Dodaj do ulubionych

Bieda idzie

24.11.11, 00:56
Po raz nie wiadomo który okazuje się, że ZAWSZE racje mają Ci, którzy twierdzą, ze będzie gorzej, że będzie coraz nędzniej.
Przejechała się na tym ekipa od "reformy" emerytalnej, zakładając w pewnym momencie, że zaczniemy zarabiać więcej, że do pracy pójdzie wyż lat osiemdziesiątych, że kraj się rozwinie.
Przejeżdżają się właśnie optymiści, którzy sądzili, że po wejściu do Unii coś się poprawi, zaczną sę wyrównywać nie tylko ceny, będzie praca.
Wygrywa Biedronka - założyła, że zbiedniejemy, wygrywają używane graty z Zachodu, wygrywa Provident, ponownie mieszkanie w ciasnocie, domowi fryzjerzy, ciuchlandy i łatanie odzieży.
Jedno jest pewne - lepiej juz bylo.
Obserwuj wątek
    • dritte_dame [...] 24.11.11, 04:15
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • voxave Re: Bieda idzie 24.11.11, 05:29
        I to jeszcze za mało.
    • klosowski333 Re: Bieda idzie 24.11.11, 06:43
      > Jedno jest pewne - lepiej juz bylo.

Kiedy?
      • horpyna4 Re: Bieda idzie 24.11.11, 08:10
        Niektórym na pewno było kiedyś lepiej. Zwłaszcza zwolennikom zasady "każdemu g.wno, byle po równo". A teraz leń, pijaczyna i obibok porównuje swój poziom życia z kimś, kto się dorobił dzięki uczciwej pracy i pluje zawiścią.

A już na pewno za komuny było lepiej staczom kolejkowym. I sprzedawcom deficytowych towarów.
        • ultimate.strike Re: Bieda idzie 24.11.11, 08:29
          Sprzedawcy towarów deficytowych w każdym systemie mają dobrze.
          • Gość: Jojo Re: Bieda idzie IP: *.dip.t-dialin.net 24.11.11, 08:46
            jak idzie,spacerkiem czy moze juz popier....klusem?
        • lepian4 Re: Bieda idzie 24.11.11, 19:52
          Uczciwa praca i plucie zawiscia?

Gdzie ty to wyczytalas?
    • misiu-1 Re: Bieda idzie 24.11.11, 09:50
      Bo na lewicę można liczyć. Dopóki będzie rządzić, będzie z pewnością coraz gorzej.
      • ultimate.strike Re: Bieda idzie 24.11.11, 09:52
        A jak wiadomo, nawet neoliberalizm jest lewicowy. :) Co nie jest dla Ciebie lewicą?
        • paco_lopez Re: Bieda idzie 24.11.11, 10:16
          są takie u nasz misie , którym wszystko co sie nie podoba jest lewicą. prawica zaś chowa się u nas przeważnie pod postacią koszmarnych typów od samego początku zaraz tuż po komunie. od leszka moczulskiego do jarosława kaczyńskiego plus sympatyczne chłopaki, które koniecznie chcą pobic pedałów chyba dlatego, ze dziewczyny wolą juz tych pedałów a nie ich.
    • paco_lopez Re: Bieda idzie 24.11.11, 10:10
      straszny z ciebie fajfus musi być niedostosowany, który biedny jest o tyle, że nie wie, iż cały czas tak samo nigdy nie będzie.
    • znj2 Re: Bieda idzie 24.11.11, 16:40
      Prawidłowo! Jak ktoś głupi, ta aż miło!
    • piwi77.0 W Polsce nikt nie wie co to jest bieda, 24.11.11, 16:49
      więc nie chrzańmy, że idzie. A w Biedronce sam też kupuję, choć stać mnie na droższe sklepy, po prostu skąpy jestem.
      • voxave Re: W Polsce nikt nie wie co to jest bieda, 24.11.11, 16:57
        -Piwi--oj tak,oj tak....
        • piwi77.0 Re: W Polsce nikt nie wie co to jest bieda, 24.11.11, 19:57
          Tak, wiem, skąpstwo się nie podoba, tylko, że dzięki takim jak ja, jest w Polsce kapitał i kraj może funkcjonować. To wcale nietrudne być miłym kompanem i poszastać, jednocześnie kpiąc ze skąpstwa, tylko ciekawe, że potem tacy właśnie przychodzą do takich jak ja, do kogoś kogo w sumie nie lubią i z kogo za plecami kpią i skamlą o wsparcie kredytem. A ja wspieram, a oni chyba jeszcze mniej mnie lubią. I ch. im w d.
          • voxave Re: W Polsce nikt nie wie co to jest bieda, 24.11.11, 20:41
            Piwi----tak to dziala jak przedstawiasz--jestem pelna podziwu dla osób umiejących przytrzymac gotówkę---ja nie potrafię....)
          • yoma Re: W Polsce nikt nie wie co to jest bieda, 24.11.11, 20:51
            > dzięki takim jak ja, jest w Polsc
            > e kapitał i kraj może funkcjonować

Dupa tam. Kapitał, żeby działać, musi się obracać, nie leżeć w skarpecie. Inaczej inflacja go ji. :P
      • lepian4 Re: W Polsce nikt nie wie co to jest bieda, 24.11.11, 19:53
        Stali bywalcy forum- Polish dream!
        • nehsa Re: W Polsce nikt nie wie co to jest bieda, 25.11.11, 09:45
          Ja, i starsi ode mnie, pamiętają polską nędzę, nie tylko biedę.
          W Polsce, są przypadki śmierci z głodu. To nie bieda?
          No, ale minister Rostowski, wręcz spycha nas w dobrobyt.
          A jak już w nim będziemy, przyjedzie walec i wyrówna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka