Dodaj do ulubionych

Makijaż permanentny u WDPD

05.09.11, 16:58
Zainspirowana wątkiem o botoksie - pytam o makijaż permanentny. Przyznam, że chętnie "podciągnęłabym" swoją urodę, bo jestem raczej typ nordycki i bez makijażu moja twarz jest niewyraźna. Na początek chciałabym podrasować brwi, ale myslę nawet o kreskach górnych i dolnych na powiekach.
Czy któraś z Was robiła? Jak wrażenia? Czy możecie polecić jakiś godny zaufania gabinet w Warszawie? Dużo jest ofert na grouponie, ale ja wolę już nawet zapłacić duzo więcej, ale mieć dobry efekt, bo to przecież trudno usunąć...
Obserwuj wątek
    • dzioucha_z_lasu Re: Makijaż permanentny u WDPD 05.09.11, 18:23
      Z gruponu w tym przypadku bym nie korzystała, bo efekt zostaje na bardzo długo... Jeśli robiła byś brwi - polecam metodę kreseczkową - wygląda to bardzo naturalnie. Ja mam zrobiony kontur ust i cieniowane wypełnienie - dzięki czemu efekt nie wali po oczach smile Mama oprócz ust robiła też brwi, z natury ma bardzo jasne - zrobiła kreseczki - jasny szary z odrobiną brązu - trzeba się przyjrzeć, żeby zauważyć,ze to maikjaż, zwłaszcza, jak dodatkowo zrobi lekką hennę. Co do wrażeń w czasie zabiegu - dostaje się znieczulającą maść z adrenaliną, ale mimo to nie jest to przyjemne, wiec lepiej iść do dobrej makijażystki, żeby to nie trwało długo. U mnie kontur + wypełnienie zajęło 35 minut i barwnik na tyle dobrze wszedł, że nie trzeba było poprawiać. Ponoć najbardziej bolesne są brwi, ale to trochę przykrości, a potem fajny efekt. Trzeba być przygotowanym na to, że przez tydzień po zabiegu wygląda się.... dziwnie - kolor jest bardzo intensywny - jak przy bardzo mocnym makijażu, potem schodzą strupki i już jest ok. Właściwy kolor ustala się po ok. miesiącu i wtedy należy przyjść na poprawki, jeśli są potrzebne. Przed zabiegiem warto przejść się do lekarza i poprosić o heviran i wziąć zapobiegawczo - po zabiegu może się ujawnić opryszczka, a to może zepsuć cały efekt.
      • dolska1 Re: Makijaż permanentny u WDPD 05.09.11, 19:23
        Sharley - najlepsi w W-wie. Siostra robiła brwi - efekt rewelacja! Ja tez się wybieram.
        • ariella Re: Makijaż permanentny u WDPD 06.09.11, 13:37
          ja sie wybieram po ciazy do Shatrleya. kolezanka robila tam kreski, brwi i usta. Fakt, ze usta przez pare dni wygladaly zle i byla lekka podlamka - tai czerwony podpuchnity glonojad smile Ale jak zeszla opuchlizna to efekt jest swietny. Wyglada bardzo naturalnie, tylko ze ladniej smile
          • dzioucha_z_lasu Re: Makijaż permanentny u WDPD 06.09.11, 14:14
            Właśnie przez ten efekt glonojada lepiej zrobić makijaż np. w piątek - weekend przesiedzieć w domu nie strasząc ludzi, a w poniedziałek przy dobrej pielęgnacji ust strupki powinny już schodzić smile
    • ofelia1982 Re: Makijaż permanentny u WDPD 06.09.11, 17:45
      a czy permanentny ust zawsze wygląda jakby ktoś maznął się za ciemną konturówką? bo jak patrzę w necie na zdjęcia to mi odchodzi ochota na usta..

https://www.cme.zdrowo.pl/obrazki/248d6.jpg
      • dzioucha_z_lasu Re: Makijaż permanentny u WDPD 07.09.11, 09:57
        To co jest na fotce - to wygląd zaraz po zrobieniu - gdy jest strupek. Oczywiście można sobie zrobić taki ciemny kontur, ale kolor jest zawsze dobierany przed zabiegiem i mniej więcej wiesz, jakiego efektu się spodziewać ( odcień nigdy nie będzie dokładnie taki jak na próbce, bo to zależy od tego, jak się barwnik przyjmie, ale będzie bardzo blisko). Najlepiej, jeśli chcesz sam kontur - zrób go z lekkim cieniowaniem - wtedy nie odcina się ostro od niezabarwionej części warg, tylko się ładnie wtapia. Aha - i lepiej zrobić trochę jaśniejszy niż Ci się wydaje, że powinno być - przyciemnić później, jak się kolor ustali, zawsze można, z rozjaśnianiem już jest kłopot smile
        • agatha_christie_0 Re: Makijaż permanentny u WDPD 08.09.11, 12:45
          Witam wszystkie dziewczyny na forum, bardzo dawno już tutaj nie pisałam (a jestem od października 2007), nawet zapomniałam swojego hasła w związku z tym założyłam nowe konto, ale login udało mi się zachować w postaci prawie niezmienionej. Mam makijaż permanentny oczu. Zrobiłam sobie w tym roku w maju, kreski górne i dolne. Różnica jest kolosalna, bo z natury jestem blondynką, która bez makijażu wygląda jak wypłosz. Teraz nawet kiedy w ogóle się nie umaluję (np. weekend) to wyglądam dobrze. Do tego wystarczy henna raz w miesiącu i jest świetnie. Przyznam, że bardzo bolało, mimo znieczulenia, do tego dwie poprawki w 3-tygodniowych odstępach. Ale naprawdę warto. Trzeba tylko dokładnie uzgodnić oczekiwania, w moim przypadku ważne było, aby dzięki kreskom oczy bardziej "otworzyć" i powiększyć, bo są niewielkie i dosyć głęboko osadzone. Wszystko się udało. Górne kreski mam dosyć mocne, grubsze na końcach zewnętrznych a dolne tylko do połowy źrenic i cieńsze. Teraz czaję się na usta i brwi. Co do ust, to jestem całkowicie zdecydowana, brwi jeszcze trochę się boję. Robiłam ten makijaż w Poznaniu, gdyby ktoś był zainteresowany, to mogę podać gdzie.
          • altu Re: Makijaż permanentny u WDPD 08.09.11, 19:04
            agatha_christie_0 napisała:
            > gdyby ktoś był zainteresowany, to mogę podać gdzie.

czy moglabyś mi przesłać kilka fotek oczu? z bliska.. wink
            przymierzam się, i chcialabym zobaczyć efekt końcowy na żywym organiźmie?
            poproszę na priv: altu @gazeta.pl
            będę baaardzo wdzięczna..smile
            • emily_valentine Re: Makijaż permanentny u WDPD 08.09.11, 20:27
              2 razy robiłam brwi w sharleyu w Warszawie. Niestety efekt w moim przypadku bardzo krótko się utrzymał, po roku ledwo co było widać uncertain Następnym razem chyba wybiorę się gdzie indziej.
    • mkaroli Re: Makijaż permanentny u WDPD 08.09.11, 13:05
      Czy ja dobrze rozumiem, że to forma tatuażu?
      • dzioucha_z_lasu Re: Makijaż permanentny u WDPD 08.09.11, 13:13
        Nie do końca. Robi się podobnie, ale używa się innych barwników i wprowadza je w płytkie warstwy skóry. Niepoprawiany makijaż permanentny znika całkowicie po 2 - 3 latach.
        • agatha_christie_0 Re: Makijaż permanentny u WDPD 08.09.11, 14:31
          Aha, coś mi się jeszcze przypomniało, babka która mi robiła oczy powiedziała, że najłatwiej usunąć taki makijaż z brwi, w zasadzie 3 mikrodermabrazje wystarczą, żeby bardzo go rozjaśnić w przypadku ewentualnego "przerysowania". Najdłużej trzyma się na powiekach.
          • angel303 Re: Makijaż permanentny u WDPD 09.09.11, 11:05
            jestem szczęśliwą posiadaczką takiego właśnie makijażu. Kreskę górną mam 7 lat, kreskę dolną 6 lat. Usta wystarczyły mi na 3 lata, dlatego w tym roku poprawiałam. Najkrócej bo 2 lata mam brwi. Uwaga!!!! To wciąga big_grin Ale fakt, dobrze wykonany makijaż dodaje urody smile
            Robiłam w swoim rodzinnym mieście, niestety nie w Warszawie.
