czego wysnuwasz takie fakty?
              Dlaczego jesteś wybiórczo za demokracją. Ja Cię nie zmuszam do alkoholu,narkotyków,aborcji i krzyża. Daję Ci wolną wolę. Ty zaś nie zabieraj mi i nie wmuszaj pewnych rzeczy. Ok?
              • damaspieprzniczka Re: Zajmij się sobą a nie naprawianiem świata 17.10.11, 10:36
                nie jestem za demokracja. jestem za monarchia, bo jest odwzorowaniem boskiego porzadku.
                dupokracja o malo nie zniszczyla kk na 2 soborze watykanskim.
                • migreniasta Re: Zajmij się sobą a nie naprawianiem świata 17.10.11, 10:44
                  Zmień mała forum bo tu się nie mieścisz programowo.
            • voxave Re: Zajmij się sobą a nie naprawianiem świata 17.10.11, 15:15
              Damaspieprz-aj-----siostro katecheto stracilaś prace i aby nie wyjśc z wprawy terminujesz na tym forum---nie przeczekuj,wracaj do klasztoru ze swoimi dyrdymalami :)
              • damaspieprzniczka Re: Zajmij się sobą a nie naprawianiem świata 17.10.11, 18:17
                voxave napisała:

> Damaspieprz-aj-----siostro katecheto stracilaś prace i aby nie wyjśc z wprawy t
                > erminujesz na tym forum---nie przeczekuj,wracaj do klasztoru ze swoimi dyrdymal
                > ami :)

jestem mezatka i nie jestem katechetka. najwyrazniej masz urojenie, ze przesladuja cie katolicy.
    • piwi77.0 Re: prohibicja w polsce 17.10.11, 10:11
      Dobrze, zadam więc przyziemne pytanie, a czym zastąpić wpływy z akcyzy, żeby budżet nie upadł?
      • migreniasta Re: prohibicja w polsce 17.10.11, 10:13
        Jak to czym Piwi? Nie wiesz?
        WPŁYWAMI Z PROHIBICJI.
        Według tej damy prohibicja przyniesie takie korzyści ,że HEJ. ha ha ha
        • damaspieprzniczka Re: prohibicja w polsce 17.10.11, 10:20
          po pierwsze szkody z alkoholizmu sa wieksze niz wplywy z akcyzy i innych podatkow od alkoholu razem wzietych.
          po drugie wplywy beda z kar finansowych, bo takie kary sa najlepsze i najskuteczniejsze.
          po trzecie nie da się na pieniadze przeliczyc cierpien zon i dzieci alkoholikow.
          • piwi77.0 Re: prohibicja w polsce 17.10.11, 10:27

po pierwsze szkody z alkoholizmu sa wieksze niz wplywy z akcyzy

Znaczy nie wiesz, do jakich szkód zdolny jest człowiek niedopity.
          • migreniasta Re: prohibicja w polsce 17.10.11, 10:43
            Wystarczy nie naprawiać szkód z alkoholizmu z wpływów z akcyzy. W ogóle ich nie naprawiać.
            I nie wprowadzać kolejnych kar.
            • damaspieprzniczka Re: prohibicja w polsce 17.10.11, 10:46
              piszesz bzdury. jesli twoj brat bedzie alkoholikiem, to nie bedziesz go leczyl,pomagal mu?
              • piwi77.0 Re: prohibicja w polsce 17.10.11, 10:52
                Nie. Alkoholik może się wyleczyć wyłącznie sam, nikt nie jest mu w stanie pomóc. Każda pomoc zewnętrzna tylko wspomaga go w jego alkoholiźmie, bo uniemożliwia sytuację, aby alkoholik całkiem upadł na dno i doznał wstrząsu. Tylko taki wstrząs może mu pomóc.
                • damaspieprzniczka Re: prohibicja w polsce 17.10.11, 10:57
                  nieprawda. alkoholika trzeba czasem zamknac nakazem sadowym na odwyku. na poczatku bedzei sie bronil,potem sie przekona do terapii. trzeba pomagac upadlym ludziom.
                  tobie tez pomoga, bo jestes juz niestety alkoholikiem.
                  • piwi77.0 Re: prohibicja w polsce 17.10.11, 10:59
                    Taak? Procent tak wyleczonych wynosi chociaż 1%?
                    • damaspieprzniczka Re: prohibicja w polsce 17.10.11, 12:02
                      piwi77.0 napisał:

> Taak? Procent tak wyleczonych wynosi chociaż 1%?

