Dodaj do ulubionych

Mysz kościelna

20.10.11, 11:41
Tak mysz kościelna wygląda. A tak jest finansowana. Co ciekawe, dotacje budżetowe dla Kościoła sa wyższe (1,6 mld. zł rocznie) niż środki otrzymywane od wiernych w ramach tzw. tacy i opłat za sakramenty(1,2 mld). Jak to wytłumaczyć?
Obserwuj wątek
    • lepian4 Re: Mysz kościelna 20.10.11, 11:49
      A tak wyglada moja reakcja na kolejny temat zastepczy
      • migreniasta Przemiły katolik 20.10.11, 11:54
        Wyrośnie na biskupa?
      • ultimate.strike Re: Mysz kościelna 20.10.11, 11:55
        Marny fotograf, nie uchwycił piany bijacej z pyska.
      • matylda1001 Re: Mysz kościelna 20.10.11, 13:49
        lepian4 napisał:

> A tak wyglada moja reakcj
        > a na kolejny temat zastepczy

:) Lepian, to Twoja fotografia z I Komunii Świętej?
      • voxave Re: Mysz kościelna 20.10.11, 13:51
        Lepik-----ukryty PIS.dzielcu, mamusi tak pokazujesz--wstydź sie paskudo jedna :)
    • migreniasta Re: Mysz kościelna 20.10.11, 11:56
      Kryzys finansowy i mentalny wśród wiernych.
      • ultimate.strike Re: Mysz kościelna 20.10.11, 11:59
        Kryzys finansowy na Zielonej Wyspie?
    • Gość: ka_p_pa Re: Mysz kościelna IP: *.interwan.pl 20.10.11, 12:01
      Brakuje mi w tych szacunkach miliardów wyciąganych z lokalnych samorządów. Wyciąganych w najrozmaitszej postaci.
    • voxave Re: Mysz kościelna 21.10.11, 03:55
      Strik----tak w tej bezzennej nocy myslę sobie---czemu nie zostaleś ksiedzem, lubisz spódniczki masz gadane a zycie miałbys jedwabne ....
      • ultimate.strike Re: Mysz kościelna 21.10.11, 08:08
        Mam swoje zasady i nie żałuję, że nie zostałem księdzem. Poza tym, w czasach, gdy wybierałem sobie zawód o kiltach wiedziałem tyle, że to taka śmieszna szkocka tradycja.
    • piwi77.0 Re: Mysz kościelna 21.10.11, 09:11
      W tym wyszczególnieniu nie ma dotacji na setki kościelnych Caritasów, nie ma na remonty, nie ma dotacji samorządów, nie ma 40 mln na Światynię Opatrzności, nie ma 3 mln rocznie, które musi płacić Poznan, za wynajmowanie VIII LO, które wcześniej zwrócoł Kościołowi, nie ma ..., nie ma ..., nie ma ... itd. Liczmy 5 mld, tyle pewnie wypłacamy ze wspólnej budżetowej kieszeni Kościołowi katolickiemu rocznie. Do tego dochodzą dochody z działalności nielegalnej, bo Kościół to przede wszystkim organizacja mafijna, która szybciej zgodzi się na wykreślenie jednej lub dwóch postaci ze swojej świętej trójcy niż na kontrolę państwa nad swoimi finansami i ich drogami przepływu. Kościół to potężna pralnia brudnych pieniędzy i to co jest dla Kościoła dochodem z tej działalności jest dla społeczeństwa stratą zwielokrotnioną, bo przestepstwa kosztują wielokrotnie więcej niż warte są korzyści osiągane przez przestępców.
      • voxave Re: Mysz kościelna 21.10.11, 11:45
        Piwi przestan, bo zapadne na depresje :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka