yest.ok 18.10.11, 18:40 Czy mężczyzna, który zmieni płeć metrykalną, ma prawo do wcześniejszej emerytury? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rata.sofisticada Re: Zmiana płci 18.10.11, 18:44 Czy mężczyzna, który zmieni płeć metrykalną, ma prawo do wcześniejszej emerytury? To chyba w pewnym stopniu powinno zalezec od tego, czy jest mezatka czy stara panna. Odpowiedz Link Zgłoś
imponeross Re: Zmiana płci 18.10.11, 18:48 rata.sofisticada napisała: > Czy mężczyzna, który zmieni płeć metrykalną, ma prawo do wcześniejszej emery > tury? > > To chyba w pewnym stopniu powinno zalezec od tego, czy jest mezatka czy stara p > anna. Nie zalezy. Kobiety w Polsce przechodza na emeryture w wieku 60 lat. Mezczyzni w wieku 65 lat. I to niezaleznie od stanu cywilnego. Odpowiedz Link Zgłoś
yest.ok Re: Zmiana płci 18.10.11, 18:52 No właśnie. Jestem mężczyzną i nie chce mi się pracowac do 65 roku życia. Zatem zmienię płeć. Tylko metrykalnie, bez obcinania czegokolwiek. Czy ZUS da mi emeryturę w wieku 60 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
imponeross Re: Zmiana płci 18.10.11, 18:57 yest.ok napisał: > No właśnie. Jestem mężczyzną i nie chce mi się pracowac do 65 roku życia. Zatem > zmienię płeć. Tylko metrykalnie, bez obcinania czegokolwiek. Czy ZUS da mi eme > ryturę w wieku 60 lat? Tak, ale nie da sie w Polsce zmienic plci bez ucinania czegokowliek. Nie musza ci ucinac wszystkiego, ale kutasa musza. Inaczej nie zmienisz plci metrykalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
yest.ok Re: Zmiana płci 18.10.11, 19:00 Otóż nieprawda. Jesli cię to interesuje, to można znaleźć w necie jak to wygląda w praktyce. Odpowiedz Link Zgłoś
imponeross Re: Zmiana płci 18.10.11, 18:47 yest.ok napisał: > Czy mężczyzna, który zmieni płeć metrykalną, ma prawo do wcześniejszej emerytur > y? Tak! I do przerwy na karmienie piersia. Odpowiedz Link Zgłoś
bling.bling Re: Zmiana płci 18.10.11, 18:52 i do korzystania z damskiej ubikacji! Odpowiedz Link Zgłoś
imponeross Re: Zmiana płci 18.10.11, 18:58 bling.bling napisał: > i do korzystania z damskiej ubikacji! > To moze mu sie bardziej podobac niz ta wczesniejsza emerytura ;) Odpowiedz Link Zgłoś
yest.ok Re: Zmiana płci 18.10.11, 18:58 Ja już pisałem w tej sprawie do RPO i dostałem odpowiedż na 2 i pół strony czcionką Arial CE 11, ale... nie na temat. Może teraz coś z pania posłanką Grodzką coś popchniemy. Odpowiedz Link Zgłoś
bling.bling Re: Zmiana płci 18.10.11, 19:24 zanotowano reakcję w biurze rzecznika Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Zmiana płci 18.10.11, 21:12 łojezusicku. to musi sikać na kucanego??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Zmiana płci 18.10.11, 21:30 Są takie przyrządy do sikania na stojąco dla kobiet... Odpowiedz Link Zgłoś