    • beti555 Re: Makijaż permanentny u WDPD 19.09.11, 17:43
      Mam zrobiony makijaż brwi metodą piórkową. Jestem bardzo zadowolona, w październiku minie rok i wciąż wyglada to super. Co do bólu, to nie bolało aż taksmile Mysle, że oczy lub usta bolą bardziej...
    • karo-la38 Re: Makijaż permanentny u WDPD 28.01.12, 12:42
      Dziewczyny uważajcie na Shirley, bo zapisać się tam na makijaż to wielka loteria. Nie wiadomo kto będzie go wykonywał, czy Pani która pracuje lat 10 czy taka świeżo po kursie. Byłam u nich 3 lata temu na brwiach i byłam bardzo zadowolona. Niedawno poszłam na odświeżenie, gdyż makijaż już się 'wytarł'. Brwi robiła mi jakaś bardzo młoda Pani. Nie wykonała rysunku, nie informowała mnie o kolorze. Zabieg razem ze znieczuleniem nie trwał nawet 45 minut. Byłam przerażona efektem. Brwi były krzywe bo nie było czasu na rysunek. Zażądałam zwrotu pieniędzy i nikomu więcej nie polecę tego miejsca. Kiedyś może było tam i dobrze, teraz już to miejsce bazuje na dawnej opinii i odwiedzaniu go przez 'celebrytów'. W internecie przeczytałam o salonie na żoliborzu w którym usuwają zepsute makijaże. Zapisałam się na konsultację. Doktor który tam przyjmował powiedział że potrzebne będą przynajmniej 3 zabiegi żeby usunąć to coś z mojej twarzy. na szczęście jego laser nie niszczył cebulek i nie powypadały mi brwi. Po wszystkich zabiegach właścicielka salonu zaprosiła mnie na bezpłatną konsultację, narysowała brwi (sam rysunek trwał 30 minut), dobrałyśmy kolor. Zabieg bolał mniej niż depilacja brwi i trwał ponad 2h, a nie 45 minut jak w Shirley. Efekt rewelacyjny. Polecam wszystkim salon Extravaganza i właścicielką, która wykonuje tam makijaże. Nie dajcie się zwieść reklamie i znanym nazwiskom. W razie pytań chętnie na wszystkie odpowiem.
      • krzysia_jan Re: Makijaż permanentny u WDPD 29.01.12, 09:36
        Ja nie byłam w shirley na szczęście smile Była długa kolejka i nie chciało mi się czekać,więc się bardzo cieszę,że tam się nie dostałam.
        Chociaż niezmiernie mi przykro,że się tak naciełaś sad
        Ja poszlam od razu do p.Agaty do Extravaganza Studio Spa,bo też czytałam o niej świetna opinie i podobały mi się zdjęcia makijaży na stronie.Jestem bardzo zadowolona i teraz polecam wszystkim moim koleżankom.Zrobiłam brwi i kreski tydzień temu.
        Na początku były koszmarnie ciemne ja jestem blondynką ,musialam pudrować i bałam się,że nie zejdą.Na szczęście wczoraj odpadła mi w końcu nadmierna warstewka farbki i dziś jest genialnie smile))
        Za dwa tygodnie idę na uzupełnienie brwi , pogrubienie kresek i dobór kosmetykow do makijażu.P. Agata ma w salonie genialne kosmetyki z alg i minerałow i bezpłatnie je dobiera swoim klientkom.Pomalowała mnie nimi po zabiegu ,żebym nie straszyła moimi brwiami i miałam po nich taką super cerę,że nie chciało mi się zmywać na noc.Kupilam sobie puder,bo jest bezpieczny dla świeżo zrobionego makijażu i teraz chcę kupić resztę.
        Jeżeli ktoś chce,to mogę podać adres na meila.
    • ofelia1982 Re: Makijaż permanentny u WDPD 29.01.12, 18:22
      Ja już podciągniętasmile Zrobiłam brwi i kreski na powiekach w październiku i listopadzie. POLECAM. Odpada mi zabawa z henną i zawsze mam delikatne kreski!
      Nie będę pisała gdzie robiłam żeby nie było kryptoreklamysmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka