rossdarty 30.01.12, 21:28 I w ten oto sposób, pisząc o konkretnych sprawach można skasować interesujący wątek... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dritte_dame Re: sorry Drite 30.01.12, 21:31 rossdarty napisał: > I w ten oto sposób, pisząc o konkretnych sprawach można skasować interesujący w > ątek... Moje odpowiedzi Tobie też szlag trafił w trakcie pisania. "siły natury" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rossdarty Re: sorry Drite 30.01.12, 21:49 dritte_dame napisała: > rossdarty napisał: > > > I w ten oto sposób, pisząc o konkretnych sprawach można skasować interesu > jący w > > ątek... > > Moje odpowiedzi Tobie też szlag trafił w trakcie pisania. > > "siły natury" ;) > > > "naturalne" to raczej nie sa siły:D Chyba że można podsumować: Naturalnie...Ja wiedziałem że tak będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka_p_pa Re: sorry Drite IP: *.interwan.pl 30.01.12, 22:06 Nie można Was na chwilę spuścić z oka? Co znów narozrabialiście? Odpowiedz Link Zgłoś
massaranduba Re: sorry Drite 30.01.12, 22:08 Gość portalu: ka_p_pa napisał(a): > Nie można Was na chwilę spuścić z oka? Co znów narozrabialiście? Poligloci pobili sie z nieukami ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka_p_pa Re: sorry Drite IP: *.interwan.pl 30.01.12, 22:14 massaranduba napisała: > Gość portalu: ka_p_pa napisał(a): > > > Nie można Was na chwilę spuścić z oka? Co znów narozrabialiście? > > Poligloci pobili sie z nieukami ;-) Jak zwykle, ale to jest problem? Istotą forum jest spór. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: sorry Drite 31.01.12, 04:56 Massara----uważasz,że jak nie znam twojego jezyka to jestem nieukiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: sorry Drite 31.01.12, 08:11 voxave napisała: Massara----uważasz,że jak nie znam twojego jezyka to jestem nieukiem ? Jedną z niewielu cech wyróżniających Polaka od innych, jest traktowanie w naszym kraju, znajomości języka obcego, jak wykształcenia. Słyszy się często, że ktoś bardzo wykształcony, bo potrafi płynnie w 2 językach (chyba o min. Sikorskim takie coś słyszałem), albo o kandydacie na jakiś etat, że o wysokich kwalifikacjach, bo z trzema kierunkami i pięcioma językami (na pytanie, co umie, ma trudności z odpowiedzią). Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: sorry Drite 31.01.12, 08:12 Podążając za tą logiką, dzieci wychowywane dwujęzycznie, są wykształcone już od dziecka. Nie bardzo wiadomo po co im jeszcze szkoła. Odpowiedz Link Zgłoś
massaranduba Re: sorry Drite 31.01.12, 13:07 voxave napisała: > Massara----uważasz,że jak nie znam twojego jezyka to jestem nieukiem ? A widzialas po mojej wypowiedzi taki znaczek: ;-) ? Czy tez go przeoczylas ? Jestem ostatnia osoba,ktora moglaby komus zarzucac nieuctwo w kwestii jezykow obcych,gdybys zadala sobie trud i przeczytala caly watek,ktory wyladowal na oslej,to wiedzialabys o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: sorry Drite 31.01.12, 13:39 Massa--Nie znam znaczenia tego znaczka,ale jak jest tak jak mi wytłumaczylaś to sorki o podejrzenia :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
rossdarty Re: sorry Drite 30.01.12, 22:15 Gość portalu: ka_p_pa napisał(a): > Nie można Was na chwilę spuścić z oka? Co znów narozrabialiście? ACTA w A(C)KCJI :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka_p_pa Re: sorry Drite IP: *.interwan.pl 30.01.12, 22:19 rossdarty napisał: > Gość portalu: ka_p_pa napisał(a): > > > Nie można Was na chwilę spuścić z oka? Co znów narozrabialiście? > > ACTA w A(C)KCJI :D Pokręciło Cię całkiem? ACTA jeśli wejdą w Polsce, to może za dwa lata. Odpowiedz Link Zgłoś