nawet jesli to jest promil, to warto cie z wszarz na odwyk zawlec. jak sie nadarzy okazja to ci zalatwie odwyk.
                      • migreniasta Re: prohibicja w polsce 17.10.11, 12:20
                        Nie przejmuj się Piwi. Najpierw ją przechwyci egzorcysta...... Mam nadzieję ,że nie będzie to bolało.
                        • piwi77.0 Re: prohibicja w polsce 17.10.11, 12:27
                          Kiedy ja właśnie jestem przykładem, że alkoholikowi nie podaję się pomocnej dłoni, tak jak to pragnie uczynić damazpieprzniczka, on zamiast się leczyć i być wdzięcznym, będzie stawiał opór, posunie się do rękoczynów, albo nawet, co nie daj Boże, zacznie obrażać najświętsze świętości, czego sam jestem tu przykładem. Alkoholika trzeba olać, zwinąć swoje manatki i zwyczajnie olać.
                          • migreniasta Re: prohibicja w polsce 17.10.11, 13:48
                            RELIGIANTA TEŻ?
                            • piwi77.0 Re: prohibicja w polsce 17.10.11, 14:04
                              Religianta też. Zabrać mu krzyż i zostawić samego zdezorientowanego i bezbronnego. Po nieuchronnym i bolesnym okresie związanym z zespołem abstynencyjnym, jest szansa na powrót do normalności.
                              • migreniasta Re: prohibicja w polsce 17.10.11, 14:45
                                A to nie jest jak z łuszczycą ,że nie da się wyleczyć i zawsze są nawroty?
              • migreniasta Re: prohibicja w polsce 17.10.11, 11:00
                Są dwa wyjścia: Albo mu pomogę-ale za swoje,albo jak nie przyjmie pomocy to go odrzucę-i tym też mu pomogę.....
    • piwi77.0 Re: prohibicja w polsce 17.10.11, 10:26
      Tak się nie walczy z alkoholizmem. Aby ograniczyć alkoholizm, wysiłki trzeba skierować nie przeciwko alkoholowi, ale na to, aby konsumentów stać było na lepszą zagrychę.
      • damaspieprzniczka Re: prohibicja w polsce 17.10.11, 10:31
        zglos sie do poradni terapii uzaleznien, bo widze, ze masz problem alkoholowy. na razie robisz sobie z tego smichy-chichy ale dopadnie cie delirka, korsakow i skutki somatyczne chlania.
        • piwi77.0 Re: prohibicja w polsce 17.10.11, 10:37
          Wymyśl jakieś lepsze strachy niż delirka i to drugie, ja po alkoholu nawet kaca nie mam, a moje wyniki labolatoryjne mogłabyś wziąć w ciemno. Za to dowiedziałem się w innym wątku, że niepijącym grożą zmagania z Szatanem, pisałaś, że Ciebie to spotkało.
          • damaspieprzniczka Re: prohibicja w polsce 17.10.11, 10:41
            naduzywajac alkoholu otwierasz sie na szatana. nie chwal sie swoja mocna glowa, przeciez to juz objaw uzaleznienia. wyniki laboratoryjne na razie masz dobre, niedlugo sie to zmieni niestety.
            • piwi77.0 Re: prohibicja w polsce 17.10.11, 10:50

naduzywajac alkoholu otwierasz sie na szatana.

Żeby się otwierać, musiałbym mieć gdzieś zamek błyskawiczny. Napij się, bo piszesz nieskładnie.

• damaspieprzniczka Re: prohibicja w polsce 17.10.11, 18:34
                to przenośnia matolku. choc nie do konca, bo szatan jest osobowy.
    • damaspieprzniczka palikot skazany 17.10.11, 18:41
      palikot w ub roku byl skazany przez sad w lublinie na grzywne 1200zł za picie alkoholu na ulicy. te człowiek rozpija polskie społeczenstwo. najpierw produkowal tanie wina i szampany ambra, potem wodke zoladkowa. i on kryminalista i pijak zostal poslem na sejm rp.
      • billy.the.kid Re: palikot skazany 17.10.11, 19:34
        una ,ta z pieprzem jest już chyba lepsza w swojej durnocie od osiołka prześladowanego.
        • damaspieprzniczka Re: palikot skazany 17.10.11, 20:29
          billy.the.kid napisał:

> una ,ta z pieprzem jest już chyba lepsza w swojej durnocie od osiołka prześlado
          > wanego.

twoj nik wskazuje na uposledzonego umyslowo morderce. pisze od bilim dzieciaku, ktory ludzi mordowal. fajnego masz idola.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka