Dodaj do ulubionych

Chwała naszym budowlańcom

16.01.12, 10:30
Ktorzy dokonali rzeczy wydawało by sie niemozliwej---w tej chwili na pasach przenieśli dźwigiem moją komórkę zwana umownie garażem.Zostal z drewna wybudowany przez mojego teścia jakieś 40 lat temu.
Okazało sie że stal nieslusznie na cudzym terenie---nie naszym.Teraz za plotem rozpoczyna sie budowa marketu *Aldi*i ten kawalek terenu trzeba oddać bo do nas nie nalezy myślalam że sie rozleci,ale tak ja wzmocnili deskami i tak sprytnie podnieśli--co za technika i precyzja----jestem wzruszona.
Moje stare BMV znowu będzie mialo gdzie mieszkać.
Nie ma to jak nasi, a nie jakies czajniki niedojdy:))))))
Obserwuj wątek
    • massaranduba Re: Chwała naszym budowlańcom 16.01.12, 11:05
      Hurrra! Otwieramy flaszke!
      • narfi Re: Chwała naszym budowlańcom 16.01.12, 13:00
        ...nie takie rzeczy za śp. PRL-u sie przesuwalo :)

www.warszawa1939.pl/strona.php?kod=leszno_32_b
        • yoma Re: Chwała naszym budowlańcom 16.01.12, 15:31
          No, jak żeśmy ze szwagrem po pijaku ten Pałac... :)
      • voxave Re: Chwała naszym budowlańcom 16.01.12, 13:16
        Mąż już polecial z flachami a my niestety nie pijemy ...:(((((
        Najfajniej ze oni sami to zaproponowali bo widzieli jak sie martwimy-----wiwat polskie spoleczeństwo nie jest takie zle :))))))
      • dritte_dame Re: Chwała naszym budowlańcom 16.01.12, 19:29
        massaranduba napisała:

> Hurrra! Otwieramy flaszke!

Trzeba raczej dać na mszę, bo to CUD!
    • kalllka Re: Chwała naszym budowlańcom 16.01.12, 15:35
      wala Mario za grypsere?
    • piwi77.0 Re: Chwała naszym budowlańcom 16.01.12, 15:48
      Jak byś była ksiądz, to nie znalazłby się taki odważny, co ruszyłby Twój garaż z miejsca.
      • voxave Re: Chwała naszym budowlańcom 16.01.12, 16:13
        Piwi--tak,masz racje zasiedzial sie ten garaz i mógłby pozostac tym bardziej ze jest to zakatek i tylko zieleń tam bedzie-----ale co ja moge biedny mały żuczek nie moja ziemia okazalo sie że nielagalnie tam stala buda i tyle.
        Wazne że przeniesiona ,ale teraz może człowiek nieżyczliwy jaki,robic brud, że nielegalnie przeniesiono.Kto to wie co człowieka który nic nie znaczy.:(((((
        Sa tacy których nikt nie ruszy.
      • kalllka Re: Chwała naszym budowlańcom 16.01.12, 16:22
        uhym, to dobry pomysl piwi.
        a jakby tak wziac i na jego bazie - Twoj "browar" ruszyc i zajrzec co to tez tam pod spodem- "rurami do tlokow"(...)

;)
      • lepian4 Re: Chwała naszym budowlańcom 17.01.12, 10:45
        "Jak bys byl pilny uczen", to poznalbys deklinacje polskich rzeczownikow
        • piwi77.0 Re: Chwała naszym budowlańcom 17.01.12, 10:50
          Rzeczowników obcego pochodzenia się nie odmienia.
    • paco_lopez Re: Chwała naszym budowlańcom 16.01.12, 19:04
      a ja własnie byłem w oszą i tam na kasie siedziała taka super uprzejma przystojna ukrainka. uwaga nasze kwaśne raszple. nadchodzi bardzo pożądna konkurencja.
      • yoma Re: Chwała naszym budowlańcom 16.01.12, 20:23
        Pożądana? :P
    • rossdarty Zobacz jak czajniki, niedojdy... 16.01.12, 19:21
      ... radzą sobie z nieco większą komórką.
      • voxave Re: Zobacz jak czajniki, niedojdy... 16.01.12, 19:22
        Ross----to dlaczego nam tak papraja autostrady :(
        • rossdarty KTO? Kosmici??? 16.01.12, 19:27
          voxave napisała:

> Ross----to dlaczego nam tak papraja autostrady :(

Przecież robią to polskie firmy polskimi ręcyma...
          • voxave Re: KTO? Kosmici??? 16.01.12, 19:46
            Ross----a kto tym zarządza kto podpisal umowe na kontrakt----ja tu teraz ogladam jak zaczynaja robote nasi przy budowie .To jest ich kolejna budowa w moim mieście.To wielka firma ,buduje w caLej Polsce a gdzie poza Polską to jeszcze tego nie wiem.
            Przywieźli takie fajne moduły-kontenerki mieszkalne,sa zaledwie 100 m od mojego okna.Ale bede miala zabawę.'Jutro zrobie pierwsze zdjecia z terenu budowy a potem zobaczymy jakie cacko chłopaki wystroją.
            Widzialam *Netto* --szybko i fajnie--nawt ta firma poprosila o miejsce na reklame na naszym domku za 80 zl.m-cznie---idzie to na dobro calej wspólnoty a juz mamy reklamę okien plastykowych i za to wymieniono nam wszystkie okna w tej starej 150 letniej chałupinie
            Tak pomalutku sobie radzimy--wspólnota cicho siedzi bo ma z nas korzyści na takie pomysły nikt by nie wpadł. :))))).
            • rossdarty Założysz dziennik budowy? 16.01.12, 20:02
              Voxi.
              Nie umniejszam fachowości ekipy przenoszącej Wam tą komórkę/garaż.
              Dla Ciebie na pewno było to wydarzenie niecodzienne.
              Ale...
              Mniemam że było to w ich interesie że znalazł się właściciel czegoś, czego nie przewidywał plan zagospodarowania terenu, a przeniesienie za pomocą dźwigu garażu kilka metrów w lewo czy prawo to ćwiartka roboty, za którą jak sama piszesz - podziękowaliście min. półlitrem:D
              Gdyby nie Wy, musieliby to wywozić na lawecie ciągnika, a to o wiele większe koszty.

I gratuluję dobrej współpracy...
              • voxave Re: Założysz dziennik budowy? 16.01.12, 21:35
                Ross-----czyli,że był rzadki przypadek wspólpracy przy zadaniu wykonanym dla obopólnej korzyści.:)
    • lepian4 Re: Chwała naszym budowlańcom 17.01.12, 10:47
      Normalnie to takie samowolki budowlane tolerowane sa jedynie w Palestynie
      • piwi77.0 Re: Chwała naszym budowlańcom 17.01.12, 10:52