rossdarty Re: sorry Drite 30.01.12, 22:21 Gość portalu: ka_p_pa napisał(a): > Pokręciło Cię całkiem? ACTA jeśli wejdą w Polsce, to może za dwa lata. A słyszałeś o dwóch przeciwstawnych gatunkach? Opieszali i gorliwcy??? Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: sorry Drite 31.01.12, 07:48 > Pokręciło Cię całkiem? ACTA jeśli wejdą w Polsce, to może za dwa lata. Ustawa przygotowana na podstawie ACTA i dyrektywy UE wejdzie znacznie szybciej. I ma pewne poparcie POPISu, bo się wpisuje w linie programową tej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka_p_pa Re: sorry Drite IP: *.interwan.pl 31.01.12, 11:40 ultimate.strike napisał: > > Pokręciło Cię całkiem? ACTA jeśli wejdą w Polsce, to może za dwa lata. > > Ustawa przygotowana na podstawie ACTA i dyrektywy UE wejdzie znacznie szybciej. Chcesz się założyć? Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: sorry Drite 31.01.12, 11:49 O co? Ten projekt to kwintesencja emanacji POPISowej IV RP - kwestionariusz donosu obywatelskiego, zarzut naruszenia czegośtam, bez precyzowania, że chodzi w ogóle o jakąkowiek własność, czy coś w tym stylu, na podstawie donosu policja odcina dostęp do Netu i wytaczana jest sprawa karna. Nawet Kaczyńscy czegoś takiego nie dali rady wymyślić. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: sorry Drite 31.01.12, 12:15 ACTA nie przejdzie przez Parlament Europejski, juz teraz nie i to będzie jej ostateczny koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka_p_pa Re: sorry Drite IP: *.interwan.pl 31.01.12, 17:07 ultimate.strike napisał: > O co? A o co zechcesz, wchodzę w ciemno:) > Ten projekt to kwintesencja emanacji POPISowej IV RP Ten, to znaczy który? Oświeć, ale poproszę konkretnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: sorry Drite 31.01.12, 07:46 > ACTA w A(C)KCJI :D To na razie rozgrzewka. Czytałeś może projekt ustawy materializującej ACTA w Polsce? To jest dopiero ciekawe, sama ACTA to mały pikuś. Rozporządzenie Ministra Cyfryzacji poda obowiązujący wzór formularza donosu obywatelskiego, a na podstawie owego formularza właściwe organy (nie sąd) będą mogły każdego od Netu odciąć. Za nieprawomyślność, na przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: sorry Drite 30.01.12, 23:03 Gość portalu: ka_p_pa napisał(a): > Nie można Was na chwilę spuścić z oka? Co znów narozrabialiście? :))) Szukaj na Ośle. Wątek "Dożywocie" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
angelfree Re: sorry Drite 30.01.12, 23:13 A za co wlaściwie poleciał? Za obcojęzyczność czy dyskusja stała się politycznie niepoprawna? Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: sorry Drite 30.01.12, 23:16 angelfree napisała: > A za co wlaściwie poleciał? > Za obcojęzyczność czy dyskusja stała się politycznie niepoprawna? Ciekawe, no nie? A twoim zdaniem za co? Odpowiedz Link Zgłoś
angelfree Re: sorry Drite 30.01.12, 23:23 Nie wiem, coście tam powypisywali. Czytałam tylko początek, a potem, jak chciałam wejsć, to właśnie trwał proces "znikania". Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: sorry Drite 30.01.12, 23:41 angelfree napisała: > Nie wiem, coście tam powypisywali. Czytałam tylko początek, a potem, jak chciał > am wejsć, to właśnie trwał proces "znikania". Na Oślej nadal wszystko jest - 53 wpisy - oprócz moich dwóch ostatnich odpowiedzi które żadną miarą nie mogły być istotne dla usunięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: sorry Drite 31.01.12, 08:21 Może Dritte się w końcu nauczy zasad savoir vivre? :) Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: sorry Drite 31.01.12, 08:30 Savoir vivre nie został w najmniejszym stopniu naruszony, problem jest z innej beczki. Jak się coś do kogoś mówi (pisze), w interesie mówiącego (piszącego) jest zadbanie, aby był komunikatywny. Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: sorry Drite 31.01.12, 09:43 A jeżeli w interesie piszącego jest, by przekaz nie był zrozumiały, przynajmniej dla niektórych? Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: sorry Drite 31.01.12, 09:57 Czasem zachodzi taka potrzeba, aby wypowiedź nie była zrozumiała (politycy, hierarchowie kościelni), ale wtedy zamiast wyrażać się w obcym języku, lepiej jest mówić w sposób niezrozumiały dla samego mówiącego, wtedy jest gwarancja, że odbiorca na pewno nie będzie wiedział o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: sorry Drite 31.01.12, 10:32 Więc dlaczego Dritte tej metody nie stosuje? :) Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: beczka 31.01.12, 16:55 piwi77.0 napisał: > Savoir vivre nie został w najmniejszym stopniu naruszony, problem jest z innej > beczki. Jak się coś do kogoś mówi (pisze), w interesie mówiącego (piszącego) je > st zadbanie, aby był komunikatywny. Piwi, Zgodzisz się chyba że jest prawem tego, kto dąży do jakiegoś celu, decydowanie o tym ile wysiłku zamierza włożyć w osiągniącie swojego celu? Moim celem przy pisaniu tutaj jest być komunikatywną i przekonującą w wystarczającym stopniu, dla pewnej określonej grupy tutejszych czytelników - przy włożeniu w to wysiłku, który uznam za jeszcze dopuszczalny i rozsądny w każdym indywidualnym przypadku oddzielnie. Nie jest moim celem być komunikatywną zawsze i dla "wszystkich" i za wszelką cenę, ponieważ nie jest to w moim interesie, gdyż wymaga zaangażowania czasu i energii, którą uznaję za bardziej przydatna do realizacji innych moich celów a nieograniczonymi zasobami czasu i energii nie dysponuję. Gdy powołuję się na żródła niepolskie to zawsze podaję jakąś, choćby minimalną, wskazówkę po polsku o tym, czego można się spodziewać w ich treści. Natomiast "prewencyjne" tłumaczenie całości lub sporych fragmentów tegoż, jest dla mnie nadmiernym i nieuzasadnionym kosztem w sytuacji gdy najpierw po pierwsze nie wiem czy temat w ogóle kogokolwiek z mojej docelowej grupy zainteresuje a potem nie wiem czy tłumaczenie jest w ogóle komukolwiek z nich potrzebne. Jeśli jednak ktos zgłosi się później wskazując że czegoś konkretnego nie rozumie a chciałby, to w miare swoich możliwosci dotłumaczę - zależnie od tego kto zapyta: jesli zapytają Vox albo Paskudek, to owszem, ale jeśli Emgieileśtam, to wyślę na drzewo banany prostować. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: beczka 31.01.12, 19:51 dritte_dame napisała: jesli zapytają Vox albo Paskudek, to owszem, ale jeśli Emgieileśtam, to wyślę na drzewo banany prostować. To jest czysty rasizm. Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: beczka 31.01.12, 22:47 piwi77.0 napisał: > dritte_dame napisała: > > jesli zapytają Vox albo Paskudek, to owszem, ale jeśli Emgieileśtam, to wyśl > ę na drzewo banany prostować. > > To jest czysty rasizm. A co mi tam! :) Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: sorry Drite 31.01.12, 13:49 dritte_dame napisała: > Ciekawe, no nie? > A twoim zdaniem za co? Tylko Ty jako założycielka wątku masz prawo uzyskać odpowiedź od moderatorów na pytanie, dlaczego wątek wyleciał. W taki sposób regulamin forum uprzywilejowuje autorów wątków zakwalifikowanych do usunięcia, że im należy się taka informacja, a innym forumowiczom już nie. Ale to nic nowego w naszej praktyce prawnej, że przestępcy mają więcej praw od nieprzestępców. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: sorry Drite 31.01.12, 14:17 jureek napisał: > dritte_dame napisała: > > > Ciekawe, no nie? > > A twoim zdaniem za co? > > Tylko Ty jako założycielka wątku masz prawo uzyskać odpowiedź od moderatorów na > pytanie Nie jestem w najmniejszym stopniu zaintersowana tym żeby ich o to pytać. Ale pospekulować każdemu wolno. Twoim zdaniem za co wyleciał? Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: sorry Drite 31.01.12, 14:26 dritte_dame napisała: Twoim zdaniem za co wyleciał? Dlaczego zaraz musi być, że za coś wyleciał, każdemu gdzieś ok. 10% wylatuje, a Ty nie myśl sobie, że jesteś jakaś lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: sorry Drite 31.01.12, 15:33 piwi77.0 napisał: > dritte_dame napisała: > > Twoim zdaniem za co wyleciał? > > Dlaczego zaraz musi być, że za coś wyleciał, każdemu gdzieś ok. 10% wylatuje Zgadzam się :) Sama o tym już kiedyś pisałam. "siły natury" ;)) Odpowiedz Link Zgłoś